Sådan udfører du en inspektionsperiode

Når du har afgivet et tilbud, sendt betaling til Escrow.com, og sælgeren har sendt aktiver til dig, er det tid til at påbegynde inspektionsperioden. Inspektionsperioden er en fastsat periode, hvor du skal tage et endeligt kig på de aktiver, som du køber, for at sikre, at alt, hvad du har modtaget, er, som det er blevet beskrevet af og aftalt med sælgeren.

Escrow bruger milepæle til at afgøre fuldstændigheden af en transaktion. Milepæle kan være trin som f.eks. overførslen af domænenavne, konti på sociale medier og adgang til Shopify-administratoren via en personalekonto. Godkendelse af alle milepæle på din Escrow.com-konto afslutter inspektionsperioden. Da alle Escrow.com-transaktioner er endelige, er det meget vigtigt, at du udfører din due diligence i denne periode. Godkendelse af milepæle er bindende, og når du godkender, modtager sælgeren betaling, og virksomheden bliver din.

Hvis du skal ændre i Escrow-milepælene efter oprettelsen af transaktionen, skal du kontakte Escrow Support og anmode om ændringerne. Escrow anvender ændringerne, når både køber og sælger har accepteret dem.

Påbegyndelse af inspektionsperioden

Når du har betalt via Escrow.com, får sælgeren besked om at begynde at afsende aktiverne til dig. Dette involverer ofte domænenavne, konti på sociale medier, ejerskab af apps og fysisk inventar. Når sælgeren bekræfter overfor Exchange Marketplace, at han eller hun har afsendt alle de krævede aktiver til dig, skal du fjerne markeringen af dem på din milepæl på din Escrow-konto.

Log ind på din Escrow.com-konto, og gå ind på den transaktion, som du har åben med sælger. Fjern markeringen fra de varer, som du har modtaget, og klik på knappen Behandl handlinger på transaktionssiden. Du modtager herefter en bekræftelse fra Exchange om at begynde din inspektionsperiode.

Inspektionsperiodens længde

Det afhænger af den varighed, der blev aftalt mellem dig og sælgeren på tidspunktet, hvor transaktionen blev oprettet. En typisk inspektionsperiode varer 3 dage, men det anbefales at du accepterer en længere inspektionsperiode for transaktioner med højere værdi. Sælgere kan dog foreslå inspektionsperioder på helt ned til 24 timer.

Kan Exchange hjælpe med inspektionen?

Exchange beregner salgs- og trafikdata for sælgeren, når fortegnelsen oprettes. Det betyder, at du kan være sikker på, at det salg og den trafik, der rapporteres i fortegnelsesgraferne, er baseret på data, som er tilgængelige for Shopify.

Der er andre væsentlige oplysninger om virksomheden, som du selv skal undersøge. Alle påstande om overskudsmarginer, udgifter, trafikkilder osv. rapporteres af sælgeren og kan ikke bekræftes af Exchange.

Du bør have adgang til disse ting inden inspektionen

For det første bør du kigge på din Escrow.com-transaktion for at se hele listen over aktiver, som sælgeren vil overlevere. Du bør have modtaget adgang til alle disse aktiver under inspektionsperioden. Den eneste undtagelse er status for kontoejerskab af Shopify-kontoen. På dette tidspunkt opretter sælger en Personalekonto med alle de nødvendige tilladelser til dig. Exchange gør dig ikke til kontoejer, inden din inspektionsperiode udløber.

Andre ting, som bør være i besiddelse af:

• Domænenavne. Afhængigt af hvor domænet hostes, bør du modtage en e-mailnotifikation om, at domænenavnet er overført til dig. Sælgeren skal sandsynligvis bruge dine kontaktoplysninger for at kunne overdrage domænet til dig. Det er fint at dele disse oplysninger med henblik på overførsel af aktiver som domæner og konti på sociale medier, men oplysningerne bør ikke bruges til at gå uden om Exchange-beskedsystemet.
  • Konti på sociale medier. Konti på Facebook og Instagram er en almindelig del af de fleste salg på Exchange. Hvis du har accepteret at overtage ejerskabet af disse konti, skal du sørge for, at sælger gør dig til den nye kontoejer.
  • Annoncekonti. Google AdWords kan være et meget brugbart værktøj til at skabe opmærksomhed om din virksomhed på.
  • Apps. De fleste Shopify-virksomheder bruger en række forskellige apps for at kunne fungere. Da mange apps er udviklet af tredjepartsudviklere og ikke af Shopify, skal sælgeren give dig kontooplysningerne for dem. Hvis du køber en dropshipping- eller print-on-demand-virksomhed, er det særlig vigtigt, at du sørger for, at sælgeren overdrager ejerskabet til opfyldelsesapps som Oberlo eller Printful.
  • Fysisk inventar. Hvis dit køb inkluderer fysisk inventar, skal du sikre dig, at sælger har afsendt inventaret, så du kan inspicere det. Bed altid sælger om at give dig leveringens  trackingoplysninger.

