Oprettelse af et Exchange Marketplace-salgsopslag

Hvis du vil sætte din virksomhed til salg på Exchange Marketplace, skal du sørge for, at den er kvalificeret til at blive solgt og derefter installere Exchange-appen i din Shopify-administrator. Du kan hente appen på to måder:

• Gå til exchangemarketplace.com, og klik på knappen Sælg din virksomhed i sidehovedet på websitet. Log derefter ind på din Shopify-konto for at installere appen.
  • Du kan også gå til Indstillinger > Abonnement > Opsig abonnement, eller sæt det på pause på din Shopify-konto. Klik på Få mere at vide i banneret Sælg din butik på Exchange.

Salgsopslagets berettigelse

På nuværende tidspunkt er det kun Shopify-virksomheder, der kan oprette live-salgsopslag på Exchange. Hvis du har en Shopify-virksomhed, kan du sælge den uafhængigt af antallet af salg. Der er intet minimumskrav for antal salg for registrering af din virksomhed på Exchange.

Du skal opfylde følgende krav, før du kan sætte din virksomhed til salg på Exchange:

• Det er kun Shopify-butiksejeren, der har adgang til Exchange-appen i en Shopify-butik, og det er kun butiksejeren, der kan installere appen.
  • Din Shopify-konto skal have et betalt abonnement eller et udviklingsabonnement. Dette omfatter Shopifys abonnement til webshops, Pause and Build.
  • Din virksomhed kan ikke være på Shopify Plus-abonnementet. Hvis din virksomhed i øjeblikket er på Shopify Plus, skal du kontakte Shopify Plus-support og drøfte mulighederne for at forhandle din kontrakt og nedgradere til et abonnement, som virksomheden er kvalificeret til.
  • Din virksomhed må ikke være i prøveperioden. Du skal vente en dag, efter du har betalt dit første Shopify-abonnementsgebyr, for at være kvalificeret.
  • Hvis du bruger Shopify Payments, skal din konto have et godt omdømme. Hvis din virksomhed er blevet fjernet fra Shopify Payments, kan du ikke sætte den til salg på Exchange.
  • Hvis du bruger Shopify Balance, kan du ikke registrere din virksomhed på Exchange.
  • Du kan ikke aktivere finansiering fra Shopify Capital.
  • Du må ikke have åbne sager hos Shopifys Risk-team, Shopifys Recovery-team eller Shopifys Legal-team. Alle udestående sager skal løses, før du kan sætte din butik til salg.
  • Alle salgsopslag skal overholde Shopifys servicevilkår og vores Aftale for Partnerprogrammet

Du kan få mere at vide om alle begrænsningerne vedrørende Exchange Marketplace under Vilkår for Exchange.

Sådan opretter du dit Exchange Marketplace-salgsopslag

Når du har installeret Exchange Marketplace-appen, kan du udfylde salgsopslaget med oplysninger om din virksomhed, før du offentliggør det. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at oprette et godt salgsopslag. De kan findes her. Her er de grundlæggende trin til oprettelse af et fuldendt Exchange-salgsopslag:

1. Gennemgå dine kontaktoplysninger. Din mailadresse vises ikke til kunder, men deres svar videresendes til denne mailadresse anonymt. Den mailadresse, der er angivet under Indstillinger > Brugere og tilladelser i din Shopify-administrator, bruges til alle Exchange- og Escrow-meddelelser. Det er vigtigt, at du har adgang til denne indbakke. Hvis du har brug for at opdatere denne mailadresse, skal du kontakte exchange-support@shopify.com for at få hjælp.
  2. Vælg en branche til din virksomhed. Du kan ikke vælge branche, hvis din virksomhed er i kategorien Startbutik. Hvis din virksomhed har bekræftede salgsindtægter på under 100 USD, placeres den automatisk i kategorien Startbutik. Se vores vejledning til, hvordan du forstår din virksomheds indtægtsdata, hvis du vil vide mere.
  3. Angiv en beskrivelse af din virksomhed. Brug denne beskrivelse til at give potentielle kunder vigtige oplysninger, herunder oplysninger om følgende: - dine salg

• markedsføringsstrategier – målmarkeder
    • din virksomheds historik
    • hvorfor du har sat virksomheden til salg
    • StorefrontAccessToken, hvis du er en partner, som sælger en udviklingsbutik
  4. Markér alle de aktiver, der er inkluderet i salget. Mange aktiver gør virksomheden mere attraktiv for potentielle kunder. Det anbefales at inkludere følgende aktiver: - lager

• logo og brandingmaterialer
    • personlig support efter salget
    • domæner
    • produktbilleder
    • konti på og links til sociale medier
    • leverandører
  5. Exchange genererer automatisk en anslået værdi for din virksomhed, men du kan foretage ændringer og angive salgsprisen til et beløb, der afspejler din virksomhed. Værdiansættelsen er baseret på oplysninger såsom indtægt og trafik. Værdiansættelsen er synlig, inden en gennemgang af salgsopslaget godkendes. Salgsprisen kan angives når som helst.

