Myynti useilla kielillä

Asiakkaat ympäri maailman nauttivat sisällön katselusta omalla äidinkielellään. Kaupan sisällön kääntäminen voi kasvattaa myyntiä, koska kansainväliset asiakkaasi ymmärtävät markkinointiasi, tuotetietojasi ja toimitus- ja palautuskäytäntöjäsi paremmin. Lue lisää kansainvälisestä myynnistä.

Ottamalla käyttöön useita kieliä Shopify-ylläpitäjässä voit luoda erillisiä URL-osoitteita käännettyjä sisältöjä varten. Kun asiakkaat tulevat käännetyn sivun URL-osoitteeseen, kauppa näyttää käännetyn version automaattisesti, jos käännöksiä on olemassa.

Aina kun käännöksiä ei ole, verkkokauppasi näyttää sisällön ensisijaisella kielelläsi. Voit itse kääntää verkkokaupan sisällön lisäämällä omat käännöksesi CSV-tiedostoja tai yhteensopivaa kolmannen osapuolen sovellusta käyttäen. Kaupan kääntämisen jälkeen asiakkaat pääsevät selaamaan kauppaasi, kassavaihetta ja vastaanottamaan ilmoituksia paikallisella kielellään.

Vaatimukset

Jotta voit myydä useilla kielillä, sinulla on oltava seuraavat tiedot:

• Shopify-sopimus , joka tarjoaa mahdollisuuden myydä useilla kielillä.

• Teema, joka on yhteensopiva useilla eri kielillä tapahtuvan myynnin kanssa. Kaikki Shopifyn ilmaiset teemat ovat yhteensopivia. Saatat joutua päivittämään teemasi, jotta se olisi yhteensopiva useilla eri kielillä tapahtuvan myynnin kanssa. Jos käytät kolmannen osapuolen teemaa, voit ottaa yhteyttä teemakehittäjiin ja tarkistaa, onko teema yhteensopiva.

• Teema, jolla on kielivalitsin. Ainoastaan uusimmilla Debut-, Brooklyn- ja Express-teemoilla on sisäänrakennetut kielivalitsimet. Jos käytät jotain muuta teemaa tai teeman vanhempaa versiota, voit lisätä kielivalitsimen Shopifyn Geolocation-sovellusta käyttämällä.

Uusien kielten lisääminen

Ennen kuin aloitat, varmista, että kauppasi täyttää eri kielillä tapahtuvaa myyntiä koskevat vaatimukset.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Kaupan kielet.

2. Valitse Käännetyt kielet -kohdasta Lisää kieli.

3. Valitse kieli pudotusvalikosta ja klikkaa sitten Lisää.

4. Klikkaa Käy Shopify App Storessa ja asenna käännössovellus kauppaasi ohjeita noudattamalla.

5. Noudata sovelluksen ohjeita verkkokaupan sisällön kääntämisessä ja uusien kielten julkaisemisessa.

6. Jos haluat katsoa eri kieliä verkkokaupassasi, klikkaa Esikatselu. Voit esikatsella sekä julkaistuja että julkaisemattomia kieliä.

Kielten hallinta

Kun olet lisännyt muita kieliä, voit hallita sitä, mitkä niistä julkaistaan Shopify-ylläpitäjässä. Voit myös peruuttaa kielen julkaisemisen, jolloin kieli piilotetaan asiakkailta. Kaikki linkit kaupan kyseiseen kieliversioon johtavat 404 "Sivua ei löydy" -virheeseen.

Jos olet varma, että et tarvitse käännöksiä kyseisellä kielellä, voit myös poistaa kielen. Kielen poistaminen ei poista käännöksiä. Jos kieli otetaan uudelleen käyttöön, käännökset palautetaan.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Kaupan kielet.

2. Valitse Käännetyt kielet -kohdasta Julkaise kieli, jotta käännökset voidaan ottaa käyttöön kaupassasi. klikkaa Kumoa kielen julkaisu, jos haluat poistaa kielen, jota et halua käyttää kaupassasi. Poista kaikki käännetty sisältö verkkokaupastasi napauttamalla Poista.

3. Klikkaa Tallenna.

Jos Shopify-kaupallasi on Shopify -sopimus, Advanced Shopify -sopimus tai Shopify Plus -sopimus, sinun on lisättävä verkkokauppasi verkkotunnukselle äskettäin julkistetut kielet , jotta ne näkyisivät kaupassasi. Tämä on tehtävä, vaikka käyttäisit vain yhtä verkkotunnusta.

Kielikäännösten lisääminen CSV-tiedostoja käyttäen

Voit tuoda käännetyn sisällön CSV-tiedostoissa. Omien käännösten tuominen CSV-tiedostoja käyttäen mahdollistaa kielikäännösten hallinnoinnin ilman kolmannen osapuolen käännössovelluksen käyttöä.

