Oprettelse af et Exchange Marketplace-salgsopslag

Hvis du vil sætte din virksomhed til salg på Exchange Marketplace, skal du sørge for, at den er kvalificeret til at blive solgt (som vist nedenfor), og derefter installere Exchange-appen i din Shopify-administrator. Der er to måder at hente appen på:

• Gå til exchangemarketplace.com, og klik på knappen Sælg din virksomhed i sidehovedet på websitet. Log derefter ind på din Shopify-konto for at installere appen.
  • Du kan også logge på din Shopify-konto og gå til Indstillinger > Abonnement og tilladelser (eller Indstillinger > Konto) og finde knappen Sælg eller luk din butik.

Salgsopslagets berettigelse

På nuværende tidspunkt er det kun Shopify-virksomheder, der kan oprette live-salgsopslag på Exchange. Hvis du har en Shopify-virksomhed, kan du sælge den uafhængigt af antallet af salg. Der er intet minimumskrav for antal salg for registrering af din virksomhed på Exchange.

Du skal opfylde følgende krav, før du kan sætte din virksomhed til salg på Exchange:

• Det er kun Shopify-butiksejeren, der har adgang til Exchange-appen i en Shopify-butik, og det er kun butiksejeren, der kan installere appen.
  • Din Shopify-konto skal have et betalt abonnement. Dette omfatter Shopifys abonnement til webshops, Pause and Build.
  • Din virksomhed kan ikke være på Shopify Plus-abonnementet. Hvis din virksomhed i øjeblikket er på Shopify Plus, skal du kontakte Shopify Plus-support og drøfte mulighederne for at forhandle din kontrakt og nedgradere til et abonnement, som virksomheden er kvalificeret til.
  • Din virksomhed må ikke være i prøveperioden. Du skal vente en dag, efter du har betalt din første faktura, for at være kvalificeret.
  • Hvis du bruger Shopify Payments, skal din konto have et godt omdømme. Hvis din virksomhed er blevet fjernet fra Shopify Payments, kan du ikke sætte den til salg på Exchange.
  • Du kan ikke aktivere finansiering fra Shopify Capital.
  • Du må ikke have åbne sager hos Shopifys Risk-team, Shopifys Recovery-team eller Shopifys Legal-team. Alle udestående sager skal løses, før du kan sætte din butik til salg.
  • Alle salgsopslag skal overholde Shopifys servicevilkår og vores Aftale for Partnerprogrammet

Du kan få mere at vide om alle begrænsningerne vedrørende Exchange Marketplace under Vilkår for Exchange.

Sådan opretter du dit Exchange Marketplace-salgsopslag

Bemærk! Hvis du bruger et tilpasset domæne til kontoejerens e-mailadresse, f.eks. hello@mystore.com, og du sælger dette domæne, skal du ændre din e-mailadresse til noget personligt, inden du opretter en fortegnelse. Hvis du ikke gør det, risikerer du at miste adgang til din e-mailkonto under salget.

Når du har installeret Exchange Marketplace-appen, kan du udfylde salgsopslaget med oplysninger om din virksomhed, før du offentliggør det. Vi har nogle tips, der kan hjælpe dig med at oprette et godt salgsopslag her. Her er de grundlæggende trin til oprettelse af et fuldendt Exchange-salgsopslag:

1. Gennemgå dine kontaktoplysninger. Købere kan ikke se din e-mailadresse, men deres svar bliver videresendt til denne e-mail. Den e-mailadresse, der er angivet under Indstillinger > Abonnement og tilladelser (eller Indstillinger > Konto) i din Shopify-administrator, bruges til alle Exchange- og Escrow-meddelelser. Det er vigtigt, at du har adgang til denne indbakke. Hvis du har brug for at opdatere e-mailadressen, skal du kontakte exchange-support@shopify.com for at få hjælp. Købere kan ikke se din e-mailadresse.
  2. Vælg en branche til din virksomhed. Hvis din virksomhed er i kategorien Startbutik, får du ikke mulighed for at vælge en branche. Hvis din virksomhed har bekræftede salgsindtægter på under 100 USD, placeres den automatisk i kategorien Startbutik. Se vores vejledning til, hvordan du forstår din virksomheds indtægtsdata, hvis du vil vide mere.
  3. Skriv en beskrivelse af din virksomhed. Brug dette for at give potentielle købere vigtige oplysninger, herunder oplysninger om dine salg, markedsføringsstrategier, målgrupper, din virksomheds historie, og hvorfor du har besluttet dig for at sælge virksomheden.
  4. Kontrollér alle de aktiver, der er inkluderet i salget.
  5. Exchange genererer automatisk en anslået værdi, men du kan foretage ændringer og angive salgsprisen til et beløb , der afspejler din virksomhed bedst. Værdiansættelsen er synlig, inden en gennemgang af fortegnelsen godkendes. Salgsprisen kan angives til enhver tid.
  6. Markér valgmulighederne for, hvad der er inkluderet i dit salg.
  7. Medtag links til dine konti på sociale medier.
  8. Exchange genererer automatisk et screenshot af din webshop. Hvis dit automatiserede screenshot ikke er opdateret, kan du kontakte os for at bede om et opdateret automatiseret screenshot. Du kan også uploade dine egne screenshots af salgs- eller trafikannoncer, annoncer, som du har oprettet, eller andet, som købere kunne være interesserede i at se.

Dit salgsopslags salgs- og trafikoplysninger kan ikke ændres. Exchange vil vise alle kontrollerbare salgs- og trafikoplysninger i dit salgsopslag.

Når du er klar, skal du klikke på knappen Udgiv. Dit salgsopslag kan være underlagt til en gennemgang af Exchange-supportteamet. Du vil få besked om eventuelle ændringer, der skal foretages, før du udgiver. Når dit salgsopslag er godkendt, vil det være live på Exchange. Du kan forvente at modtage beskeder fra potentielle købere på ingen tid!

Private opslag

Muligheden for at oprette et privat salgsopslag er tilgængelig for virksomheder, der har tjent mindst 100 USD i bekræftede salgsindtægter. Exchange tilbyder muligheden for at oprette et privat salgsopslag for dem, som er interesserede i at sælge deres virksomhed, men som gerne vil skjule oplysninger som f.eks. butiksnavn, konti på sociale medier, screenshots eller webadresser.

Potentielle købere kan sende beskeder til private salgsopslag for at få flere oplysninger om virksomheden direkte fra dig.

Hvordan beregnes min virksomheds værdiansættelse?

Exchanges værdiansættelsesværktøj anbefaler en salgspris ved at tage højde for en række faktorer, herunder de seneste 12 måneders indtægt for din virksomhed, trafik og andre faktorer, f.eks. følgere på sociale medier eller e-mailabonnenter. Virksomheder med faktorer, som har vist sig sig at øge salget, værdsættes højere af vores værdiansættelsesværktøj.

Værdiansættelsen er baseret på begrænsede oplysninger og indeholder muligvis ikke alle relevante oplysninger om din virksomheds værdi. Vi anbefaler, at du redigerer listeprisen for din virksomhed for at tage højde for oplysninger, der kan øge din virksomheds værdi, men som vores værdiansættelsesværktøj ikke har adgang til.

Bemærk: Den værdiansættelse af butikken, vi foreslår, er kun beregnet som vejledning og til oplysningsformål. Vi anbefaler, at du får uafhængige økonomisk råd, når du vurderer din virksomheds værdi. Shopify er på ingen måde ansvarlig for din eller en anden parts brug af eller tillid til denne vurdering.

Exchange-brugerkrav

Det er vores mål at skabe et fair og sikkert miljø for alle, som vil købe eller sælge en virksomhed på Exchange. For at opnå dette har vi fastsat følgende krav og retningslinjer:

• Du skal være over 18 år.
  • Du kan ikke bruge Exchange, hvis du er bosiddende i et af følgende lande eller områder, som ikke understøttes af Escrow: - Afghanistan, Algeriet, Angola, Aserbajdsjan, Burundi, Cambodia, Den Centralafrikanske Republik, Den Demokratiske Republik Congo, Cuba, Egypten, Elfenbenskysten, Eritrea, Etiopien, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Hviderusland, Irak, Iran, Kasakhstan, Kirgisistan, Laos, Libanon, Liberia, Libyen, Moldova, Myanmar, Nigeria, Nordkorea, Pakistan, Panama, Rusland, Sierra Leone, Somalia, Sudan, Surinam, Sydsudan, Syrien, Tadsjikistan, Tchad, Uganda, Ukraine, Usbekistan, Venezuela, Yemen, Zimbabwe, Ækvatorialguinea

• Du må ikke bruge Exchange Marketplace til at promovere et produkt eller en tjeneste.

