Shopifyhin perustuvat asiakassegmenttisuodattimet

Tämän viiteoppaan avulla saat käsityksen Shopifyn oletusarvoisiin suodattimiin perustuvien asiakassegmenttien luomiseen käytettävistä suodattimien nimistä, operaattoreista ja arvoista.

Hylätyn kassavaiheen päivämäärä

abandoned_checkout_date

Sisällyttää asiakkaat siihen päivämäärään saakka, jolloin he hylkäsivät viimeksi ostokorinsa.

Operaattorit Tarkalleen tänä päivänä: =
Ei tänä päivänä: !=
Tänä päivänä tai sitä ennen: <=
Ennen päivää: <
Tänä päivänä tai sen jälkeen: >=
Tämän päivän jälkeen: >
Päivien välissä: BETWEEN <date1> AND <date2>
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot
Muoto Tarkka päivämäärä: YYYY-MM-DD
Esimerkkejä päivämäärän siirtymästä: -4w, -10y
Nimetty päivämäärä:
  • Tänään: = today
  • Eilen: = yesterday
  • Viimeisten 7 päivän aikana: >= 7_days_ago
  • Viimeisten 30 päivän aikana: >= 30_days_ago
  • Viimeisten 90 päivän aikana: >= 90_days_ago
  • Viimeisten 12 kuukauden aikana: >= 12_months_ago
Nimetyt päivämäärät ovat oletusarvoja, eikä niitä voi muuttaa. Käytä mukautetuissa päivämäärissä päivämäärän siirtymää.
Esimerkki

Sisällytä asiakkaat, jotka hylkäsivät viimeksi ostoskorinsa viimeksi kuluneen viikon aikana: abandoned_checkout_date >= 7_days_ago

Sisällytä asiakkaat, jotka hylkäsivät viimeksi ostoskorinsa viimeksi kuluneiden kahdeksan kuukauden aikana: abandoned_checkout_date > -8m

Huomautuksia Päivämääräarvot perustuvat kokonaisiin päiviin ja riippuvat siitä, millä aikavyöhykkeellä kauppasi on.

Käytetty määrä

amount_spent

Sisällyttää asiakkaat sen perusteella, kuinka paljon rahaa he ovat käyttäneet kaupassasi.

Operaattorit On yhtä suuri kuin: =
Ei ole yhtä suuri kuin: !=
Suurempi kuin: >
Pienempi kuin: <
Pienempi tai yhtä suuri kuin: <=
Suurempi tai yhtä suuri kuin: >=
Välillä: BETWEEN
Arvot
Muoto Numeroalue: # AND #
Numero: #
Desimaalinumero: desimaalierottimena käytetään desimaalipistettä (.).
Tuhaterottimia, kuten pilkkuja tai välilyöntejä, ei hyväksytä.
Kielikohtaisia muotoiluja ei hyväksytä.
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, jotka ovat kuluttaneet kaupassasi 1–999,99:
amount_spent BETWEEN 1 AND 999.99
Huomautuksia
  • Käytettävä valuutta perustuu kaupan valittuun valuuttaan. Älä määritä käytettävää valuuttaa valuuttasymbolilla.
  • BETWEEN sisällyttää sekä alku- että loppuarvot. Seuraava esimerkki sisällyttää asiakkaat, jotka ovat kuluttaneet vähintään 1 ja enintään 100: amount_spent BETWEEN 1 AND 100

Paikkakunnat

customer_cities

Sisällyttää asiakkaat, joilla on osoite määritetyssä kaupungissa. Asiakkaat, joilla on useita osoitteita, voidaan sisällyttää useampaan kuin yhteen asiakassegmenttiin, jolla on käytössä tämä suodatin.

Operaattorit Sisältää juuri tämän kaupungin: CONTAINS
Ei sisällä juuri tätä kaupunkia: NOT CONTAINS
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot
Muoto countryCode-regionCode-cityCode
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, joilla on osoite New York Cityssä:
customer_cities CONTAINS 'US-NY-NewYorkCity'
Huomautuksia Etsi kaupunki aloittamalla sen nimen kirjoittaminen ja valitsemalla sitten oikea arvo näkyviin tulevasta luettelosta.

Yritykset

companies

Sisältää myös yritysasiakkaita, jotka on määritetty B2B-asiakkaiksi.

