Geolocation-sovelluksen käyttäminen

Geolocation-sovellus antaa asiakkaillesi kieli- ja maasuosituksia heidän maantieteellisen sijaintinsa ja selaimen tai laitteen kielen perusteella. Se mahdollistaa myös maavalitsimen lisäämisen verkkokauppasi alatunnisteeseen, jonka avulla asiakkaat voivat valita oman kielensä ja maansa tai alueensa. Asiakkaat voivat hyväksyä suosituksen tai käyttää maanvalitsinta selatakseen kauppaasi itse valitsemansa maan tai alueen perusteella valitulla kielellä ja maksaa näiden perusteella valitulla valuutalla.

Kun asiakas hyväksyy tai hylkää maa- tai aluesuosituksen, hänelle ei näytetä kaupassasi uutta suositusta seuraavaan 14 päivään. Jos asiakas poistaa evästeet, odotusaika nollautuu. Kielisuositukset näkyvät jokaisessa uudessa istunnossa.

Kun olet lisännyt ensimmäisen maasi tai alueesi, useita valuuttoja otetaan käyttöön, ja Geolocation-sovellus lisätään automaattisesti Shopify-kauppaasi. Voit tarvittaessa asentaa Geolocation-sovelluksen manuaalisesti. Kun Geolocation-sovellus asennetaan automaattisesti, maa- ja kielisuositukset otetaan käyttöön oletusarvoisesti. Sinun on kuitenkin otettava maavalitsimet käyttöön, jotta asiakkaasi voivat valita oman maansa ja kielensä, kun he vierailevat verkkokaupassasi.

Geolocation-sovelluksen käyttöä koskevat vaatimukset

Jotta voit käyttää Geolocation-sovellusta, kauppasi on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Geolocation-sovellus tarjoaa suosituksia vain niille kielille ja maille, jotka olet ottanut käyttöön markkinoilla.

Geolocation-sovelluksen asentaminen manuaalisesti

Jos Geolocation-sovelluksen asentaminen ei onnistu automaattisesti, voit asentaa sen manuaalisesti.

Vaiheet

1. Siirry Shopify App Storessa Geolocation-sovellussivulle.
  2. Klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tilillesi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

Sijainti- ja kielisuositusten näyttäminen asiakkaillesi

Maa- ja kielisuositukset otetaan automaattisesti käyttöön, kun Geolocation-sovellus asennetaan. Jos kauppasi sijaitsee esimerkiksi Yhdysvalloissa, oletusmaasi on Yhdysvallat, jossa hinnat näytetään Yhdysvaltain dollareissa ja oletuskieli on englanti. Jos luot markkina-alueen Ranskaa varten, jossa käytetään euroja ja ranskaa, Geolocation-sovellus suosittelee, että Ranskasta tulevat vierailijat valitsevat maaksi Ranskan ja kieleksi ranskan kielen nähdäkseen kauppasi valuuttana eurot ja kielenä ranskan. Jos et ole ottanut näitä maa- ja kieliasetuksia käyttöön, kauppasi käyttää jatkossakin oletusmaasi valuutta- ja kieliasetuksia.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Geolocation.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Valitse Suositukset-osiossa Näytä suositukset.

5. Klikkaa Tallenna ja klikkaa sitten uudelleen Tallenna.

Kun otat suositukset käyttöön, kaikki julkaistut kielet ja valuutat näytetään oletusarvoisesti asiakkaillesi. Jos poistat Näytä suositukset -valinnan, kaikki suositukset poistetaan.

Mukauta suositusasetuksia

Oletusarvoisesti Geolocation-sovellus tunnistaa ja toistaa automaattisesti verkkokaupassasi käytettyjä teeman värejä. Jos haluat muuttaa sitä, miten suositukset näkyvät asiakkaillesi, voit mukauttaa suositustesi väriasetuksia.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Geolocation.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Suositukset-kohdassa Mukauta.

5. Klikkaa väriruutua, jota haluat muuttaa.

6. Valitse väri käyttämällä värivalitsinta tai antamalla heksakoodi.

7. Klikkaa Tallenna.

Maa- ja kielisuositusten esikatseleminen

Voit esikatsella maa- ja kielisuosituksia Geolocation-sovelluksessa, ennen kuin julkaiset ne kaupassasi.

Jos olet kauppasi oletusmaassa tai -alueella, sinun on käytettävä VPN-palvelua, jotta voit simuloida muista maista tai muilta alueita tulevia selailuja, ennen kuin voit esikatsella suosituksia. Jos esimerkiksi haluat esikatsella suosituksiasi Yhdysvalloissa ja kaupassasi oletusvalintoina käytetään Yhdysvaltoja ja englantia, sinun on käytettävä VPN-palvelua, jotta voit simuloida toisesta sijainnista peräisin olevia selailuja. Muussa tapauksessa suosituksia ei näytetä, koska kauppa vastaa jo valmiiksi asetuksiasi.

Maa- ja kielivalitsinten näyttäminen

Maa- ja kielivalitsinten avulla kävijät voivat valita oman kielensä ja maansa tai alueensa milloin tahansa.

Jos verkkokaupassasi on käytössä teema, jossa on sisäänrakennetut maa- ja kielivalitsimet, kuten Dawn, sinun ei tarvitse ottaa maa- ja kielivalitsinta käyttöön Geolocation-sovelluksessa.

Jos teemassa ei ole sisäänrakennettuja maa- ja kielivalitsimia, voit lisätä ne verkkokauppasi alatunnisteeseen Geolocation-sovelluksen avulla.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Geolocation.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Valitse Valitsimet-osiossa Näytä valitsimet.

5. Valinnainen: Klikkaa Mukauta ja valitse sitten maa- ja kielivalitsimille paikka alatunnisteessa.

6. Klikkaa Tallenna.

Jos poistat Näytä valitsimet -valinnan, valitsimet poistetaan.

Geolocation-sovelluksen poistaminen

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Poista.

Kun Geolocation-sovelluksen asennus on poistettu, sinun ei tarvitse poistaa käyttämättömiä koodikatkelmia teemamallista.