Modtagelse af betalinger via Exchange

Når en køber har sendt dig et tilfredsstillende tilbud, skal du acceptere det og fortsætte med at oprette transaktionen i appen Exchange Marketplace.

Exchange har indgået et samarbejde med Escrow.com for at kunne tilbyde den sikreste og mest effektive måde at modtage betaling på. For at du kan få din konto overført til køberen, og du kan modtage din betaling, skal du bruge Exchanges betalingsflow.

Konfiguration af konti og accept af betalinger

Dette afsnit beskriver, hvordan du kan acceptere et tilbud fra en køber og afslutte salget af din virksomhed. Exchange gennemfører først en sikker overførsel af din virksomhed, når du har modtaget din betaling via denne proces. Du får også udbetalt eventuelle beløb, som du har tjent på salg, du har foretaget, mens du var ejer af butikken.

Hvis du har planlagte udbetalinger eller penge i reserve hos Shopify Payments, modtager du pengene som planlagt, så længe du overfører din konto korrekt. Shopify-kontoteamet sørger for, at udbetalinger sendes til den bankkonto, du havde registreret hos Shopify Payments.

Trin 1: Køberen sender et tilbud

Først sender køberen dig en besked, der viser en interesse i at købe din virksomhed. Hvis en køber er klar til at gå videre med købet af din virksomhed, sender vedkommende dig et tilbud. Tilbuddet skal være mindst 80 % af din listepris. Derefter får du besked om, at en køber har sendt dig et tilbud, og du skal gennemgå tilbuddet på fanen Indbakke i Exchange-appen.

Find køberens besked for at få vist Tilbudsbanneret , som indeholder en knap, for at acceptere tilbuddet.

Trin 2: Accepter tilbuddet, og opret en transaktion

Klik på knappen Accepter tilbud for at acceptere det tilbud, der passer dig. Derefter bliver du vejledt til at oprette en ny transaktion fra Exchange-appen.

Hvis du vil starte transaktionen, skal du angive følgende oplysninger:

• Beskrivelse: Dette felt bruges til at beskrive præcist, hvad du overdrager til køberen. Dette bør inkludere Shopify-kontoen, domænenavne, konti på sociale medier, lager og andet relevant.

• Inspektionsperiode: Dette er en tidsramme, som giver køberen mulighed for at inspicere og gennemgå virksomhedens aktiver. Inspektionsperioden kan vare mellem 3 og 30 dage. Køberen kan når som helst i løbet af inspektionsperioden vælge at acceptere virksomhedens aktiver og afslutte inspektionsperioden. Når dette er sket, behandler Escrow.com udbetalingen af dine penge. Shopify Accounts-teamet overfører ejerskabet af din Shopify-konto til køberen inden for 3 arbejdsdage.

• Salgsprisen: Dette er den endelige pris for din virksomhed. Beløbet i køberens tilbud indsættes automatisk i dette felt. Servicegebyret beregnes og vises under din salgspris. Se Sådan sætter du din virksomhed til salg på Exchange, hvis du vil vide mere om vores servicegebyr.

Trin 3: Knyt din Exchange-konto til Escrow.com

Når du har udfyldt oplysningerne om salget og oprettet transaktionen, modtager du en e-mail, der opfordrer dig til at tilknytte en Escrow.com-konto og tilføje dine bankoplysninger. Når du tilmelder dig en Escrow.com-konto, skal du bruge samme e-mailadresse, som linket blev sendt til. Hvis du tilmelder dig med en anden e-mailadresse, vil din transaktion ikke blive knyttet til Exchange-appen. Hvis du allerede har knyttet en Escrow.com-konto til den e-mailadresse, du har registreret som butiksejer, kan du klikke på knappen Log ind i stedet.

Når du har oprettet din konto, bliver du bedt om at vælge en udbetalingsmetode. Denne metode bruges til at udbetale dine betalinger fra købere, når transaktionen afsluttes.

Du kan modtage betalinger på tre måder: ACH elektronisk check, indenrigs elektronisk bankoverførsel eller international elektronisk bankoverførsel. Hvis du er bosiddende uden for USA, kan du kun modtage betalinger via international elektronisk bankoverførsel. Alle transaktioner, herunder transaktioner uden for USA, er underlagt et udbetalingsgebyr på 10 USD.

Når du tilføjer dine bankkontooplysninger, giver Escrow.com køberen besked om, at han eller hun kan sende betalingen. Exchange sender dig en e-mail med videre instruktioner, når Escrow har sikret køberens betaling.

Trin 4: Køberen betaler

Når ovenstående trin er gennemført, vil din køber via en e-mail fra Escrow.com blive bedt om at betale. Køberen kan betale via kreditkort, bankoverførsel eller PayPal. Her er en komplet liste over understøttede lande.

Du får besked via e-mail, når Escrow.com har modtaget og sikret køberens betaling.