Operaattorit Sisältää juuri tämän yritystunnuksen: CONTAINS
Ei sisällä juuri tätä yritystunnusta: NOT CONTAINS
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot Yritystunnus
Muoto
Esimerkki On B2B-asiakas:
companies NOT NULL
Ei ole B2B-asiakas:
companies NULL
Sisältää asiakkaat, jotka liittyvät tiettyyn yritykseen:
companies CONTAINS 3778915041302
Huomautuksia
  • Kun luot asiakassegmentin, voit valita näkyvissä olevasta luettelosta tuotteen nimen. Voit myös aloittaa yrityksen nimen kirjoittamisen ja valita sen sitten luettelosta.
  • Koodiin syötetään yrityksen tunnus, ei yrityksen nimeä. Kun siirrät hiiren osoittimen yrityksen tunnuksen päälle, näet yrityksen nimen.

Maat tai alueet

customer_countries

Sisältää asiakkaat, joilla on osoite määritetyssä maassa tai määritellyllä alueella. Asiakkaat, joilla on useita osoitteita, voidaan sisällyttää useampaan kuin yhteen asiakassegmenttiin, jolla on käytössä tämä suodatin.

Operaattorit Sisältää juuri tämän sijainnin: CONTAINS
Ei sisällä juuri tätä sijaintia: NOT CONTAINS
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot Käytä kaksikirjaimista ISO-maakoodia.
Muoto
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, joilla on osoite Yhdysvalloissa:
customer_countries CONTAINS 'US'
Huomautuksia Etsi maa aloittamalla sen nimen kirjoittaminen ja valitsemalla sitten oikea arvo näkyviin tulevasta luettelosta.

Asiakastilin tila

customer_account_status

Sisällyttää asiakkaat, joilla on määritetty asiakastilin tila.

Operaattorit On yhtä suuri kuin: =
Ei ole yhtä suuri kuin: !=
Arvot Hylätty: 'DECLINED' Asiakas kutsuttiin luomaan tili, mutta hän hylkäsi ehdotuksen.
Poistettu käytöstä: 'DISABLED' Asiakas ei ole luonut tiliä.
Käytössä: 'ENABLED' Asiakas on luonut tilin.
Kutsuttu: 'INVITED' Asiakas on kutsuttu luomaan tili.
Muoto
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, jotka on kutsuttu luomaan tili mutta jotka hylkäsivät ehdotuksen:
customer_account_status = 'DECLINED'
Huomautuksia

Asiakkaan lisäyspäivä

customer_added_date

Sisällyttää asiakkaat sen päivämäärän perusteella, jolloin heidät lisättiin kauppaasi.

Operaattorit Tarkalleen tänä päivänä: =
Ei tänä päivänä: !=
Tänä päivänä tai sitä ennen: <=
Ennen päivää: <
Tänä päivänä tai sen jälkeen: >=
Tämän päivän jälkeen: >
Päivien välissä: BETWEEN <date1> AND <date2>
Arvot
Muoto Tarkka päivämäärä: YYYY-MM-DD
Esimerkkejä päivämäärän siirtymästä: -4w, -10y
Nimetty päivämäärä:
  • Tänään: = today
  • Eilen: = yesterday
  • Viimeisten 7 päivän aikana: >= 7_days_ago
  • Viimeisten 30 päivän aikana: >= 30_days_ago
  • Viimeisten 90 päivän aikana: >= 90_days_ago
  • Viimeisten 12 kuukauden aikana: >= 12_months_ago
Nimetyt päivämäärät ovat oletusarvoja, eikä niitä voi muuttaa. Käytä mukautetuissa päivämäärissä päivämäärän siirtymää.
Esimerkki

Sisällytä asiakkaat, jotka lisättiin viimeksi kuluneen viikon aikana:
customer_added_date >= 7_days_ago

Sisällytä asiakkaat, jotka lisättiin viimeksi kuluneiden kahdeksan kuukauden aikana:
customer_added_date > -8m

Sisällytä asiakkaat, jotka lisättiin tietyllä ajanjaksolla:
customer_added_date BETWEEN 2022-12-01 AND 2022-12-31

Huomautuksia Päivämääräarvot perustuvat kokonaisiin päiviin ja riippuvat siitä, millä aikavyöhykkeellä kauppasi on.

Asiakkaan sähköpostin verkkotunnus

customer_email_domain

Sisällyttää asiakkaat, joiden sähköpostiosoite kuuluu määritettyyn verkkotunnukseen. Verkkotunnus on sähköpostiosoitteessa @-symbolin jälkeen tuleva osa, esimerkiksi gmail.com.

