Geolocation

Geolocation-sovellus antaa asiakkaillesi kieli- ja maasuosituksia heidän maantieteellisen sijaintinsa ja selaimen tai laitteen kielen perusteella. Tämän ominaisuuden avulla asiakkaat voivat tarkastella kauppaasi haluamallaan kielellä ja maksaa haluamallaan valuutalla valitsemansa maan perusteella. Geolocation-sovellus lisää myös verkkokaupan alatunnisteeseen valitsimen, jonka avulla asiakkaat voivat valita kielen ja maan.

Kun asiakas on hyväksynyt tai hylännyt toisen suositellun maan, asiakkaasi ei näe toista suositusta kaupassasi 14 päivään. Odotusaika nollautuu, jos asiakas poistaa evästeensä. Kielisuositukset näkyvät jokaisessa uudessa istunnossa.

Geolocation-sovelluksen käyttöä koskevat vaatimukset

Jotta voit käyttää Geolocation-sovellusta, sinun on tehtävä myyntiä useilla eri kielillä ja useissa eri valuutoissa. Geolocation-sovellus suosittelee vain käyttöösi ottamia kieliä ja maita. Jos et käytä kumpaakaan näistä Shopifyn ominaisuuksista, et voi käyttää Geolocation-sovellusta suositusten tekemiseen. Lue lisää kansainvälisestä myynnistä.

Asenna Geosovellus-sovellus

1. Siirry Geolocation-sovelluksen sivulle.
  2. Klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tiliisi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

Näytä suositukset

Ota maa- ja kielisuositukset käyttöön kaupassasi päivittämällä Geolocation-sovelluksen asetukset. Jos esimerkiksi kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa, oletusmaa on Yhdysvallat, valuutta USD ja oletuskieli on englanti. Jos olet ottanut Ranskassa käyttöön useita valuuttoja ja ranskan kielen, Geolocation-sovellus suosittelee ranskalaisille kävijöille euroja ja ranskan kieltä. Jos et ole ottanut näitä maa- ja kieliasetuksia käyttöön, kauppasi käyttää jatkossakin oletusmaasi valuutta- ja kieliasetuksia.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Sovellukset.
  2. Klikkaa Geolocation.
  3. Valitse Suositukset-kohdan alta Näytä suositukset.

Tila muuttuu arvoksi Julkaistu verkkokaupassasi. Asiakkaasi näkevät oletusarvoisesti kaikki julkaistut kielet ja valuutat. He voivat valita haluamansa kielen ja valuutan, joilla selata kauppaasi.

Jos poistat Näytä suositukset ‑asetuksen valinnan, tilaksi muuttuu Ei julkaistu verkkokaupassasi ja suositukset poistetaan.

Mukauta suositusasetuksia

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Sovellukset.
  2. Klikkaa Geolocation.
  3. Klikkaa Suositukset-kohdassa Mukauta.
  4. Mukauta suositukset.
  5. Klikkaa Tallenna.

Maa- ja kielisuositusten esikatseleminen

Voit esikatsella maa- ja kielisuosituksia Geolocation-sovelluksessa, ennen kuin julkaiset ne kaupassasi.

Et voi esikatsella maa- ja kielisuosituksia kauppaa selatessasi, jos olet jo kyseisessä sijainnissa tai käytät maata, joka on sama kuin kauppasi oletuskieli ja -maa. Jos esimerkiksi kauppasi oletusmaa on Yhdysvallat (USD) ja oletuskieli englanti, suosituksia ei näytetä, kun saavut kauppaan Yhdysvalloista, koska kauppa vastaa jo valmiiksi asetuksiasi. VPN-yhteyttä käyttämällä voit jäljitellä toisesta maasta peräisin olevaa selausta esikatsellaksesi suosituksia tietyistä sijainneista.

Näytä valitsimet

Huom: Jos verkkokaupassasi on käytössä teema, jossa on sisäänrakennettu valuutta- ja kielivalitsin, kuten Debut tai Brooklyn, poista sisäänrakennetut valitsimet teemasi asetuksista, jolloin vältät sen, että verkkokaupassasi näkyy päällekkäisiä valitsimia.

Valitsimien avulla vierailijat voivat valita oman kielen ja maan milloin tahansa. Voit lisätä maa- ja kielivalitsimia verkkokauppasi alatunnisteeseen.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Sovellukset.
  2. Klikkaa Geolocation.
  3. Valitse Valitsimet-kohdan alta Näytä valitsimet.
  4. Klikkaa Tallenna.

Jos poistat Näytä valitsimet -valinnan, tila muuttuu muotoon Ei julkaistu verkkokaupassasi ja valitsimet poistetaan.

Mukauta valitsimien asetuksia

Voit muuttaa kieli- ja maavalitsimen sijaintia alatunnisteessa.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Sovellukset.
  2. Klikkaa Geolocation.
  3. Klikkaa Valitsimet-osiossa Mukauta.
  4. Valitse Vasen, Keskitätai Oikea.
  5. Klikkaa Tallenna.

Kieli- ja maasuosituksesi näkyvät kauppasi alatunnisteessa.

Geolocation-sovelluksen poistaminen

Voit poistaa Geolocation-sovelluksen kaupastasi tekemällä seuraavat toimenpiteet:

Kun Geolocation-sovelluksen asennus on poistettu, sinun ei tarvitse poistaa käyttämättömiä koodikatkelmia teemamallista.