Asiakastilien käyttöönotto tai poistaminen käytöstä

Kun otat asiakastilit käyttöön, Shopify tallentaa salasanalla suojatut asiakkaan henkilöllisyyttä, tilaushistoriaa ja tämänhetkisen tilauksen tilaa koskevat tiedot. Kassalla asiakkaan tiedot, kuten osoitetiedot, täytetään tallennetuilla tiedoilla. Jotta voit käyttää asiakastilejä, sinulla on oltava verkkokaupan myyntikanava.

Aseta asiakkaan tiliasetukset

Voit tehdä asiakastileistä pakollisia tai valinnaisia tai poistaa ne kokonaan käytöstä. Kun luot tilin, asiakkaat ohjataan erilliselle tilin luontisivulle. Muista, että jos jokaisen asiakkaan on pakko luoda tili, tämä saattaa heikentää myyntiä.

Voit muokata asiakastilisi asetuksia seuraavasti:

1. Valitse Asiakastilit -osiosta asiakastiliä koskeva valinta:

- Tilit on poistettu käytöstä: Kassalla asiakkaat eivät näe valintaa tilin luontia tai sisään kirjautumista varten. Heidän on syötettävä tiedot manuaalisesti kassalla, eikä kenttiä täytetä valmiiksi. Jos asiakas valitsee Tallenna nämä tiedot seuraavaa kertaa varten -valintaruudun, selaimen eväste tallentaa asiakkaan tiedot vain tätä kauppaa varten. - Tilien luonti ei ole pakollista Asiakkaat voivat luoda tilin, tämä ei ole pakollista kassalla maksua varten. Jos asiakkaalla on tili ja hän on kirjautunut sisään, osoitekentät täytetään valmiiksi tilauksen tekemisen yhteydessä. Asiakkaat voivat halutessaan kirjautua sisään sähköpostikentän yläpuolella olevan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään -linkin kautta. Kun asiakas klikkaa tätä linkkiä, häntä pyydetään syöttämään sähköpostiosoitteensa ja salasanansa, luomaan uuden tilin tai jatkamaan kassalla maksamista vieraana. - Tilien luonti on pakollista: Asiakkaiden on luotava tili tai heillä on oltava tili ja heidän kirjauduttava sisään, jotta he voivat maksaa kassalla. Tämä asetus on hyödyllinen, jos kyseessä on esimerkiksi tukkukauppa tai vain jäsenille tarkoitettu kauppa. Kun asiakas tekee tilauksen, osoitekentät täytetään automaattisesti. Vaikka valitset kohdan Tilit ovat pakollisia, tämä ei estä asiakkaita luomasta tilejä. Voit rajoittaa pääsyä kauppaasi mukauttamalla kaupan teemaa.

1. Vahvista asiakastilin asetukset klikkaamalla Tallenna.

Asiakkaan osoitteet

Jos asiakkaat ovat kirjautuneena sisään kassalla, he voivat valita jonkin äskettäin käyttämistään osoitteista. Vaihtoehtoisesti he voivat kirjoittaa osoitteensa. Asiakkaat eivät voi valita viittä osoitetta, jotka he haluavat tallentaa.