Gør din konto sikker med totrinsgodkendelse

Totrinsgodkendelse (også kendt som tofaktorgodkendelse eller multifaktorgodkendelse) giver en mere sikker loginproces. Når du forsøger at logge ind, skal du gennemføre to separate trin:

1. Indtast adgangskoden til din konto.
  2. Godkend via en mobilapp, sms-besked, sikkerhedsnøgle eller biometriske sensorer.

Hvis du har disse to trin, er det meget sværere for uautoriserede brugere at få adgang til din konto. Selv hvis denne person får adgang til din adgangskode, vil han eller hun ikke kunne logge ind uden det andet trin.

Sikker totrinsgodkendelse afhænger af to faktorer: Det kan f.eks. være noget, du ved (som f.eks. kombinationen af dit login og din adgangskode), noget du har (som f.eks. en engangskode fra en godkendelsesapp eller en sms), eller noget du er (biometrisk godkendelse, som f.eks. fingeraftryk).

Når du f.eks. hæver kontanter i banken, kræver dette både noget, som du har (dit debetkort) og noget, som du kender (din pinkode). Det er lidt det samme at bruge tofaktorgodkendelse. Forskellen er, at her skal du bruge en ny godkendelseskode, hver gang du logger ind, da en godkendelseskode udløber, når den er blevet brugt.

Totrinsgodkendelse kan konfigureres for alle konti, men butiksejeren kan ikke aktivere det for medarbejdere. Medarbejdere skal selv konfigurere det for deres egne konti.

Aktivering af totrinsgodkendelse

Du kan hente godkendelseskoder til brug under login på forskellige måder:

• Aktivér totrinsgodkendelse via sms
  • Aktivér totrinsgodkendelse via en godkendelsesapp
  • Aktivér totrinsgodkendelse med en sikkerhedsnøgle

Aktivér totrinsgodkendelse via sms

Trin:

1. Klik på dit brugernavn og dit kontobillede i Shopify-administrator.
  2. Gør et af følgende:

- Klik på Din konto > sikkerhed. - Klik på Din profil.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret et enkeltlogin, vil du se Din profil i stedet for Din konto.

1. Klik på Aktivér sms-godkendelse i afsnittet Totrinsgodkendelse.

2. Vælg en landekode, og indtast dit telefonnummer i det angivne felt.

3. Klik på Send godkendelseskode.

4. Tjek din mobiltelefon for en sms-besked. Hent den seks-cifrede kode i sms-beskeden, og angiv den under Godkendelseskode.

5. Angiv din nuværende adgangskode under Bekræftelse af adgangskode, og klik på Aktivér.

6. Du får en liste med 10 gendannelseskoder. Gem dine gendannelseskoder på et sikkert sted, og luk dialogvinduet.

Hvis du ikke har adgang til din mobilenhed, kan du kun logge ind på en konto, hvor totrinsgodkendelse er aktiveret, hvis du har en gendannelseskode.

Bemærk: Alle gendannelseskoder kan kun bruges én gang.

Du kan hente dine gendannelseskoder på et senere tidspunkt, men kun hvis du allerede er logget ind. Se, hvordan du gør i Sådan henter du gendannelseskoder.

Fremover vil totrinsgodkendelse kræve din mobilenhed, når du forsøger at logge ind.

Aktivér totrinsgodkendelse via en godkendelsesapp

For at aktivere totrinsgodkendelse via en godkendelsesapp skal du downloade en godkendelsesapp til din mobilenhed. Anbefalede mobilenheder omfatter:

• Smartphones
  • Andre mobilenhed, som bruger iOS-, Android- eller BlackBerry-styresystemer.

Appen kan scanne QR-koder og hente godkendelsesdata til dig. Anbefalede godkendelsesapps omfatter:

Når du installerer en godkendelsesapp, skal du sørge for at følge instruktionerne omhyggeligt. Shopify Support kan ikke hjælpe dig med at installere disse tredjepartsapps på dine mobilenheder. Du kan aktivere funktionen i Shopify, når din app er blevet downloadet og konfigureret.