Rajoitukset:

• Et voi kääntää resurssitunnisteita.
  • Jos käytät kolmannen osapuolen sovellusta, sovelluksesi ei välttämättä tue oletusarvoisesti myyntiä useilla kielillä. Jos et ole varma sovelluksestasi, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.
  • Jos muutat tuotteen käyttönimeä, tuotteen kielikohtaisia URL-osoitteita ei enää uudelleenohjata.
  • Et voi kääntää tuotteen URL-osoitteita. Tuotteiden URL-osoitteiden kieli pysyy samana, jolla ne on luotu, vaikka asiakas katselisikin sivustoasi jollain muulla julkaistulla kielellä.

Seuraavat korkean tason vaiheet kuvaavat prosessia, jossa kielikäännöksiä viedään, muokataan ja tuodaan CSV-tiedostoja käyttäen.

Vaihe 1: Lisää kieli

Lisää uusi kieli kauppaasi.

Vaihe 2: Vie CSV-tiedostosi

Vie CSV-tiedosto, jossa on kyseisen kielen kaikki käännettävä sisältö.

Vaihe 3: Lisää käännöksesi

Lisää kielikäännöksesi suoraan viedyn CSV-tiedoston Käännetty sisältö -sarakkeeseen ja tallenna muutokset. Sinun ei tarvitse muuttaa CSV-tiedoston muiden sarakkeiden arvoja.

Vaihe 4: Tuo CSV-tiedosto

Tuo muokattu CSV-tiedosto Shopify-ylläpitäjään.

Vie kielikäännösten CSV

Voit viedä Shopify-ylläpitäjästä CSV-tiedoston, joka sisältää käännöksien senhetkisen luettelon valitsemillasi kielillä. CSV-tiedosto lähetetään sähköpostitse sinulle.

CSV-tiedosto sisältää seuraavat sarakkeet:

• Tyyppi - Resurssityyppi,, esim. tuotteet, artikkelit, kokoelmat, sivut ja blogit.
  • Tunnus - Resurssitunnus.
  • Kenttä - Kenttä,, esim. otsikko, body_html tai meta_title.
  • Alue – Kieli, jolle sisältö käännetään.
  • Tila - Tunnistaa, onko käännös vanhentunut.
  • Oletussisältö - Alkuperäinen käännettävä sisältö.
  • Käännetty sisältö - Käännetty sisältö. Voit lisätä käännetyn sisällön tälle riville.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulla kohtaan Asetukset.

2. Klikkaa Kaupan kielet.

3. Klikkaa Vie.

4. Valitse kieli, jonka haluat viedä. Voit valita Kaikki kielet, jos haluat viedä käännökset kaikille tukemillesi kielille.

5. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Valitse Kaikki sisältö, jos haluat viedä kaikki käännökset.
  • Valitse Metakenttä, jos käytät metakenttiä sisällön lisäämiseen kauppaasi.
  • Valitse Vanhentunut, jos olet jo lisännyt käännöksiä kauppaasi ja haluat viedä käännöksiä, jotka ovat vanhentuneet oletuskielelläsi.
  • Valitse Kääntämätön sisältö, jos haluat viedä vain sisällön, jota ei ole kyseisellä hetkellä käännetty.
  1. Klikkaa Vie. Viety CSV-tiedosto lähetetään sähköpostitse sinulle.

Tuo kielikäännös-CSV

Kun olet vienyt ja muokannut käännöstesi CSV-tiedostoa, voit tuoda sen Shopify-ylläpitäjään, jotta voit päivittää käännetyn sisällön verkkokaupassasi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulla kohtaan Asetukset.

2. Klikkaa Kaupan kielet.

3. Klikkaa Tuo.

4. Klikkaa Lisää tiedosto ja siirry sitten käännösten CSV-tiedostoon.

5. Valitse Korvaa kaikki nykyiset käännökset, jos haluat, että CSV-tiedoston käännetty kielisisältö korvaa olemassa olevat käännökset. Poista valinta Korvaa kaikki nykyiset käännökset, jos haluat tuoda vain uuden käännetyn sisällön, etkä korvata nykyisiä käännöksiä.

6. Klikkaa Lataa ja jatka.

7. Tarkista Tuo kieli CSV-tiedostossa -tiedot ja klikkaa sitten Tuo. Jos CSV-tiedostossasi on virheitä, tuonti pysäytetään ja virheet näkyvät Tuo kieli CSV-tiedostossa -sivulla.

8. Sinulle lähetetään sähköpostitse vahvistus, joka sisältää luettelon epäonnistuneista tai ohitetuista käännetyistä sisältöistä.

Käännetyt resurssityypit ja kentät

Seuraavat resurssityypit ja kentät voidaan kääntää:

Luettelo resurssityypeistä, jotka voidaan kääntää tällä toiminnolla
Resurssin tyyppi Kentät
Kokoelma otsikko, kuvaus
Toimitusvaihtoehto nimi
Sähköpostimalli otsikko, kuvaus
Linkki otsikko, kuvaus
Metakentät (näkyy vain asiakkaalle) arvo
Verkkokaupan artikkeli otsikko, kuvaus, yhteenveto
Verkkokaupan blogi otsikko
Verkkokaupan sivu otsikko, kuvaus
Verkkokaupan teema dynaamiset näppäimet teeman tietojen perusteella
Maksuportaali nimi
Tuote otsikko, kuvaus
Tuotevaihtoehto nimi
Tuoteversio otsikko, vaihtoehto 1, vaihtoehto 2, vaihtoehto 3
Kauppa meta_title meta_description
Kaupan käytännöt body
Tekstiviestimalli body

Tällä hetkellä tunnisteita, kuten tuotetunnisteita, artikkelitunnisteita ja asiakastunnisteissa, ei voi kääntää.

Ilmoitukset kassalla ja sähköposteissa

Kun olet lisännyt ja julkaissut kielen, käännetty sisältö näkyy kassalla ja asiakkaalle lähetetyissä sähköposti-ilmoituksissa. Kassa näkyy samalla kielellä, jota asiakas käyttää verkkokauppasi selaamiseen. Kassalla on oletuskäännöksiä joillakin kielillä, mutta voit mukauttaa mitä tahansa käännettyä sisältöä yhteensopivaa kolmannen osapuolen käännössovellusta käyttäen tai tuoda omia käännöksiäsi CSV-tiedostoja käyttämällä.

Jos käännöksia on saatavilla niin, että niistä voidaan lähettää sähköposti-ilmoitus, asiakkaalle lähetetään automaattisesti sähköposti-ilmoitus sillä kielellä, jolla hän on tehnyt tilauksensa.

URL-osoitteet ja hakukoneoptimointi

Monikielinen kaupankäynti verkkokaupassa on tärkeää myös siksi, että siten voit varmistaa, että asiakkaat ja hakukoneet löytävät sivustosi oikean kieliversion. Kun julkaiset kielen, kauppasi jokaiselle käännetylle sivulle luodaan yksilöllinen URL-osoite. Tämä tehdään lisäämällä kielikoodi URL-osoitteeseen.

Oletetaan esimerkiksi, että ensisijainen verkkotunnuksesi on shop.com. Jos lisäät kaksi muuta kieltä, ranskan (fr) ja saksan (de), kauppojen URL-osoitteet muuttuvat muotoihin shop.com/fr ja shop.com/de.

Muu verkkotunnus pysyy samana kaikilla kielillä. Jos Shopify-kaupallasi on Shopify-sopimus, Advanced Shopify ‑sopimus tai Shopify Plus ‑sopimus, voit ottaa eri kieliä käyttöön eri verkkotunnussivuille kansainvälisten verkkotunnusten ominaisuuden avulla.

On tärkeää, että hakukoneet voivat indeksoida sivustosi kaikilla käännetyillä kielillä. Shopify lisää automaattisesti metatunnisteet ja hreflang-tunnisteet, sekä sisällyttää kaikki julkaistut kielet sivukarttoihin, joiden avulla hakukoneet havaitsevat kauppasi eri kielet.

Käännökset sovelluksissa

Jos käytät kolmannen osapuolen sovellusta, on mahdollista, että sovellukset eivät oletusarvoisesti tue monikielistä myyntiä. Jos haluat tarkistaa, tukeeko sovellus useita kieliä, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Monikielisen myynnin rajoitukset

• Vain yhteensopivat kolmannen osapuolen käännössovellukset tukevat tätä toimintoa.

• Tunnisteita (kuten tuotetunnisteita, artikkelitunnisteita ja blogitunnisteita) ei voi kääntää.

• Tuotteiden URL-osoitteita, kuten /products/large-white-t-shirt, ei käännetä, ja ne pysyvät kielellä, jolla ne on luotiin, vaikka asiakas tarkastelisi sivustoa muulla julkaistulla kielellä.

Monikielisyys kehittäjille

Jotta Shopify-yhteistyökumppanit voivat tarjota täysin monikielisen käyttökokemuksen ja lokalisoida sovelluksen työnkulkuja, Shopify julkaisee uudenlaisia ominaisuuksia alustaan monikielistä myyntiä varten.