Bemærk: Escrow.com beholder betalingen på dette tidspunkt. Den frigives, når alle de obligatoriske trin er gennemført, og køberen har accepteret alle milepæle.

Hvis du skal ændre i Escrow-milepælene efter oprettelsen af transaktionen, kan du kontakte Escrow Support og anmode om disse ændringer. Escrow anvender ændringerne, når både køber og sælger har accepteret dem.

Trin 5: Overfør aktiver til køberen

Når du har modtaget en e-mail om, at Escrow.com har modtaget køberens betaling, skal du overføre alle de aktiver, som du har accepteret at sælge til køberen.

Du skal først  give køberen medarbejdertilladelser. Medarbejderkontoen skal være oprettet ved hjælp af den e-mailadresse, der er knyttet til køberens profil og Escrow.com-konto. Købere kan ikke anmode om, at der oprettes en medarbejderkonto ved hjælp af en anden e-mailadresse. Systemet i Exchange kan kun aflæse, at der er oprettet og aktiveret en medarbejderkonto, hvis medarbejderkontoen matcher den e-mailadresse, der er knyttet til køberens profil.

Køberen skal bruge medarbejdertilladelser til at inspicere Shopify-kontoen grundigt. Køberen kan ikke blive gjort til butiksejer af Shopify-kontoen, før han eller hun har accepteret alle Escrow-milepælene. Når Escrow-milepælene er accepteret, får Escrow besked om at udbetale køberens midler til dig, og Shopify Accounts-teamet gør køberen til den nye butiksejer inden for 3 arbejdsdage.

Udover din Shopify-ejerkonto, skal du muligvis også overføre andre aktiver (som f.eks. konti på sociale medier og domæner) samt opdatere kontooplysningerne for apps.

Overfør Facebook-virksomhedsside

Din køber skal have en Facebook-konto og enten synes godt om virksomhedssiden eller være din Facebook-ven, før du kan overføre ejerskabet af din Facebook-virksomhedsside. Derefter kan du gøre køberen til Facebook-sidens administrator.

Fremgangsmåde:

1. Besøg Facebook-siden fra din Facebook-konto.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik på Sideroller.
  4. Tilføj din købers navn i afsnittet Tildel ny siderolle, og tilføj ham eller hende som administrator.

Når din køber administrerer siden, kan du fjerne dig selv som administrator via afsnittet  Eksisterende sideroller.

Overfør Instagram-konto

Hvis du har accepteret at inkludere din virksomheds Instagram-konto i salget, er du ansvarlig for at overdrage kontoens ejerskab til dem under overførselsprocessen.

Fremgangsmåde:

1. Åbn Instagram-appen på din mobilenhed, og gå til Indstillinger.
  2. Hvis du har aktiveret tofaktorgodkendelse, skal du deaktivere den. Dette gøres ved at trykke på linket til Tofaktorgodkendelse under Indstillinger > Beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed.
  3. Tryk på Tilknyttede konti under Indstillinger. Sørg for, at din køber har adgang til alle konti, du vil overføre, som er angivet her (f.eks. en Facebook-virksomhedsside eller en Twitter-konto). Hvis der er tilknyttede konti, som du ikke overfører til din køber, skal du fjerne dem her.
  4. Tryk på Betalinger under Indstillinger. Fjern alle gemte kreditkort og pinkoder.
  5. Gå til Rediger profil > Private oplysninger, hvis du vil se de gemte oplysninger.
  6. Fjern telefonnummeret, og rediger e-mailadressen, så den matcher køberens e-mailadresse.
  7. Tryk på Udført.  Hvis Instagram sender dig en e-mail, hvor du skal bekræfte ændringerne af profiloplysningerne, skal du videresende denne e-mail til køberen, så han eller hun selv kan bekræfte disse ændringer.

De fleste andre SoMe-konti vil kræve, at du ændrer loginoplysningerne for din køber.

Overfør domænenavne

Hvis du har accepteret at sælge domænenavne, der måtte være knyttet til din butik, kan du overføre ejerskabet via Shopify-administrator. Dette kræver dog, at du har købt domænet via Shopify.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på linket Administrer ud for domænet, du vil overføre.
  3. Klik på Rediger ud for Registratoroplysninger på siden Administrer.
  4. Rediger oplysningerne til din købers navn og kontaktoplysninger.

Når ejerskabet er blevet overført til din køber, og han eller hun er blevet den nye butiksejer, bliver køberen opkrævet alle gebyrer forbundet med domænefornyelse. Hvis du har købt dit domæne via en tredjepartshost, som f.eks. GoDaddy eller Namecheap, skal du kontakte domænehosten for oplysninger om, hvordan du overfører ejerskabet af domænenavnet til din køber.

Visse apps kan indeholde dine personlige kontaktoplysninger. Du skal kontrollere alle apps og opdatere dem med din købers oplysninger.

