Kolmannen osapuolen verkkotunnuksen yhdistäminen

Jos yhdistät kolmannen osapuolen sinulle tarjoaman verkkotunnuksen Shopifyhin, verkkotunnus osoittaa tällöin Shopify-kauppaasi. Tämä tarkoittaa sitä, että kun joku kirjoittaa mukautetun URL-osoitteesi verkkoselaimeensa, osoite avaa verkkokauppasi sivut kirjoittajan selaimessa. Hallinnoit edelleen verkkotunnuksesi asetuksia, maksat verkkotunnuksestasi ja uusit sen kolmatta osapuolta edustavan verkkotunnuksen tarjoajan kautta.

Mitä ovat pääverkkotunnus ja aliverkkotunnus?

Pääverkkotunnukset tarkoittavat tunnuksia, jotka ostat verkkotunnuksia ostaessasi. Pääverkkotunnus voi olla esimerkiksi seuraavanlainen: shopify.com. Sinun täytyy ostaa pääverkkotunnus ennen kuin voit lisätä aliverkkotunnuksia. Useimpien kauppiaiden pääverkkotunnus osoittaa heidän verkkokauppaansa.

Aliverkkotunnukset ovat pääverkkotunnuksen lisäyksiä. Yleisesti käytetty aliverkkotunnus on www. Yhdessä pääverkkotunnuksen kanssa syntyy www.shopify.com.

Lue lisää verkkotunnusten terminologiaa käsittelevästä oppaastamme.

Yleispätevä kolmannen osapuolen verkkotunnuksen asennusopas

Jos oman palveluntarjoajasi ohjeita ei ole näkyvissä, voit yhdistää olemassa olevan verkkotunnuksen Shopify-palveluun noudattamalla näitä yleisiä asennusohjeita.

Lisää olemassa oleva verkkotunnus Shopify-kauppaan

Ensinnäkin sinun täytyy lisätä yksilöllinen verkkotunnus Shopify-kauppaan. Tällä vahvistat Shopifylle, että olet verkkotunnuksen omistaja.

Vaiheet:

Huom: Saat verkkotunnuksesi päivittymään nopeammin alentamalla verkkotunnuksesi voimassaoloarvoa (Time to Live, TTL). Ota yhteyttä kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tarjoajaan, jolta saat suosituksia ja ohjeita TTL-arvon muuttamiseksi.

Määritä verkkotunnuksesi GoDaddyn, Googlen tai 1 & 1 IONOSin avulla

Voit liittää GoDaddyn, Googlen tai 1 & 1 IONOSin verkkotunnuksen automaattisesti Shopify-kauppaasi. Jos verkkotunnusta ei liitetä automaattisesti, voit liittää sen manuaalisesti.

Liitä verkkotunnus automaattisesti

1. Valitse Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus.

2. Anna yhdistettävä verkkotunnus, kuten johns-apparel.info.

3. Valitse Seuraava.

4. Klikkaa Yhdistä automaattisesti.

5. Kirjaudu sisään GoDaddy-, Google- tai 1 & 1 -IONOS -tilillesi Kirjaudu sisään -ikkunassa.

6. Klikkaa Yhdistä.

Jos verkkotunnuksesi määrittämisessä ilmenee ongelmia, yritä määrittää tunnus manuaalisesti kolmannen osapuolen palveluntarjoajan ylläpitäjästä. Jos otat yhteyttä kolmannen osapuolen tukeen, selvitä, mitä sinun tulee pystyä kertomaan kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle.

Liitä verkkotunnus manuaalisesti

1. Kirjaudu sisään tilillesi verkkotunnuspalvelussa.

2. Etsi DNS-asetukset. Yleensä asetukset löytyvät verkkotunnuksen hallinnasta, DNS-määrityksistä tai vastaavasta.

3. Etsi DNS-asetuksista CNAME-tietue.

4. Muuta aliverkkotunnuksen CNAME-tietue osoittamaan osoitteeseen shops.myshopify.com Copy . Jos esimerkiksi haluat, että aliverkkotunnus shop.johns-apparel.com osoittaa Shopify-kauppaan, muuta CNAME-tietue shop osoittamaan osoitteeseen shops.myshopify.com Copy :

Aliverkkotunnuksen yhdistäminen

5. Tallenna CNAME-tietue (yleensä napauttamalla Save (Tallenna) tai Add record (Lisää tietue) tai vastaava).

6. Valitse Shopify administa Verkkokauppa ja valitse sitten Verkkotunnukset.

7. Valitse Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus:

Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus

8. Kirjoita tekstikenttään aliverkkotunnus (esimerkiksi shop.johns-apparel.com).

9. Valitse Seuraava.

10. Vahvista, että yksilöllinen verkkotunnus on yhdistetty kauppaan, valitsemalla Vahvista yhteys Shopify administa.

Määritä olemassa olevan verkkotunnuksen yhdistäminen Shopify-palveluun

Jos olet ostanut verkkotunnuksen kolmannen osapuolen kautta, sinun on muokattava seuraavia DNS-asetuksia:

• A-tietueen täytyy osoittaa Shopifyn IP-osoitteeseen, joka on 23.227.38.65 Copy

• www-CNAME-tietueesi täytyy osoittaa osoitteeseen shops.myshopify.com Copy .

