Geolocation

Geolocation-sovellus antaa asiakkaillesi kieli- ja valuuttasuosituksia heidän maantieteellisen sijaintinsa ja selaimen tai laitteen kielen perusteella. Tämän ominaisuuden avulla asiakkaat voivat tarkastella kauppaasi haluamallaan kielellä ja maksaa haluamallaan valuutalla. Geolocation-sovellus lisää myös verkkokaupan alatunnisteeseen valitsimen, jonka avulla asiakkaat voivat valita kielen ja valuutan.

Kun asiakas on hyväksynyt tai hylännyt valuutanvaihtosuosituksen, asiakas ei näet kauppaasi koskevaa valuuttasuositusta 14:ään päivään. Odotusaika palautuu, jos asiakas poistaa evästeensä. Kielisuositukset näkyvät jokaisessa uudessa istunnossa.

Geolocation-sovelluksen käyttöä koskevat vaatimukset

Voidaksesi käyttää Geolocation-sovellusta, sinun on tehtävä myyntiä useilla eri kielillä ja/tai eri valuutoissa. Geolocation-sovellus tarjoaa suosituksia vain sellaisille kielille ja/tai valuutoille, jotka olet ottanut käyttöön.

Geolocation suosittelee vain niitä kieliä ja valuuttoja, jotka olet ottanut käyttöön kaupassasi. Jos et käytä jompaakumpaa näistä Shopifyn ominaisuuksista, et voi käyttää Geolocation-sovellusta suositusten tekemiseen. Lue lisää kansainvälisestä myynnistä.

Asenna Geosovellus-sovellus

1. Siirry Geolocation-sovelluksen sivulle.
  2. Klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tiliisi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

Voit poistaa Geolocation-sovelluksen kaupastasi tekemällä seuraavat toimenpiteet:

Kun Geolocation-sovelluksen asennus on poistettu, sinun ei tarvitse poistaa käyttämättömiä koodikatkelmia teemamallista.

Valuutta- ja kielisuositusten esikatseleminen

Voit esikatsella valuutta- ja kielisuosituksia Geolocation-sovelluksessa, ennen kuin julkaiset ne kaupassasi.

Jos haluat esikatsella suosituksia kaupassasi, Geolocation-sovellus ei anna suosituksia, kun selaat kauppasi oletusvaluuttaa ja -kieltä käyttäen. Jos kauppasi oletusvaluutta on esimerkiksi USD ja kaupan oletuskieli englanti, mitään suositusta ei näytetä, kun vierailet kaupassasi Yhdysvalloissa, koska kauppa vastaa asetuksiasi jo valmiiksi.

Suositusten esikatselu ei toimi, jos olet jo sijainnissa, joka vastaa kauppasi oletuskieltä tai käytät valuuttaa, joka on sama kuin kauppasi oletusvaluutta. VPN-yhteyden avulla voit simuloida eri sijainneista peräisin olevaa selausta, jotta voit esikatsella suosituksia tietyistä sijainneista.

Suositusten julkaiseminen

Jos julkaiset valuutta- ja kielisuositukset, ne tulevat käytettäviin kaupassasi. Jos esimerkiksi kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa, oletusvaluutta on todennäköisesti USD ja oletuskieli englanti. Geolocation-sovellus suosittelisi Ranskassa asuvia kävijöitä selaamaan sivustoa euroissa ja ranskaksi, jos nämä asetukset on otettu käyttöön valuutta- ja kieliosioissa. Jos et ole ottanut näitä valuutta- ja kieliasetuksia käyttöön, kauppasi käyttää jatkossakin oletusvaluuttaa ja -kieltä.

Huomaa: Geolocation-sovellus antaa suosituksia kaupan kävijöille. Se ei säädä valuuttaa tai kieltä automaattisesti kävijän sijainnin perusteella.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify administa Sovellukset.
  2. Klikkaa Geolocation.
  3. Klikkaa suositukset-kohdassa Julkaise.

Tila muuttuu arvoksi "Julkaistu" verkkokaupassasi. Asiakkaasi näkevät oletusarvoisesti kaikki julkaistut kielet ja valuutat. He voivat valita haluamansa kielen ja valuutan, joilla selata kauppaasi.

Jos klikkaat Peru julkaisu -painiketta, tila muuttuu muotoon "ei julkaistu verkkokaupassa", ja suositukset poistetaan.

Mukauta suositusasetuksia

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify administa Sovellukset.
  2. Klikkaa Geolocation.
  3. Klikkaa Suositukset-kohdassa Mukauta.
  4. Mukauta suositukset.
  5. Klikkaa Tallenna.

Julkaise valitsimet

Huom: Jos verkkokaupassasi on käytössä teema, jossa on sisäänrakennettu valuutta- ja kielivalitsin, kuten Debut tai Brooklyn, poista sisäänrakennetut valitsimet teemasi asetuksista, jolloin vältät sen, että verkkokaupassasi näkyy päällekkäisiä valitsimia.

Valitsimien avulla käyttäjäsi voivat valita kielen ja valuutan milloin tahansa. Voit lisätä valuutta- ja kielivalitsimia verkkokaupan alatunnisteeseen.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify administa Sovellukset.
  2. Klikkaa Geolocation.
  3. Klikkaa Valitsimet-kohdasta Julkaise.
  4. Klikkaa Tallenna.

Jos klikkaat Peru julkaisu -painiketta, tila muuttuu muotoon "Ei julkaistu verkkokaupassasi", ja valitsimet poistetaan.

Mukauta valitsimien asetuksia

Voit muuttaa kielen- ja valuutanvalitsimen sijaintia alatunnisteessa.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify administa Sovellukset.
  2. Klikkaa Geolocation.
  3. Klikkaa Valitsimet-osiossa Mukauta.
  4. Valitse Vasen, Keskitätai Oikea.
  5. Klikkaa Tallenna.

Kielen ja valuutan suosituksesi näkyvät kauppasi alatunnisteessa.