B2B-asiakkaiden lisääminen ja hallinta

Voit lisätä uuden tai olemassa olevan asiakkaan yritykseen ja yrityksen sijaintiin. Voit myös mukauttaa ja lähettää B2B-käyttöoikeussähköposti-ilmoituksen.

Kun olet luonut luettelon ja yrityksen, tämän yrityksen asiakkaat pääsevät käsiksi luetteloihin kirjautumalla sisään profiiliinsa verkkokaupassasi. Kun asiakas kirjautuu sisään ensimmäisen kerran, häntä kehotetaan antamaan kuusinumeroinen vahvistuskoodi, joka lähetetään hänen sähköpostiosoitteeseensa.

Asiakkaan lisääminen yritykseen

Voit lisätä olemassa olevan asiakkaan yritykseen ja valita sitten toimipaikat, joihin asiakas saa pääsyn, tai voit lisätä asiakkaan johonkin toimipaikkaan suoraan. Jos lisäät asiakkaan toimipaikkaan, asiakas saa vain sen toimipaikan käyttöoikeudet, jonne hänet lisäät. Voit lisätä asiakkaita nykyisten asiakkaiden luettelosta tai luoda uusia asiakkaita Yritykset-sivulta.

Kun määrität asiakkaan yritykseen tai luot uuden B2B-asiakasprofiilin, valitset heille seuraavista käyttöoikeuksista:

• Vain tilaus - Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja tarkastella luetteloa tekemistään tilauksista.
  • Toimipaikan ylläpitäjä – Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen toimipaikasta ja nähdä luettelon kaikkien asiakkaiden kyseisessä toimipaikassa tekemistä tilauksista ja muokata laskutus- ja toimitusosoitteita tilisivultaan.

Asiakkaan lisääminen yrityksen sivulta yritykseen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä, johon haluat lisätä asiakkaan.
  3. Klikkaa Asiakas-osassa ⋮.
  4. Klikkaa Lisää asiakas.
  5. Lisää olemassa oleva tai uusi asiakas yrityksen sijaintiin:

• Jos haluat lisätä olemassa olevan asiakkaan yrityksen sijaintiin, klikkaa hakupalkkia ja valitse sitten asiakas.
    • Jos haluat luoda uuden asiakasprofiilin, klikkaa hakupalkkia ja klikkaa sitten Lisää uusi asiakas.
  6. Valitse yrityksen sijainnit, joihin haluat lisätä asiakkaan, ja valitse sitten yrityksen käyttöoikeudet kunkin yrityksen sijainnin vierestä.

7. Valinnainen: Jos haluat siirtää asiakkaan tilaushistorian yrityksen sijaintiin, valitse Lisää asiakkaan tilaukset tähän sijaintiin.

8. Valinnainen: Voit ilmoittaa asiakkaalle, että hän voi aloittaa B2B-tilausten tekemisen valitsemalla Ilmoita asiakkaalle, että hän voi aloittaa B2B-tilausten tekemisen.

9. Klikkaa Tallenna.

Asiakkaan lisääminen yrityksen sijainnista yritykseen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä.
  3. Klikkaa Sijainnit-osiossa yrityksen sijaintia, johon haluat lisätä asiakkaan.
  4. Klikkaa Asiakas-osassa ⋮.
  5. Klikkaa Lisää asiakas.
  6. Lisää olemassa oleva tai uusi asiakas yrityksen sijaintiin:

• Jos haluat lisätä olemassa olevan asiakkaan yrityksen sijaintiin, klikkaa hakupalkkia ja valitse sitten asiakas.
    • Jos haluat luoda uuden asiakasprofiilin, klikkaa hakupalkkia ja klikkaa sitten Lisää uusi asiakas.
  7. Valitse yrityksen sijainnit, joihin haluat lisätä asiakkaan, ja valitse sitten yrityksen käyttöoikeudet kunkin yrityksen sijainnin vierestä.

8. Valinnainen: Jos haluat siirtää asiakkaan tilaushistorian yrityksen sijaintiin, valitse Lisää asiakkaan tilaukset tähän sijaintiin.

9. Valinnainen: Voit ilmoittaa asiakkaalle, että hän voi aloittaa B2B-tilausten tekemisen valitsemalla Ilmoita asiakkaalle, että hän voi aloittaa B2B-tilausten tekemisen.

10. Klikkaa Tallenna.

Asiakkaan lisääminen yritykseen asiakasprofiilista

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.
  2. Klikkaa asiakasta, jonka haluat lisätä yritykseen.
  3. Klikkaa Yritys-osiossa ⋮ ja klikkaa sitten Lisää yritykseen.
  4. Lisää asiakas olemassa olevaan tai uuteen yritykseen:

• Jos haluat lisätä asiakkaan olemassa olevaan yritykseen, klikkaa hakupalkkia ja valitse sitten yritys.
    • Jos haluat luoda uuden yrityksen, klikkaa hakupalkkia ja klikkaa sitten Lisää uusi yritys.
  5. Valitse yrityksen sijainnit, joihin haluat lisätä asiakkaan, ja valitse sitten yrityksen käyttöoikeudet kunkin yrityksen sijainnin vierestä.

6. Valinnainen: Jos haluat siirtää asiakkaan tilaushistorian yrityksen sijaintiin, valitse Lisää asiakkaan tilaukset tähän sijaintiin.

7. Valinnainen: Voit ilmoittaa asiakkaalle, että hän voi aloittaa B2B-tilausten tekemisen valitsemalla Ilmoita asiakkaalle, että hän voi aloittaa B2B-tilausten tekemisen.

