Asiakassegmentin komponentit

Asiakassegmentit koostuvat yhdestä tai useammasta suodattimesta. Suodatin luodaan käyttämällä sen komponentteina suodattimen nimeä, operaattoria ja arvoa.

Asiakassegmentin komponentit yhtä suodatinta käytettäessä

Asiakassegmentin suodattimen komponentit.
Komponentti Komponentin nimi
1 suodattimen nimi
2 operaattori
3 arvo

Voit käyttää asiakassegmentissä useita suodattimia. Käytä tällöin kunkin suodattimen välissä liitintä. Asiakassegmentti, jossa käytetään useita suodattimia, luodaan seuraavasti:

Asiakassegmentti, jossa on kaksi suodatinta, AND-liittimellä yhdistettynä

Lue lisää erityisistä asiakassegmenttien luomiseen käytettävistä suodattimista.

Suodata nimiä

Suodattimen nimi on kriteeri, jota käytetään asiakkaiden valitsemiseen asiakassegmenttiin. Jos esimerkiksi haluat valita kaikki asiakkaasi, jotka ovat tilanneet markkinointisähköpostisi, käytä suodattimen nimeä email_subscription_status.

Toiminnot

Voit lisätä suodattimeen valinnaisia parametreja toimintojen avulla. Lisäparametrit lisätään sulkeisiin suodattimen nimen perään.

Voit esimerkiksi lisätä markkinointitoimintatunnuksen avulla parametrin, joka auttaa suodattamalla kaikki asiakkaat, jotka ovat avanneet tietyn sähköpostin:shopify_email.opened(activity_id: 123) = true

Tuettuja toimintomääritteitä ovat:

Operaattorit

Operaattoria käytetään suodattimen nimen ja arvon välisen suhteen määrittelemiseen. Jos esimerkiksi haluat luoda segmentin asiakkaista, jotka ovat tehneet vähintään viisi tilausta, käytä operaattoria >= eli suurempi tai yhtä suuri kuin. Tässä esimerkissä on lisättävä myös arvo 5, joten määrittely näyttää tältä: >=5.

Seuraavat ovat esimerkkejä muista operaattoreista:

• Välillä: BETWEEN <value1> AND <value2>
  • On yhtä suuri kuin: =
  • Ei ole yhtä suuri kuin: !=
  • Suurempi kuin: >
  • Pienempi kuin: <
  • Pienempi tai yhtä suuri kuin: <=
  • Sisältää juuri tämän arvon: CONTAINS
  • Ei sisällä juuri tätä arvoa: NOT CONTAINS

Suodattimen nimeä varten käytettävissä olevat operaattorit riippuvat siitä, mitä suodattimen nimeä käytät. Lue lisää siitä, mitkä operaattorit ovat käytettävissä kullekin suodattimen nimelle.

Arvon IS NULL ja IS NOT NULL sekä operaattori- ja arvopariehdotusten käyttäminen

IS NULL -operaattoria ja arvoon yhdistettyä ehdotusta käytetään suodattamaan asiakkaita, joilla ei ole kyseisen suodattimen arvotietoja. IS NOT NULL -operaattoria ja arvoon yhdistettyä ehdotusta käytetään suodattamaan asiakkaita, joilla on kyseisen suodattimen arvotietoja. IS NOT NULL tarkoittaa, että arvolla on olemassa tietoja, ja se sisältää kaikki asiakkaat, joilla on minkä tahansa arvo, ei jokin tietty arvo.

Esimerkkejä siitä, miten voit käyttää IS NULL- ja IS NOT NULL -operaattoria ja arvoon yhdistettyjä ehdotuksia asiakassegmentissä
IS NULL Voit luoda asiakassegmentin asiakkaista, jotka eivät ole koskaan hylänneet ostoskoria kassalla käyttämällä IS NULL -operaattoria ja arvoon yhdistettyä ehdotusta. Asiakassegmentti muodostuu asiakkaista, joiden hylätyn kassavaiheen päivämääräkenttään ei ole syötetty mitään arvoa.

Asiakassegmentti näyttää editorissa seuraavanlaiselta:

abandoned_checkout_date IS NULL
IS NOT NULL Voit luoda asiakassegmentin asiakkaista, jotka ovat aiemmin hylänneet ostoskorin kassalla käyttämällä IS NOT NULL -operaattoria ja arvoon yhdistettyä ehdotusta. Asiakassegmentti muodostuu kaikista asiakkaista, joiden profiilien hylätyn kassavaiheen päivämääräkenttään on lisätty arvo.

Asiakassegmentti näyttää editorissa on seuraavanlaiselta:

abandoned_checkout_date IS NOT NULL

Arvot

Arvo on asiakkaan ominaisuus, jota käytetään asiakkaan sisällyttämiseen segmenttiin tai jättämiseen pois asiakassegmentistä. Arvoa käytetään yhdessä suodattimen nimen ja operaattorin kanssa. Jos esimerkiksi haluat valita asiakkaat, jotka tilaavat markkinointisähköpostejasi, käytä arvoa 'SUBSCRIBED'. Asiakkaat, jotka eivät tilaa markkinointisähköpostejasi, jätetään pois asiakassegmentistä.