6. Exchange genererer automatisk et screenshot af din webshop. Hvis dit automatiserede screenshot ikke er opdateret, kan du kontakte os på exchange-support@shopify.com for at bede om et opdateret screenshot. Du kan også uploade dine egne screenshots af salgs- eller trafikrapporter, dine oprettede annoncer eller andre aktiver, som kunderne kan være interesserede i.

7. Du kan bruge afsnittet Virksomhedens historie til at give kunderne følgende oplysninger: - historien om, hvorfor du startede virksomheden

• hvorfor du har sat virksomheden til salg
    • hvordan du driver virksomheden, f.eks. den daglige drift, ordreklargøringer, kundeservice, markedsføring og meget mere.
  8. Kontrollér at virksomhedens data for Trafik og resultater er korrekte, så de giver kunderne et klart billede af dine virksomhedsresultater. Dataene for din butiks gennemsnitlige månedlige indtægt og dine gennemsnitlige sessioner pr. måned trækkes direkte fra din konto og bekræftes af Shopify. Du er ansvarlig for at sikre, at dataene om dit overskud, din overskudsmargen og de gennemsnitlige salg pr. måned er korrekte. Vi anbefaler, at du følger vores vejledning til beregning af dit gennemsnitlige månedlige overskud, når du skal beregne din butiks overskud og overskudsmargen. Hvis du har en fysisk lagerbeholdning, der er inkluderet i salget, skal du sikre dig, at værdien svarer til lagerbeholdningens detailpris i stedet for engrospris.

9. Når du udfylder butikkens Udgifter, skal du medtage alle de udgifter, som butikken har. Dette omfatter dit Shopify-abonnement, betalte apps, markedsføring, domæner og andre udgifter, der er nødvendige i forbindelse med at drive din virksomhed.

10. Afsnittene Sælgers råd er ikke obligatoriske i forbindelse med godkendelse af dit salgsopslag.

Dit salgsopslags salgs- og trafikoplysninger kan ikke ændres. Exchange viser alle kontrollerbare salgs- og trafikoplysninger i dit salgsopslag.

Klik på knappen Udgiv, når du er klar. Dit salgsopslag kan blive udtaget til en gennemgangsproces hos Exchange-supportteamet. Du vil få besked om eventuelle ændringer, der skal foretages, før du udgiver. Dit salgsopslag går live på Exchange, når det er blevet godkendt. Du kan forvente at modtage beskeder fra potentielle kunder på ingen tid!

Private opslag

Muligheden for at oprette et privat salgsopslag er tilgængelig for virksomheder, der har tjent mindst 100 USD i bekræftede salgsindtægter. Exchange tilbyder muligheden for at oprette et privat salgsopslag for dem, som er interesserede i at sælge deres virksomhed, men som gerne vil skjule oplysninger som f.eks. butiksnavn, konti på sociale medier, screenshots eller webadresser.

Potentielle kunder kan sende beskeder til private salgsopslag for at få flere oplysninger om virksomheden direkte fra dig.

Hvordan beregnes min virksomheds værdiansættelse?

Exchanges værdiansættelsesværktøj anbefaler en salgspris ved at tage højde for en række faktorer, herunder de seneste 12 måneders indtægt for din virksomhed, trafik og andre faktorer, f.eks. følgere på sociale medier eller mailabonnenter. Virksomheder med faktorer, som har vist sig sig at øge salget, værdsættes højere af vores værdiansættelsesværktøj.

Værdiansættelsen er baseret på begrænsede oplysninger og indeholder muligvis ikke alle de relevante oplysninger om din virksomheds værdi. Du kan redigere listeprisen for din virksomhed for at tage højde for oplysninger, som vores værdiansættelsesværktøj ikke har adgang til.