• Exchange Marketplace understøtter ikke et auktionsformat. Det forventes, at sælgere angiver en udbudpris og holder sig til den. På denne måde undgås det at forvirre købere og skabe en negativ oplevelse.

• Du må ikke inkludere din private e-mailadresse, dit private telefonnummer eller andre former for kontaktoplysninger i dit opslag. Købere og sælgere må kun skrive beskeder til dig via Exchange.

• Få altid Exchange til at foretage ændringer af butiksejerskab for dig.

• Exchange understøtter ikke søgninger efter forretningspartnerskaber. En virksomhed skal sælges fuldt ud for at kunne blive slået op på Exchange.

• Alle opslag skal være unikke og må ikke være kopier af eksisterende Exchange-opslag.

• Webshopskabeloner, som sælges på Exchange, skal være unikke. For at undgå problemer med utilfredse købere er det vigtigt, at hver enkelt virksomhed, der sælges, ikke er en duplikeret version af en anden.

• I modsætning til almindelige udviklingswebshops, som er oprettet af partnere, er virksomheder, som er registreret på Exchange, ikke kvalificerede til en kommission.

• Du kan modtage en "Kend din kunde"-anmodning for at bekræfte din identitet.

• Anspor ikke nogen af partnerne til at begynde en betalingstransaktion udenom betalingsflowet i Exchange. Hvis en transaktion gennemføres uden for Escrow.com-flowet i Exchange Marketplace, kan Shopify ikke hjælpe dig med problemer omkring denne transaktion. Hvis du benytter Escrow.com til at begynde en ny transaktion udenom Exchange, anses dette ikke som et godkendt Exchange-betalingsflow. Alle officielle Exchange-transaktioner har exchange-payments@shopify.com angivet som mægler i Escrow.com-transaktionen.

Vigtigt: Hvis du ikke overholder disse krav og retningslinjer, kan det medføre, at du bliver udelukket fra at bruge Exchange Marketplace permanent.

Alle salgsopslag bliver gennemgået af Exchange-supportteamet. Hvis nogen af ovenstående retningslinjer overtrædes, kan det medføre, at du mister muligheden for at lave et salgsopslag for din virksomhed. Du bør derfor læse alt omhyggeligt, når du opretter salgsopslaget.

Beslutningen kan ikke ændres, når først du er blevet udelukket fra at sælge via Exchange. Disse beslutninger træffes efter nøje overvejelser og beskytter i sidste ende både sælgere og købere i vores fællesskab. Selvom der er andre markedspladser online, hvor du kan sælge din virksomhed, kan Exchange ikke lave en undtagelse og tillade, at du laver et nyt opslag for din virksomhed.

Servicegebyr

Det beregnede servicegebyr vises i det samme afsnit, som du angiver din listepris i. Servicegebyret fratrækkes den endelige salgspris, som du og køberen aftaler. Servicegebyret er en kombination af Escrow-gebyret og det anslåede Exchange-gebyr, minus Escrows standardgebyr på USD 10 på udbetalinger. Exchange-gebyrer anslås ud fra virksomhedens endelige salgspris, men de ændres, hvis sælgeren accepterer et lavere eller et højere tilbud. De endelige gebyrer vises i den faktiske Escrow-transaktion.

Exchange opkræver et servicegebyr for et fuldført salg af din virksomhed via Exchanges betalingsflow. Dette servicegebyr er en kombination af Escrow- og Exchange-gebyrer og fratrækkes de indtægter, du opnår fra salget. Det koster ikke noget at lave et salgsopslag for din virksomhed på Exchange, og gebyret er kun gældende, hvis du sælger din virksomhed via Exchanges betalingsflow. Vores servicegebyr inkluderer personlig support med din overførsel, et sikkert betalingssystem, der sikrer dig, at du modtager betaling via Escrow.com, og at dine finansielle oplysninger er beskyttet under og efter dit salg.

