Käännökset eri kielille

Asiakkaat ympäri maailman nauttivat sisällön katselusta omalla äidinkielellään. Kaupan sisällön kääntäminen voi kasvattaa myyntiä, koska kansainväliset asiakkaasi ymmärtävät markkinointiasi, tuotetietojasi ja toimitus- ja palautuskäytäntöjäsi paremmin. Lue lisää kansainvälisestä myynnistä.

Ottamalla käyttöön useita kieliä Shopify Adminissa voit luoda erillisiä URL-osoitteita käännettyjä sisältöjä varten. Kun asiakkaat vierailevat käännetyssä URL-osoitteessa, verkkokauppasi näyttää käännetyn version automaattisesti, jos sivu on käännetty.

Vaatimukset

Jotta voit myydä useilla kielillä, seuraavien vaatimusten täytyy toteutua:

URL-osoitteet ja hakukoneoptimointi

Monikielinen kaupankäynti verkkokaupassa on tärkeää myös siksi, että siten voit varmistaa, että asiakkaat ja hakukoneet löytävät sivustosi oikean kieliversion. Kun julkaiset kielen, kauppasi jokaiselle käännetylle sivulle luodaan yksilöllinen URL-osoite. Tämä tehdään lisäämällä kielikoodi URL-osoitteeseen.

Oletetaan esimerkiksi, että ensisijainen verkkotunnuksesi on example.com. Jos lisäät kaksi muuta kieltä, ranskan (fr) ja saksan (de), kauppojen URL-osoitteet muuttuvat muotoihin example.com/fr ja example.com/de.

Voit myös käyttää eri kieliä eri verkkotunnuksissa käyttämällä kansainvälisten verkkotunnusten ominaisuutta Shopify Markets -palvelussa.

URL-osoitteiden loppuosat voidaan kääntää manuaalisesti Shopifyn Translate & Adapt-sovelluksella, joka on yhteensopiva kolmannen osapuolen käännössovellus, tai CSV-tiedoston viennin/tuonnin avulla.

On tärkeää, että hakukoneet voivat indeksoida sivustosi kaikilla käännetyillä kielillä. Shopify lisää automaattisesti hreflang-tunnisteet, sekä sisällyttää kaikki julkaistut kielet sivukarttoihin, joiden avulla hakukoneet havaitsevat kauppasi eri kielet.

Käännökset sovelluksissa

Jos käytät kolmannen osapuolen sovelluksia, sovelluksesi eivät välttämättä oletusarvoisesti tue myyntiä useilla kielillä. Jos haluat tarkistaa, tukeeko sovellus useita kieliä, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Monikielisen myynnin rajoitukset

• Vain yhteensopivat kolmannen osapuolen käännössovellukset tukevat tätä toimintoa.
  • Tunnisteita (kuten tuotetunnisteita, artikkelitunnisteita ja blogitunnisteita) ei voi kääntää.
  • URL-polkutunnukset, kuten /products/en-ca/shoes, voidaan kääntää muotoon /products/es-mx/zapatos, mutta sanaa products ei voi kääntää
  • URL-polkutunnuksia ei voi mukauttaa eri markkinoille. URL-polkutunnuksiin voidaan lisätä käännöksiä vain kaikilla markkinoilla, joissa tietty kieli näkyy.
  • Kun käännät kieliä, joita kirjoitetaan vasemmalta oikealle, kuten hebreaa tai arabiaa, tarkista, että teemasi tukee oikealta vasemmalle kirjoitettuja kieliä, jotta asettelusi on oikein.

Verkkokaupan oletuskielen muuttaminen

Verkkokauppasi oletuskielen vaihtamisen jälkeen aiempi oletuskielesi poistetaan kohdasta Asetukset > Kielet. Jos haluat asettaa aiemman oletuskielesi toissijaiseksi kieleksesi, sinun on lisättävä se takaisin markkinoihisi kohdassa Asetukset > Kielet.

Lue lisää kielten hallinnasta.

Monikielisyys kehittäjille

Jotta Shopify Partnerit voivat tarjota täysin monikielisen käyttökokemuksen ja lokalisoida sovelluksen työnkulkuja, Shopify julkaisee uudenlaisia ominaisuuksia alustaan monikielistä myyntiä varten.