Exchange-brugerkrav

Det er vores mål at skabe et fair og sikkert miljø for alle, som vil købe eller sælge en virksomhed på Exchange. For at opnå dette har vi fastsat følgende krav og retningslinjer:

• Du skal være mindst 18 år gammel.
  • Du kan ikke bruge Exchange, hvis du er bosiddende i et af følgende lande eller områder, som ikke understøttes af Escrow: - Afghanistan, Algeriet, Angola, Aserbajdsjan, Burundi, Cambodia, Den Centralafrikanske Republik, Den Demokratiske Republik Congo, Cuba, Egypten, Elfenbenskysten, Eritrea, Etiopien, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Hviderusland, Irak, Iran, Kasakhstan, Kirgisistan, Laos, Libanon, Liberia, Libyen, Moldova, Myanmar, Nigeria, Nordkorea, Pakistan, Panama, Rusland, Sierra Leone, Somalia, Sudan, Surinam, Sydsudan, Syrien, Tadsjikistan, Tchad, Uganda, Ukraine, Usbekistan, Venezuela, Yemen, Zimbabwe, Ækvatorialguinea

• Du må ikke bruge Exchange Marketplace til at promovere et produkt eller en tjeneste.

• Exchange Marketplace understøtter ikke et auktionsformat. Det forventes, at sælgere angiver en udbudpris og holder sig til den. På denne måde undgås det at forvirre købere og skabe en negativ oplevelse.

• Du må ikke bede om eller inkludere en privat mailadresse, et privat telefonnummer eller andre former for kontaktoplysninger i et opslag eller i nogen form for kommunikation, og du må ikke flytte samtalen til et andet sted end Exchange Marketplace. Købere og sælgere må kun kommunikere via Exchange.

• Få altid Exchange til at foretage ændringer af butiksejerskab for dig.

• Exchange understøtter ikke søgninger efter forretningspartnerskaber. En virksomhed skal sælges fuldt ud for at kunne blive slået op på Exchange.

• Alle opslag skal være unikke og må ikke være kopier af eksisterende Exchange-opslag.

• Webshopskabeloner, som sælges på Exchange, skal være unikke. For at undgå problemer med utilfredse købere er det vigtigt, at hver enkelt virksomhed, der sælges, ikke er en duplikeret version af en anden.

• I modsætning til almindelige udviklingswebshops, som er oprettet af partnere, er virksomheder, som er registreret på Exchange, ikke kvalificerede til en kommission.

• Du kan modtage en "Kend din kunde"-anmodning for at bekræfte din identitet.

• Anspor ikke nogen af partnerne til at begynde en betalingstransaktion udenom betalingsflowet i Exchange. Hvis en transaktion gennemføres uden for Escrow.com-flowet i Exchange Marketplace, kan Shopify ikke hjælpe dig med problemer omkring denne transaktion. Hvis du benytter Escrow.com til at begynde en ny transaktion udenom Exchange, anses dette ikke som et godkendt Exchange-betalingsflow. Alle officielle Exchange-transaktioner har exchange-payments@shopify.com angivet som mægler i Escrow.com-transaktionen.

Alle salgsopslag bliver gennemgået af Exchange-supportteamet. Hvis du overtræder ovenstående retningslinjer, kan det medføre, at du mister muligheden for at lave et salgsopslag for din virksomhed. Du bør derfor læse alt omhyggeligt, når du opretter salgsopslaget.

Beslutningen kan ikke ændres, når først du er blevet udelukket fra at sælge via Exchange. Disse beslutninger træffes efter nøje overvejelser og beskytter i sidste ende både sælgere og kunder i vores fællesskab. Selvom der er andre markedspladser online, hvor du kan sælge din virksomhed, kan Exchange ikke lave en undtagelse og tillade, at du laver et nyt salgsopslag for din virksomhed.

Servicegebyr

Det beregnede servicegebyr vises i det samme afsnit, som du angiver din salgspris i. Servicegebyret fratrækkes den endelige salgspris, som du og kunden aftaler. Servicegebyret er en kombination af Escrow-gebyret og det anslåede Exchange-gebyr, minus Escrows standardgebyr på 10 USD på udbetalinger. Exchange-gebyrer anslås ud fra virksomhedens endelige salgspris, men de kan ændres, hvis sælgeren accepterer et lavere eller højere tilbud. De endelige gebyrer vises i den faktiske Escrow-transaktion.