Operaattorit On yhtä kuin: =
Ei ole yhtä kuin: !=
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot

Seuraavia verkkotunnuksia ehdotetaan. Sinun ei kuitenkaan tarvitse valita verkkotunnusta näistä vaihtoehdoista. Voit syöttää manuaalisesti muita kelvollisia verkkotunnuksia.

gmail.com: 'gmail.com'
yahoo.com: 'yahoo.com'
hotmail.com: 'hotmail.com'
aol.com: 'aol.com'
msn.com: 'msn.com'
live.com: 'live.com'
outlook.com: 'outlook.com'
yahoo.ca: 'yahoo.ca'
Muoto
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, joiden sähköpostin verkkotunnus on shopify.com:
customer_email_domain = 'shopify.com'
Huomautuksia

Asiakkaan kieli

customer_language

Sisällyttää asiakkaat sen perusteella, mitä kieltä asiakas käyttää viestintään kauppasi kanssa.

Operaattorit On yhtä kuin: =
Ei ole yhtä kuin: !=
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot Käytä kaksikirjaimista ISO 639-1 -kielikoodia.
Muoto

Seuraavat arvot ovat esimerkkejä joistakin yleisistä ISO-kielikoodeista. Tietosi eivät rajoitu näihin kielikoodeihin. Voit antaa manuaalisesti mitä tahansa muita kelvollisia kielikoodeja, mutta editorissa sinulle ehdotetut arvot ovat ainoita, jotka ovat saatavilla asiakastiedoissasi.

englanti: 'en'
ranska: 'fr'
espanja: 'es'
saksa: 'de'
italia: 'it'
japani: 'ja'
venäjä: 'ru'
Esimerkki

Sisällytä asiakkaat, jotka viestivät kauppasi kanssa englanniksi:
customer_language = 'en'

Jätä pois asiakkaat, jotka kommunikoivat kauppasi kanssa englanniksi (Kanada):
customer_language != 'en‑CA'

Huomautuksia
  • Voit lisätä paikallisen ISO-koodiin arvon, jotta voit määrittää kielen murteen. Voit esimerkiksi käyttää kohdetta 'en‑US' ja 'en‑GB' Isossa-Britanniassa tai kohdetta 'pt‑PT' tai 'pt‑BR' Brasiliassa.
  • Suodattimen arvo on eksplisiittinen, eikä se toimi yleismerkkinä. Jos esimerkiksi suodattimen arvo on 'en', tuloksissa näytetään vain asiakkaat, joiden kieleksi on asetettu 'en'. Tuloksesi eivät sisällä asiakkaita, joiden kieli on 'en‑GB', 'en‑CA' ja niin edelleen.

Asiakastunnisteet

customer_tags

Sisällyttää asiakkaat heidän tunnisteidensa perusteella.

Operaattorit Sisältää juuri tämän tunnisteen: CONTAINS
Ei sisällä juuri tätä tunnistetta: NOT CONTAINS
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot Asiakastunnisteen nimi.
Muoto
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, joilla on GoldStatus-tunniste:
customer_tags CONTAINS 'GoldStatus'
Huomautuksia

Kirjainkoko ei ole tunnisteissa merkitsevä.

Lue lisää tunnisteista ja niihin liittyvistä seikoista.

Sähköpostitilauksen tila

email_subscription_status

Sisällyttää asiakkaat sen perusteella, ovatko he tilanneet markkinointisähköpostisi.

Operaattorit On yhtä kuin: =
Ei ole yhtä kuin: !=
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot Ei tilattu: 'NOT_SUBSCRIBED' Asiakas ei ole tilannut markkinointisähköpostiasi.
Tilattu: 'SUBSCRIBED' Asiakas on tilannut markkinointisähköpostisi.
Odottaa: 'PENDING' Asiakas on parhaillaan tilaamassa markkinointisähköpostiasi.
Virheellinen: 'INVALID' Asiakkaan sähköpostiosoitteen markkinointitila on virheellinen.
Muoto
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, jotka ovat tilanneet sähköpostimarkkinointisi:
email_subscription_status = 'SUBSCRIBED'
Huomautuksia

Viimeinen tilauspäivä

last_order_date

Sisällyttää asiakkaat, jotka ovat tehneet viimeisimmän tilauksensa määritettynä päivänä.

Operaattorit Tarkalleen tänä päivänä: =
Ei tänä päivänä: !=
Tänä päivänä tai sitä ennen: <=
Ennen päivää: <
Tänä päivänä tai sen jälkeen: >=
Tämän päivän jälkeen: >
Päivien välissä: BETWEEN <date1> AND <date2>
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot
Muoto Tarkka päivämäärä: YYYY-MM-DD
Esimerkkejä päivämäärän siirtymästä: -4w, -10y
Nimetty päivämäärä:
  • Tänään: = today
  • Eilen: = yesterday
  • Viimeisten 7 päivän aikana: >= 7_days_ago
  • Viimeisten 30 päivän aikana: >= 30_days_ago
  • Viimeisten 90 päivän aikana: >= 90_days_ago
  • Viimeisten 12 kuukauden aikana: >= 12_months_ago
Nimetyt päivämäärät ovat oletusarvoja, eikä niitä voi muuttaa. Käytä mukautetuissa päivämäärissä päivämäärän siirtymää.
Esimerkki

Sisällytä asiakkaat, joiden viimeisin tilaus on tehty viimeksi kuluneen viikon aikana:
last_order_date >= 7_days_ago

Sisällytä asiakkaat, joiden viimeisin tilaus on tehty viimeksi kuluneiden kahdeksan kuukauden kuluessa:
last_order_date > -8m

Huomautuksia Päivämääräarvot perustuvat kokonaisiin päiviin ja riippuvat siitä, millä aikavyöhykkeellä kauppasi on.

Tilausten lukumäärä

number_of_orders

Sisällyttää asiakkaat sen perusteella, kuinka monta tilausta he ovat tehneet kaupassasi.

Operaattorit On yhtä suuri kuin: =
Ei ole yhtä suuri kuin: !=
Suurempi kuin: >
Pienempi kuin: <
Pienempi tai yhtä suuri kuin: <=
Suurempi tai yhtä suuri kuin: >=
Välillä: BETWEEN
Arvot Annettavan arvon on oltava kokonaisluku.
Muoto Numeroalue: # AND #
Numero: #
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, jotka ovat tehneet yli 10 tilausta:
number_of_orders > 10
Huomautuksia BETWEEN sisällyttää sekä alku- että loppuarvot. Seuraava esimerkki sisällyttää asiakkaat, jotka ovat tehneet vähintään 1 tilauksen ja enintään 100 tilausta: number_of_orders BETWEEN 1 AND 100

Ennustettu kulutustaso

predicted_spend_tier

Sisällyttää asiakkaat, joiden kulutus on määritellyllä ennustetulla kulutustasolla.

Tämä suodatin on käytettävissä vain, jos kaupassasi on tehty yli 100 myyntiä.

Lue lisää ennustetusta kulutustasosta.

Operaattorit On yhtä kuin: =
Ei ole yhtä kuin: !=
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot 'HIGH'
'MEDIUM'
'LOW'
Muoto
Esimerkki Sisällytä HIGH-tasolla olevat asiakkaat:
predicted_spend_tier = 'HIGH'
Huomautuksia

Tuotetilauksen tila

product_subscription_status

Sisällyttää asiakkaat, joilla on määritetty tuotetilauksen tila.

Tämä suodatin on käytettävissä vain, jos käytät tilaussovellusta.

Operaattorit On yhtä kuin: =
Ei ole yhtä kuin: !=
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot Aktiivinen: 'SUBSCRIBED' Asiakkaalla on aktiivinen tuotetilaus.
Peruutettu: 'CANCELLED' Asiakas on peruuttanut tuotetilauksen.
Vanhentunut: 'EXPIRED' Asiakkaan tuotetilaus on vanhentunut.
Epäonnistunut: 'FAILED' Asiakkaalla on epäonnistunut maksu.
Ei koskaan tilattu: 'NEVER_SUBSCRIBED' Asiakas ei ole koskaan tilannut.
Keskeytetty: 'PAUSED' Asiakas on keskeyttänyt tuotetilauksensa.
Muoto
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, joilla on aktiivinen tuotetilaus:
product_subscription_status = 'SUBSCRIBED'
Huomautuksia

Ostetut tuotteet

products_purchased()

Sisällyttää asiakkaat, jotka ostivat määritetyn tuotteen. Voit myös sisällyttää asiakkaat, jotka ostivat tuotteen määritetyn ajanjakson aikana.