Det er ikke ualmindeligt, at en sælger beder dig om at opgive dine kontaktoplysninger (herunder din virksomheds fysiske adresse), for at sælgeren kan overdrage ejerskabet til aktiver til dig.

Du må ikke foretage nogen ændringer under din inspektionsperiode.

Du må ikke foretage ændringer af betalingsindstillinger, leveringsindstillinger eller produkter under din inspektionsperiode. Hvis du foretager ændringer, kan det resultere i et automatisk ophør af inspektionsperioden, hvor sælger modtager den fulde betaling. Sælger har overført ejerskab af virksomhedsaktiver til dig i god tro. Det er for at give dig, køber, mulighed for at sikre dig, at alt er som beskrevet af sælger og stille sælger eventuelle spørgsmål inden transaktionen gennemføres.

Din guide til inspektionsperioder

Din inspektionsperiode kan først gå i gang, når sælger har oprettet en personalekonto med de nødvendige tilladelser til dig. Det er sælgers ansvar at oprette denne konto til dig. Når du ved afslutning af inspektionsperioden accepterer de aktiver, som sælger har overdraget til dig, fjerner Exchange sælger som kontoejer og overdrager virksomhedens ejerskab til dig. Denne ændring af kontoejerskab kan ikke fortrydes så følg inspektionsguiden grundigt.

Bekræft og forstå alle trafikkilder

Exchange-fortegnelser viser det samlede antal sessioner, som en webshop får hver måned. Disse data hentes direkte fra Shopify og kan ikke ændres af sælgeren. En session defineres som en unik sidevisning. Det betyder, at det antal sessioner, du ser på hver fortegnelse, kan være besøg på en hvilken som helst side på websitet, herunder hjemmesiden og produktsider. Personer, der sælger virksomheder, kan ikke ændre eller redigere de salgsdata, du ser i fortegnelser. Det giver dig som køber af en virksomhed ro i sjælen, fordi du ved, at det, du ser, er det, du får.

Det er nyttigt at have et overblik over, hvor meget trafik en webshop genererer, fordi det giver en idé om, hvor mange af disse besøgende der ender med blive kunder. Jo højere en virksomheds indtægt er i forhold til den samlede trafik, jo større er sandsynligheden for, at virksomheden har masser af potentiale til at give overskud.

Et godt sted at starte din inspektion er at kigge nærmere på virksomhedens trafiktendenser.a Kom i gang ved at logge ind på din personalekonto til webshoppen, og gå ind i afsnittet Analytics i administratoren.

Shopify-kontoens afsnit om Analytics kan give dig et vigtigt indblik i den virksomhed, som du er ved at købe. I Kontrolpanelet kan du i afsnittet Analytics finde rapporter om salgstendenser, trafikkilder og kunder. Hvis du ser noget i Kontrolpanelet, som du vil vide mere om, kan du udvide rapporterne for at finde flere oplysninger eller bede sælger om at guide dig gennem disse rapporter.

Du bør også kigge på trafiktendenser. Hvis du ser nogle mærkelige stigninger eller fald i traffik, kan du bede sælger om flere oplysninger om trafikken på disse datoer. Det er vigtigt at forstå disse trends to at bekræfte trafikken.

Det allervigtigste, når du analyserer webshoppens trafik, er at sikre dig, at kilderne for trafikken er ægte og kan genskabes af dig, den nye ejer.

Vil du gerne se nærmere på dataene om trafik? Bed sælger om en skrivebeskyttet tilladelse til deres Google Analytics-konto. Google Analytics kan give dig mere detaljerede oplysninger om organisk, direkte, henvist, social eller andre typer trafik.

