Sæt din butik på pause, eller luk den

Hvis du er butiksejer, og din butik er kvalificeret, kan du bruge din Shopify-administrator til at sætte din butik midlertidig på pause eller lukke din butik helt.

Du kan sætte din butik på pause på følgende måder:

Du kan lukke din butik på følgende måder:

Hvis du er på en gratis prøveperiode, og du ikke har valgt en prismulighed endnu, behøver du ikke at annullere din konto. Du kan ikke sætte din butik på pause i en gratis prøveperiode.

Kontakt Shopify Support for at få yderligere hjælp til at sætte din butik på pause eller lukke den.

Bestem, hvilket pauseabonnement der er rigtigt for dig

Ikke tilgængelig for: Shopify Plus

Du kan sætte din butik på pause på to måder. Vælg det abonnement, der passer til dine behov.

Abonnementet Pause and Build

Abonnementet Pause and Build giver dig mulighed for at sætte dit butikslayout på pause og fortsætte med at arbejde på din butik til et nedsat abonnementsgebyr. Du kan få adgang til din Shopify-administrator for at optimere din butik og redigere dine produkter, men din betalingsproces er deaktiveret. Det betyder, at dine kunder kan besøge din butik og gennemse dine produkter, men de kan ikke købe dine produkter.

Abonnementet Pause and Build kan være det rigtige valg for dig, hvis din butik f.eks. er sæsonbestemt, eller hvis den kun har åbent i en bestemt periode.

Du kan kun vælge abonnementet Pause and Build, hvis din butik har haft et betalt abonnement i mindst 60 dage, efter din gratis prøveperiode udløb.

Sæt abonnement på pause

Abonnementet Pause giver dig mulighed for at sætte din butik på pause i tre måneder uden at betale abonnementsgebyr. Mens din butik er sat på pause, kan helt undlade at arbejde på butikken og i stedet fokusere på andre prioriteter.

I modsætning til med abonnementet Pause and Build kan du ikke få adgang til din Shopify-administrator og arbejde på din butik, og du kan heller ikke sælge til kunder, når du er på abonnementet Pause.

Besøgende i din butik får besked om, at din butik er lukket midlertidigt. Du kan indsamle mailadresser, så du kan give dine besøgende besked, når du åbner din butik igen, og til andre former for kommunikation.

Du kan genåbne din butik når som helst inden for de tre måneder ved at logge ind og vælge et andet abonnement. Hvis du beslutter dig for ikke at genåbne butikken inden for de tre måneder, bliver du imidlertid opgraderet til abonnementet Pause and Build, hvor du betaler det nedsatte abonnementsgebyr. Efter opgraderingen er dit butikslayout stadig lukket for dine kunder, men du kan få adgang til din Shopify-administrator og arbejde på din butik for at gøre den klar til, at du kan begynde at sælge igen.

Du kan kun vælge abonnementet Pause, hvis din butik har haft et betalt abonnement i mindst 60 dage, efter din gratis prøveperiode udløb.

Sæt din butik på pause og fortsæt med at arbejde på den

Når du bruger abonnementet Pause and Build, fortsætter din butik med at køre til en nedsat pris på 9 USD pr. måned. Du kan få adgang til din Shopify-administrator og redigere dine produkter, når du har brug for det, men din betalingsproces er deaktiveret. Det betyder, at kunderne kan se dine produkter, men de kan ikke købe dem.

Mens din butik er på abonnementet Pause and Build, kan du gøre følgende:

• Få adgang til din Shopify-administrator.
  • Få adgang til basale rapporter om dit sites resultater.
  • Se dit webshopslayout.

Mens din butik er sat på pause, kan du ikke bruge din webshops betaling, POS, rabatter, gendannelse af forladte betalinger, gavekort eller tredjepartsintegrationer som Facebook og Google til at udgive dine produkter. Du kan sende fakturaer for ordrekladder, men kunden vil ikke kunne gennemføre betalingen, og ordrekladder kan ikke omdannes til liveordrer.

Trin:

1. Log ind på din butik som butiksejeren.

2. Klik på Indstillinger > Abonnement i din Shopify-administrator.

3. Klik på Opsig abonnement, eller sæt det på pause > abonnementet Pause and Build.

4. Gennemgå abonnementets oplysninger, og klik derefter på Skift til Pause and Build.

Din butik sættes på pause og fortsætter til et nedsat abonnementsgebyr. Hvis du vil begynde at sælge produkter igen, kan du til enhver tid genåbne din butik ved at vælge et andet abonnement.

