Tullit

Tehtävät ovat kustannuksia, jotka liittyvät tuotteen ostamiseen toisesta maasta. Kun kansainväliset asiakkaat ostavat tuotteen kaupastasi, heidän maansa voi veloittaa heiltä lähetyksestä tullin.

Jotkin kuljetusliikkeet tarjoavat mahdollisuuden maksaa tullit, jotta asiakkaiden ei tarvitse maksaa mitään toimituksen yhteydessä. Jos maksat tulleja, voit sisällyttää tämän kustannuksen osaksi tuotteen hinnoittelua tai periä tullimaksut kassalla.

Asiakkaat voivat maksaa tullit toimituksen yhteydessä. Jos asiakkaiden täytyy maksaa tulleja, varmista, että kerrot siitä heille etukäteen. Muussa tapauksessa asiakkaat saattavat kieltäytyä maksamasta odottamattomia kustannuksia ja lähetyksesi saatetaan palauttaa.

Voit myös näyttää arvion tilauksen tullien kustannuksista kassalla käyttämällä Shopify App Storesta saatavaa kolmannen osapuolen sovellusta. Nämä sovellukset käyttävät tullien laskemiseen tuotetietoja, kuten tuotteen alkuperämaata tai -aluetta sekä HS-koodeja. Kolmannen osapuolen sovellukset saattavat veloittaa ylimääräisiä toistuvia maksuja tai palvelumaksuja.

Shopify adminissa voit lisätä tuotteeseen alkuperämaan tai -alueen ja harmonoidun järjestelmän (HS) koodeja. Lisätietoja HS-koodeista antaa Maailman tullijärjestö.

Tullien laskeminen

Tullit ovat tuontitulleja, jotka vastaanottavan maan tullivirasto veloittaa. Tullin määrä lasketaan muutamien tekijöiden perusteella:

• tuotteen ilmoitettu arvo ja toimituskulut
  • HS-koodilla määritelty tuoteryhmä
  • alkuperämaa tai -alue
  • määrämaan tullitariffi
  • sovellettavat kauppasopimukset

Kolmannen osapuolen sovelluksen antamaan tulliarvioon voidaan lisätä muita maksuja:

• Tuontiverot - kohdemaahan maksetut kotimaiset verot.
  • Lisämaksut - kuljetusliikkeen tuontipalveluista perimät maksut, kuten työskentely tullihuolitsijan kanssa, tuontimaksun periminen asiakkailta tai tuontimaksujen laskeminen etukäteen.

Lisää tuotteisiisi alkuperämaa tai -alue sekä HS-koodit

Jos haluat näyttää kansainvälisille asiakkaillesi tullikustannusten arvion kassalla, sinun on muokattava tuotetietoja niin, että ne sisältävät tuotteen alkuperämaan tai -alueen sekä HS-koodin. Voit lisätä HS-koodin ja alkuperämaan tai -alueen tuotteisiisi käyttämällä joukkoeditoria tai tuomalla ne CSV-tiedostolla.