Sæt din butik på pause, eller deaktiver den

Hvis du er butiksejer, og din butik er kvalificeret, kan du bruge din Shopify-administrator til at sætte din butik midlertidigt på pause eller deaktivere din butik helt.

Hvis du vil tage en pause fra at sælge på Shopify, men fortsat vil arbejde på din butik, kan du bruge abonnementet Pause and Build.

Deaktiver din butik

Du kan deaktivere din butik ved at annullere dit abonnement og deaktivere din Shopify-butik.

Hvis du er på en gratis prøveperiode, og du ikke har valgt en prismulighed endnu, behøver du ikke at deaktivere din konto. Du kan ikke sætte din butik på pause i en gratis prøveperiode.

Hvis du vil deaktivere din butik, men ikke kan huske din mailadresse eller adgangskode, kan du gendanne dine Shopify-loginoplysninger.

Kontakt Shopify Support for at få yderligere hjælp til at sætte din butik på pause eller deaktivere den.

Overvejelser i forbindelse med at sætte din butik på pause

• Hvis du har modtaget finansiering via Shopify Capital og sætter din butik på pause, vil det påvirke dine resterende Capital-forskud. Kontakt Shopify Support, hvis du vil vide mere.
  • Abonnementet Pause and Build er ikke tilgængeligt for Shopify Plus-butikker.
  • Du kan kun vælge abonnementet Pause and Build, hvis din butik har et betalt abonnement.
  • Overvej at afinstallere tredjepartsapps, der har gentagne opkrævninger, så du ikke bliver faktureret for disse apps, når du har sat din butik på pause.

Sæt din butik på pause og fortsæt med at arbejde på den

Når du bruger abonnementet Pause and Build, fortsætter din butik med at køre til en nedsat pris på 9 USD pr. måned. Du kan få adgang til din Shopify-administrator og redigere dine produkter, når du har brug for det, men din betalingsproces er deaktiveret. Det betyder, at kunderne kan se dine produkter, men de kan ikke købe dem.

Abonnementet Pause and Build kan være det rigtige valg for dig, hvis din butik f.eks. er sæsonbestemt, eller hvis den kun har åbent i en bestemt periode.

Mens din butik har abonnementet Pause and Build, kan du gøre følgende med abonnementet:

• Få adgang til din Shopify-administrator.
  • Få adgang til basale rapporter om dit sites resultater.
  • Se dit webshopslayout.

Mens din butik er sat på pause, kan du ikke bruge din webshops betaling, POS, rabatter, gendannelse af forladte betalinger, gavekort eller tredjepartsintegrationer som Facebook og Google til at udgive dine produkter. Du kan sende fakturaer for ordrekladder, men kunden vil ikke kunne gennemføre betalingen, og ordrekladder kan ikke omdannes til liveordrer.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på din butik som butiksejeren.
  2. Klik på Indstillinger > Abonnement i din Shopify-administrator.
  3. Klik på Deaktiver butik > abonnementet Pause and Build.
  4. Gennemgå abonnementets oplysninger, og klik derefter på Skift til Pause and Build.

Din butik sættes på pause og fortsætter til et nedsat abonnementsgebyr. Hvis du vil begynde at sælge produkter igen, kan du til enhver tid genåbne din butik ved at vælge et andet abonnement.

Arbejd i din butik, mens du er på abonnementet Pause and Build

Når du er på abonnementet Pause and Build, kan kunderne stadig gennemgå dine produkter, men de kan ikke købe dem. Du kan forbedre din kundeoplevelse ved at tilpasse dit tema til at skjule dine produktpriser og skjule knapperne Læg i indkøbskurven, så dine kunder ikke forsøger at købe noget, mens din butik er sat på pause.

Hvis du ikke ønsker at vise dine produkter, mens din butik er sat på pause, kan du bruge en adgangskode for at beskytte din webshop. På denne måde vil kunderne ikke kunne tilgå dine produkter, mens butikken er sat på pause. Du kan tilpasse din adgangskodeside og skrive en besked til dine kunder, som vises, mens din butik er sat på pause.

Alle dine apps forbliver aktive, mens din butik er sat på pause. Hvis du vil sætte dine apps på pause, skal du annullere dem individuelt.

Åbn din butik igen, efter du har været på abonnementet Pause and Build

Hvis du vælger Pause and Build-abonnementet, betyder det, at du skal vælge et nyt abonnement, når du vælger at aktivere din butik igen, da dit gamle abonnement ikke længere er gyldigt. Når du er klar til at genåbne din butik, skal du logge ind og derefter vælge et nyt abonnement, der passer til dine behov.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på din butik som butiksejeren.
  2. Gå til Indstillinger > Abonnement i din Shopify-administrator.
  3. Klik på Vælg et abonnement, og klik derefter på Vælg abonnement ud for det ønskede abonnement.
  4. Gennemgå abonnementets oplysninger grundigt, og klik derefter på Start abonnement.

Når du har valgt et abonnement, kan du begynde at sælge igen.

Hvis du opsatte en adgangskode til din butik, mens den var på pause, kan du fjerne adgangskoden til din webshop.

Opsig dit abonnement, og deaktiver din Shopify-butik

Hvis du ikke vil drive din butik længere, kan du deaktivere den når som helst. Når du har deaktiveret din butik, annulleres dit Shopify-abonnement, og du har ikke adgang til din Shopify-administrator. Hvis du vil logge ind igen, skal du angive en gyldig betalingsmetode for at genaktivere din butik.

