Cookies og sporing af kunder

Lande og regioner over hele verden har introduceret direktiver, der bestemmer, hvordan virksomhed må indsamle, behandle og dele deres kunders data. Indsamling af kundedata, især cookiedata og andre data relateret til browsing, er vigtigt for shopejere, der ønsker et indblik i deres kunders adfærd. Disse data hjælper også shopejere med at markedsføre sig over for kunder på markedsføringsplatforme hos tredjeparter.

Shopify leverer en række apps, funktioner og udviklingsværktøjer for at hjælpe shopejere med at overholde disse direktiver og opbygge tillid til deres kunder.

Du kan installere appen Customer Privacy Banner, som er udviklet af Shopify, eller gennemse Shopify App Store for at finde bannere om beskyttelse af personlige oplysninger fra tredjeparter.

Det er vigtigt, at du rådfører dig med en advokat, når du skal træffe beslutninger om, hvad din virksomhed skal gøre for at overholde forskellige direktiver om persondata.

Datadeling med annoncenetværk

For at forbedre dine markedsføringskampagner bruges dine kundedata til at optimere og tilpasse de annoncer, der er målrettet mod eksisterende og potentielle kunder. Annoncenetværk kræver, at dine kunders personlige oplysninger skal matche kunderne på deres netværk.

Disse personlige oplysninger kan omfatte e-mailadresser, telefonnumre, IP-adresser, navne, fysiske adresser samt sporingscookies fra tredjepart. Hvis nogle af disse personlige oplysninger matcher brugere i annoncenetværkets database, kan dine annoncer målrettes mod disse brugere. Disse oplysninger kan også bruges til tilskrivning af markedsføring for at afgøre, hvornår en kampagne har medført et salg.

Når du deler dine kunders personlige oplysninger, er det vigtigt, at du deler dem med en markedsføringspartner, som du har tillid til. Det er vigtigt, at du fortæller dine kunder, hvordan du indsamler data. Det er også vigtigt, at du beslutter, hvilken type data, eller hvor meget data, du vil spore og dele. Sørg for, at din politik om beskyttelse af persondata er opdateret, så dine kunder kan se disse oplysninger.

Nogle partnere eller kanaler, såsom Facebook, giver dig mulighed for at tilpasse typen og mængden af data, som du sporer og deler.

Sporing af europæiske kunder og overholdelse af GDPR

I henhold til Persondataforordningen (GDPR) i EU skal europæiske kunder, der besøger din webshop, give deres samtykke, før de må spores. Den mest almindelige måde at spore kunder i en webshop på er ved hjælp af browsercookies. Disse browsercookies omtales som ikke-essentielle cookies og skal begrænses i brug, indtil kunden giver sit samtykke.

Begræns sporing af besøgende fra Europa

Du kan begrænse sporing af europæiske kunder i din webshop ud fra deres IP-adresse ved at aktivere Begræns sporing af besøgende fra Europa i indstillingerne for din Shopify-butik. Når denne funktioner aktiveret, begrænser den Shopifys sporing af kunder i din webshop og giver eventuelt installerede tredjepartsapps i din butik besked om at begrænse deres egen sporing.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Webshop i din Shopify-administrator.

2. Klik på Præferencer > Beskyttelse af kundens data.

3. Klik på Begræns sporing af besøgende fra Europa.

Sådan begrænser Shopify sporing

Shopify begrænser sporing af besøgende ved at nedjustere sine egne ikke-essentielle cookies, som angivet i vores Politik om cookies, til sessioncookies. Sessioncookies slettes som regel, når kunden lukker sin browser. Hvis en kunde giver sit samtykke til sporing, opgraderes de ikke-essentielle cookies til faste cookies, som ikke slettes, når kunden lukker sin browser.

Sådan begrænser Shopify tredjepartssporing

Da Shopify ikke kan kontrollere, om en app eller et script fra tredjepart sporer en kunde, angiver vi en Consent Tracking API, som de skal integrere. Vores Consent Tracking API giver tredjeparten besked, hvis en kunde har givet samtykke til at blive sporet. Hvis Begræns sporing af besøgende fra Europa ikke er aktiveret, får tredjeparter, der bruger Consent Tracking API'en, besked om, at en europæisk kunde kan spores medmindre samtykket er udtrykkeligt tilbagekaldt.

Gennemgå servicevilkår og politik om beskyttelse af persondata for alle apps og scripts fra tredjeparter, du bruger, for at finde ud af, hvordan de respekterer kundesamtykke.

Sådan får du kundesamtykke til sporing

Hvis du indhenter samtykke fra kunder, kan du spore kunder i lande og regioner, der kræver samtykke før sporing. Den mest almindelige måde at indhente dette samtykke på er ved hjælp af "bannere om beskyttelse af personlige oplysninger" eller "cookiebannere". Disse bannere vises ofte nederst på websites og beder brugeren om at acceptere ikke-essentielle cookies til brug for sporing og markedsføring.

Hvis du vil implementere dit eget banner om beskyttelse af personlige oplysninger eller bruge et cookiebanner fra tredjepart, skal du bekræfte, at banneret bruger Shopifys Consent Tracking API til at læse og indhente kundens samtykke. Uden Consent Tracking API'en vil Shopifys ikke-essentielle cookies fortsat være begrænsede, hvilket har indvirkning på din webshops analyser og markedsføringsresultater.

Tredjepartssalg af kundedata i Californien og overholdelse af CCPA

I henhold til California Consumer Privacy Act (CCPA), skal kunder i Californien kunne fravælge salget af deres data. Hvis du ikke giver disse kunder mulighed for at framelde sig, bør de automatisk blive fritaget for salg af deres data. Før du beslutter dig for, om dette er noget, du skal gøre, bør du gennemgå Grænser for CCPA og rådføre dig med en advokat for at finde ud af, om din virksomhed er påvirket af dette direktiv.

Begræns tredjepartssalg af dine californiske kunders data

Du kan begrænse tredjepartssalg af dine californiske kunders data ved at aktivere Begræns tredjepartssalg af dine californiske kunders sata i indstillingerne for din Shopify-butik. Når denne funktion er aktiveret, giver den besked til tredjeparter, der bruger Consent Tracking API'en om, at de ikke skal sælge dine californiske kunders data, hvis de gør dette.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Webshop i din Shopify-administrator.

2. Klik på Præferencer > Beskyttelse af kundens data.

3. Klik på Begræns tredjepartssalg af dine californiske kunders data.

Når du beslutter dig for, om du skal dele dine kunders data med tredjeparter, bør du huske på, at Shopify ikke kan kontrollere, hvordan disse data bruges af tredjeparten. Vi kan kun fortælle dem, hvordan dataene bør blive håndteret. Du bør gennemgå politikkerne om beskyttelse af persondata for alle apps og scripts fra tredjeparter, som du bruger, og rådføre dig med en advokat.

Shopify sælger aldrig dine data, da denne term er defineret af CCPA. Få mere at vide under Shopifys holdning til salg af personlige oplysninger.

Sådan fravælger du målrettede annoncer

Alle kan framelde sig de målrettede annoncer, der vises af bestemte tredjepartsforhandlere, ved at besøge frameldingssiden hos Digital Advertising Alliance (Opt-Out) eller frameldingssiden hos Network Advertising Initiative (Opt-Out).