Oversigt over kontosikkerhed

Få mere at vide om at oprette unikke adgangskoder til dine konti samt hvordan du sikrer en kompromitteret konto og nulstiller blokerede legitimationsoplysninger for at beskytte dig selv mod kriminelle.

Opret unikke adgangskoder med en samling af adgangskoder

Mange mennesker bruger den samme adgangskode til mere end én konto. De bruger den endda ofte sammen med det samme brugernavn eller mailadresse. Hvis du ikke bruger en unik adgangskode, kan kriminelle få adgang til andre konti med de samme legitimationsoplysninger, hvis sammensætningen af brugernavn/adgangskode bliver kompromitteret.

Software til samling af adgangskoder er en god måde at oprette og administrere dine adgangskoder på. Når du bruger en samling af adgangskoder, skal du kun huske hovednøglen til samlingen, og dine andre adgangskoder kan være en autogenereret blanding af bogstaver, tal og symboler. Populære samlinger af adgangskoder er blandt andet LastPass, Dashlane og 1password.

Forsvar dig mod phishing

Forsøg på phishing kan forsøge at snyde dig til at installere skadelig software på din enhed eller udlevere følsomme oplysninger. Få mere at vide om, hvordan du beskytter dig selv.

Slå totrinsgodkendelse til

Du kan aktivere totrinsgodkendelse for din Shopify-konto for at mindske sandsynligheden for, at nogen, som har fået fat i din adgangskode, kan forårsage nogen skade. Dine medarbejdere kan også konfigurere totrinsgodkendelse for deres konti.

Det er en god idé at bruge totrinsgodkendelse for dine andre konti, når det er muligt. Store tjenester, der understøtter totrinsgodkendelse inkluderer:

Sikring af en kompromitteret konto

Hvis din konto er blevet kompromitteret, skal du sørge for at beskytte dine data med det samme.

Trin:

1. Skift adgangskoden for den e-mailkonto, som du bruger til at logge ind på Shopify.
  2. Log ind på Shopify og skift adgangskoden til din Shopify-konto. Hvis du ikke kan logge ind, skal du nulstille din adgangskode. Kontakt Shopify Support, hvis du ikke modtager en e-mail til nulstilling af din adgangskode.
  3. Aktivér totrinsgodkendelse som ekstra sikkerhed ved login. Hvis totrinsgodkendelse allerede er konfigureret for din konto, og den kriminelle kunne omgå det – hvis personen for eksempel stjal din enhed – skal du skifte enhed og opsætte totrinsgodkendelse igen.
  4. Kontrollér dine bankoplysninger for Shopify Payments, og opdater dem om nødvendigt.
  5. Kontrollér og opdater dine bankoplysninger for PayPal og andre betalingstjenesteudbyder, som du har konfigureret.
  6. Gennemgå dine generelle kontoindstillinger for at sikre dig, at alle dine andre informationer er rigtige.
  7. Følg myndighedernes vejledning for at beskytte din identitet og følsomme oplysninger.

Nulstil blokerede legitimationsoplysninger

Mange mennesker bruger den samme adgangskode til mere end én konto og parrer den med det samme brugernavn eller den samme mailadresse, og det betyder, at hvis en kombination af brugernavn og adgangskode afsløres, kan en hacker få adgang til andre konti, som bruger de samme legitimationsoplysninger.

For at mindske risikoen for, at dette sker for dig, indhenter og analyserer vi oplysninger fra offentlige datalækager. Hvis dine legitimationsoplysninger findes i nogen af disse lækager, låser vi din konto. Når du forsøger at logge ind, vil du se en fejlmeddelelsen, indtil du nulstiller din adgangskode og ændrer den til en, som ikke er blevet kompromitteret.

Bemærk: Du kan se, om nogle af dine legitimationsoplysninger er blevet kompromitteret i et datalæk på Have I Been Pwned.

Du bør også bruge totrinsgodkendelse og software til samling af adgangskoder for at sikre dine konti så godt som muligt.

Mistænkelig loginaktivitet

Shopifys sikkerhedssystem opdager og låser kontoadgang, når der opdages mistænkelig aktivitet. Dette beskytter din konto mod angreb. Hvis din konto bliver låst, skal du bekræfte din identitet som del af loginprocessen.

Der sendes en ti-cifret kode til din mailadresse. Angiv denne kode for at bekræfte din identitet, og log på.

Trin:

1. Indtast den kode, der er sendt til din mailadresse, på siden Bekræft din identitet, og klik på Log ind.

2. Når du har bekræftet din identitet, skal du gennemgå tidligere mistænkelige loginoplysninger og indikere, om det var dig, der forsøgte at logge på ved at klikke på Ja, det var mig eller Nej, det var ikke mig.

3. Hvis du klikker på Nej, det var ikke mig, vil Shopify kræve, at du nulstiller din adgangskode, før du logger ind på din konto. Dette gøres for at beskytte din konto.

Log ind på en inaktiv konto

Hvis du ikke har logget ind på din konto i tre måneder eller længere, skal du bekræfte din identitet som en del af loginprocessen.

Der sendes en ti-cifret kode til din mailadresse. Angiv denne kode for at bekræfte din identitet, og log på.

Trin:

1. Angiv koden, der er sendt til din e-mail, på loginsiden.
  2. Klik på Log ind.