Aflevering af udviklingsbutikker til kunder

Når du er færdig med at arbejde på en udviklingsbutik for en kunde, er næste trin som regel af overføre ejerskabet af butikken til kunden. Når du har overført ejerskabet af en udviklingsbutik, vises butikken under fanen Administreret på siden Butikker i dit partnerkontrolpanel.

Udviklingsbutikker har begrænsninger, så de kun kan bruges til udvikling. I nogle tilfælde skal du muligvis konfigurere funktioner for en udviklingsbutik, der kun er tilgængelige for butikker med et aktivt abonnement.

Du kan ikke overføre ejerskabet af en udviklingsbutik, når smugkig til udviklere er aktiveret.

Tidspunktet for, hvornår du skal overføre ejerskabet af en butik

Der er to primære årsager til at overføre en butik til et aktivt abonnement:

• Arbejdet er færdigt, og butikken er klar til at sælge produkter.
  • Arbejdet er ikke færdigt, men der kræves en funktion for butikken, som kun er tilgængelig via et betalt Shopify-abonnement. Se Funktioner og begrænsninger for udviklingsbutikker for at få mere at vide om, hvilke funktioner der ikke er tilgængelige for udviklingsbutikker.

Når du overfører butikken til et aktivt abonnement, skal der angives faktureringsoplysninger. Disse skal angives af butiksejeren.

Advarsel! Kreditkortet, der bruges til butikkens abonnement, er det samme som det, der bruges til at købe temaer, domæner og apps.

Overfør ejerskabet af en udviklingsbutik

Inden du overfører ejerskabet af en udviklingsbutik til din kunde, skal du sørge for at tilføje kunden som medarbejder. Du skal også sørge for, at kunden fuldfører opsætningen af sin medarbejderkonto. Du er stadig knyttet til butikken som samarbejdspartner, når du har overført ejerskabet til din kunde, men du har ikke længere adgang til finansielle oplysninger.

Inden du overfører ejerskabet, skal du også føje din kundes adresse til butiksindstillingerne. Dette er særlig vigtigt, hvis din kunde er bosat i et andet land end dig. I nogle tilfælde kan din kunde blive opkrævet ekstra skatter på Shopify-faktura, hvis butikken overføres med den forkerte adresse medføre. Se Angiv eller rediger juridisk firmanavn og adresse for at få mere at vide om, hvordan du ændrer en butiksadresse.

Hvis du vil overføre en udviklingsbutik til et aktivt abonnement, men stadig være kontoejer, skal du oprette en medarbejderkonto til dig selv i udviklingsbutikken og overføre kontoen ved at følge trinnene herunder.

Advarsel! Når du har overført ejerskabet af en udviklingsbutik til en anden konto, kan overførslen ikke fortrydes.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på dit partnerkontrolpanel, og klik på Butikker.

2. Klik på Overfør ejerskab ud for den udviklingsbutik, du vil overføre.

3. I dialogboksen Overfør ejerskab af butik skal du vælge den nye ejer på listen med kvalificerede ejere. Hvis du endnu ikke har tilføjet din kunde som medarbejder, skal du klikke på Tilføj en medarbejderkonto og oprette en ny konto til ham eller hende, inden du fortsætter. Kunden skal gennemføre opsætningen af medarbejderkonto, før du kan overføre ejerskabet af butikken til ham eller hende.

4. Klik på Overfør butik, når du er færdig. Butikken vises nu under fanen Administreret på siden Butikker i dit partnerkontrolpanel. Den nye ejer modtager en mail med vejledninger til at oprette kontoen og vælge et abonnement. Butikken sættes på pause, indtil kunden accepterer overførslen. Du begynder at modtage din gentagne, månedlige indtægtsandel, så snart kunden begynder at betale for et Shopify-abonnement.

Når du har overført en butik til din kunde, kan du også sende ham eller hende en Overdragelsespakke til shopejere. Sørg for at give kunden følgende oplysninger:

• Hvordan han eller hun får adgang til butikken, herunder webadressen (client-store.myshopify.com/admin)
  • Hvilket Shopify-abonnement du vil anbefale.
  • Andre anbefalinger (såsom apps, der skal downloades, webinars, der skal ses, eller andre ressourcer, der kan hjælpe kunden med at opbygge virksomheden)

Overfør et tredjepartstema

Hvis du har udviklet en butik for en kunde, og butikken indeholder et tredjepartstema, skal du overføre temaet til kunden. Den bedste måde at gøre det på afhænger af, om der stadig er behov for kodetilpasning af temaet, når du overfører udviklingsbutikken til din kunde:

• Hvis der stadig er behov for kodetilpasning af temaet, skal du købe temaet på kundens vegne, fakturere kunden udgiften til temaet og overdrage udviklingsbutikken på en sådan måde, at dit kreditkort fjernes fra kontoen.

• Hvis der ikke er behov for kodetilpasning af temaet, skal du lade temaet fortsætte i en gratis prøveperiode. Din kunde skal ikke betale for teamet, før han eller hun vil udgive det (eller hvis temaets kode skal tilpasses). Dette kan ske, efter du har overført udviklingsbutikken.

Bemærk: Når du køber et tema fra Shopifys temabutik, er dette tema kun licenseret til den butik, du oprindeligt købte den til. Hvis du vil overføre en temalicens til en anden butik, skal du kontakte Shopify Support.

Ulicenserede temaer er ikke berettiget til support eller opdateringer, når nye funktioner udgives. Hvis du vil vide mere om licensering, kan du se Shopifys servicevilkår.

Aktivér en butik, som er sat på pause

Når en butik er sat på pause, er den i en suspenderet tilstand, der kræver, at butiksejeren angiver faktureringsoplysninger. For at tillade adgang til butikken skal butiksejeren logge ind og angive aktuelle faktureringsoplysninger, så butikken kan overgå til et aktivt abonnement.

Shopifys faktureringsperioder er fordelt forholdsmæssigt. Abonnementsopkrævningen trækkes på det angivne kreditkort med det samme.

Du kan logge ind på den pågældende butik ved hjælp af dine legitimationsoplysninger til den, så snart butiksejeren har indtastet faktureringsoplysningerne. Derefter har du fuld adgang til at redigere butikken og udvikle den yderligere.

Du har ikke adgang til butikkens finansielle oplysninger, såsom faktureringsoplysninger og detaljer om udbetaling via Shopify Payments, hvis du ikke længere står anført som kontoejer.

Oplysning! Når der er valgt et abonnement til en butik, kan du sætte den på pause. Dette giver mulighed for at udvikle butikken yderligere, inden den lanceres.