Aktivér en godkendelsesapp i Shopify

Trin:

1. Klik på dit brugernavn og dit kontobillede i Shopify-administrator.
  2. Gør et af følgende:

- Klik på Din konto > sikkerhed. - Klik på Din profil.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret et enkeltlogin, vil du se Din profil i stedet for Din konto.

1. Klik på Aktivér appgodkendelse i afsnittet Totrinsgodkendelse.

2. Konfigurer din godkendelsesapp ved hjælp af én af følgende metoder:

- Hvis du vil bruge den angivne QR-kode, skal du trykke på Scan QR-kode og derefter holde dit kamera over QR-koden på din computerskærm. - Hvis du vil bruge manuel indtastning, skal du trykke på Indtast en angivet nøgle og angiv e-mailadressen på din Google-konto. Angiv derefter den hemmelig nøgle på din computerskærm i feltet ud for Nøgle og tryk på TILFØJ.

1. Angiv den sekscifrede kode, som godkendelsesappen har genereret, for at gennemføre trin 3 i dialogvinduet.

2. Indtast din nuværende adgangskode i det angivne område, og klik på Aktivér.

3. Du får en liste med 10 gendannelseskoder. Gem dine gendannelseskoder på et sikkert sted, og luk dialogvinduet.

Hvis du ikke har adgang til din mobilenhed, kan du kun logge ind på en konto, hvor totrinsgodkendelse er aktiveret, hvis du har en gendannelseskode.

Bemærk: Alle gendannelseskoder kan kun bruges én gang.

Du kan hente dine gendannelseskoder på et senere tidspunkt, men kun hvis du allerede er logget ind. Se, hvordan du gør i Sådan henter du gendannelseskoder.

Fremover vil totrinsgodkendelse kræve din mobilenhed, når du forsøger at logge ind.

Aktivér totrinsgodkendelse med sikkerhedsnøgler

Bemærk: Hvis du vil bruge denne type godkendelse, skal du overflytte dine Shopify-konti, så de bruger et enkeltlogin. Du kan ikke bruge denne type godkendelse til at logge ind på Shopify-mobilappen, Shopify POS-appen eller Shopify Ping-appen.

Du kan bruge en sikkerhedsnøgle, der er kompatibel med WebAuthn-standarden som et andet trin til at logge ind på din konto. Hvis du vil aktivere totrinsgodkendelse med en sikkerhedsnøgle, skal du have en kompatibel browser og en kompatibel sikkerhedsnøgle. Hvis du tilmelder en ny sikkerhedsnøgle på din konto, skal du aktivere den, når du logger ind.

Du kan tilmelde flere sikkerhedsnøgler og flere metoder til totrinsgodkendelse, så du ikke risikerer at blive låst ude af din konto.

Følgende browsere er kompatible med sikkerhedsnøgler:

• Google Chrome til computere – version 67 eller nyere
  • Mozilla Firefox til computere – version 60 eller nyere
  • Google Chrome til Android – version 73 eller nyere
  • Mozilla Firefox til Android – version 66 eller nyere
  • Microsoft Edge – version 18 eller nyere
  • Opera – version 54 eller nyere
  • Safari Technology Preview – 83 eller nyere
  • Brave til iOS version 1.11.3 og nyere

Advarsel! Sikkerhedsnøgler med biometriske egenskaber fungerer ikke i sessioner med privat browsing.

Anbefalede producenter af enheder omfatter:

Meld en kompatibel enhed til din Shopify-konto

Trin:

1. Klik på dit brugernavn og dit kontobillede i Shopify-administrator.
  2. Gør et af følgende:

- Klik på Din konto > sikkerhed. - Klik på Din profil.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret et enkeltlogin, vil du se Din profil i stedet for Din konto.

1. Klik på Tilmeld en ny enhed i afsnittet Totrinsgodkendelse.

2. Indtast et kaldenavn for enheden, du vil tilmelde, samt adgangskoden til din konto i de angivne felter.

3. Klik på Fortsæt.

4. Du får besked på at aktivere din sikkerhedsnøgle af din browser.

5. Aktivér din sikkerhedsnøgle. Du får en liste med 10 gendannelseskoder, der ser sådan ud:

6. Skriv dine gendannelseskoder ned, og opbevar dem på et sikkert sted. Hvis du ikke har adgang til din sikkerhedsnøgle, kan du kun logge ind på en konto, hvor totrinsgodkendelse er aktiveret, hvis du har en gendannelseskode.

Bemærk: Alle gendannelseskoder kan kun bruges én gang.

Du kan hente dine gendannelseskoder på et senere tidspunkt, men kun hvis du allerede er logget ind. Se, hvordan du gør i Sådan henter du gendannelseskoder.

Totrinsgodkendelsen kræver brug af din sikkerhedsnøgle, når du har gennemført denne opsætning.

Konfiguration af et alternativt telefonnummer (valgfrit)

Når du har konfigureret totrinsgodkendelse på en enhed, kan du konfigurere en alternativ mobiltelefon, der modtager godkendelseskoder via sms. Dette er nyttigt, når din primære mobilenhed ikke er tilgængelig.

Trin:

1. Klik på dit brugernavn og dit kontobillede i Shopify-administrator.
  2. Gør et af følgende:

- Klik på Din konto > sikkerhed. - Klik på Din profil.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret et enkeltlogin, vil du se Din profil i stedet for Din konto.

1. Klik på Aktivér alternativ telefon i afsnittet Totrinsgodkendelse.

2. Vælg en landekode, og indtast dit alternative telefonnummer i det angivne felt.

3. Klik på Bekræft.

4. Tjek din mobiltelefon for en sms-besked. Hent den seks-cifrede kode i sms-beskeden, og angiv den under Godkendelseskode.

5. Angiv din nuværende adgangskode under Bekræftelse af adgangskode, og klik på Aktivér.

Bemærk: Du skal allerede være logget ind for at konfigurere et alternativt telefonnummer.

Sådan henter du gendannelseskoder

Når du er logget ind på din konto, kan du til enhver tid hente listen med de 10 gendannelseskoder, som vi viste dig, da du aktiverede totrinsgodkendelse.

Trin:

1. Klik på dit brugernavn og dit kontobillede i Shopify-administrator.
  2. Gør et af følgende:

- Klik på Din konto > sikkerhed. - Klik på Din profil.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret et enkeltlogin, vil du se Din profil i stedet for Din konto.

1. Klik på Se gendannelseskoder i afsnittet Totrinsgodkendelse.

Bemærk: Du skal allerede være logget ind for at kunne hente en kopi af dine gendannelseskoder.

Sådan logger du ind med totrinsgodkendelse

Når totrinsgodkendelse er aktiveret, ændres din loginoplevelse en smule.

Trin:

Deaktivering af totrinsgodkendelse

Trin:

1. Klik på dit brugernavn og dit kontobillede i Shopify-administrator.
  2. Gør et af følgende:

- Klik på Din konto > sikkerhed. - Klik på Din profil.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret et enkeltlogin, vil du se Din profil i stedet for Din konto.

1. Brug knappen deaktivering til at deaktivere den ønskede godkendelsesmetode i afsnittet Totrinsgodkendelse. Klik f.eks. på Deaktiver appgodkendelse, hvis du vil deaktivere godkendelse via godkendelsesappen.

2. Indtast din adgangskode, når du bliver bedt om det, og klik derefter på Deaktiver.

Har du problemer med at logge ind via totrinsgodkendelse?

Vi genererede 10 gendannelseskoder til dig, da du aktiverede totrinsgodkendelse. Du kan bruge en gendannelseskode til at logge ind med i stedet for den sekscifrede kode, der genereres af din mobilapp.

Bemærk: Alle gendannelseskoder kan kun bruges én gang.

Er du blevet låst ude af din konto?

Hvis du ikke har adgang til din telefon, dine alternative enheder eller dine gendannelseskoder, bliver du låst ude af din konto.

• Du skal vente en time, før du prøver at logge ind igen, hvis du er butiksejeren. Hvis du mener, at din butik er blevet overtaget af skadelig software, skal du straks kontakte vores supportteam.

• Hvis du er medarbejder og har konfigureret et enkeltlogin, skal du kontakte vores supportteam for at få hjælp. Hvis du ikke har konfigureret et enkeltlogin endnu, skal du bede butiksejeren om at deaktivere din totrinsgodkendelse, så du kan logge ind igen.