Arbejd på din butik, mens du er på abonnementet Pause and Build

Når du er på abonnementet Pause and Build, kan kunderne stadig gennemgå dine produkter, men de kan ikke købe dem. Du kan forbedre din kundeoplevelse ved at tilpasse dit tema til at skjule dine produktpriser og skjule knapperne Læg i indkøbskurven, så dine kunder ikke forsøger at købe noget, mens din butik er sat på pause.

Hvis du ikke ønsker at vise dine produkter, mens din butik er sat på pause, kan du bruge en adgangskode for at beskytte din webshop. På denne måde vil kunderne ikke blive vist dine produkter, mens butikken er sat på pause. Du kan tilpasse din adgangskodeside og skrive en besked til dine kunder, som vises, mens din butik er sat på pause.

Alle dine apps forbliver aktive, mens din butik er sat på pause. Hvis du vil sætte dine apps på pause, skal du annullere dem individuelt.

Åbn din butik igen, efter du har været på abonnementet Pause and Build

Når du er klar til at genåbne din butik, skal du logge ind og derefter vælge et nyt abonnement, der passer til dine behov.

Trin:

1. Log ind på din butik som butiksejeren.

2. Gå til Indstillinger > Abonnement i din Shopify-administrator.

3. Klik på Vælg et abonnement, og klik derefter på Vælg abonnement ud for det ønskede abonnement.

4. Gennemgå abonnementets oplysninger grundigt, og klik derefter på Start abonnement.

Når du har valgt et abonnement, kan du begynde at sælge igen.

Hvis du konfigurerede en adgangskode til din butik, mens den var på pause, kan du fjerne adgangskoden til din webshop.

Sæt din butik helt på pause, og lad være med at arbejde på den imens

Hvis du er aktiv shopejer, kan du bruge abonnementet Pause til at sætte din butik helt på pause og undlade at arbejde på den. Din butik sættes på pause i op til tre måneder, uden at du bliver opkrævet gebyr for dit abonnement. Du kan genåbne din butik når som helst inden for de tre måneder. Hvis du ikke genåbner din butik, når de tre måneder er gået, opgraderes du til abonnementet Pause and Build, som koster 9 USD pr. måned.

Appgebyrer sættes på pause, når du sætter din butik på pause. Hvis du har afventende appgebyrer, bliver du faktureret for disse gebyrer, når du sætter butikken på pause. Når du har abonnementet Pause, kan du ikke få adgang til din Shopify-administrator, arbejde på din butik eller sælge til kunder.

Inden du starter, skal du overveje atoprette en adgangskodeside for at fortælle dine besøgende, at du snart er tilbage. Du vil ikke kunne få adgang til eller redigere din adgangskodeside, mens din butik er sat på pause.

Trin:

1. Log ind på din butik som butiksejeren.

2. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Abonnement.

3. Klik på Opsig abonnement, eller sæt det på pause. Klik derefter på abonnementet Sæt på pause i 90 dage.

4. Gennemgå abonnementets oplysninger, og klik derefter på Sæt butik på pause.

Du modtager en mail, der bekræfter, at din butik er sat på pause. Hvis du ikke genåbner din butik, vil din butik efter tre måneder automatisk blive opgraderet til abonnementet Pause and Build til 9 USD pr. måned.

Din butik er sat på pause.

Åbn din butik igen, efter den har været sat på pause, og du ikke har arbejdet på den

Når du er klar til at genåbne din butik, skal du logge ind og derefter vælge et nyt abonnement, der passer til dine behov.

Trin:

1. Log ind på din butik som butiksejeren.

2. Gå til Indstillinger > Abonnement i din Shopify-administrator.

3. Klik på Vælg et abonnement, og klik derefter på Vælg abonnement ud for det ønskede abonnement.

4. Gennemgå abonnementets oplysninger grundigt, og klik derefter på Start abonnement.

Når du har valgt et abonnement, kan du begynde at sælge igen.

Hvis du konfigurerede en adgangskode til din butik, mens den var på pause, kan du fjerne adgangskoden til din webshop.

Opsig dit abonnement, og luk din Shopify-butik

Du kan lukke din webshop når som helst, hvis du ikke ønsker at drive den mere. Når du har lukket din butik, har du ikke adgang til din Shopify-administrator. Hvis du ønsker at logge ind igen, skal du angive dine kreditkortoplysninger og genaktivere din butik.

Hvis du lukker din webshop, kan du ikke oprette en ny webshop med samme butiksnavn eller myshopify-domæne.

