Indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger

Indstillingerne for indsamling af data for besøgende i din webshop har ændret sig på grund af e-datadirektivet.

Hvis du er shopejer og driver din virksomhed i eller handler med kunder fra EU, EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, som omfatter alle EU-lande samt Island, Liechtenstein og Norge), Storbritannien eller Schweiz, skal du indhente samtykke fra dine kunder, før du installerer cookies eller indsamler data fra brugeren. Cookies gemmes på kundens computer eller mobilenhed, hvilket betyder, at din webshop er forpligtet til at bede kunderne om samtykke, før vi kan indlæse analysecookies.

Indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger i Europa

Shopejere, som driver virksomhed i eller sælger til kunder fra EU, EØS, Storbritannien eller Schweiz, kan vælge mellem tre indstillinger for, hvordan Shopify bruger cookies til at indsamle og gemme data fra dine besøgende: Indsamles inden samtykke, Indsamles delvist inden samtykke og Indsamles efter samtykke.

Muligheder for indsamling af data i webshop
Indstilling Definition Indvirkning
Indsamles inden samtykke Data indsamles, inden kunden giver samtykke. Dette overholder muligvis ikke den relevante lovgivning for databeskyttelse og privatliv, men har ingen indvirkning på analyser og annoncekampagner. Ingen indvirkning på indsamling af analyse- eller markedsføringsdata.
Indsamles delvist inden samtykke Indsamling af analysedata begrænset til en brugersessions varighed, og indsamling af markedsføringsdata blokeres inden kundens samtykke. Denne valgmulighed kan påvirke analyse- og markedsføringsdata, og indsamlingen af analysedata kan blive reduceret.

Hvis du vælger denne valgmulighed, bliver du bedt om at installere en app med et banner om beskyttelse af personlige oplysninger.

Indsamles efter samtykke (anbefales) Data indsamles ikke, inden kunden giver samtykke. Dette kan være påkrævet i henhold til den relevante lovgivning for databeskyttelse og privatliv, men kan have en indvirkning på analyser og annoncekampagner. Da brugere har mulighed for ikke at give samtykke til indsamling af data, kan denne valgmulighed påvirke dine analyse- og markedsføringsdata. Der kan være et fald i antallet af samlede sessioner. Andre parametre, som afhænger af et nøjagtigt sessionstal til beregninger, kan også blive påvirket. Dette gælder f.eks. konverteringsraten.

Hvis du vælger denne valgmulighed, bliver du bedt om at installere en app med et banner om beskyttelse af personlige oplysninger.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Webshop, og klik derefter på Præferencer i Shopify-administratoren. Rul ned til afsnittet Beskyttelse af kundens data.

2. Vælg begrænsningsniveauet for europæiske kunder: Indsamles inden samtykke, Indsamles delvist inden samtykke eller Indsamles efter samtykke. Hvis du vælger “Indsamles delvist inden samtykke” eller “Indsamles efter samtykke”, bliver du bedt om at installere en app med et banner om beskyttelse af personlige oplysninger. Få mere at vide om beskyttelse af kundedata, cookies og begrænsningsniveauer under dokumentationen om e-datadirektivet.

Indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger i Californien

I henhold til California Consumer Privacy Act (CCPA) har kunder i Californien ret til at fravælge salget af deres data. Du kan begrænse indsamling af data for kunder i Californien ved hjælp af afsnittet “Beskyttelse af kundens data” i Shopify-administratoren, som vil bede dig om at installere Customer Privacy-appen for at overholde CCPA.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Webshop, og klik derefter på Præferencer i Shopify-administratoren. Rul ned til afsnittet Beskyttelse af kundens data.
  2. Begræns indsamling af data for kunder i Californien ved at klikke på Aktivér.
  3. Klik på knappen Installer for at downloade og installere Shopifys app Customer Privacy.

Customer Privacy-appen

Med Shopifys Customer Privacy-app kan du indsamle samtykke til indsamling af data fra besøgende i din webshop for at overholde regler som f.eks. California Consumer Privacy Act (CCPA) eller Persondataforordningen (GDPR). Du kan bruge Customer Privacy-appen til at hjælpe dig med at udføre følgende opgaver:

• Du kan skabe tillid hos dine kunder ved at tilføje et banner, der giver besøgende mulighed for at acceptere eller afvise cookies.
  • Du kan bruge skabeloner, hvor kravene til beskyttelse af personlige oplysninger er forhåndsudfyldt for forskellige områder.
  • Du kan nemt vælge og redigere den meddelelse om beskyttelse af persondata, du vil udgive i dit butikslayout.

Customer Privacy-appen er gratis, og du kan tilføje den fra Shopify App Store. Du kan også bruge en af de godkendte tredjepartsapps med bannere om beskyttelse af personlige oplysninger, som du kan finde i Shopify App Store.