Cookies og indsamling af data

Lande og regioner over hele verden har introduceret direktiver, der bestemmer, hvordan virksomhed må indsamle, behandle og dele deres kunders data. Indsamling af kundedata, især cookiedata og andre data relateret til browsing, er vigtigt for shopejere, der ønsker et indblik i deres kunders adfærd. Disse data hjælper også shopejere med at markedsføre sig over for kunder på markedsføringsplatforme hos tredjeparter.

Shopify leverer en række apps, funktioner og udviklingsværktøjer for at hjælpe shopejere med at overholde disse direktiver og opbygge tillid til deres kunder.

Du kan installere appen Customer Privacy Banner, som er udviklet af Shopify, eller gennemse Shopify App Store for at finde bannere om beskyttelse af personlige oplysninger fra tredjeparter.

Det er vigtigt, at du rådfører dig med en advokat, når du skal træffe beslutninger om, hvad din virksomhed skal gøre for at overholde forskellige direktiver om persondata.

Datadeling med annoncenetværk

For at forbedre dine markedsføringskampagner bruges dine kundedata til at optimere og tilpasse de annoncer, der er målrettet mod eksisterende og potentielle kunder. Annoncenetværk kræver, at dine kunders personlige oplysninger skal matche kunderne på deres netværk.

Disse personlige oplysninger kan omfatte mailadresser, telefonnumre, IP-adresser, navne, fysiske adresser samt tredjepartscookies til indsamling af data. Hvis nogle af disse personlige oplysninger matcher brugere i annoncenetværkets database, kan dine annoncer målrettes mod disse brugere. Disse oplysninger kan også bruges til tilskrivning af markedsføring for at afgøre, hvornår en kampagne har medført et salg.

Når du deler dine kunders personlige oplysninger, er det vigtigt, at du deler dem med en markedsføringspartner, som du har tillid til. Det er vigtigt, at du fortæller dine kunder, hvordan du indsamler data. Det er også vigtigt, at du beslutter, hvilken type data, eller hvor meget data, du vil indsamle og dele. Sørg for, at din politik om beskyttelse af persondata er opdateret, så dine kunder kan se disse oplysninger.

Nogle partnere eller kanaler, såsom Facebook, giver dig mulighed for at tilpasse typen og mængden af data, som du indsamler og deler.

Europæiske kunder og overholdelse af GDPR

I henhold til Persondataforordningen (GDPR) i EU skal europæiske kunder, der besøger din webshop, give deres samtykke, før data må indsamles. Den mest almindelige måde at indsamle data fra kunder i en webshop på er ved hjælp af browsercookies. Disse browsercookies omtales som ikke-essentielle cookies og skal begrænses i brug, indtil kunden giver sit samtykke.

Begræns indsamling af data for besøgende fra Europa

Hvis du vil begrænse indsamlingen af data for europæiske kunder, der besøger din webshop (baseret på deres IP-adresse), kan du vælge begrænsningsniveauet for indsamling af markedsførings- og analysedata for kunder fra EU, EØS, Storbritannien og Schweiz.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Webshop, og klik derefter på Præferencer i Shopify-administratoren. Rul ned til afsnittet Beskyttelse af kundens data.

2. Vælg begrænsningsniveauet for europæiske kunder: Indsamles inden samtykke, Indsamles delvist inden samtykke eller Indsamles efter samtykke. Hvis du vælger “Indsamles delvist inden samtykke” eller “Indsamles efter samtykke”, bliver du bedt om at installere en app med et banner om beskyttelse af personlige oplysninger. Få mere at vide om beskyttelse af kundedata, cookies og begrænsningsniveauer under dokumentationen om e-datadirektivet.

Sådan begrænser Shopify indsamlingen af data

Shopify begrænsninger indsamling af data ved at nedjustere sine egne ikke-essentielle cookies, som angivet i vores Politik om cookies, til sessionscookies. Sessionscookies slettes som regel, når kunden lukker sin browser. Hvis en kunde giver sit samtykke til indsamling af data, opgraderes de ikke-essentielle cookies til faste cookies, som ikke slettes, når kunden lukker sin browser.

Sådan begrænser Shopify tredjepartsindsamling af data

Da Shopify ikke kan kontrollere, om en app eller et script fra tredjepart indsamler data fra en kunde, angiver vi en Consent Collection API, som de skal integrere. Consent Collection API'en giver tredjeparten besked, hvis en kunde har givet samtykke til indsamling af data.

Gennemgå servicevilkår og politik om beskyttelse af persondata for alle apps og scripts fra tredjeparter, du bruger, for at finde ud af, hvordan de respekterer kundesamtykke.

Sådan får du samtykke til indsamling af data

Hvis du indhenter samtykke til indsamling af data fra kunder, kan du indsamle data fra kunder i lande og områder, der kræver samtykke inden indsamling af data. Den mest almindelige måde at indhente dette samtykke på er ved hjælp af “bannere om beskyttelse af personlige oplysninger” eller “cookiebannere”. Disse bannere vises ofte nederst på websites og beder brugeren om at acceptere ikke-essentielle cookies til brug for analyser og markedsføring.

Hvis du vil implementere dit eget banner om beskyttelse af personlige oplysninger eller bruge et cookiebanner fra tredjepart, skal du bekræfte, at banneret bruger Shopifys Consent Collection API til at læse og indhente kundens samtykke. Uden Consent Collection API'en vil Shopifys ikke-essentielle cookies fortsat være begrænsede, hvilket har indvirkning på din webshops analyser og markedsføringsresultater.

Tredjepartssalg af kundedata i Californien og overholdelse af CCPA

I henhold til California Consumer Privacy Act (CCPA), skal kunder i Californien kunne fravælge salget af deres data. Hvis du ikke giver disse kunder mulighed for at framelde sig, bør de automatisk blive fritaget for salg af deres data. Før du beslutter dig for, om dette er noget, du skal gøre, bør du gennemgå Grænser for CCPA og rådføre dig med en advokat for at finde ud af, om din virksomhed er påvirket af dette direktiv.

Begræns tredjepartssalg af dine californiske kunders data

I henhold til California Consumer Privacy Act (CCPA) har kunder i Californien ret til at fravælge salget af deres data. Du kan begrænse indsamling af data for kunder i Californien ved hjælp af afsnittet “Beskyttelse af kundens data” i Shopify-administratoren, som vil bede dig om at installere Customer Privacy-appen for at overholde CCPA.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Webshop, og klik derefter på Præferencer i Shopify-administratoren. Rul ned til afsnittet Beskyttelse af kundens data.
  2. Begræns indsamling af data for kunder i Californien ved at klikke på Aktivér.
  3. Klik på knappen Installer for at downloade og installere Shopifys app Customer Privacy.

Når du beslutter dig for, om du skal dele dine kunders data med tredjeparter, bør du huske på, at Shopify ikke kan kontrollere, hvordan disse data bruges af tredjeparten. Vi kan kun fortælle dem, hvordan dataene bør blive håndteret. Du bør gennemgå politikkerne om beskyttelse af persondata for alle apps og scripts fra tredjeparter, som du bruger, og rådføre dig med en advokat.

Shopify sælger aldrig dine data, da denne term er defineret af CCPA. Få mere at vide under Shopifys holdning til salg af personlige oplysninger.

Sådan fravælger du målrettede annoncer

Alle kan framelde sig de målrettede annoncer, der vises af bestemte tredjepartsforhandlere, ved at besøge frameldingssiden hos Digital Advertising Alliance (Opt-Out) eller frameldingssiden hos Network Advertising Initiative (Opt-Out).