Alennuskoodien luominen

Voit tarjota asiakkaillesi kiinteäarvoisen, prosentuaalisen tai toimituskohtaisen alennuksen kauppasi tuotteista, kokoelmista tai versioista. Jos myyt verkkokaupassa, voit tarjota myös Valitse X, maksa Y -tyyppisiä alennuksia, jotka kannustavat asiakkaita ostamaan.

Voit määrittää seuraavat:

• koodin voimassaolopäivät
  • koodin käyttökerrat
  • tilauksen vähimmäissumman, ennen kuin koodia voidaan käyttää
  • mihin tuotteisiin, kokoelmiin tai versioihin alennusta voidaan käyttää

Asiakkaasi voivat lunastaa alennuskoodeja verkkokaupassasi. Valitse X, saat Y -alennuksia lukuun ottamatta asiakkaasi voivat myös lunastaa alennuskoodeja henkilökohtaisesti, jos käytät Shopify POS -sovellusta.

Kaikki Shopify-sopimukset sisältävät alennuskoodeja.

Kun alennuskoodit on määritetty, näet Myynti alennuksen mukaan -raportista, miten usein alennuskoodejasi on käytetty.

Huomioitavaa alennuskoodien luomisesta

Ennen kuin luot alennuskoodin, tarkista seuraavat seikat:

• Alennuskoodia voidaan soveltaa enintään 100 tiettyyn tuotteeseen ja versioon.

• Jokaisessa kaupassa on 20 000 000 yksilöllisen alennuskoodin enimmäisraja.

• Jotta voit varmistaa, että alennuskoodien nimet lisätään oikein kaupan kassan URL-osoitteeseen, älä käytä alennuskoodin nimessä erikoismerkkejä.

• Kokoelmissa ei voi olla erillisiä versioita. Jos lisäät tuoteversion alennettuun kokoelmaan, alennus koskee kaikkia kyseisen tuotteen versioita.

• Jos luot alennuksen, jossa on aloitus- ja lopetusaika, aika perustuu Shopify-ylläpitäjässä valitsemaasi aikavyöhykkeeseen. Jos esimerkiksi kaupan aikavyöhykkeenä on Itäinen normaaliaika (EST) ja valitset aloituspäiväksi 26. marraskuuta, alennus alkaa 26. marraskuuta klo 12.00 itäistä normaaliaikaa.

Luo kiinteäarvoinen alennus tai prosenttialennus

Kun luot uuden alennuksen, se näkyy Alennuskoodit-välilehdellä Shopify-ylläpitäjän Alennukset-sivulla. Voit jakaa tämän alennuksen lähettämällä koodin asiakkaillesi sähköpostitse tai näyttämällä sen verkkokaupassasi. Saadakseen alennuksen asiakkaitten pitää syöttää koodi kassalla.

Toimintovaiheet:

Luo alennus ilmaista toimitusta varten

Jos haluat tarjota ilmaisen toimituksen, voit luoda alennuksen ilmaista toimitusta varten.

Alennusta ilmaista toimitusta varten ei koskaan liitetä automaattisesti tilaukseen. Saadakseen alennuksen asiakkaiden pitää syöttää koodi kassalla maksun aikana. Jos haluat tarjota asiakkaillesi ilmaisen toimituksen automaattisesti tilauksen hinnan mukaan, sinun on asetettava ilmainen toimitusmaksu.

Toimintovaiheet:

Luo Valitse X, maksa Y -alennus

Valitse X, maksa Y -kampanjat ovat suosittu tapa kannustaa uusia asiakkaita ostamaan tuotteita ja palkitsemaan asiakkaita uskollisuudesta. Niiden avulla voit lisätä myyntiäsi ja voittojasi sekä myydä hitaasti vaihtuvaa varastoa.

Oletetaan esimerkiksi, että tarjoat kampanjassa asiakkaille ilmaisen lakin, kun he ostavat T-paidan. Valitse X, maksa Y -kampanjoissa voit tarjota asiakkaille yhden ilmaisen lakin koko tilauksesta, tai voit tarjota yhden ilmaisen lakin jokaisesta tilauksen sisältämästä T-paidasta.

Voit myös luoda alennuksen, joka tarjoaa ilmaisen hatun, kun asiakas kuluttaa tietyn määrän rahaa.

Voit luoda automaattisen alennuksen Valitse X, maksa Y-kampanjoita varten.

Toimintovaiheet:

Tilausalennukset

Jos tarjoat tilaustuotteita, sinulla on useampia vaihtoehtoja, kun luot kiinteitä alennuksia, prosenttialennuksia tai ilmainen toimitus -alennuksia.

Ostostyyppi-osio näkyy Luo alennuskoodi -sivulla. Voit valita, sovelletaanko alennusta tilausostoihin, kertaostoihin vai molempiin.

Alennuksen ostotyypin muuttaminen

Kun luot alennuskoodin, voit halutessasi rajoittaa alennuksen käytön tiettyihin ostostyyppeihin. Jos valitset Luo alennuskoodi -sivun Ostostyyppi-kohdasta Tilaus, voit valita, sovelletaanko alennusta kaikkiin tilaustuotteisiin, kaikkiin tietyn kokoelman tilaustuotteisiin vai tiettyihin tilaustuotteisiin.

Jos sinulla on olemassa oleva alennuskoodi, jonka haluat päivittää, voit muokata alennuskoodiasi sisällyttääksesi tilaukseen perustuvia sääntöjä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Alennukset.

2. Klikkaa alennusta, jota haluat muokata.

3. Valitse Ostostyyppi-kohdasta ostostyyppi, johon haluat rajata alennuskoodin käytön:

- Jos valitset alennuskoodin ostostyypiksi Tilaus, voit valita, mihin tilaustuotteeseen alennusta sovelletaan. Voit rajoittaa alennuskoodin käytön tiettyihin tilaustuotteisiin tai tiettyyn kokoelmaan. - Jos päätät rajata alennuksen käytön tiettyihin tilaustuotteisiin tai kokoelmiin, etsi tuotetta tai kokoelmaa käyttämällä esiin tulevaa Selaa-painiketta.

Ilmainen toimitus -alennuksen käyttörajojen muuttaminen

Jos tarjoat tilaustuotteisiin sovellettavan ilmainen toimitus -alennuksen, voit määrittää, kuinka kauan alennus on voimassa. Voit rajata, että ilmaisen toimituksen alennusta sovelletaan ensimmäiseen maksuun, voit rajata ilmaisen toimituksen koskemaan vain tiettyä määrää maksuja tai voit ottaa käyttöön ilmaisen toimituksen kaikkiin tuleviin tilausmaksuihin.

Jos sinulla on olemassa oleva ilmainen toimitus -alennus, jonka haluat päivittää, voit muokata alennuskoodiasi sisällyttääksesi tilaukseen perustuvia sääntöjä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Alennukset.

2. Klikkaa muokattavaa ilmainen toimitus -alennusta.

3. Päivitä ostostyypiksi Tilaus alennustyökalun Ostostyyppi-osion.

4. Valitse Käyttörajat-kohdassa rajoitukset, joita haluat soveltaa kohdassa Tilausten toistuvaissuoritukset.

Alennuksen kopioiminen mobiililaitteella

Kun luot alennuksen Shopifyn mobiilisovelluksella, voit säästää aikaa monistamalla samanlaisen alennuksen. Voit tehdä muutoksia monistettuun alennukseen ennen sen tallentamista.

Toimintovaiheet:

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?