Opdater Oberlo-indstillinger

Hvis din virksomhed behandler ordrer via Oberlo, skal du sørge for, at din køber har adgang til den samme Oberlo-konto, når han eller hun bliver den nye virksomhedsejer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Apps > Oberlo.

2. Klik på dit profilnavn i Oberlo, og klik derefter på Profil.

3. Opdater Dit navn og din e-mailadresse, så de indeholder din købers oplysninger.

4. Opret en unik adgangskode til køberen. Sørg for, at give køberen denne adgangskode, da han eller hun skal ændre den, når vedkommende bliver den nye Shopify-butiksejer.

5. Klik på Gem profil.

Sådan gør du, hvis køberen allerede har en Oberlo-konto:

Oberlo begrænser antallet af konti, der kan bruge den samme e-mailadresse, til én. Hvis din købers e-mailadresse allerede bruges af en Oberlo-konto, er der to muligheder:

• Du kan bede køberen om at ændre den e-mailadresse, som de bruger til deres anden Oberlo-konto, til noget andet. Dette frigiver e-mailadressen, så den kan bruges på Oberlo-kontoen, som du overfører til køberen.
  • Alternativt kan du spørge, om køberen har en anden, ubrugt e-mailadresse, som vedkommende ønsker at bruge til den Oberlo-konto, du overfører til køberen.

Overfør Printful -konto

Hvis din virksomhed behandler ordrer via Printful-appen, skal du overføre ejerskabet af appen til din køber. Hvis du vil overføre din Printful-konto, skal du starte med at sørge for, at dit kreditkort fjernes fra kontoen. Skift derefter loginoplysninger for kontoen.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Apps > Printfuli din Shopify-administrator.
  2. Klik på dit navn, og klik derefter på Fakturering.
  3. Klik på X ved siden af din betalingsmetode for at slette.
  4. Hæv alle resterende penge i din Printful-wallet.
  5. Klik på dit navn i Printful-appen, og klik derefter på Indstillinger.
  6. Lav adgangskoden om til en generisk adgangskode, som du kan dele med køberen, når overførslen er gennemført. Du skal angive din gamle adgangskode og derefter oprette en ny.
  7. Skift det Fulde navn til din købers navn, og klik på Gem ændringer.
  8. Ret e-mailadressen til den e-mailadresse, som køberen bruger som medarbejder. Der sendes en e-mail til køberen. Du kan se den nye e-mailadresse i dine indstillinger, når køberen har accepteret ændringerne.
  9. Når køberens e-mailadresse vises i dine kontoindstillinger, skal du give ham eller hende besked om, at du har ændret kontooplysningerne for Printful-appen. Du kan dele den nyoprettede e-mailadresse og adgangskode med køberen. På dette tidspunkt kan køberen ændre adgangskoden.

Trin 6: Køberen accepterer aktiverne

Når du har sendt alle de aftalte aktiver til køberen, og han eller hun har modtaget dem og inspiceret dem under inspektionsperioden, skal køberen markere alle aktiver som accepteret.

Når køberen accepterer, modtager du en e-mail med en besked om, at din betaling er på vej. Betalinger fra Escrow.com foretages via bankoverførsel, og der kan gå op til 5 arbejdsdage, før de kan ses på din konto.

Bemærk! Når din bank har modtaget pengene, kan der være en behandlingsperiode, før pengene indsættes på din bankkonto.

Trin 7: Shopify Accounts-teamet overfører virksomhedens ejerskab

På dette tidspunkt får Exchange besked om, at transaktionen er gennemført, og ændrer derfor køberen fra medarbejder til butiksejer. Overførsel af ejerskabet sker inden for tre arbejdsdage.

Shopify Accounts-teamet fjerner dit kreditkort og  deaktiverer din Shopify Payments-konto, så den nye ejer kan angive sine egne betalingsoplysninger. Se Overdragelse af din virksomhed, hvis du vil have mere at vide om, hvordan overførsel af ejerskab fungerer. Du får besked via e-mail, når overførslen er gennemført.

Fordele ved at bruge Escrow

Der er flere årsager til, at du skal bruge Escrow-betalinger, når du sælger din virksomhed:

• Der er ingen risiko for, at din køber vil oprette en chargeback, når du overfører din virksomhed til dem. Alle Escrow-transaktioner er endelige.
  • Escrow og Exchange samarbejder om at afgøre eventuelle tvister, der opstår under salget. Visse tvister skal muligvis afgøres i henhold til processen til afgørelse af tvister. Ikke alle tvister kan afgøres af Exchange og Escrow alene.
  • Escrow beskytter dig mod svigagtige købere ved at sikre og bekræfte betalingen.
  • Exchange kan beskytte dine finansielle oplysninger og overføre ejerskabet af din virksomhed på sikker vis.