For at gøre det gennemskueligt, hvilke gebyrer der gælder for et gennemført salg, anslår Exchange det beløb, du kan forvente at skulle betale, når du opretter din fortegnelse. Det endelige servicegebyr vises, når du accepterer et tilbud og opretter en transaktion i betalingsflowet. Når du beslutter dig for en salgspris for din virksomhed, skal du huske, at servicegebyret skal betales af dig som den person, der sælger virksomheden, så det er en faktor, du skal medtage i salgsprisen.

Kategorier af virksomhedstyper

Når du har udgivet dit salgsopslag, bliver det automatisk placeret i virksomhedskategorier, som Exchange mener, gør dit opslag mest synligt for de rigtige købere.

Hvis dine bekræftede salg er på over 100 USD (salg foretaget gennem Shopify), kan du vælge, hvilken branchetype, dit salgsopslag vises under. Indtægterne opdateres i salgsopslaget på Exchange Marketplace i begyndelsen af hver måned. Disse brancher omfatter Mode og beklædning, Elektronik og gadgets, Helse og skønhed osv. Hvis din virksomhed har haft en indtægt på under 100 USD, har du ikke mulighed for at vælge en branche til den.

Ud over branchetype placeres dit salgsopslag automatisk i mange andre kategorier. Her er de kategorier, din virksomhed kan gå ind under, og hvad der kvalificerer den til at blive vist i disse kategorier.

Starter-butikker

En Startbutik er en virksomhed, der er registreret med under 100 USD i bekræftede salg (som er foretaget via Shopify). Hvis dette er tilfældet for din virksomhed, får du ikke mulighed for at vælge en branche, når du opretter dit salgsopslag. Dette er den mest populære kategori på Exchange, og det giver dit salgsopslag stor synlighed og øgede chancer for et salg, hvis du placeres i denne kategori.

Dropshipping

Hvis din webshop har en dropshipping-app installeret, vil den automatisk blive placeret i kategorien Dropshipping på Exchange. Dropshipping-apps omfatter Oberlo, Spocket, Modalyst og mange flere. Din virksomhed benytter sig muligvis ikke af disse apps som primær behandlingsmetode, men de vil stadig blive vist i kategorien Dropshipping. Dette er stadig nyttigt for købere, der leder efter en virksomhed, som understøtter dropshipping.

Etablerede virksomheder

Hvis din virksomhed har en indtægt på mere end 20.000 USD, bliver din fortegnelse føjet til kategorien Etableret butik. Når købere søger i denne kategori, kan de også filtrere udvælgelsen baseret på branchetype. Du vælger branchetypen, når du opretter opslaget.

Virksomheder, der har installeret Print-on-demand-apps, som f.eks. Printful eller TeelaLink, vil automatisk blive placeret i denne kategori. Det betyder, at købere, der er ønsker at drive en virksomhed, der kan udføre print-on-demand, bliver opmærksomme på dit salgsopslag.

Lager

Hvis du har valgt muligheden for at medtage fysiske lagervarer i dit salg, vises dit salgsopslag under kategorien Lagerbeholdning. Dette vælges, når du opretter dine salgsopslag.

Partnerbutikker

Alle virksomheder, som er udviklet af en partner og endnu ikke er blevet administreret af en særskilt virksomhedsejer, vil blive placeret i kategorien partnerbutikker. Partnere er professionelle designere, udviklere, marketingfolk og influencere, som er en del af Shopifys Partner-program. Det særlige ved disse virksomheder er, at de allerede har alt, hvad du skal bruge for at begynde at sælge, og er skabt til købere, der leder efter en færdiglavet webshop. Disse virksomheder har ikke haft andre ejere end den partner, som har oprettet dem.

Bemærk: Dit salgsopslag vil blive placeret i alle relevante kategorier. Hvis du opfylder kravene i flere af de ovennævnte kategorier, vil du automatisk blive placeret i dem.

Sådan fjerner du et salgsopslag fra en kategori

Det er ikke muligt at ændre, hvilke kategorier dit salgsopslag vises i. Exchange har designet dette system, så alle salgsopslag får maksimal eksponering for potentielle købere. Hvis du mener, at dit salgsopslag ikke hører til i en bestemt kategori, er det bedst at bruge din beskrivelse til at fortælle køberne, hvilken type virksomheden, det er.

