Käyttöoikeuksiin ja henkilökohtaisiin tietoihin liittyvät sovellukset

Käyttöoikeudet ohjaavat, mitä kauppasi tietoja sovellus voi käyttää tai muokata suorittamiaan toimintoja varten.

Henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevat tiedot ovat tietoja, joita voidaan käyttää yksin tai yhdisteltyinä henkilön tunnistamiseen. Shopify App Storesta asentamillasi sovelluksilla on pääsy erilaisiin henkilökohtaisesti tunnistettaviin tietoihin silloin, kun ne käyttävät tietoja kaupastasi, asiakkaistasi, tilauksistasi ja muista yritysasioistasi.

Kaikilla asentamillasi sovelluksilla on pääsy Shopify-tiliäsi koskeviin henkilökohtaisiin tietoihin mukaan lukien yhteystiedot ja sijainti.

Sovelluksen tuottamista toiminnoista riippuen se voi vaatia erilaisia lisätietoja. Jos sovellus esimerkiksi hallinnoi ja jakelee tilauksia, se vaatii pääsyn tilaustietoihin, jotka sisältävät henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja, kuten asiakkaan osoite- ja yhteystietoja.

Voit estää pääsyn tietoihin poistamalla sovelluksen. Sovelluksen poistaminen lähettää kehittäjälle pyynnön (48 tunnin kuluttua) poistaa kaikki asiakkaidesi henkilötiedot, jotka sovellus on kerännyt käytössäolon aikana. Jos pyydät asiakkaan henkilökohtaisten tietojen poistoa kaupastasi, sama pyyntö lähetetään kaikkiin asentamiisi sovelluksiin, joilla saattaa olla kyseisen asiakkaan tietoja. Varmista, että pyydetyt tiedot on poistettu tarkistamalla asia suoraan sovelluksen kehittäjältä. Sovelluksen asennuksen aikana voit tarkistaa sovelluksen käyttöoikeudet ja sen tarvitsemat henkilötiedot ennen kuin vahvistat asennuksen. Asennuksen jälkeen voit tarkistaa käyttöoikeustiedot Sovellukset > Sovelluksen tiedot -sivulla.

Henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja, joihin sovelluksella on pääsy, on neljää eri tyyppiä:

• Asiakkaan henkilötiedot mukaan lukien yhteystiedot, kuten nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite. Sovellukset, jotka käsittelevät tilauksia, jakelua tai lähetyksiä, tarvitsevat pääsyn myös sijaintitietoihin (kuten IP-osoitteen ja maantieteellisen sijainnin) sekä käyttäjäagentin tietoihin (kuten selain- ja käyttöjärjestelmätiedot).
  • Shopify-kaupan omistajan henkilötiedot mukaan lukien kaikki kaupan omistajan yhteystiedot, kuten nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja kaikkien sijaintien osoitteet.
  • Henkilöstön henkilötiedot, mukaan lukien kaikki henkilöstön yhteystiedot, kuten nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
  • Sisällöntuottajan henkilötiedot mukaan lukien tiedot blogin kirjoittajista ja kommentoijista (sisältäen sähköposti- ja IP-osoitteen) ja käyttäjäagentin tiedot (kuten selain- ja käyttöjärjestelmätiedot).

Kun asennat sovelluksen, joka käyttää tilausten tietoja, sovellus saattaa pyytää lupaa käyttää viimeaikaisia tilauksia tai kaikkia tilauksia. Sovellus, jolla on lupa käyttää viimeaikaisia tilauksia, voi käyttää vain viimeisten 60 päivän aikana tehtyjen tilausten tietoja. Sovellus, jolla on lupa käyttää kaikkia tilauksia, voi käyttää kaikkien aiempien ja tulevien tilausten tietoja. Shopify tarkastaa sovellukset, jotka pyytävät pääsyä kaikkiin tilauksiin, varmistaakseen, että pyydetyt tiedot ovat sovelluksen toimimisen kannalta välttämättömiä.

Jos haluat tietoja siitä, miten sovellus pääsee tietoihin ja käyttää ja poistaa tietoja, ota yhteyttä sovelluskehittäjään tai katso Shopify App Storen sovellusilmoituksista linkki tietosuojakäytäntöön.