B2B-asiakkaat

Kun olet luonut hinnaston ja yrityksen, tämän yrityksen asiakkaat pääsevät käsiksi hinnastoihin kirjautumalla sisään profiiliinsa verkkokaupassasi. Kun asiakas kirjautuu sisään ensimmäisen kerran, häntä kehotetaan antamaan kuusinumeroinen vahvistuskoodi, joka lähetetään hänen sähköpostiosoitteeseensa.

B2B-asiakkaiden käyttöoikeudet

Kun määrität asiakkaan yritykseen tai luot uuden B2B-asiakasprofiilin, valitset heille määritettävät käyttöoikeudet seuraavista:

• Vain tilaus – Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja nähdä luettelon tekemistään tilauksista.
  • Sijainnin ylläpito – Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja nähdä luettelon kaikkien asiakkaiden kyseiselle sijainnille tekemistä tilauksista.

Asiakkaan lisääminen yrityksen sijaintiin

Voit lisätä olemassa olevan asiakkaan yritykseen tai luoda uuden asiakasprofiilin Yritykset-sivulla.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä, johon asiakas lisätään.
  3. Klikkaa Sijainnit-osiossa sijainnin nimeä.
  4. Klikkaa Sijaintipaikan yhteyshenkilö ‑osiossa Lisää yhteyshenkilö.
  5. Seuraavat vaihtoehdot:
    • Jos haluat lisätä olemassa olevan asiakkaan yrityksen sijaintiin, klikkaa Etsi asiakas ‑kenttää ja aloita kirjoittaminen. Kun lisättävä asiakas löytyy, klikkaa asiakkaan nimeä.
    • Jos haluat luoda uuden asiakasprofiilin, klikkaa Etsi asiakas ‑hakukenttää ja klikkaa sitten Lisää uusi asiakas.

Voit myös lisätä asiakkaan yritykseen asiakkaan profiilisivulta.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.
  2. Klikkaa asiakkaan nimeä.
  3. Klikkaa Asiakas-osiossa Lisää yritykseen.
  4. Klikkaa Etsi yritys ‑hakukenttää ja aloita kirjoittaminen. Kun löydät yrityksen, johon haluat lisätä asiakkaan, klikkaa yrityksen nimeä.

Asiakkaan poistaminen yrityksestä

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä, josta haluat poistaa asiakkaita.
  3. Klikkaa Asiakkaat-osiossa ensin ... ja sitten Poista asiakkaat.
  4. Tarkista yrityksestä poistettavat asiakkaat.
  5. Klikkaa Poista asiakkaat.

Maksutietojen tallentaminen

Jos asiakas tallentaa luottokorttitietonsa, hän voi tulevissa tilauksissa valita korttinsa tallennettujen maksutapojen luettelosta. Tallennettujen korttien numeroista näkyy vain kortin neljää viimeistä numeroa. Kun luottokorttitiedot on tallennettu, kauppias ja asiakas eivät voi nähdä koko luottokorttinumeroa.

Asiakas voi halutessaan tallentaa kortin kassalla. Tulevissa ostoissa asiakas voi valita sen luettelosta tilauksen maksamiseksi.

Luottokorttitietoja ei voi muokata tai poistaa. Jos luottokortin numero on virheellinen tai vanhentunut, uudet tiedot on lisättävä kassalla.

B2B-asiakaskokemus

Kun asiakas kirjautuu sisään, hän siirtyy tilisivulle, jossa näkyvät asiakkaan tilitiedot ja tilausluettelo. Tilaustietoja voidaan tarkastella klikkaamalla tilausta.

Jos asiakas haluaa tehdä tilauksen, hän klikkaa tilisivullaan Siirry kauppaan, jolloin hän siirtyy verkkokauppaasi. Asiakas valitsee ostoskoriinsa lisättävät tuotteet tavalliseen tapaan, ja poikkeuksena on vain se, että asiakkaan näkemät hinnat ovat hintoja, jotka olet määrittänyt hinnastossasi tälle yritykselle.

Asiakas tekee tilauksen seuraavasti:

1. Asiakas klikkaa tilisivullaan Siirry kauppaan, jolloin hän siirtyy verkkokauppaasi.
  2. Verkkokaupassasi asiakas valitsee tuotteet ja lisää ne ostoskoriin. Asiakkaan näkemät hinnat ovat hintoja, jotka olet määrittänyt hinnastossa tälle yrityksen sijainnille.
  3. Kassasivulla toimitustiedot ja maksuvaihtoehdot on esitäytetty yrityksen profiilin tietojen mukaisesti. Jos yrityksen maksuehtona on Ei mitään, asiakas syöttää luottokorttitietonsa tilauksen viimeistelemiseksi.
  4. Valinnainen: Kun asiakas on syöttänyt luottokorttitietonsa, hän voi tallentaa tiedot tulevia ostoja varten.

Kun asiakas siirtyy kassalle, tilauksen toimitustiedot on esitäytetty yrityksen profiilin tietojen mukaisesti. Maksuvaihtoehdot riippuvat siitä, mitä maksuehtoja olet asettanut yritykselle.

Jos yrityksen maksuehtona on Ei mitään, asiakkaan on maksettava tilauksensa välittömästi. Häntä kehotetaan syöttämään luottokorttitietonsa tilauksen viimeistelemiseksi.