8. Klikkaa Tallenna.

Asiakkaan poistaminen yrityksestä

Voit poistaa asiakkaan yrityksestä tai poistaa asiakkaan oikeudet tietystä yrityksen sijainnissa.

Jos siirsit asiakkaan, jolla on D2C-tilauksia, voit poistaa asiakkaan siirretyt tilaukset samalla, kun poistat asiakkaan yrityksestä.

Asiakkaan tietyn toimipaikan käyttöoikeuksien kumoaminen

Voit poistaa asiakkaan käyttöoikeuden tietyssä yrityksen sijainnissa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.
  2. Klikkaa asiakasta, jonka haluat poistaa yrityksen sijainnista.
  3. Klikkaa Käyttöoikeudet-osassa Hallinnoi.
  4. Poista valinta yrityksen sijainnista, josta haluat poistaa asiakkaan. Jos haluat poistaa asiakkaan käyttöoikeudet kaikista sijainneista, poista valinta yrityksen kaikista sijainneista. Asiakkaan käyttöoikeuksien tasona näkyy Yritys-sivulla Ei käyttöoikeutta.
  5. Klikkaa Tallenna.

Poista asiakas yritykseltä

Voit poistaa asiakkaan yrityksestä. Kun poistat asiakkaan yrityksestä, asiakkaan profiilia ei poisteta.

Tee näin

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.
  2. Klikkaa asiakasta, jonka haluat poistaa yrityksestä.
  3. Klikkaa Yritys-osiossa ⋮ ja klikkaa sitten Poista yrityksestä.
  4. Valinnainen: Jos haluat poistaa asiakkaan tilaushistorian yrityksestä, valitse Poista asiakkaan tilaukset yrityksestä.
  5. Klikkaa Poista yrityksestä.

B2B-käyttöoikeussähköposti-ilmoituksen mukauttaminen ja lähettäminen

Kun määrität asiakkaan yritykseen tai luot uuden B2B-asiakasprofiilin, voit lähettää hänelle sähköpostiviestin, joka ilmoittaa, että hän voi nyt lähettää B2B-tilauksia yrityksen puolesta. Tämä ilmoitus on valinnainen, ja sitä voidaan mukauttaa.

B2B-käyttöoikeussähköposti-ilmoituksen mukauttaminen

Voit mukauttaa sähköposti-ilmoitusmallia, joka ilmoittaa asiakkaillesi, että he ovat saaneet pääsyn kauppasi B2B-ominaisuuteen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administasi kohtaan Asetukset >Ilmoitukset.
  2. Klikkaa Asiakkaan ilmoitukset.
  3. Klikkaa Tilit ja vaikutuspiiri -osiossa B2B-käyttöoikeussähköposti.
  4. Mukauta ilmoitusmallia.
  5. Klikkaa Tallenna.

B2B-käyttöoikeudesta ilmoittavan sähköposti-ilmoituksen lähettäminen yrityksen sivulta

Kun olet mukauttanut sähköposti-ilmoituksen, voit lähettää sen uusille yritykseen lisäämillesi asiakkaille. Voit lähettää ilmoituksen olemassa oleville asiakkaille suorittamalla seuraavat toimet:

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä.
  3. Klikkaa Asiakkaat-osassa Lähetä B2B-käyttöoikeussähköposti.
  4. Valitse asiakkaat, joille haluat lähettää B2B-pääsysähköpostin, ja klikkaa sitten Esikatsele sähköpostia.
  5. Esikatsele sähköpostia ja klikkaa sitten Lähetä sähköposti.

B2B-käyttöoikeusilmoituksen lähettäminen yrityksen sijaintisivulta

Voit lähettää sähköposti-ilmoituksen myös yrityksen sijaintisivun kautta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä.
  3. Klikkaa yrityksen sijaintia Sijainnit-osiossa.
  4. Klikkaa Asiakkaat-osassa Lähetä B2B-käyttöoikeussähköposti.
  5. Valitse asiakkaat, joille haluat lähettää B2B-pääsysähköpostin, ja klikkaa sitten Esikatsele sähköpostia.
  6. Esikatsele sähköpostia ja klikkaa sitten Lähetä sähköposti.

Salli vain B2B-asiakkaiden pääsy kauppaan

Jos sinulla on B2B-asiakkaille omistettu kauppa, voit rajoittaa pääsyä kauppaasi.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Verkkokauppa > Asetukset.
  2. Valitse Rajoita pääsyä kauppaan -osiossa Rajoita pääsy kauppaan vain B2B-asiakkaisiin.
  3. Klikkaa Tallenna.

Kun olet tallentanut klikkaamalla, B2B-asiakkaiden on kirjauduttava sisään, ennen kuin he voivat vierailla kauppasi sivuilla. Suoraan kuluttajille tapahtuvan myynnin (DTC) piiriin kuuluvat asiakkaat eivät pääse kauppaan.

Yleistä tietosuoja-asetusta ja Yhdysvaltojen osavaltioiden tietosuojalakeja koskevat tietopyynnöt

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) ja Yhdysvaltojen osavaltioiden tietosuojalait ovat lakeja, jotka vaikuttavat siihen, miten voit hallinnoida asiakkaidesi tietoja. Niihin sisältyy myös asiakkaan oikeus pyytää henkilötietojaan nähtäväksi tai pyytää tietojensa poistamista.

B2B-asiakkaisiin liittyvät tiedot sisältävät myös seuraavat tiedot yrityksestä, jolta asiakas ostaa:

• Tilaukset
  • Sähköpostiosoitteet
  • Toimitus- ja laskutusosoite
  • Puhelinnumerot

Voit päivittää tietosuojakäytäntösi kertoaksesi, miten asiakastietoja jaetaan.