Indstillinger for afsnit og tema

Temaeditorens værktøjslinje er opdelt i Afsnit og Temaindstillinger.

Værktøjslinjen i temaeditoren viser afsnit og temaindstillinger

Du kan bruge afsnit til at ændre indholdet og layoutet på de forskellige sider i din butik. Du kan bruge temaindstillinger til at tilpasse din butiks skrifttyper og farver og foretage ændringer i dine sociale medielinks og betalingsindstillinger.

Afsnit er brugerdefinerede blokke af indhold, der bestemmer layoutet på forskellige sider i din onlinebutik.

• Startafsnit omfatter funktioner som diasshow eller tilmelding til nyhedsbreve, som du kan tilføje, omorganisere eller fjerne. Du kan have op til 25 afsnit på din startside.

• Hver type side har sine egne afsnit. For eksempel bestemmer produktsideafsnittet layoutet for hver produktside i din webshop.

• Sideafsnittene er altid på bestemte steder i din webshop. Du kan tilpasse dem, men du kan ikke omorganisere eller fjerne dem.

• Hvert tema indeholder faste afsnit, som f.eks. overskrift og sidefod, der vises på hver side i din webshop.

Du kan lære om det unikke udvalg af afsnit i , og hvordan du tilpasser dem, så de passer til din virksomhed.

Dynamiske afsnit

Du kan tilføje, omorganisere og fjerne dynamisk afsnit for at tilpasse layoutet på din startside. Hvert tema har et unikt sæt afsnit, du kan vælge imellem.

Rediger statiske afsnit

Du kan redigere indholdet i statiske afsnit.

Fremgangsmåde:

1. Find det tema, du vil redigere, og klik på Tilpas.

2. Vælg den type side, du vil redigere, i rullemenuen i topbjælken.

Hvis du f.eks. vil redigere afsnittet Produktsider, skal du vælge Produktsider i rullemenuen. Da afsnittene Sidehoved og Sidefod vises på alle sider i din webshop, kan du redigere disse afsnit, uanset hvilken sidetype du vælger.

3. Klik på det afsnit, der rummer det indhold, du vil redigere.

4. Rediger indstillingerne, så de passer til dine behov.

5. Klik på Gem.

Tilføj dynamiske afsnit

Du kan tilføje op til 25 dynamiske afsnit på din startside.

Fremgangsmåde:

1. Find det tema, du vil redigere, og klik på Tilpas.

2. Klik på Tilføj afsnit i værktøjslinjen i temaeditoren.

3. Klik på den type afsnit, som du vil tilføje, og klik derefter på Tilføj. Hvert tema har et unikt sæt afsnit, du kan vælge imellem.

4. Rediger afsnittets indhold ved at tilføje og redigere indholdsblokken i værktøjslinjen.

5. Klik på Gem eller Udgiv for at gemme dine ændringer.

Når du tilføjer et billede i en afsnit, tilføjes filen i afsnittet Filer i din administrator. Du kan genbruge et uploadet billede i andre afsnit eller på andre sider i din butik.

Omorganiser dynamiske afsnit

Du kan omorganisere dynamisk afsnit på din startside.

Fremgangsmåde:

1. Find det tema, du vil redigere, og klik på Tilpas.

2. Klik på ⁞⁞ på det afsnit, du vil flytte, og træk afsnittet til en anden placering:

Fjern et afsnit i temaeditoren

Skjul dynamisk afsnit

Du kan skjule afsnit, som du ikke vil vise i din webshop. Du kan skjule afsnit, som ikke er færdige, eller som du ikke er klar til at udgive. Du kan f.eks. oprette et diasshow med nye produkter og derefter skjule afsnittet, indtil du er klar til at begynde at sælge de nye produkter. Eller du kan oprette et afsnit, som annoncerer for en sæsonbestemt rabat, og derefter skjule afsnittet, indtil rabatten er aktiv.