Exchange opkræver et servicegebyr for et fuldført salg af din virksomhed via Exchanges betalingsflow. Dette servicegebyr er en kombination af Escrow- og Exchange-gebyrer og fratrækkes de indtægter, du opnår fra salget. Det koster ikke noget at lave et salgsopslag for din virksomhed på Exchange, og gebyret er kun gældende, hvis du sælger din virksomhed via Exchanges betalingsflow. Vores servicegebyr inkluderer personlig support med din overførsel, et sikkert betalingssystem, der sikrer dig, at du modtager betaling via Escrow.com, og at dine finansielle oplysninger er beskyttet under og efter dit salg.

For at gøre det gennemskueligt, hvilke gebyrer der gælder for et gennemført salg, anslår Exchange det beløb, du kan forvente at skulle betale, når du opretter dit salgsopslag. Det endelige servicegebyr vises, når du accepterer et tilbud og opretter en transaktion i betalingsflowet. Når du beslutter dig for en salgspris for din virksomhed, skal servicegebyret betales af dig som den person, der sælger virksomheden, så det er en faktor, du skal medtage i salgsprisen.

Kategorier af virksomhedstyper

Når du har offentliggjort dit salgsopslag, placerer Exchange det automatisk i de virksomhedskategorier, der gør det mest synligt for de rigtige kunder.

Hvis dine bekræftede salg er på over 100 USD (salg foretaget gennem Shopify), kan du vælge en branchetype til salgsopslaget. Indtægterne opdateres i salgsopslaget på Exchange Marketplace i begyndelsen af hver måned. Disse brancher omfatter Mode og beklædning, Elektronik og gadgets, Helse og skønhed osv. Hvis din virksomhed har haft en indtægt på under 100 USD, kan du ikke vælge en branche til den.

Ud over branchetype placeres dit salgsopslag automatisk i mange andre kategorier. Her er de kategorier, din virksomhed kan gå ind under, og hvad der kvalificerer den til at blive vist i disse kategorier.

Bemærk: Dit salgsopslag placeres i alle relevante kategorier. Hvis du opfylder kravene i flere kategorier, vil du automatisk blive placeret i dem.

Starter-butikker

En Startbutik er en virksomhed, der er registreret med under 100 USD i bekræftede salg (som er foretaget via Shopify) og har en maksimal salgspris på 10.000 USD. Hvis dette er tilfældet for din virksomhed, kan du ikke vælge en branche, når du opretter dit salgsopslag. Dette er den mest populære kategori på Exchange, og det giver dit salgsopslag stor synlighed og øgede chancer for et salg, hvis du placeres i denne kategori.

Dropshipping

Hvis din webshop har en dropshipping-app installeret, placeres den automatisk i kategorien Dropshipping på Exchange. Dropshipping-apps omfatter Oberlo, Spocket, Modalyst og mange flere. Din virksomhed benytter sig muligvis ikke af disse apps som sin primære klargøringsmetode, men virksomheden vil stadig blive vist i kategorien Dropshipping for at hjælpe de kunder, der ønsker en virksomhed med dropshipping.

Etablerede virksomheder

Hvis din virksomhed har en indtægt på mere end 20.000 USD, bliver dit salgsopslag føjet til kategorien Etableret butik. Når kunder søger i denne kategori, kan de også filtrere udvalget baseret på branchetype. Du vælger branchetypen, når du opretter salgsopslaget.

Virksomheder, der har installeret Print-on-demand-apps, som f.eks. Printful eller teelaunch, placeres automatisk i denne kategori. Det betyder, at kunder, som ønsker at drive en virksomhed, der kan udføre print-on-demand, bliver opmærksomme på dit salgsopslag.

Lager

Hvis du har valgt muligheden for at medtage fysiske lagervarer i dit salg, vises dit salgsopslag i kategorien Lagerbeholdning. Dette vælges, når du opretter dine salgsopslag.

Partnerbutikker

Alle virksomheder, som er udviklet af en partner og endnu ikke er blevet administreret af en særskilt virksomhedsejer, placeres i kategorien Partnerbutikker. Partnere er professionelle designere, udviklere, marketingfolk og influencere, som er en del af Shopifys partnerprogram. Det særlige ved disse virksomheder er, at de allerede har alt, hvad du skal bruge for at begynde at sælge, og de er skabt til kunder, der leder efter en færdiglavet webshop. Disse virksomheder har ikke haft andre ejere end den partner, som har oprettet dem.

Sådan fjerner du et salgsopslag fra en kategori

Det er ikke muligt at ændre, hvilke kategorier dit salgsopslag vises i. Exchange har designet dette system, så alle salgsopslag får maksimal eksponering for potentielle kunder. Hvis du mener, at dit salgsopslag ikke hører til i en bestemt kategori, er det bedst at bruge din beskrivelse til at fortælle kunderne, hvilken type virksomhed det er.