Bekræft finansielle oplysninger

Den eneste måde at registrere en virksomhed til salg på Exchange på er at bruge den officielle Exchange-app, som er udviklet af Shopify. Det betyder, at Exchange kan beregne virksomhedens salgs- og trafikdata og automatisk oprette de diagrammer, du kan se i fortegnelser, ved at hente deres verificerbare salgshistorik helt tilbage fra den 6. januar 2015. Det er ikke på nogen måde muligt for sælgere at ændre disse data, hverken før eller efter fortegnelsen er oprettet. Vi kan kun udtrække data for salg, som er foretaget via Shopify. Du bør altid sørge for at bede sælgeren om at give dig flere oplysninger om udgifter og eventuelle salg, som er foretaget uden for Shopify.

I øjeblikket bekræfter Exchange ikke sælgers bruttofortjeneste eller gennemsnitlige bruttofortjeneste pr. måned. Disse oplysninger leveres af sælger.

Du kan bruge de tilgængelige analytics i Shopify-administratoren. Disse tal er gode til at vurdere oplysninger om gennemsnitlige daglige eller månedlige indtægter samt data om gennemsnitlig ordreværdi og mere dybdegående oplysninger om kunder.

Det er vigtigt at forstå, at Shopify ikke beregner udgifter. Af denne grund skal du bede sælger om at give dig mere detaljerede oplysninger om deres udgifter. Nogle ting, som du kan bede sælger om at udlevere, er:

• Fakturaer fra Facebook eller Google Ad om forbrug på annoncer.
  • Fakturaer fra Shopify.
  • Fakturaer for abonnementer på apps. Shopify-apps, der er nødvendige for at køre virksomheden, kan nogle gange opkræve et månedligt gebyr.
  • Omkostninger for varer. Sælgeren skal give dig oplysninger om omkostningerne for varer, som virksomheden har solgt.

Hvis du får disse oplysninger af sælgeren, kan du kontrollere, at den gennemsnitlige månedlige fortjeneste, som sælgeren har angivet i sin fortegnelse, er korrekt.

Gennemgå tidligere ordrer

Gå til afsnittet Ordrer i Shopify-kontoadministratoren for at gennemgå alle tidligere ordrer for virksomheden. Nogle ting, som du kan holde øje med, er antallet af tilbagebetalinger, ikke-opfyldte ordrer, tilbagebetalte ordrer samt gennemgå trackingnumrene for at sikre dig, at de er ægte.

Selvom det er helt normalt, at en etableret virksomhed udsteder et lille antal refunderinger og tilbagebetalinger, er det meget vigtigt, at du dobbelttjekker, at alle ordrer er markeret som opfyldt af sælgeren.

Hvis du finder mange ikke-opfyldte ordrer, kan du bede sælger uddybe. Når du bliver den nye kontoejer, er det sandsynligt, at kunder vil henvende sig til dig for hjælp. Dette kan udgås ved at inspicere tidligere ordrer for at sikre dig, at de er opfyldt og betalt.

Forklaring af indtægt

Indtægt er den samlede indkomst, der genereres af virksomheden inden udgifter. Exchange beregner virksomhedens indtægt for sælgeren, men det er kun sælgeren, der kan forklare, hvad der månedlige udgifter er.

De mest almindelige udgifter for Shopify-virksomheder er de månedlige abonnementsgebyrer, som typisk lyder på 29-299 USD pr. måned. Mange virksomheder bruger også tredjepartsapps, som kan opkræve et månedligt gebyr.

Omsætningen giver dig en god idé om, hvor stort et potentiale virksomheden generelt har for at generere indtægt, men husk at spørge sælgeren, hvor store deres omkostninger er.

Få mere at vide om de apps, som sælger bruger

Apps kan være en vigtig del af at drive en Shopify-virksomhed. Mange virksomheder bruger apps til opfyldelse af ordrer, køb af fragtlabels eller håndtering af markedsføringsaktiviteter.

Gå til afsnittet Apps i Shopify-administratoren for at se hvilke apps, der er installeret lige nu. Stil sælger eventuelle spørgsmål om disse apps, hvad de bruges til og om der opkræves gentagne gebyrer for dem.

Det er også vigtigt, at sælger ændrer kontoejerskab af disse apps til dig. Hvis de er apps til opfyldelse af ordrer, kan du selv se kontooplysningerne ved at åbne den specifikke app.