Udvalgte og sponsorerede salgsopslag

Kun et begrænset antal salgsopslag kan vises på Exchange ad gangen. Der vises ét til tre salgsopslag af høj kvalitet ad gangen for hver kategori, og nogle af dem vises som udvalgte på startsiden. De virksomheder, der udvælges, udskiftes ofte, kvalitetsopslag eksponeres for de tusindvis af købere, der bruger Exchange hver dag.

Udvalgte salgsopslag er ikke valgt manuelt. Exchange bruger et værktøj, der automatisk vælger populære salgsopslag, der skal placeres på udvalgte steder på markedspladsen. Dette værktøj analyserer dit salgsopslag efter oplysninger, som er vigtige for vores kunder, og tager højde for antallet af købere, der ser og interagerer med dit salgsopslag.

Sådan forbedrer du din chance for at blive udvalgt

Alle, der sælger deres virksomhed på Exchange, ønsker at få udvalgt deres salgsopslag, men det er ikke muligt at promovere alle opslag på grund af den begrænsede plads. Du kan dog foretage visse ændringer i dit salgsopslag, som vil forbedre dine chancer for at få opslaget udvalgt.

Det vigtige er at oprette et opslag af høj kvalitet, der fanger købernes opmærksomhed. Her er nogle ting, du skal gøre:

• Brug mindst 280 ord i beskrivelsen på dit salgsopslag. Det er vigtigt at bruge beskrivelsen til nøjagtigt at beskrive din virksomhed, og hvorfor du sælger den. Hvis du vil have hjælp til at tænke over, hvad du skal tage med i beskrivelsen i dit salgsopslag, kan du prøve at læse vores artikel om, hvad der skal inkluderes i dit salgsopslag.
  • Undgå at stoppe behandlingen af ordrer og den normale virksomhedsdrift, så snart du har lavet dit opslag. Sørg for at holde omsætningen oppe, hvis du kan.
  • Få et tilpasset domæne registreret for din webshop, og gør det til en del af salget.
  • Giv køberen besked om alle andre aktiver, som du medtager. Det kan være konti på sociale medier, produktbilleder, personlig support efter salget osv.
  • Upload billeder af høj kvalitet i dit salgsopslag. Et screenshot af din webshop er godt, men det er endnu bedre at uploade flere screenshots.

De udvalgte virksomheder opdateres hver dag, så der vises nye salgsopslag af høj kvalitet. Exchange sender også en ugentlig e-mail ud med en håndfuld udvalgte salgsopslag, som efter vores mening har relation til det, som potentielle virksomhedskøbere aktuelt søger efter. Det er indtil videre ikke muligt at betale for at få sit salgsopslag promoveret, og det er gratis.

Fortsæt salget, mens din virksomhed er sat til salg

Virksomheder, der fortsætter med at sælge, når de er til salg på Exchange, har større chance for at blive solgt. Over for køberne viser det, at virksomheden stadig er aktiv og sund, hvilket gør det mere attraktivt at købe den. Du er ansvarlig for at gennemføre alle salg, der er foretages, mens du er ejeren.

Du kan ikke lukke en virksomhed, mens den er sat til salg på Exchange

Din virksomhed skal være åben og have et betalt abonnement for at kunne sælges på Exchange. På den måde kan potentielle købere stadig besøge dit website for at beslutte, om de vil købe den. Det giver dig også mulighed for at fortsætte salget, mens du har sat virksomhed til salg, og det øger dine chancer for at få virksomheden solgt.

Sådan fjerne du dit salgsopslag fra Exchange

Hvis du har besluttet, at du ikke længere gerne vil have din virksomhed til salg på Exchange, kan du fjerne opslaget på følgende måde:

1. Log ind på din Shopify-konto, og gå til dine Apps.
  2. Klik på appen Exchange Marketplace.
  3. Klik på fanen Salgsopslag.
  4. Klik på knappen Annuller udgivelse, og bekræft.

Dataene i din fortegnelse bliver gemt i tilfælde af, du beslutter dig for at offentliggøre din fortegnelse igen i fremtiden. Hvis du beslutter dig for ikke at sælge din virksomhed på Exchange, og du lukker din virksomhed, fjernes din fortegnelse automatisk.

Bemærk! Hvis du har solgt din butik, flyttes din fortegnelse automatisk til Solgte butikker.