Overvejelser, før du deaktiverer din butik

Inden du deaktiverer din butik, bør du gennemgå nogle overvejelser omkring, hvordan du kan forhindre potentielle problemer i forbindelse med lukning af din butik.

Overvej, hvilke butiksoplysninger og -aktiver du vil beholde:

• Hvis du deaktiverer din webshop, kan du ikke oprette en ny webshop, der bruger det samme myshopify.com-domæne. Du kan oprette en ny butik, der er brandet med samme navn, men dit myshopify.com-domæne er unikt for hver butik. Du kan f.eks. deaktivere en butik, som du navngav Very Good Things , og som havde webadressen very-good-things.myshopify.com. Hvis du beslutter dig for at oprette en ny butik, kan du stadig navngive den Very Good Things, men du kan ikke genbruge webadressen very-good-things.myshopify.com.
  • Du kan gemme dine butiksoplysninger ved at eksportere CSV-filer.
  • Hvis du har købt et tema, kan du overveje at downloade en sikkerhedskopi af dit tema. Temaer licenseres kun til den butik, som du oprindelig købte det til, men du kan også kontakte Shopify Support for at få licensen overført til en anden Shopify-butik, som du ejer.

Overvej, hvordan dine finansielle forpligtelser skal afsluttes:

• Eventuel udestående saldo, som du måtte have på din konto (f.eks. transaktionsgebyrer, debiteringer for fragtlabels eller appabonnementer), debiteres under opsigelsen. Du modtager ikke en endelig faktura, hvis du ikke har udestående opkrævninger for din konto. Du kan få mere at vide om fakturering under Forstå din Shopify-faktura.
  • Gem dine fakturaer ved at eksportere din faktureringshistorik. Hvis du bruger Shopify Payments, kan du overveje at eksportere din udbetalingshistorik og dine transaktioner som dokumentation.
  • Hvis du har tredjepartsapps, som har dine betalingsoplysninger uden for Shopify, skal du annullere din tjeneste for disse apps for at undgå at blive faktureret eksternt, når du har deaktiveret din butik.
  • Hvis du bruger et finansielt Shopify-produkt (f.eks. Shopify Balance, Shopify Capital eller Shopify Credit), vil deaktiveringen af din butik påvirke din mulighed for at tilgå og bruge disse produkter.

Overvej, hvordan dine eksisterende kunder med ikke-klargjorte ordrer kan blive påvirket:

• Hvis du sælger gavekort, skal du muligvis løse problemer med udestående kort. Du kan eksportere din butiks CVS-gavekortfil, der indeholder de oplysninger, som du skal bruge for at løse problemer med eventuelle udestående kort.
  • Hvis du sælger produkter med forskellige købsmuligheder (f.eks. abonnementer eller forudbestillinger), skal du muligvis afslutte udestående ordrer. Få mere at vide om udstedelse af refusioner.
  • Chargebacks kan stadig udstedes af kortindehaveren, selvom butikken er blevet deaktiveret. Hvis du deaktiverer din butik, vil du ikke kunne indsende yderligere bevis i tilfælde af en chargeback via Shopify-administratoren.

Overvej, hvordan dit tilpassede domæne kan blive påvirket:

• Hvis du har et tilpasset domæne, som er købt via Shopify, kan du overføre det til en tredjepartsudbyder af domæner.
  • Hvis du har et tilpasset domæne, som er købt via en tredjepartsudbyder, kan du fjerne det fra din butik via din Shopify-administrator. Dit domæne vil muligvis ikke kunne bruges til et andet website, hvis du ikke fjerner det fra din Shopify-butik inden deaktiveringen.
  • Sørg for at deaktivere automatisk fornyelse for dit tilpassede domæne på din registrators website for at undgå uforudsete opkrævninger.
  • Hvis du planlægger at deaktivere din butik og overføre dit domæne til en ny platform, skal du være opmærksom på, at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS)-politik forbliver i kraft på dit domæne i 90 dage, efter du har deaktiveret din butik. Denne politik hjælper med at sikre dine og dine kunders oplysninger.

Hvis du overfører dit domæne til en anden platform, der bruger HTTPS, behøver du ikke at foretage dig yderligere.

Hvis du overfører dit domæne til en platform, der ikke bruger HTTPS, vises der de næste 90 dage en fejlmeddelelse i browseren, når nogen forsøger at besøge dit domæne. Fejlmeddelelsen kan handle om, at der ikke er tillid til websitet, eller at certificeringen ikke er gyldig. Vent til, de 90 dage er gået, eller overvej at overføre dit domæne til en platform, der understøtter HTTPS.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Abonnement i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Deaktiver butik.
  3. Hvis det er relevant, kan du gennemgå mulighederne for at skifte til Pause and Build-abonnementet eller starte en ny butik.
  4. Hvis du stadig vil deaktivere, skal du klikke på Deaktiver butik.
  5. Vælg en årsag til deaktiveringen, og klik derefter på Fortsæt.
  6. Angiv din adgangskode, og klik derefter på Deaktiver nu.

Du modtager en mail med en bekræftelse af, at din butik er blevet deaktiveret. Du kan stadig genåbne din butik eller se dine tidligere fakturaer, og din butiks oplysninger gemmes i 2 år. Du kan også genåbne din butik og sætte dit abonnement på pause.

Slet dine data

Din butiks oplysninger er garanteret i to år, hvis du beslutter dig for at genåbne din butik. Du kan dog anmode om, at personoplysningerne om din butiks kunder slettes inden for dette tidsrum.

Få mere at vide om, hvordan du sletter dine data.