Kolmannen osapuolen verkkotunnuksen siirtäminen Shopifyhin

Jos sinulla jo on kolmannen osapuolen verkkotunnus ja haluat hallinnoida kaikkia verkkotunnusasetuksiasi Shopify-ylläpitäjässä, voit siirtää verkkotunnuksesi Shopifyhin. Kun siirto on valmis, sinun ei enää tarvitse käyttää kolmannen osapuolen palvelua, josta alun perin ostit verkkotunnuksen.

Verkkotunnuksen siirtämiseen Shopifyhin liittyvät vaatimukset ja seikat

Ennen kuin aloitat, tarkista seuraavat vaatimukset ja seikat:

• Sinun täytyy omistaa verkkotunnus, jonka haluat siirtää. Jos et omista verkkotunnusta ja se on vapaana rekisteröitäväksi, voit ostaa sen.
  • Ennen kuin voit siirtää verkkotunnuksen, sinun on odotettava 60 päivää sen jälkeen, kun olet rekisteröinyt verkkotunnuksen, siirtänyt verkkotunnuksen toiseen verkkotunnuspalveluun tai tehnyt muutoksia rekisterinpitäjän tietoihin. Saat lisätietoja sivustolta Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
  • Sinun on maksettava rekisteröintimaksu uusiaksesi verkkotunnuksen vielä 12 kuukauden ajaksi. Tämä vuoden ajanjakso lisätään verkkotunnuksen senhetkisen voimassaolon päättymispäivään.
  • Verkkotunnuksen siirtämiseen saattaa liittyä lisämaksuja. Ota yhteyttä verkkotunnuspalvelun tarjoajaan, jos haluat lisätietoja siirtokuluista.
  • Sinulla on oltava pääsy alkuperäiselle verkkotunnuspalvelun tilille ja sähköpostitilille, jota käytät kirjautuessa sisään palveluun.
  • Varmista, ettei sähköpostiosoitteesi kuulu siirrettävään verkkotunnukseen. Verkkotunnuksen siirron aikana sinun on vastattava tähän sähköpostiosoitteeseen lähetettyihin sähköposteihin. Jos nykyinen sähköpostiosoitteesi on yhdistetty verkkotunnukseesi, se poistetaan käytöstä siirron aikana. Jos esimerkiksi haluat siirtää johns-apparel.com-verkkotunnuksen, vältä sähköpostiosoitteen info@johns-apparel.com käyttämistä.
  • Siirron aikana sinun täytyy seurata vahvistusviestejä ja vastattava niihin, jotta siirtoprosessi suoritetaan loppuun.
  • Sinun täytyy käyttää kolmannen osapuolen sähköpostin ylläpitopalvelua Shopifyn sähköpostin edelleenlähetyksessä. Sähköpostitilit eivät sisälly Shopifyn verkkotunnuspalveluihin, mutta saat kuitenkin verkkotunnuksen käyttöön rajoittamattoman määrän tilejä sähköpostin edelleenlähetystä varten.
  • Verkkotunnuksen siirtäminen voi kestää 20 päivää. Verkkotunnuksesi toimii normaalisti siirron aikana.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin aloitat verkkotunnuksen siirtämisen, sinun täytyy varmistaa, onko verkkotunnuksesi siirtäminen Shopifyhin mahdollista, ja tutustua verkkotunnuspalvelun siirtokäytäntöön.

Tarkista, onko verkkotunnuksesi siirtäminen mahdollista

Voit tarkistaa Shopify-ylläpitäjästä, onko verkkotunnuksesi siirtäminen mahdollista. Osa verkkotunnuksista, kuten .ca- ja .co.uk-verkkotunnukset, eivät ole siirrettäviä.

Toimi näin:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Valitse Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus.
  3. Napauta Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus -sivulla Siirrä verkkotunnuksessasi.
  4. Kirjoita Siirrä verkkotunnus -valintaikkunaan verkkotunnus, jonka haluat siirtää Shopifyhin. Jätä pois etuliite www. verkkotunnuksen alusta.
  5. Klikkaa Seuraava.

Jos verkkotunnuksen siirtäminen ei ole mahdollista, banneri ilmoittaa, että verkkotunnuspäätettä ei tällä hetkellä tueta. Voit sen sijaan yhdistää kolmannen osapuolen verkkotunnuksen Shopifyhin.

Tarkista verkkotunnuspalvelusi siirtokäytäntö

Ennen kuin aloitat siirron, tarkista verkkotunnuspalvelusi siirtokäytäntö ja varmista, että verkkotunnusten siirtoja tuetaan. Useimmat verkkotunnuspalvelut tukevat verkkotunnusten siirtoja, mutta osa ei. Löydät verkkotunnuspalvelun siirtokäytännön tekemällä palveluntarjoajan ohje- ja tukikeskuksesta haun hakusanalla transfer domain:

Vaihe 1: Yhdistä verkkotunnuksesi Shopifyhin

Välttääksesi katkokset palvelussa sinun täytyy yhdistää verkkotunnuksesi Shopifyhin ennen siirron aloittamista. Jos et yhdistä verkkotunnustasi ennen sen siirtämistä, verkkotunnuksesi vierailijat saattavat kohdata yhteysvirheitä siirtoprosessin aikana.

Vaihe 2: Valmistele verkkotunnus siirtoa varten

Ennen kuin voit siirtää verkkotunnuksesi Shopifyhin, sinun täytyy avata verkkotunnuksen lukitus ja saada siirron valtuutuskoodi verkkotunnuspalvelun tarjoajalta.

Kun siirrät verkkotunnuksen Shopifyhin, verkkotunnuksesi A-tietueeksi ja CNAME-tietueeksi asetetaan Shopifyn oletusarvoiset verkkotunnusten tietueet. Jos verkkotunnuksellasi on muita tietueita ennen siirtoa, kopioi tietueet ja lisää ne Shopify-ylläpitäjän Verkkotunnukset-osioon siirron jälkeen. Saatat esimerkiksi joutua lisäämään MX-tietueen, jotta verkkotunnus voidaan yhdistää uudelleen sähköpostin ylläpitopalveluun.

Toimi näin:

1. Kirjaudu tilillesi kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelussa.
  2. Varmista, että tiliisi yhdistetty sähköpostiosoite on ajan tasalla, eikä se kuulu siirrettävään verkkotunnukseen.
  3. Tee kopio kaikista verkkotunnustietueista, joita voit tarvita verkkotunnuksen määritystä varten siirron jälkeen.
  4. Klikkaa Avaa lukitus sen verkkotunnuksen vieressä, jonka haluat siirtää. Saatat joutua hyväksymään tämän valinnan klikkaamalla vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä.
  5. Klikkaa Siirrä tämä verkkotunnus tai Siirrä tai vastaavaa komentoa saadaksesi siirron valtuutuskoodin palveluntarjoajaltasi.

Vaihe 3: Siirrä verkkotunnuksesi Shopifyhin

Kun olet valmistellut verkkotunnuksesi siirtoa varten, voit aloittaa verkkotunnuksen siirron Shopify-ylläpitäjästä.

Toimi näin:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Valitse Siirrä verkkotunnus.
  3. Anna verkkotunnus, jonka haluat siirtää Shopifyhin. Jätä pois etuliite www. verkkotunnuksen alusta.
  4. Klikkaa Seuraava ja klikkaa sitten Vahvista verkkotunnus.
  5. Tee jompikumpi seuraavista toimenpiteistä sen mukaan, mikä ilmoitus sinulle näytetään: - Jos VERKKOTUNNUKSEN LUKITUS AVATTU -kohta tulee näkyviin, jatka klikkaamalla Seuraava.

6. Kirjoita Vahvistuskoodi-valintaikkunaan valtuutuskoodi tai EPP-koodi, jonka verkkotunnuspalvelu on toimittanut sinulle.

7. Klikkaa Seuraava.

8. Valitse Osta ja siirrä.

9. Tarkista verkkotunnukseen liitetty sähköpostitili. Käyttämästäsi verkkotunnuspalvelusta riippuen sähköpostiisi saattaa tulla viesti, jossa sinua pyydetään vahvistamaan nämä muutokset. Sähköpostiviestin tarkka sisältö vaihtelee, mutta viesti sisältää pyynnön hyväksyä verkkotunnuksen siirto klikkaamalla linkkiä, kuten Vahvista siirto tai Hyväksy siirto.

Verkkotunnuksen siirto voi kestää jopa 20 päivää. Kun verkkotunnus on siirretty, saat Shopifylta vahvistussähköpostin, ja voit siirtyä verkkotunnuksen asetuksiin Shopify-ylläpitäjän Verkkotunnukset-sivulla. Jos verkkotunnuksen siirto ei onnistu, sinulle hyvitetään yhden vuoden uusintamaksu.

Vaihe 4: Hallinnoi tietojasi suostumusasetuksia käyttämällä

Kun olet suorittanut verkkotunnuksen siirron, saat sähköpostiviestin, jonka aiheena on Tietojesi jakamisen hallinta. Viesti sisältää linkin, joka ohjaa sinut Tucows Inc:n tietosuoja-asetuksiin. Tucows on OpenSRS:n emoyhtiö. Shopify myy kauppiaille verkkotunnuksia OpenSRS-palvelun avulla. Tietojen käyttöä koskevan suostumuksen antaminen on vapaaehtoista. Voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa.

Seuraavat vaiheet

Kun olet siirtänyt verkkotunnuksen Shopify-palveluun, voit tehdä seuraavat tehtävät:

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?