Liittimet

Jos käytät useita suodattimia, yhdistä ne käyttämällä liittimiä AND ja OR. Liittimien avulla voit säätää asiakassegmentin kohdistuksen juuri tarvittavan laajaksi tai kapeaksi.

• AND-liitin kaventaa asiakassegmentin kohdistusta, koska asiakkaan on täytettävä kaikki kriteerit, jotta hänet sisällytetään asiakassegmenttiin.
  • OR-liitin laajentaa asiakassegmentin kohdistusta, koska asiakas voi täyttää minkä tahansa kriteereistä, mutta hänen ei tarvitse täyttää kaikkia kriteereitä, jotta hänet sisällytetään segmenttiin.

AND-liittimen käyttäminen

Voit luoda asiakassegmentin, johon sisältyvät vain sähköpostitilaajat, jotka ovat tehneet vähintään viisi tilausta, yhdistämällä kaksi suodatinta AND-yhdistimellä.

Käsitteellisesti tämä asiakassegmentti on seuraavanlainen:

Markkinointisähköpostisi tilaavat asiakkaat ja vähintään viisi tilausta tehneet asiakkaat.

Asiakassegmentti näyttää editorissa on seuraavanlaiselta:

email_subscription_status = 'SUBSCRIBED' AND number_of_orders >= 5

Asiakassegmentti sisältää vain ne sähköpostitilaajat, jotka ovat tehneet vähintään viisi tilausta. Asiakassegmentti ei sisällä seuraavia:

• Asiakkaat, jotka eivät tilaa markkinointisähköpostejasi.
  • Asiakkaat, jotka tilaavat markkinointisähköpostejasi, mutta jotka ovat tehneet alle viisi tilausta.

OR-liittimen käyttäminen

Voit luoda asiakassegmentin, johon sisältyvät sähköpostitilaajat tai asiakkaat, jotka ovat tehneet vähintään viisi tilausta, yhdistämällä nämä kaksi suodatinta OR-liittimellä.

Käsitteellisesti tämä asiakassegmentti on seuraavanlainen:

Markkinointisähköpostisi tilanneet asiakkaat tai vähintään viisi tilausta tehneet asiakkaat.

Asiakassegmentti näyttää editorissa on seuraavanlaiselta:

email_subscription_status = 'SUBSCRIBED' OR number_of_orders >= 5

Asiakassegmenttiin sisältyvät seuraavat:

• Kaikki sähköpostitilaajasi riippumatta siitä, ovatko he tehneet vähintään viisi tilausta.
  • Kaikki asiakkaasi, jotka ovat tehneet vähintään viisi tilausta, riippumatta siitä, ovatko he tilanneet sähköpostisi.

Sekä AND- että OR-liittimen käyttäminen

Voit yhdistää useita suodattimia käyttämällä sekä AND- että OR-liitintä. Suodattimet kannattaa ryhmitellä käyttämällä sulkeita.

Jos et käytä sulkeita, AND-liittimellä yhdistettyjä suodattimia sovelletaan ennen OR-liittimellä yhdistettyjä suodattimia.

Asiakassegmentit, joissa käytetään sulkeita

Jos haluat rajata asiakassegmentin sähköpostitilaajiin, jotka ovat joko kuluttaneet yli 100 USD tai tehneet vähintään viisi tilausta, luo sulkeiden avulla seuraava asiakassegmentti:

(amount_spent > 100 OR number_of_orders >= 5) AND email_subscription_status = 'SUBSCRIBED'

Tässä tapauksessa OR-liitintä sovelletaan ennen AND-liitintä. Tämän seurauksena asiakassegmenttiin sisältyvät molemmat seuraavista:

• sähköpostitilaajat, jotka ovat kuluttaneet yli 100 USD
  • sähköpostitilaajat, jotka ovat tehneet vähintään viisi tilausta

Asiakassegmentit ilman sulkumerkkejä

Seuraavassa asiakassegmentissä ei käytetä sulkeita:

amount_spent > 100 OR number_of_orders >= 5 AND email_subscription_status = 'SUBSCRIBED'

Tässä tapauksessa liitin AND ennen OR liitintä. Tämä tarkoittaa, että suodatin tulkitaan ikään kuin olisit sisällyttänyt nämä sulkumerkit:

amount_spent > 100 OR (number_of_orders >= 5 AND email_subscription_status = 'SUBSCRIBED')

Tämän seurauksena asiakassegmenttiin sisältyvät kaikki seuraavat:

• asiakkaasi, jotka ovat käyttäneet yli 100 Yhdysvaltain dollaria riippumatta siitä, ovatko he tilanneet sähköpostisi vai eivät
  • sähköpostitilaajat, jotka ovat tehneet vähintään viisi tilausta

Asiakassegmenttien suodatinkomponenttien ymmärtämisen testaaminen

Luo oma asiakassegmenttisi Shopify Adminin Asiakkaat-sivulle seuraavan esimerkin avulla:

(amount_spent > 100 OR number_of_orders >= 5) AND email_subscription_status = 'SUBSCRIBED'

Lisätietoja asiakassegmenttien luomisesta.