Kumppanityökalut

Kumppanilinkkisi sijaitsee Partner Dashboardin Kumppanityökalut-sivulla, ja siellä voit luoda uusia kumppanilinkkejä, tarkastella Shopify-kumppanuusohjelman kokonaistuloja ja vertailla eri kumppanuuskampanjoiden tuloksia. Voit myös seurata kumppanilinkkiesi ja kampanjoidesi menestymistä.

Kumppanityökalujen yhteenveto

Sen sijaan, että jakaisit aina samaa kumppanilinkkiä, voit käyttää yksilöllisiä kumppanilinkkejä eri sovelluksissa ja alustoissa. Näin voit helposti seurata linkkejä, jotka tuottavat eniten asiakkaita.

Kumppanilinkkien seuranta perustuu kampanjoihin. Jokainen kampanja sisältää kumppanilinkkejä, joissa on UTM-parametreja. Näiden parametrien avulla voit tunnistaa, missä ja miten kutakin kumppanilinkkiä käytetään. Kumppanilinkit tukevat Googlen UTM-parametreja ja kahta mukautettua alitunnusparametria.

Oletetaan esimerkiksi, että päätät luoda "spring promo"-kampanjan, jota haluat mainostaa sekä yrityksesi verkkosivuilla että Facebookissa. Luot siis kaksi erillistä kumppanilinkkiä Partner Dashboardissa osana kampanjaa:

• Ensimmäinen linkki on se, jonka olet upottanut yrityksesi verkkosivustolle. Luo linkki, jonka kampanjanimenä on spring-promo ja jonka lähteenä on website.
  • Toinen linkki on se, jonka olet upottanut Facebook-sivullesi. Luo linkki, jonka kampanjanimenä on spring-promo ja jonka lähteenä on facebook.

Kun linkit on julkaistu, voit seurata heidän menestymistä Partner Dashboardin Kumppanityökalut-sivulla.

Luo kumppanilinkki

Kumppanilinkin luominen:

1. klikkaa Partner Dashboardista Kumppanityökalut.
  2. Klikkaa Luo kumppanilinkki.
  3. Syötä Luo kumppanilinkki -sivulla seuraavat tiedot:

- Kampanjan nimi - Kumppanuuskampanjan nimi, joka sisältää tämän kumppanilinkin. Kukin kampanja voi sisältää useita kumppanilinkkejä. - Sisältö - Kumppanilinkkiin liittyvä sisältö. Esimerkiksi welcome-email tai banner-ad. - Lähde - Kumppanilinkkisi jakamiseen perustuva liikenteen lähde. Esimerkiksi home-page tai facebook. - Alitunnus - Mukautettu parametri, jonka avulla voit erottaa kumppanilinkkiesi eri versiot toisistaan. Voit käyttää alitunnuksia viittausliikenteen segmentointiin tai seurantaan tavoilla, jotka täydentävät muita käytettävissä olevia parametreja. - Media - Markkinointiin käytettävä media, jossa mainostat kumppanilinkkiä. Esimerkiksi social tai sponsored-link.

Nämä tiedot mahdollistavat erilaisten kumppanuuskampanjoiden seuraamisen. Koska näitä tietoja käytetään kumppanilinkkiesi URL-osoitteessa, näissä kuvauksissa ei voida käyttää välilyöntejä tai erikoismerkkejä.

1. Kun olet valmis, kopioi kumppanilinkki napauttamalla Kopioi. Tämän jälkeen voit liittää sen kampanjaasi.

Kumppanuuskampanjan tarkastelu

Näin voit tarkastella kumppanuuskampanjaa:

1. klikkaa Partner Dashboardista Kumppanityökalut.
  2. Klikkaa sen kampanjan nimeä, jota haluat tarkastella. Jos sitä ei näy Kumppanityökalut-sivulla, Klikkaa Näytä kaikki kampanjat ja valitse se Kaikki kampanjat -sivulta.

Kampanjasivulla näet kuhunkin kampanjaan liittyvän kumppanilinkin tuottamat tulokset. Linkit arvotetaan seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• Klikkaukset - Kumppanilinkkiä napauttaneiden henkilöiden määrä.
  • Kokeilujakson rekisteröinnit - Niiden henkilöiden määrä, jotka ovat ottaneet kokeilujakson käyttöönsä kumppanilinkin napauttamisen jälkeen.
  • Maksulliset konversiot - Niiden henkilöiden määrä, jotka ovat ottaneet maksullisen Shopify-version käyttöönsä kumppanilinkin napauttamisen jälkeen.
  • Tulot - Provision määrä, jonka olet ansainnut kumppanilinkkisi kautta Shopifyhin rekisteröityneistä kauppiaista.

Kumppanilinkkien parhaat käytännöt

Paras tapa mainostaa kumppanilinkkejäsi on käyttää niitä sisällöissä, joita luot ja jaat. Voit esimerkiksi jakaa kumppanilinkkiäsi videoissa, blogeissa tai uutiskirjeissä, joissa aiheena on verkkokauppa, yrittäjyys tai Shopify. Kumppanilinkki voi olla tekstissä hyperlinkkinä tai siihen voi liittyä visuaalinen omaisuus, kuten banneri tai Shopify-logo.

Miten ikinä päätätkin jakaa kumppanilinkkiäsi pidä huoli siitä, että olet tutustunut seuraaviin ohjeisiin:

• Shopify-kumppaneiden täytyy noudattaa FTC-vaatimuksia ja kertoa yleisölleen, että he ovat Shopify-kumppaneita.
  • Suora linkittäminen ja tavaramerkin käyttö eivät ole sallittuja maksetussa mainonnassa yhteistyökumppaniohjelman sopimuksen mukaisesti (katso luku 2.5 kohdat 7 ja 8).
  • Shopify-kumppaneiden on vältettävä evästeiden ujutusta.