Overdragelse af din virksomhed

Shopify Accounts-teamet sørger for at overføre ejerskabet af din Shopify-virksomhed, når køberen har accepteret alle milepælene i Escrow.com-transaktionen. Hvis du lader os ændre ejerskabet for dig, sørger vi for at slette dit kreditkort og deaktivere din Shopify Payments-konto, så den nye ejer kan indtaste sine egne finansielle oplysninger. Både du og køberen modtager en e-mail fra os, når ejerskab af butikken er overført. Mens Shopify Accounts-teamet overfører ejerskab, er du selv ansvarlig for at overføre alle aftale aktiver til køberen.

Advarsel! Du må aldrig dele din adgangskode med en køber eller overføre ejerskab på egen hånd. Der er følsomme betalingsoplysninger på din konto, som det kun er Exchange-teamet, der kan beskytte. Dette kan resultere i en permanent udelukkelse fra at benytte Exchange Marketplace, som angivet i vores Exchange-brugerkrav.

Overdragelsestjekliste

Du har fundet en køber, accepteret køberens tilbud og påbegyndt en Escrow-transaktion i Exchange Marketplace-appen. Nu er det tid til at gøre din virksomhed klar til dens nye ejer. Her er en liste over nogle af de ting, du skal gøre, før køberen bliver den nye virksomhedsejer. Nogle af disse ting gælder muligvis ikke for dit salg. Det er blot anbefalinger til det, der gælder under de fleste salg.

• Overfør alle tilpassede domænenavne.
  • Overfør ejerskabet af alle konti på sociale medier.
  • Overfør ejerskabs- og loginoplysninger for alle installerede apps. - Inden du overfører dine apps, skal du slette alle dine personlige oplysninger i appsene, herunder kontaktoplysninger og kreditkort, inden du overfører dem.

• Hvis du overfører produktbilleder, kan du levere dem til din køber via tjenester som f.eks. Google Drev, Dropbox eller WeTransfer.

• Hvis du også overfører en fysisk lagerbeholdning, skal du sørge for at give køberen trackingnummeret, når lagerbeholdningen er afsendt.

Det eneste, du ikke behøver at overføre til køberen, er selve Shopify-kontoen. I stedet skal bare give køberen medarbejdertilladelser. Så gør Shopify Accounts-teamet køber til den nye ejer inden for tre arbejdsdage, efter Escrow-transaktionen er gennemført.

Exchange sørger for at fjerne dine betalingsoplysninger og overlevere din Shopify-konto til din køber.

Behandl alle åbne ordrer

Når du sælger en virksomhed via Exchange, er det vigtigt, at du afslutter behandlingen af dine kunders ordrer, før du overfører virksomheden til din køber. Du er ansvarlig for alle ordrer, der blev afgivet, mens du var virksomhedsejer. Dette betyder, at du er ansvarlig for at dække eventuelle tilbagebetalinger, såfremt der udstedes en for én af dine ordrer. Du er også ansvarlig for åbne chargebacks for ordrer, der blev behandlet under dit ejerskab. Det er vigtigt, at du behandler ordrer og holder kunderne så opdaterede omkring deres ordrer som muligt. Du kan muligvis ønske at holde kontakten til køberen, når transaktionen er gennemført. Det kan stille dig bedre, hvis du skal indsende beviser i sager omkring chargebacks. Bekræft, at alle dine kunder er tilfredse, før den nye ejer tager over. Vi anbefaler, at du deler trackingnumre med din køber, så de kan understøtte disse ordrer efter overførslen af ejerskab.

Klik på fanen Ordrer i din Shopify-administrator, hvis du vil se åbne ordrer. Her kan du let filtrere resultaterne, så du kun ser åbne ordrer. Behandl disse ordrer, og send trackingoplysninger til dine kunder for at give din køber det bedste udgangspunkt for overtagelsen af din butik. Du bør overvåge ordrer, indtil ejerskabet er helt overført til køberen.

Shopify har også en grundig vejledning til behandling af ordrer, hvis du vil have mere at vide.

Sådan overfører du dit domæne

Hvis du har købt dit domæne via Shopify og gerne vil overdrage ejerskabet af domænenavnet til din køber, kan du gøre det i din Shopify-administrator.

Følg disse trin for at overføre dit Shopify-domæne til din køber:

1. Klik på Webshop > Domæner.
  2. Klik på Administrer ud for det domæne, du vil overføre.
  3. Klik på Rediger Registratoroplysningerne.
  4. Rediger oplysningerne til din købers navn og kontaktoplysninger.

Når ejerskabet overføres til din køber, vil køberen blive opkrævet alle gebyrer forbundet med domænefornyelse, når han eller hun blive den nye butiksejer. Hvis du købte dit domæne via en tredjepartshost, som f.eks. GoDaddy eller Namecheap, skal du kontakte domænehosten for oplysninger om, hvordan du overfører ejerskabet af domænenavnet til din køber.