Overvej følgende, før du lukker din butik:

• Sørg for at betale eventuelle udestående opkrævninger. Du modtager ikke en faktura efter lukningen af din butik, medmindre du har udestående opkrævninger for din konto. Du kan få mere at vide om fakturering under Forstå din Shopify-faktura.

• Du kan gemme dine butiksoplysninger ved at eksportere CSV-filer. Du kan også vælge at gemme dine fakturaer ved at eksportere din faktureringshistorik.

• Hvis du har tredjepartsapps, som har dine betalingsoplysninger uden for Shopify, skal du annullere din tjeneste for disse apps for at undgå at blive faktureret eksternt, når du har lukket din butik.

• Hvis du sælger gavekort, skal du muligvis løse problemer med udestående kort. Du kan eksportere din butiks CVS-gavekortfil, der indeholder de oplysninger, som du skal bruge for at løse problemer med eventuelle udestående kort.

• Hvis du har et tilpasset domæne, som er købt via Shopify, kan du overdage det til en anden udbyder.

• Hvis du har et tilpasset domæne, som er købt via en tredjepartsudbyder, kan du fjerne det fra din butik via din Shopify-administrator. Dit domæne vil muligvis ikke kunne bruges til et andet website, hvis du ikke fjerner det fra din Shopify-butik inden lukningen.

• Sørg for at deaktivere automatisk fornyelse for dit tilpassede domæne på din registrators website for at undgå uforudsete opkrævninger.

• Hvis du planlægger at lukke din butik og overføre dit domæne til en ny platform, skal du være opmærksom på, at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS)-politik forbliver i kraft på dit domæne i 90 dage, efter du har lukket din butik. Denne politik hjælper med at sikre dine og dine kunders oplysninger.

Hvis du overfører dit domæne til en anden platform, der bruger HTTPS, behøver du ikke at foretage dig yderligere.

Hvis du overfører dit domæne til en platform, der ikke bruger HTTPS, vises der de næste 90 dage en fejlmeddelelse i browseren, når nogen forsøger at besøge dit domæne. Fejlmeddelelsen kan handle om, at der ikke er tillid til websitet, eller at certificeringen ikke er gyldig. Vent til, de 90 dage er gået, eller overvej at overføre dit domæne til en platform, der understøtter HTTPS.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Abonnement i din Shopify-administrator.

2. Klik på Opsig abonnement eller Opsig abonnement, eller sæt det på pause.

3. Gennemgå mulighederne for at sætte dit abonnement på pause eller sælge din butik.

4. Hvis du stadig vil opsige dit abonnement, skal du klikke på Opsig abonnement, og luk butik.

5. Vælg en årsag til opsigelsen, og klik derefter på Fortsæt.

6. Angiv din adgangskode, og klik derefter på Luk butik.

Du modtager en mail med en bekræftelse af, at din butik er lukket. Du kan stadig genåbne din butik eller se dine tidligere fakturaer, og din butiks oplysninger gemmes i 2 år. Du kan også genåbne din butik og sætte dit abonnement på pause.

Sælg din Shopify-butik på Exchange Marketplace

Hvis du ikke længere vil drive din Shopify-butik, men er interesseret i at sælge din virksomhed, kan Shopifys Exchange Marketplace hjælpe dig. Det er nemt at sælge sin virksomhed online med et salgsopslag på Exchange, og Exchange har indgået et samarbejde med Escrow.com, som sikrer at betalings-, registrerings- og overførselsprocesserne er ligetil og sikre. Få mere at vide om Exchange under Salg af en virksomhed på Exchange Marketplace.

Frigiv din Shopify-butik

Hvis du mangler en betaling, eller hvis en betaling er mislykkes tre gange, sættes din butik i bero, indtil du betaler din faktura fra Shopify. Din butik bliver ikke sat i bero før din fakturas forfaldsdato. Hvis din butik sættes i bero, har du ikke adgang til din administrator, og dine kunder kan ikke se din butik.

Shopify fakturerer i tidszonen UTC. Hvis betalingen mislykkedes i det tredje og sidste forsøg, sættes butikken automatisk i bero klokken 00:00 UTC på den dato, hvor fakturaen forfalder. Hvis din lokale tidszone er bagud i forhold til UTC-tid, som f.eks. i Nordamerika, vil din butik blive sat i bero en dag tidligere. Betal din faktura for at frigive din butik.

Trin:

1. Log ind på din butik som butiksejeren.

2. Betal din kontos udestående saldo.

Hvis du har flere udestående fakturaer, bliver du bedt om at betale hver faktura fuldt ud for at frigive din butik. Du kan downloade dine fakturaer ved at eksportere din faktureringshistorik.