B2B-hinnastojen luominen

Hinnasto on mukautettu hinnoittelujärjestelmä, jota tarjoat yrityksille.

Kun olet luonut hinnaston, se määritetään yritykselle, jotta B2B-asiakkaat voivat ostaa tuotteita mukautetuilla hinnoilla. Hinnat voidaan määrittää kokonaisprosentiksi, joka koskee koko luetteloa. Voit myös asettaa kiinteitä hintoja, jotka koskevat tiettyjä tuotteita ja tuoteversioita. Hinnastossa voi olla sekä kokonaisprosentti että kiinteät hinnat, mutta kokonaisoikaisuksi asettamasi arvo ei koske tuotteita tai tuoteversioita, joilla on kiinteät hinnat.

Esimerkki: Kaupassasi myydään kynttilöitä 10 dollarilla. Luot hinnaston ja syötät Kokonaisoikaisu-kenttään -20%, mikä alentaa kynttilöiden hintaa 20 prosentilla yrityksille, joilla on pääsy hinnastoon. Yhden kynttilän valmistaminen maksaa kuitenkin hieman enemmän kuin muiden, joten asetat tuotteelle kiinteän hinnan 9 dollaria. Kun asiakas, jolla on pääsy hinnastoon, vierailee kaupassasi, hänelle tarjotaan tuotteitasi hintaan 8 dollaria, lukuun ottamatta kynttilää, jota varten syötit kiinteän hinnan. Kokonaisoikaisu ei vaikuta kiinteähintaiseen tuotteeseen, ja sen hinta on 9 dollaria.

Hinnaston luominen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet > Hinnastot.
  2. Klikkaa Luo hinnasto.
  3. Syötä hinnaston nimi. Asiakkaat eivät näe antamaasi nimeä.
  4. Voit määrittää hinnanoikaisun, joka koskee kaikkia verkkokaupan tuotteita, syöttämällä prosenttiarvon Kokonaisoikaisu-kenttään.
  5. Voit määrittää kiinteän hinnan kaikille tuoteversioille seuraavasti:

1. Klikkaa Säädä hintoja ja sitten Aseta hinnat manuaalisesti.
    2. Klikkaa Tallenna ja jatka.
    3. Etsi tuotteet, joiden hintoja haluat säätää, ja anna veloitettavat hinnat.
    4. Klikkaa Tallenna.
  6. Aseta kiinteä hinta tuotteen tietyille versioille seuraavasti:

1. Klikkaa Säädä hintoja ja sitten Aseta hinnat manuaalisesti.
    2. Klikkaa Tallenna ja jatka.
    3. Etsi tuote, jonka hintaa haluat säätää.
    4. Klikkaa Hallinnoi. Jos tuotteesta on useampi kuin yksi versio, klikkaa Hallinnoi yksittäin.
    5. Anna hinta, joka veloitetaan tietyistä tuoteversioista.
    6. Klikkaa Tallenna.
  7. Seuraavat vaihtoehdot:

• Jos olet luonut yrityksen, klikkaa Lisää yritys, jotta voit määrittää hinnaston yritykselle.
    • Jos et ole vielä luonut yritystä, klikkaa Luo yritys.
  8. Avaa valikko Tila-osiossa ja valitse Aktiivinen.

Hinnastojen vieminen ja tuominen

Kun olet luonut hinnaston, voit viedä sen CSV-tiedostona. Kun olet muokannut hinnastoa, voit päivittää hinnaston kiinteät hinnat tuomalla CSV-tiedoston. Voit myös luoda uuden hinnaston CSV-tiedoston avulla.

Esimerkki: Sinulla on hinnasto, joka on määritetty uuden sijainnin avaavalle yritykselle, joten luot yritykselle uuden sijainnin. Sisällytät toimituksen hintoihin, mutta uusi sijainti on kaukana, joten sinun on nostettava hintoja. Voit viedä alkuperäisen sijainnin hinnaston ja muokata hintoja taulukkolaskentaohjelmalla. Tämän jälkeen luot uuden hinnaston, tuot muokatun hinnasto-CSV-tiedoston ja määrität hinnaston uuteen sijaintiin.