Overfør konti på sociale medier

Konti på sociale medier, som er knyttet til en virksomhed, er ofte angivet som aktiver. Du kan overføre Facebook og Instagram til køberen.

Facebook

Din køber skal have en Facebook-konto og enten synes godt om virksomhedssiden eller være din Facebook-ven, før du kan overføre ejerskabet af din Facebook-virksomhedsside. Derefter kan du gøre køberen til Facebook-sidens administrator.

Fremgangsmåde:

1. Besøg Facebook-siden fra din Facebook-konto.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik på Sideroller.
  4. Tilføj din købers navn i afsnittet Tildel ny siderolle, og tilføj ham eller hende som administrator.

Når din køber administrerer siden, kan du fjerne dig selv som administrator via afsnittet Eksisterende sideroller.

Instagram

Hvis du har accepteret at inkludere din virksomheds Instagram-konto i salget, er du ansvarlig for at overdrage kontoens ejerskab til dem under overførselsprocessen.

Fremgangsmåde:

1. Åbn Instagram-appen på din mobilenhed, og gå derefter til Indstillinger.
  2. Hvis du har aktiveret tofaktorgodkendelse, skal du deaktivere den. Dette gøres ved at trykke på linket til Tofaktorgodkendelse under Indstillinger > Beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed.
  3. Tryk på Tilknyttede konti under Indstillinger. Sørg for, at din køber har adgang til alle konti, du vil overføre, som er angivet her (f.eks. en Facebook-virksomhedsside eller en Twitter-konto). Hvis der er tilknyttede konti, som du ikke overfører til din køber, skal du fjerne de tilknyttede konti herfra.
  4. Tryk på Betalinger under Indstillinger, og fjern derefter alle gemte kreditkort og pinkoder.
  5. Gå til Rediger profil > Private oplysninger, hvis du vil se de gemte oplysninger.
  6. Fjern telefonnummeret, og rediger e-mailadressen, så den matcher køberens e-mailadresse.
  7. Tryk på Udført.  Hvis Instagram sender dig en e-mail, hvor du skal bekræfte ændringerne af profiloplysningerne, skal du videresende denne e-mail til køberen, så han eller hun selv kan bekræfte disse ændringer.

De fleste andre konti på sociale medier kræver, at du ændrer loginoplysningerne for din køber.

Afbryd forbindelsen til salgskanaler, som er linket til dine SoMe-konti

Hvis du har salgskanaler på sociale medier, som f.eks. Facebook eller Pinterest, skal du fjerne dem. Det betyder, at køberen skal acceptere vilkår og betingelser for salgskanalerne, hvis køberen beslutter sig for at installere dem, når denne er blevet ejer af virksomheden.

Hvis du vil fjerne salgskanaler, skal du klikke på ikonet + ud for Salgskanaler i hovedmenuen i din Shopify-administrator.

Klik derefter på linket Administrer salgskanaler nederst i pop op-vinduet. Derfra kan du slette alle salgskanaler, som er linket til dine SoMe-konti

Eksportér salgsrapporter

Sørg for, at du har taget en backup af dine salgsdata, da du muligvis skal bruge dem til skatteindberetning.

Du kan gøre dette fra fanen Analyse i din Shopify-administrator. Du bør eksportere alt, hvad du gerne vil gemme, for når køberen er blevet den nye ejer af virksomheden, vil du ikke længere have adgang til disse rapporter.

Eksportér skatteformularer

Hvis din virksomhed har fået udstedt skatteformularer, skal du sørge for at eksportere dem fra siden Betalinger i din Shopify-administrator. Du har ikke adgang til disse formularer, når overførslen har fundet sted.

Det kan være en god idé at bevare kontakten til køberen, hvis du overholder kravene for en 1099-K-formular for det seneste skatteår. På den måde vil køberen kunne sende 1099-K-formularen til dig, når den bliver tilgængelig. Du kan også kontakte Shopify Support, som kan sætte dig i kontakt med det rigtige team hos Shopify, der kan hjælpe dig med leveringen af din 1099-K-formular.

Frakobl leveringskonto

Hvis du tilknyttet konti hos transportfirmaer som FedEx eller USPS, skal du fjerne dem.

Giv din køber "medarbejderadgang" til virksomheden

Endelig skal du  give køber medarbejdertilladelser. Shopify Accounts-teamet gør købers medarbejderkonto til den nye kontoejer inden for tre arbejdsdage, efter Escrow-transaktionen er gennemført.

Når du har forberedt din virksomhed til overførsel, kan du fuldføre stadiet overførsel af aktiver i appen Exchange Marketplace. Køberen får besked om at begynde sin inspektionsperiode, når du markerer, at alle aktiver er blevet overført.