Operaattorit Sisältää juuri tämän tuotetunnuksen: CONTAINS
Ei sisällä juuri tätä tuotetunnusta: NOT CONTAINS
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot Tuotetunnus
Muoto

Tuetut aikavälit:

Kaikki ajat: products_purchased()
Tänä päivänä tai sitä ennen: products_purchased(before: <date>)
Tänä päivänä tai sen jälkeen: products_purchased(after: <date>)
Ajanjakso: products_purchased(before: <date>, after: <date>)

Tuetut päivämäärämuodot:

Tarkka päivämäärä: YYYY-MM-DD
Esimerkkejä päivämäärän siirtymästä: -4w, -10y
Nimetty päivämäärä:
  • Tänään: = today
  • Eilen: = yesterday
  • Viimeisten 7 päivän aikana: >= 7_days_ago
  • Viimeisten 30 päivän aikana: >= 30_days_ago
  • Viimeisten 90 päivän aikana: >= 90_days_ago
  • Viimeisten 12 kuukauden aikana: >= 12_months_ago
Nimetyt päivämäärät ovat oletusarvoja, eikä niitä voi muuttaa. Käytä mukautetuissa päivämäärissä päivämäärän siirtymää.
Esimerkki 1.1.2022 alkaen tähän päivään asti:
products_purchased(after: 2022-01-01) CONTAINS 3778915041302
Viimeksi kuluneiden 30 päivän aikana:
products_purchased(after: 30_days_ago)
Ennen 1.1.2022:
products_purchased(before: 2022-01-01)

Ajanjaksoissa ei ole merkitystä before- ja after-parametrien järjestyksellä. Voit ilmaista ajanjakson 1.1.2022–1.6.2022 (alku- ja loppuarvot sisältyvät ajanjaksoon) kummalla tahansa seuraavista tavoista:

1.1.2022–1.6.2022 (alku- ja loppuarvot sisältyvät ajanjaksoon):
products_purchased(after: 2022-01-01, before: 2022-06-01) CONTAINS 3778915041302
1.1.2022–1.6.2022 (alku- ja loppuarvot sisältyvät ajanjaksoon):
products_purchased(before: 2022-06-01, after: 2022-01-01) CONTAINS 3778915041302
Huomautuksia
  • Kun luot asiakassegmentin, voit valita näkyvissä olevasta luettelosta tuotteen nimen tai kuvan. Voit myös aloittaa tuotteen nimen kirjoittamisen ja valita sen sitten luettelosta.
  • Koodiin kirjoitetaan tuotetunnus, ei tuotenimikettä. Kun siirrät hiiren osoittimen tuotetunnuksen päälle, tuotenimike ja kuva tulevat näkyviin.

SMS-tilauksen tilanne

sms_subscription_status

Sisällyttää asiakkaat sen perusteella, ovatko he tilanneet markkinointitekstiviestisi.

Lue lisää asiakkaiden yhteystietojen keräämisestä.

Operaattorit On yhtä kuin: =
Ei ole yhtä kuin: !=
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot Tilattu: 'SUBSCRIBED' Asiakas on tilannut markkinointitekstiviestisi.
Odottaa: 'PENDING' Asiakas on parhaillaan tilaamassa markkinointitekstiviestejäsi.
Poistettu: 'REDACTED' Asiakkaalla on odotustilassa oleva poisto GDPR-poistopyynnön vuoksi.
Tilaus lopetettu: 'UNSUBSCRIBED' Asiakas on lopettanut markkinointitekstiviestien tilaamisen.
Ei tilattu: 'NOT_SUBSCRIBED' Asiakas ei ole koskaan tilannut markkinointitekstiviestejäsi.
Muoto
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, jotka ovat tilanneet markkinointitekstiviestisi:
sms_subscription_status = 'SUBSCRIBED'
Huomautuksia

Osavaltiot tai provinssit

customer_regions

Sisältää asiakkaat, joilla on osoite maahan kuuluvalla määritetyllä alueella. Asiakkaat, joilla on useita osoitteita, voidaan sisällyttää useampaan kuin yhteen asiakassegmenttiin, jolla on käytössä tämä suodatin.

Operaattorit Sisältää juuri tämän sijainnin: CONTAINS
Ei sisällä juuri tätä sijaintia: NOT CONTAINS
Ei ole olemassa: IS NULL
On olemassa: IS NOT NULL
Arvot Käytä ISO-maakoodia, jossa on ISO 3166-2 -aluekoodi.
Muoto
Esimerkki Sisällytä asiakkaat, joilla on osoite New Yorkin osavaltiossa:
customer_regions CONTAINS 'US-NY'
Huomautuksia Etsi alue aloittamalla sen nimen kirjoittaminen ja valitsemalla sitten oikea arvo näkyviin tulevasta luettelosta.