Fejlfinding

Gennemgå følgende almindeligt kendte problemer, du kan opleve i temaeditoren, og hvordan du kan løse dem. Hvis du oplever problemer med temaeditoren, kan du se, om dit problem vises nedenfor.

Siden videresender til en webadresse, der ikke er understøttet

Hvis dit butikslayout indeholder kode, der videresender brugere til webadresser, der ikke er knyttet til din butik, skal du bekræfte, at omdirigeringen er blevet deaktiveret, når du besøger temaeditoren.

Denne type omdirigering kan f.eks. føjes til et butikslayout, så kunder sendes til forskellige Shopify-butikker alt efter deres lokation. Denne type omdirigeringskode kan enten sættes ind i dit tema eller en app, som du har installeret.

Hvis du vil sikre dig, at omdirigeringen ikke ødelægger editoroplevelsen, skal du deaktivere omdirigeringen ved hjælp af en reference til window.Shopify.designMode-variablen i JavaScript, når du besøger temaeditoren. Denne variabel er angivet til true, når butiksfacaden indlæses i editoren, og false, når den ikke gør.

Siden kunne ikke indlæses på grund af en fejl

Der kan være mange årsager til, at en side ikke indlæses i temaeditoren. Almindelige problemer omfatter følgende:

• Problemer med netværksforbindelsen
  • ugyldig Liquid-kode i dit tema

Hvis du har bekræftet, at disse problemer ikke er årsag til fejlen, kan du prøve at gå til din webshop ved at navigere til Temahandlinger > Forhåndsvisning af tema i temaeditoren. Hvis siden ikke kan indlæses, kan du kontakte Shopify Support for at få hjælp til dit butikslayout.

HTML-fejl fundet

Hvis der er en syntaksfejl i din temakode, vises fejlmeddelelsen HTML-fejl fundet i temaeditoren.

Du kan løse problemet ved at undersøge koden i den Liquid-fil, der er henvist til i fejlmeddelelsen.

Sådan finder du problemet i din temakode

1. Klik på den .liquid-afsnitsfil, der er tilknyttet i fejlmeddelelsen. Dette sender dig til siden Rediger HTML/CSS, og filen åbnes i kodeeditoren.
  2. Gennemgå koden i filen, og prøv at finde den ugyldige HTML eller Liquid. Potentielle syntaksfejl vises med rødt i kodeeditoren. Almindelige fejl omfatter følgende:

• Ekstra lukke-HTML-tags, f.eks. en lukning </div> uden en åbning <div>
    • Ekstra ikke-lukkede-HTML-tags, f.eks. en åbning <div> uden en lukning </div>
    • Forkert udformede HTML-tags, f.eks. <div class="my-class" uden en >
    • Forkert udformet Liquid-kode
    • Beskadiget HTML i en inkluderet temafil med et kodestykke
  3. Når du har fundet problemet, skal du rette koden i din temafil.

4. Klik på Gem.

5. Klik på Tilpas for at gå tilbage til temaeditoren, og bekræft, at fejlmeddelelsen er forsvundet.

Andre løsninger

Hvis du stadig oplever problemer med dit tema, når du har gennemgået trinnene til almindelig fejlfinding, kan du overveje følgende løsninger: