Kolmannen osapuolen verkkotunnuksen siirtäminen Shopifyhin

Jos sinulla jo on kolmannen osapuolen verkkotunnus ja haluat hallinnoida kaikkia verkkotunnusasetuksiasi Shopify Adminissa, voit siirtää verkkotunnuksesi Shopifyhin. Kun siirto on valmis, sinun ei enää tarvitse käyttää kolmannen osapuolen palvelua, josta alun perin ostit verkkotunnuksen.

Ennen kuin siirrät kolmannen osapuolen verkkotunnuksen Shopifyhin

Ennen kuin aloitat verkkotunnuksen siirtämisen, sinun täytyy:

Verkkotunnuksen siirtämiseen Shopifyhin liittyvät vaatimukset ja seikat

Ennen kuin aloitat, tarkista seuraavat vaatimukset ja seikat:

• Sinun täytyy omistaa verkkotunnus, jonka haluat siirtää. Jos et omista verkkotunnusta ja se on vapaana rekisteröitäväksi, voit ostaa sen.
  • Ennen kuin voit siirtää verkkotunnuksen, sinun on odotettava 60 päivää sen jälkeen, kun olet rekisteröinyt verkkotunnuksen, siirtänyt verkkotunnuksen toiseen verkkotunnuspalveluun tai tehnyt muutoksia rekisterinpitäjän tietoihin. Saat lisätietoja sivustolta Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
  • Sinun on maksettava rekisteröintimaksu uusiaksesi verkkotunnuksen vielä 12 kuukauden ajaksi. Tämä vuoden ajanjakso lisätään verkkotunnuksen senhetkisen voimassaolon päättymispäivään.
  • Verkkotunnuksen siirtämiseen saattaa liittyä lisämaksuja. Ota yhteyttä verkkotunnuspalvelun tarjoajaan, jos haluat lisätietoja siirtokuluista.
  • Sinulla on oltava pääsy alkuperäiselle verkkotunnuspalvelun tilille ja sähköpostitilille, jota käytät kirjautuessa sisään palveluun.
  • Varmista, ettei sähköpostiosoitteesi kuulu siirrettävään verkkotunnukseen. Verkkotunnuksen siirron aikana sinun on vastattava tähän sähköpostiosoitteeseen lähetettyihin sähköposteihin. Jos nykyinen sähköpostiosoitteesi on yhdistetty verkkotunnukseesi, se poistetaan käytöstä siirron aikana. Jos esimerkiksi haluat siirtää johns-apparel.com-verkkotunnuksen, vältä sähköpostiosoitteen info@johns-apparel.com käyttämistä.
  • Siirron aikana sinun täytyy seurata vahvistusviestejä ja vastattava niihin, jotta siirtoprosessi suoritetaan loppuun.
  • Sinun täytyy käyttää kolmannen osapuolen sähköpostin ylläpitopalvelua Shopifyn sähköpostin edelleenlähetyksessä. Sähköpostitilit eivät sisälly Shopifyn verkkotunnuspalveluihin, mutta saat kuitenkin verkkotunnuksen käyttöön rajoittamattoman määrän tilejä sähköpostin edelleenlähetystä varten.
  • Verkkotunnuksen siirtäminen voi kestää 20 päivää. Verkkotunnuksesi toimii normaalisti siirron aikana.
  • Vain pääverkkotunnuksia, kuten johns-apparel.com, voidaan siirtää Shopifyhin. Aliverkkotunnuksia, kuten www.johns-apparel.com tai shops.johns-apparel.com, ei voi siirtää Shopifyhin.
  • Shopify ei kopioi mukautettuja DNS-lisätietueita. Muista tallentaa kopio mukautetuista DNS-tietueista, jotta voit lisätä ne verkkotunnukseesi, kun siirto on valmis.

Tarkista verkkotunnuspalvelusi siirtokäytäntö

Ennen kuin aloitat siirron, tarkista verkkotunnuspalvelusi siirtokäytäntö ja varmista, että verkkotunnusten siirtoja tuetaan. Useimmat verkkotunnuspalvelut tukevat verkkotunnusten siirtoja, mutta osa ei. Löydät verkkotunnuspalvelun siirtokäytännön tekemällä palveluntarjoajan ohje- ja tukikeskuksesta haun hakusanalla transfer domain:

Tarkista, onko verkkotunnuksesi siirtäminen mahdollista

Voit tarkistaa Shopify Administa, voiko verkkotunnuksesi siirtää. Osa verkkotunnuksista, kuten .ca ja .co.uk, eivät ole siirrettäviä. Vain pääverkkotunnukset, kuten johns-apparel.com, voidaan siirtää Shopifyhin. Kun pääverkkotunnus on siirretty Shopifyhin, aliverkkotunnukset on luotava uudelleen.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify Adminin sivulla Asetukset > Verkkotunnukset.
  2. Tee joku seuraavista:

• Jos et ole yhdistänyt muita verkkotunnuksia, klikkaa Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus ja klikkaa sitten siirrä se Shopifyhin.
    • Jos olet yhdistänyt muita verkkotunnuksia, klikkaa Siirrä verkkotunnus.
  3. Kirjoita Siirrä olemassa oleva verkkotunnus -sivulle verkkotunnus, jonka haluat siirtää Shopifyhin. Jätä etuliite www. pois verkkotunnuksen alusta.

