Yhteystietojen tuominen MailChimpista Import Store -sovelluksella

Tällä sivulla kerrotaan, miten voit tuoda yhteystietosi MailChimpista Shopifyhin Import Store -sovelluksella.

Yhteystietojen vieminen Mailchimp-alustasta

Ennen kuin voit tuoda yhteystietoluettelosi Shopifyhin, sinun täytyy viedä yhteystietoluettelo MailChimpista. Etsi asiakasryhmä, jonka haluat viedä MailChimpista, ja valitse ja järjestä vietävät kentät.

Miten Import Store -sovellus toimii

Import Store -sovellus tarkastaa, että sähköpostiosoitteet tai puhelinnumerot vastaavat Shopifyn asiakasluetteloa.

• Jos vastaavuutta ei ole, luodaan uusi asiakastietue.

• Jos osoite vastaa sähköpostiosoitetta:

• Sähköpostin markkinoinnin asetukseksi on määritetty, true jos kontaktihenkilö on tilannut sähköpostimarkkinoinnin Mailchimpin kautta, tai false jos kontaktihenkilö on poistanut tilauksen sähköpostimarkkinoinnista. Jos asiakas on jo Shopify-kauppasi asiakas ja hän on päättänyt joko saada tai olla saamatta sinulta sähköposteja, Import Store vertailee kummankin profiilin päätösten päivämääriä ja valitsee viimeisimmän asetuksen.
    • Kaikki tyhjät kentät tuodaan alla olevan taulukon mukaisesti.
    • Kaikki muut kentät tuodaan muuttumattomina.
  • Jos puhelinnumero on sama, mutta sähköpostiosoite on eri, Shopifyn asiakastietue pysyy muuttumattomana.

Muita kuin englanninkielisiä asiakasluetteloita ei tueta. Varmista, että kentät, jotka haluat tuoda, vastaavat taulukossa olevia esimerkkejä.

Seuraavassa taulukossa on esitetty, mitkä MailChimp-yhteystiedot tuodaan Shopifyn asiakastietueeseen:

Shopifyn ja Mailchimpin asiakastietueiden vertailu tietojen tuontia varten
Shopifyn kentät Mailchimpin kentätLisätiedot
Sukunimi Sukunimi
Puhelinnumero Puhelinnumero, jos se on oikein muotoiltu.Jos puhelinnumeroa ei ole muotoiltu oikein, se lisätään asiakashuomautuksena.
Sähköpostimarkkinointi Tilannut tai tilauksen peruuttaminen Sähköpostimarkkinointi asetetaan sen tilaajille tilaan true (tosi) ja siitä kieltäytyneille tilaan false (epätosi).
Maa Maa, määritelty asiakkaan osoitteessa
Osoite Osoite, jos kyseessä on Yhdysvaltain sähköpostiosoite ja se on oikein muotoiltu.Jos se ei ole Yhdysvaltain osoite tai se ei ole oikein muotoiltu, se lisätään asiakashuomautuksena .
Asiakkaan huomautus HUOMAUTUKSIA, OPTIN_TIME, AIKAVYÖHYKE, syntymäpäivä, verkkosivusto, sähköpostiosoite ja puhelinnumero (jos virheellinen) Näiden kenttien arvot lisätään huomautuksina Asiakashuomautus-kohtaan.

Tuo yhteystiedot Shopifyhin

Kun viet luettelot MailChimpista, tietokoneellesi ladataan ZIP-tiedosto.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset > Tuo kauppa.

2. Valitse Tuo tietosi Shopifyhin ‑sivulla alasvetovalikosta Mailchimp.

3. Klikkaa Lisää tiedosto ja valitse sitten MailChimp-zip-vientitiedosto tietokoneeltasi.

4. Klikkaa Tuo.

Kun tuonti on valmis, tiedot näkyvät yhteenvetosivulla. Jos jonkin asiakkaan yhteystiedot ovat muuttuneet tuonnin aikana, muokkaa yhteystietoja klikkaamalla tuontiyhteenvedon TARKISTETTAVAT ASIAKKAAT -osiossa Näytä asiakkaat.

Huom: Vain kaupan omistajat voivat käyttää Import Store -sovellusta. Mitkään muut kauppaan liitetyt tilit eivät näe tätä osiota Asetukset-sivulla.

Poista tuonti Shopifyhin

Jos haluat poistaa tuodun asiakasluettelon, sinulla on 30 päivää aikaa tehdä se. Tuodun asiakasluettelon poistaminen poistaa vain kyseisen tuonti-istunnon aikana lisätyt asiakkaat, eikä se vaikuta aiemmin olemassa olleisiin asiakkaisiin.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset > Tuo kauppa.

2. Valitse Tuo tietosi Shopifyhin ‑sivulla alasvetovalikosta Mailchimp.

3. Klikkaa Poista tuonti poistettavan tuonnin yhteenvedon alapuolella.