Myynti useilla kielillä

Asiakkaat ympäri maailman nauttivat sisällön katselusta omalla äidinkielellään. Kaupan sisällön kääntäminen voi kasvattaa myyntiä, koska kansainväliset asiakkaasi ymmärtävät markkinointiasi, tuotetietojasi ja toimitus- ja palautuskäytäntöjäsi paremmin. Lue lisää kansainvälisestä myynnistä.

Ottamalla käyttöön useita kieliä Shopify adminissa voit luoda erillisiä URL-osoitteita käännettyjä sisältöjä varten. Kun asiakkaat tulevat käännetyn sivun URL-osoitteeseen, kauppa näyttää käännetyn version automaattisesti, jos käännöksiä on olemassa.

Jos käännöksiä ei ole olemassa, kaupan sisällöt näytetään sen ensisijaisella kielellä. Voit kääntää verkkokaupan sisältöjä yhteensopivalla kolmannen osapuolen sovelluksella. Kaupan kääntämisen jälkeen asiakkaat voivat selata kauppaasi, maksaa kassalla ja vastaanottaa ilmoituksia omalla kielellään.

Vaatimukset

Jotta voit myydä useilla kielillä, sinulla on oltava seuraavat tiedot:

• tuettu kolmannen osapuolen käännössovellus asennettuna kauppaasi.

• Teema, joka on yhteensopiva useilla eri kielillä tapahtuvan myynnin kanssa. Kaikki Shopifyn ilmaiset teemat ovat yhteensopivia. Saatat joutua päivittämään teemasi, jotta se olisi yhteensopiva useilla eri kielillä tapahtuvan myynnin kanssa. Jos käytät kolmannen osapuolen teemaa, voit ottaa yhteyttä teemakehittäjiin ja tarkistaa, onko teema yhteensopiva.

• Teema, jolla on kielivalitsin. Ainoastaan uusimmilla Debut-, Brooklyn- ja Express-teemoilla on sisäänrakennetut kielivalitsimet. Jos käytät jotain muuta teemaa tai teeman vanhempaa versiota, voit lisätä kielivalitsimen Shopifyn Geolocation-sovellusta käyttämällä.

Uusien kielten lisääminen

Ennen kuin aloitat, varmista, että kauppasi täyttää eri kielillä tapahtuvaa myyntiä koskevat vaatimukset.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Kaupan kielet.

2. Valitse Käännetyt kielet -kohdasta Lisää kieliä.

3. Valitse kieli alasvetovalikosta ja Klikkaa sitten Lisää. Klikkaa Siirry Shopify App Storeen ja asenna käännössovellus kauppaan ohjeiden mukaisesti.

4. Noudata sovelluksen ohjeita kaupan sisällön kääntämisessä ja uusien kielten julkaisemisessa.

5. Jos haluat katsoa eri kieliä verkkokaupassasi, klikkaa Esikatselu. Voit esikatsella sekä julkaistuja että julkaisemattomia kieliä.

Kielten hallinta

Kun olet lisännyt muita kieliä, voit hallita sitä, mitkä niistä julkaistaan Shopify adminissa. Voit myös peruuttaa kielen julkaisemisen, jolloin kieli piilotetaan asiakkailta. Kaikki linkit kaupan kyseiseen kieliversioon johtavat 404 "Sivua ei löydy" -virheeseen.

Jos olet varma, että et tarvitse käännöksiä kyseisellä kielellä, voit myös poistaa kielen. Kielen poistaminen ei poista käännöksiä. Jos kieli otetaan uudelleen käyttöön, käännökset palautetaan.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Kaupan kielet.

2. Valitse Käännetyt kielet -kohdasta Julkaise kieli, jotta käännökset voidaan ottaa käyttöön kaupassasi. klikkaa Kumoa kielen julkaisu, jos haluat poistaa kielen, jota et halua käyttää kaupassasi. Poista kaikki käännetty sisältö verkkokaupastasi napauttamalla Poista.

3. Klikkaa Tallenna.

Jos Shopify-kaupallasi on Shopify-sopimus, Advanced Shopify ‑sopimus tai Shopify Plus ‑sopimus ja käytät kansainvälisten verkkotunnusten ominaisuutta, sinun on varmistettava, että äskettäin julkaistut kielet on määritetty jollekin verkkotunnuksistasi, jotta ne ovat saatavilla verkkokaupassasi.