Det er ikke alle apps, der kræver overførsel af ejerskab. Bed sælger om at dobbelttjekke, at du vil have adgang til alle de nødvendige apps, inden du bliver den nye kontoejer.

Inspicer konti på sociale medier

Sociale medier er et værdifuldt aktiv for en e-handelsvirksomhed. Hvis du køber en virksomhed på Exchange på baggrund af, at den har mange følgere på sociale medier, bør du tjekke, at de tal, sælgeren har oplyst, faktisk stemmer.

Når du har adgang til konti på sociale medier, kan du kigge nærmere på engagementet og følgernes konti for at dobbelttjekke, at det giver mening at købe disse aktiver af sælgeren. Selvom det ikke er muligt at sikre, at antallet af følgere er garanti for kvalitet, kan du altid kigge på samtaler indlæg og kigge nærmere på følgernes profiler for at få en idé om, hvem kunderne er.

Se, hvordan du behandler betalinger

De fleste virksomheder på Shopify bruger Shopify Payments til behandling af betalinger, som er foretaget i webshoppens betalingsproces. Det er vigtigt at forstå, at Shopify Payments kun er tilgængelig, hvis du bor i USA, Canada, Australien, New Zealand, Storbritannien, Irland, Hongkong, Japan eller Singapore.

Du bør også dobbelttjekke, at virksomheden overholder alle juridiske krav til behandling af betalinger via Shopify Payments. Du kan bekræfte dette ved at kigge på Servicevilkårene for Shopify Payments for din region.

Hvis du er bosiddende udenfor et af disse understøttede lande, kan du stadig behandle betalingen for virksomheden, men du skal finde en understøttet betalings-gateway fra tredjepart.

Hvis sælger allerede bruger en betalings-gateway fra tredjepart, kan du bede ham eller hende om flere oplysninger om tilmeldingsproceduren, så du er sikker på at kunne behandle betalinger, så snart du overtager virksomhedens ejerskab.

Arranger leverandørrelationer og produktlicensering

Nogle produkter kræver en forhandlerlicens Hvis du ikke ved, om de produkterne, virksomheden sælger, kræver en licens, kan du spørge sælger om, han eller hun har de juridiske rettigheder til at sælge deres produkter, og om denne licens kan overdrages til dig.

Spørg sælgeren, hvem der leverer produkterne til virksomheden. Hvis det er en tredjepartsleverandør, skal du sørge for, at sælgeren giver dig leverandørens kontaktoplysninger, så du kan bestille fra den samme leverandør, når du bliver den nye ejer.

Hvis du køber en virksomhed, som bruger direkte levering til slutkunden fra leverandørens lager eller print-on-demand, vil du sandsynligvis bruge en app som Oberlo eller Printful til at opfylde ordrer med. Disse apps håndteret opfyldelsesprocessen for dig, men du skal stadig sikre, at ejerskabet til appen er blevet overført til dig. Det er sælgerens ansvar at foretage disse ændringer for dig.

Spørg sælger om virksomhedens kundesupport

En god måde at få indblik i virksomheden på er at forstå kundernes behov. Spørg sælgeren, om der er nogen igangværende kundesupportproblemer, som skal løses. Hvis der er udestående tilbagebetalingssager eller returneringer, som skal arrangeres, er det sælgerens ansvar at håndtere disse, inden du gøres til den nye ejer. Ellers skal sælgeren undervise dig i, hvordan du håndterer kundesupportproblemer.

Hvis en sælger tilbyder dig sin eftersalgssupport, skal du overveje at få udfærdiget en kontrakt for at sikre, at sælgeren kan holdes ansvarlig. Det anbefales, at du rådfører dig med en advokat eller en juridisk instans.

Afslutning af din inspektionsperiode

Inspektionsperioden slutter, når du markerer kontrol af alle milepæle på din Escrow.com-konto, eller når det aftalte tidsrum for inspektionsperioden er udløbet.

Når du accepterer, frigiver Escrow.com din betaling til sælger. Du kontaktes hurtigst muligt af en fra Exchange for at få besked om, at du er blevet den nye kontoejer.

Det kan tage op til 3 arbejdsdage fra afslutningen på din inspektionsperiode, til du bliver den nye virksomheds- og Shopify-kontoejer. I mellemtiden vil Exchange foretage de nødvendige ændringer på kontoen, så alt er klar til, at du kan overtage den.