CSV-tiedoston mallin lataaminen

Voit ladata näytehinnasto-CSV-tiedoston, tarkastella sitä ja käyttää sitä mallina.

Näytetiedostossa on esimerkkituotteita ja tuoteversioita. Tuontitiedostosi sisältää todennäköisesti paljon enemmän tuotteita ja versioita. Jos käytät mallitiedostoa mallina, varmista, että poistat kaikki esimerkkituotteet.

Hinnasto-CSV-tiedoston kuvaus

Tämä taulukko sisältää hinnasto-CSV-tiedoston kentät.

Hinnaston nimi ‑kenttä on täytettävä. Hinnastossa olevat tuotteet ja tuoteversiot voidaan tunnistaa SKU-sarakkeen tietojen avulla. Jos tuotteella ei ole SKU-koodia, tuotteella tai tuoteversiolla on oltava tunnistetiedot, kuten Käyttönimi, Vaihtoehto 1 Nimi ja Vaihtoehto 1 Arvo.

Hinta on pakollinen, jotta tuote tai tuoteversio näkyy hinnastossa. Jos Hinta ja Vertailuhinta ovat molemmat tyhjiä, tuotteen tai tuoteversion kiinteä hinta poistetaan hinnastosta.

Hinnaston vienti-CSV-tiedoston kohteiden kuvaus.
Sarake Kuvaus
Price List Name Hinnaston nimi.
Handle

Käyttönimet ovat kunkin tuotteen yksilöllisiä nimiä. Ne voivat sisältää kirjaimia, yhdysviivoja ja numeroita, mutta ne eivät voi sisältää välilyöntejä, aksenttimerkkejä tai muita merkkejä, kuten pisteitä. Jokaisen tuotteen URL-osoitteessa käytetään käyttönimiä.

Esimerkiksi "Naisten lumilautojen" käyttönimen pitäisi olla naisten-lumilauta, ja tuotteen URL-osoite olisi https://yourstore.myshopify.com/products/naisten-lumilauta.

SKU

Tuotteen tai tuoteversion SKU-koodi. Sitä käytetään varaston seurantaan varaston seurantapalveluja käyttäen.

Jos tuotteella, jonka haluat päivittää, on SKU-koodi, voit käyttää sitä CSV-tiedoston muiden tietojen sijaan. Esimerkkejä tällaisista tiedoista ovat Käyttönimi, Vaihtoehto1 Nimi ja Vaihtoehto1 Arvo.

Option1 Name Jos tuotteella on valinta, valinnan nimi näkyy tässä sarakkeessa. Esimerkiksi Väri.
Option1 Value Jos tuotteella on valinta, valinnan arvo näkyy tässä sarakkeessa. Esimerkiksi Musta.
Option2 Name Jos tuotteella on toinen valinta, valinnan nimi näkyy tässä sarakkeessa.
Option2 Value Jos tuotteella on toinen valinta, valinnan arvo näkyy tässä sarakkeessa.
Option3 Name Jos tuotteella on kolmas valinta, valinnan nimi näkyy tässä sarakkeessa.
Option3 Value Jos tuotteella on kolmas valinta, valinnan arvo näkyy tässä sarakkeessa.
Price

Tuotteen tai tuoteversion hinta. Sisällytä vain hinta. Älä kirjoita valuuttamerkkejä. Esimerkiksi: 9,99.

Jos sekä Hinta- että Vertailuhinta-kenttä ovat tyhjiä, tuotteen tai tuoteversion kiinteä hinta poistetaan hinnastosta.

Compare At

Tuotteen tai tuoteversion vertailuhinta. Sisällytä vain hinta. Älä kirjoita valuuttamerkkejä. Esimerkiksi 9,99.

Jos sekä Hinta- että Vertailuhinta-kenttä ovat tyhjiä, tuotteen tai tuoteversion kiinteä hinta poistetaan hinnastosta.

Hinnaston vieminen

Hinnastot voidaan viedä yksittäin tai joukkotoimintona. Kun vienti on valmis, CSV-tiedostot lähetetään sinulle sähköpostitse.

Jos haluat päivittää hinnastossa olevan tuoteversion käyttämällä CSV-tiedoston latausta, voit syöttää tiedot SKU-koodi-sarakkeeseen vaihtoehtojen ja arvojen, kuten Vaihtoehto1 Nimi ja Vaihtoehto1 Arvo, syöttämisen sijaan.

Yhden hinnaston vieminen

Voit viedä yhden hinnaston toimimalla seuraavasti.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet > Hinnastot.
  2. Vie luettelo tuotteista, joihin sovelletaan hinnanoikaisuja, klikkaamalla olemassa olevaa hinnastoa.
  3. Klikkaa Säädä hintoja ja valitse sitten Vie hinnat.
  4. Valitse vietävät tuotteet valitsemalla jompikumpi seuraavista:

• Kaikki näiden hinnastojen tuotteet
    • Vain näissä hinnastoissa olevat tuotteet, joilla on kiinteät hinnat
  5. Valitse CSV-tiedoston muoto.

6. Klikkaa Vie CSV.

Useiden hinnastojen vieminen joukkotoimintona

Voit viedä useita hinnastoja joukkotoimintona toimimalla seuraavasti.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet > Hinnastot.
  2. Valitse vietävät hinnastot.
  3. Valitse vietävät hinnastot valitsemalla jompikumpi seuraavista:

• Nykyinen sivu
    • Valitut hinnastot
  4. Valitse vietävät tuotteet valitsemalla jompikumpi seuraavista:

• Kaikki näiden hinnastojen tuotteet
    • Vain näissä hinnastoissa olevat tuotteet, joilla on kiinteät hinnat
  5. Valitse CSV-tiedostojen muoto.

6. Klikkaa Vie CSV.

Hinnaston tuominen

Hinnastot voidaan tuoda yksittäin tai joukkona. Hinnaston koosta riippuen tuonti saattaa kestää jonkin aikaa. Saat ilmoituksen, kun tuonti on valmis.

Voit luoda uuden hinnaston tai päivittää yksittäisen hinnaston toimimalla seuraavasti.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet > Hinnastot.
  2. Seuraavat vaihtoehdot:

• Tuo CSV-tiedosto uuteen hinnastoon klikkaamalla Luo hinnasto.
    • Tuo CSV-tiedosto olemassa olevaan hinnastoon klikkaamalla olemassa olevaa hinnastoa.
  3. Klikkaa Säädä hintoja ja valitse sitten Tuo hinnat.

4. Jos tuot CSV-tiedoston olemassa olevaan hinnastoon, klikkaa Tallenna ja jatka.

5. Klikkaa Lisää tiedosto tai vedä ja pudota tiedostot valintaikkunaan ladattavaksi.

6. Klikkaa Esikatsele tuontia.

7. Tarkista esikatselusta, että sarakkeet ja tiedot ovat oikein, ja klikkaa sitten Tuo CSV-tiedosto.

Voit päivittää useita hinnastoja joukkotoimintona toimimalla seuraavasti.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet > Hinnastot.
  2. Klikkaa Lisää tiedosto tai vedä ja pudota tiedosto valintaikkunaan ladattavaksi.
  3. Klikkaa Esikatsele tuontia.
  4. Tarkista esikatselusta, että sarakkeet ja tiedot ovat oikein, ja klikkaa sitten Tuo CSV-tiedosto.
  5. Valinnainen: Voit jatkaa työskentelyä tuonnin aikana klikkaamalla Sulje.