Udvalgte og sponsorerede salgsopslag

Der kan kun vises et begrænset antal salgsopslag på Exchange ad gangen. Der vises ét til tre salgsopslag af høj kvalitet ad gangen for hver kategori, og nogle af dem vises som udvalgte på startsiden. De udvalgte virksomheder udskiftes ofte, så der kan vises mange forskellige kvalitetsopslag til de tusindvis af kunder, der bruger Exchange hver dag.

Udvalgte salgsopslag udvælges ikke manuelt. Exchange bruger et værktøj, der automatisk vælger populære salgsopslag, der skal placeres på udvalgte steder på markedspladsen. Værktøjet analyserer dit salgsopslag efter oplysninger, som er vigtige for vores kunder, og taget højde for antallet af kunder, der ser og interagerer med dit salgsopslag.

Sådan forbedrer du din chance for at blive udvalgt

Alle, der sælger deres virksomhed på Exchange, ønsker at få udvalgt deres salgsopslag, men det er ikke muligt at promovere dem alle på grund af den begrænsede plads. Du kan dog foretage visse ændringer af dit salgsopslag, som i høj grad vil forbedre dine chancer for at få opslaget udvalgt.

Følgende forslag kan hjælpe dig med at oprette et kvalitetsopslag, der fanger kundernes opmærksomhed:

• Brug mindst 280 ord i beskrivelsen på dit salgsopslag. Det er vigtigt at bruge beskrivelsen til nøjagtigt at beskrive din virksomhed, og hvorfor du sælger den. Hvis du vil have hjælp til at tænke over, hvad du skal tage med i beskrivelsen i dit salgsopslag, kan du prøve at læse vores artikel om, hvad der skal inkluderes i dit salgsopslag.
  • Undgå at stoppe klargøringen af ordrer og den normale virksomhedsdrift, så snart du har lavet dit opslag. Sørg for at holde omsætningen oppe, hvis du kan.
  • Få et tilpasset domæne registreret for din webshop, og gør det til en del af salget.
  • Fortæl kunderne om alle andre aktiver, du medtager. Det kan f.eks. være konti på sociale medier, produktbilleder, personlig support efter salget osv.
  • Upload billeder af høj kvalitet i dit salgsopslag. Et screenshot af din webshop er godt, men det er endnu bedre at uploade flere screenshots.

De udvalgte virksomheder opdateres hver dag, så der vises nye salgsopslag af høj kvalitet. Exchange udsender også en ugentlig mail med en håndfuld udvalgte salgsopslag, som kunder søger efter i øjeblikket. Det er indtil videre ikke muligt at betale for at få sit salgsopslag promoveret på Exchange – det er gratis at blive udvalgt.

Fortsæt salget, mens din virksomhed er sat til salg

Virksomheder, der fortsætter med at sælge, når de er blevet sat til salg på Exchange, har større chance for at blive solgt. Det viser kunderne, at virksomheden stadig er aktiv og sund, hvilket gør det mere attraktivt at købe den. Du er ansvarlig for at klargøre alle salg, der foretages, mens du er ejeren.

Du kan ikke lukke en virksomhed, mens den er sat til salg på Exchange

Din virksomhed skal være åben og have et betalt abonnement for at kunne sælge på Exchange. På den måde kan potentielle kunder stadig besøge dit website for at beslutte, om de vil købe den. Det giver dig også mulighed for at fortsætte salget, mens du har sat virksomheden til salg, og det øger dine chancer for at få virksomheden solgt.

Sådan fjerne du dit salgsopslag fra Exchange

Hvis du har besluttet, at du ikke længere gerne vil have din virksomhed til salg på Exchange, kan du fjerne opslaget på følgende måde:

1. Log ind på din Shopify-konto, og gå til dine Apps.
  2. Klik på appen Exchange Marketplace.
  3. Klik på fanen Salgsopslag.
  4. Klik på knappen Annuller udgivelse, og bekræft.

Dataene i dit salgsopslag gemmes i tilfælde af, at du beslutter dig for at offentliggøre dit salgsopslag igen i fremtiden. Hvis du beslutter dig for ikke at sælge din virksomhed på Exchange, og du lukker virksomheden, fjernes salgsopslaget automatisk.

Bemærk: Hvis du har solgt din butik, flyttes dit salgsopslag automatisk til afsnittet Solgte butikker.