Käännetyt resurssityypit ja kentät

Seuraavat resurssityypit ja kentät voidaan kääntää:

Luettelo resurssityypeistä, jotka voidaan kääntää tällä toiminnolla
Resurssin tyyppi Kentät
Kokoelma otsikko, kuvaus
Toimitusvaihtoehto nimi
Sähköpostimalli otsikko, kuvaus
Linkki otsikko, kuvaus
Metakentät (näkyy vain asiakkaalle) arvo
Verkkokaupan artikkeli otsikko, kuvaus, yhteenveto
Verkkokaupan blogi otsikko
Verkkokaupan sivu otsikko, kuvaus
Verkkokaupan teema dynaamiset näppäimet teeman tietojen perusteella
Maksuportaali nimi
Tuote otsikko, kuvaus
Tuotevaihtoehto nimi
Tuoteversio otsikko, vaihtoehto 1, vaihtoehto 2, vaihtoehto 3
Kauppa meta_title meta_description
Kaupan käytännöt body
Tekstiviestimalli body

Tällä hetkellä tunnisteita, kuten tuotetunnisteita, artikkelitunnisteita ja asiakastunnisteissa, ei voi kääntää.

Ilmoitukset kassalla ja sähköposteissa

Kun olet lisännyt ja julkaissut kielen, asiakkaat näkevät käännetyn sisällön kassalla ja kaikissa sähköposti-ilmoituksissa. Asiakkaat voivat näkevät kassan samalla kielellä, jolla he ovat selailleet kauppaa. Kassalla on oletuskäännöksiä joillekin kielille, mutta voit mukauttaa mitä tahansa käännettyä sisältöä yhteensopivalla kolmannen osapuolen käännössovelluksella.

Jos olet mukauttanut sähköposti-ilmoituksia, myös ne voidaan kääntää. Jos sähköposti-ilmoituksesta on saatavilla käännös, sähköposti-ilmoitus lähetetään asiakkaalle automaattisesti sillä kielellä, jolla hän on tehnyt tilauksensa.

URL-osoitteet ja hakukoneoptimointi

Monikielinen kaupankäynti verkkokaupassa on tärkeää myös siksi, että siten voit varmistaa, että asiakkaat ja hakukoneet löytävät sivustosi oikean kieliversion. Kun julkaiset kielen, kauppasi jokaiselle käännetylle sivulle luodaan yksilöllinen URL-osoite. Tämä tehdään lisäämällä kielikoodi URL-osoitteeseen.

Oletetaan esimerkiksi, että ensisijainen verkkotunnuksesi on shop.com. Jos lisäät kaksi muuta kieltä, ranskan (fr) ja saksan (de), kauppojen URL-osoitteet muuttuvat muotoihin shop.com/fr ja shop.com/de.

Muu verkkotunnus pysyy samana kaikilla kielillä. Jos Shopify-kaupallasi on Shopify-sopimus, Advanced Shopify ‑sopimus tai Shopify Plus ‑sopimus, voit ottaa eri kieliä käyttöön eri verkkotunnussivuille kansainvälisten verkkotunnusten ominaisuuden avulla.

On tärkeää, että hakukoneet voivat indeksoida sivustosi kaikilla käännetyillä kielillä. Shopify lisää automaattisesti metatunnisteet ja hreflang-tunnisteet sekä sisällyttää kaikki julkaistut kielet sivukarttoihin, joiden avulla hakukoneet havaitsevat kauppasi eri kielet.

Käännökset sovelluksissa

Jos käytät kolmannen osapuolen sovellusta, on mahdollista, että sovellukset eivät oletusarvoisesti tue monikielistä myyntiä. Jos haluat tarkistaa, tukeeko sovellus useita kieliä, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Monikielisen myynnin rajoitukset

• Hakutoiminto toimii vain kaupan ensisijaisella kielellä.

• Vain yhteensopivat kolmannen osapuolen käännössovellukset tukevat tätä toimintoa.

• Tunnisteita (kuten tuotetunnisteita, artikkelitunnisteita ja blogitunnisteita) ei voi kääntää.

• Tuotteiden URL-osoitteita, kuten /products/large-white-t-shirt, ei käännetä, ja ne pysyvät kielellä, jolla ne on luotiin, vaikka asiakas tarkastelisi sivustoa muulla julkaistulla kielellä.

Monikielisyys kehittäjille

Jotta Shopify-yhteistyökumppanit voivat tarjota täysin monikielisen käyttökokemuksen ja lokalisoida sovelluksen työnkulkuja, Shopify julkaisee uudenlaisia ominaisuuksia alustaan monikielistä myyntiä varten.