Fremgangsmåde:

1. Find det tema, du vil redigere, og klik på Tilpas.

2. Klik på øjeikonet for det afsnit, du vil skjule, i værktøjslinjen for temaeditoren:

Værktøjslinjen for temaeditor med fremhævet øjeikon

Når et afsnit er skjult, er der en streg igennem øjeikonet:

Værktøjslinje for temaeditor med skjult afsnit

Hvis du vil vise et skjult afsnit, skal du klikke på øjeikonet igen.

Fjern dynamisk afsnit

Du kan fjerne indhold fra et dynamisk afsnit eller fjerne et dynamisk afsnit fra din startside. Hvis du sletter indhold på denne måde, fjernes afsnittets indhold, men der slettes ikke noget fra din konto. Hvis du sletter et produkt eller en kollektionsblok fra et afsnit, findes produktet eller kollektionen stadig i din administrator. Hvis du sletter et billede i et afsnit, kan du stadig tilføje dette billede i andre afsnit.

Fjern indhold fra et dynamisk afsnit

Du kan fjerne indhold fra et dynamisk afsnit.

Fremgangsmåde:

1. Find det tema, du vil redigere, og klik på Tilpas.

2. Klik på det afsnit, der rummer det indhold, du vil fjerne.

3. Klik på det indhold, du vil fjerne fra afsnittet, i afsnittet Indhold.

4. Klik på Slet [indhold], hvor [indhold] er indholdstypen (f.eks. kollektion, billede eller logo).

Fjern et dynamisk afsnit

Du kan fjerne et dynamisk afsnit fra din startside.

Fremgangsmåde:

1. Find det tema, du vil redigere, og klik på Tilpas.

2. Klik på det afsnit, du vil fjerne, i værktøjslinjen for temaeditoren.

3. Klik på Slet afsnit nederst i værktøjslinjen.

Fortryd og annuller fortryd for ændringer

Knappen Fortryd tilbagefører dine seneste ændringer, og knappen Annuller fortryd tilføjer igen en ændring, som du har fortrudt. Hvis du klikker mere end én gang på knappen Fortryd, fortsætter funktionen Fortryd med at fortryde dit arbejde, én ændring ad gangen. Du finder knapperne Fortryd og Annuller fortryd nederst i temaeditoren:

Knapperne Fortryd og Annuller fortryd på værktøjslinjen i temaeditoren

Klik på knappen Fortryd for at tilbageføre følgende ændringer:

• tilføjelse, omarrangering og sletning af afsnit
  • anvendelse af farver, skrifttyper og andre indstillinger under fanen Temaindstillinger
  • nulstilling af en temastil.

Temaindstillinger

Du kan bruge temaindstillingerne til at foretage ændringer i din webshops indstillinger for typografi, farver, links til sociale medier og betaling.

Fanen Temaindstillinger i værktøjslinjen for temaeditoren

Skift temastil

En temastil er en samling indstillinger, som temadesigneren har valgt, og som du kan anvende i din butik for at give den et flot udseende. Alle temaer har en temastil, som anvendes som standard. Når du tilpasser et tema, erstatter du indstillingerne for temastil med dine egne. Hvis du anvender en temastil på dit tema, ændres dine nuværende indstillinger, f.eks. farver og typografi.

Fremgangsmåde:

1. Find det tema, du vil redigere, og klik på Tilpas.

2. Klik på Skift temastil på fanen Temaindstillinger.

3. Klik på en temastil. Hvis dit tema indeholder mere end ´én temastil, vises de i en kolonne.

4. Klik på Gem.

Fortryd og annuller fortryd for ændringer

Knappen Fortryd tilbagefører dine seneste ændringer, og knappen Annuller fortryd tilføjer igen en ændring, som du har fortrudt. Hvis du klikker mere end én gang på knappen Fortryd, fortsætter funktionen Fortryd med at fortryde dit arbejde, én ændring ad gangen. Du finder knapperne Fortryd og Annuller fortryd nederst i temaeditoren:

Knapperne Fortryd og Annuller fortryd på værktøjslinjen i temaeditoren

Klik på knappen Fortryd for at tilbageføre følgende ændringer:

• tilføjelse, omarrangering og sletning af afsnit
  • anvendelse af farver, skrifttyper og andre indstillinger under fanen Temaindstillinger
  • nulstilling af en temastil.