Näiden verkkotunnusasetusten muokkaaminen voi vaikuttaa muihin asioihin, kuten sähköpostin edelleenlähetykseen. Voit ottaa yhteyttä verkkotunnuspalvelun tarjoajaan ja selvittää, miten muutokset mahdollisesti vaikuttavat DNS-asetuksiin.

Jotkin verkkotunnuspalvelut, kuten Hover, GoDaddy, Google ja 1&1 IONOS määrittävät verkkotunnuksen puolestasi automaattisesti eri tavoilla.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään tilillesi verkkotunnuspalvelussa.

2. Etsi DNS-asetukset. Yleensä asetukset löytyvät verkkotunnuksen hallinnasta, DNS-määrityksistä tai vastaavasta.

3. Muokkaa A-tietuetta niin, että se osoittaa Shopifyn IP-osoitteeseen 23.227.38.65 Copy

Verkkotunnuksen asetuspaneelissa voi olla alasvetovalikkoja tai muokattavia kenttiä, tai sinun täytyy ehkä valita valintaruutuja tai muokata taulukkoa. Sinun täytyy tehdä seuraavaa:

- kirjoita tai valitse @ tai A record (A-tietue) - kirjoita A-tietueen kohteeksi Shopifyn IP-osoite 23.227.38.65 Copy .

1. Tallenna A-tietue (valitse Save (Tallenna), Save Zone File (Tallenna aluetiedosto), Add Record (Lisää tietue) tai vastaava).

2. Etsi DNS-asetuksista CNAME-tietue.

3. Vaihda CNAME-tietue www osoittamaan osoitteeseen shops.myshopify.com Copy . Useimmiten etuliitteeseen ei tarvitse lisätä pistettä, mutta joissakin verkkotunnuspalveluissa tarvitset koko aliverkkotunnuksen. Käytä apuna nykyisinä asetuksina olevia tietoja tai noudata palveluntarjoajan ohjeita. CNAME-tietueiden on aina osoitettava verkkotunnukseen, eivätkä ne koskaan saa osoittaa IP-osoitteeseen.

4. Tallenna CNAME-tietue (yleensä napauttamalla Save (Tallenna) tai Add record (Lisää tietue) tai vastaava).

Seuraavaksi sinun täytyy vahvistaa yhteys Shopify-palvelussa.

Vahvista yhteys Shopify-palvelussa

Vahvista, että yksilöllinen verkkotunnus on yhdistetty kauppaan, valitsemalla Vahvista yhteys Shopify administa.

Mitä tietoja kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle täytyy antaa

Kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tarjoaja tuntee verkkotunnuksiin liittyvät ehdot. Kun otat palveluntarjoajaan yhteyttä ja pyydät tukea, voit kertoa sille, että:

• haluat, että pääverkkotunnus (A-tietue) osoittaa Shopifyn IP-osoitteeseen, joka on 23.227.38.65
  • haluat, että aliverkkotunnukset (CNAME-tietueet) osoittavat osoitteeseen shops.myshopify.com.

Jos haluat määrittää sähköpostin edelleenlähetyksen, voit myös ilmoittaa kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle, että haluat käyttää sen sähköpostiohjelmaa (jos sellainen on tarjolla) ja että sinun täytyy määrittää MX-tietueet.

Yhdistä aliverkkotunnus

Aliverkkotunnus on pääverkkotunnuksen URL-osoitteen alussa näkyvä alaryhmä. Esimerkiksi URL-osoitteessa shop.johnsapparel.com aliverkkotunnus on shop. Suosituin aliverkkotunnus on www. Voit käyttää aliverkkotunnuksia sivuston järjestämiseen sekä siihen, että vierailijat löytävät etsimänsä tiedot helpommin.

Jos haluat liittää aliverkkotunnuksen, klikkaa Verkkokauppa > Verkkotunnukset > Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus ja noudata sitten ohjeita. Jos käytät kolmannen osapuolen verkkotunnusta, CNAME-tietueidesi täytyy ohjata osoitteeseen shops.myshopify.com. CNAME-tietueen nimen pitää olla sama kuin lisättävä aliverkkotunnus.

Kolmatta osapuolta edustavat verkkotunnuksen tarjoajat

Jos sinulla on verkkotunnus joltakin seuraavista palveluntarjoajista, klikkaa linkkiä ja saat tarkempia ohjeita verkkotunnuksen yhdistämisestä:

Mistä saat apua

Jos yksilöllisen verkkotunnuksen osoittaminen Shopify-kauppaan ei onnistu tai tarvitset siinä apua, ota yhteyttä kolmannen osapuolen palveluntarjoajan tukitiimiin. Shopify-tuki ei voi auttaa sinua yhtä tehokkaasti, koska jokainen palveluntarjoaja on erilainen.

Kun yksilöllinen verkkotunnus on lisätty Shopify-palveluun

Kun olet lisännyt verkkotunnuksen Shopify-palveluun, sinun täytyy valita ensisijainen verkkotunnus (verkkotunnus, jonka asiakkaat näkevät osoiterivillä, kun he selaavat verkkokauppaa).

Voit myös määrittää sähköpostin edelleenlähetyksen verkkotunnuksesta sen jälkeen, kun olet lisännyt sen Shopify-palveluun.