4. Klikkaa Seuraava.

5. Tee jompikumpi seuraavista toimenpiteistä:

Vaihe 1: Yhdistä verkkotunnuksesi Shopifyhin

Välttääksesi katkokset palvelussa sinun täytyy yhdistää verkkotunnuksesi Shopifyhin ennen siirron aloittamista. Jos et yhdistä verkkotunnustasi ennen sen siirtämistä, verkkotunnuksesi vierailijat saattavat kohdata yhteysvirheitä siirtoprosessin aikana.

Vaihe 2: Valmistele verkkotunnus siirtoa varten

Ennen kuin voit siirtää verkkotunnuksesi Shopifyhin, sinun täytyy avata verkkotunnuksen lukitus ja saada siirron valtuutuskoodi verkkotunnuspalvelun tarjoajalta.

Kun siirrät verkkotunnuksen Shopifyhin, verkkotunnuksesi A-tietueeksi ja CNAME-tietueeksi asetetaan Shopifyn oletusarvoiset verkkotunnusten tietueet. Jos verkkotunnuksellasi on muita tietueita ennen siirtoa, kopioi tietueet ja lisää ne Shopify Adminin Verkkotunnukset-osioon siirron jälkeen. Saatat esimerkiksi joutua lisäämään MX-tietueen, jotta verkkotunnus voidaan yhdistää uudelleen sähköpostin ylläpitopalveluun.

Tee näin:

1. Kirjaudu tilillesi kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelussa.
  2. Varmista, että tiliisi yhdistetty sähköpostiosoite on ajan tasalla, eikä se kuulu siirrettävään verkkotunnukseen.
  3. Tee kopio kaikista verkkotunnustietueista, joita voit tarvita verkkotunnuksen määritystä varten siirron jälkeen.
  4. Klikkaa Avaa lukitus sen verkkotunnuksen vieressä, jonka haluat siirtää. Saattaa olla, että tämä valinta täytyy vahvistaa klikkaamalla vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä.
  5. Klikkaa Siirrä tämä verkkotunnus tai Siirrä tai vastaavaa komentoa saadaksesi siirron valtuutuskoodin palveluntarjoajaltasi.

Vaihe 3: Siirrä verkkotunnuksesi Shopifyhin

Kun olet valmistellut verkkotunnuksesi siirtoa varten, voit aloittaa verkkotunnuksen siirron Shopify Administa.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify Adminin sivulla Asetukset > Verkkotunnukset.
  2. Tee joku seuraavista:

• Jos et ole yhdistänyt muita verkkotunnuksia, klikkaa Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus ja klikkaa sitten siirrä se Shopifyhin.
    • Jos olet yhdistänyt muita verkkotunnuksia, klikkaa Siirrä verkkotunnus.
  3. Kirjoita Siirrä verkkotunnus -sivulle verkkotunnus, jonka haluat siirtää Shopifyhin. Jätä etuliite www. pois verkkotunnuksen alusta.

4. Klikkaa Seuraava.

5. Kirjoita Valtuutuskoodi-kenttään verkkotunnuspalvelun valtuutuskoodi.

6. Valitse Vahvista verkkotunnus.

7. Tutustu Hyväksy veloitus -sivulla Rekisteröitävä verkkotunnus -osioon. Jos haluat varmistaa, että verkkotunnus uusitaan automaattisesti ennen sen vanhenemista, valitse Uusi tämä verkkotunnus automaattisesti vuosittain.

8. Tarkista Yhteystiedot-osio ja vahvista, että Shopify-kaupan sähköpostiosoite ja tiedot ovat oikein.

9. Lue ICANN-käytäntö ja verkkotunnuksen rekisteröintisopimus.

10. Klikkaa Veloituksen yhteenveto -osiossa Hyväksy.

11. Tarkista, onko verkkotunnukseen liitettyyn sähköpostiin lähetetty siirron hyväksyntäviesti ja hyväksy verkkotunnuksen siirto Shopifyhin noudattamalla viestissä annettuja ohjeita. Jos et hyväksy siirtoa, siirtoa ei suoriteta.

Verkkotunnuksen siirto voi kestää 20 päivää. Kun verkkotunnus on siirretty, saat Shopifylta vahvistussähköpostin. Voit hallita kaikkia verkkotunnusasetuksia Shopify Adminin Verkkotunnukset-sivulla.

Jos verkkotunnustasi ei ole siirretty Shopifylle 20 päivän kuluessa, tarkista roskapostikansioistasi mahdolliset siirtoa tai tarvittavia toimenpiteitä koskevat ilmoitukset. Ellet ole saanut sähköpostiviestejä, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Jos verkkotunnuksesi siirto ei onnistu, sinulle hyvitetään yhden vuoden uusintamaksu.

Vaihe 4: Hallinnoi tietojasi suostumusasetuksia käyttämällä

Kun olet suorittanut verkkotunnuksen siirron, saat sähköpostiviestin, jonka aiheena on Tietojesi jakamisen hallinta. Viesti sisältää linkin, joka ohjaa sinut Tucows Inc:n tietojen käytön hyväksynnän asetuksiin. Tucows on OpenSRS:n emoyhtiö. Shopify myy kauppiaille verkkotunnuksia OpenSRS-palvelun avulla. Tietojen käyttöä koskevan suostumuksen antaminen on vapaaehtoista. Voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa.

Seuraavat vaiheet

Kun olet siirtänyt verkkotunnuksen Shopify-palveluun, voit tehdä seuraavat tehtävät: