Verkkotunnuksen siirtäminen

Kun siirrät verkkotunnusta, verkkotunnuksen hallinta siirtyy Shopify-palveluun, joten voit mukauttaa verkkotunnuksen asetuksia ja maksaa ja uusia verkkotunnuksen suoraan Shopify adminissa. Sähköpostitilit eivät sisälly Shopifyn verkkotunnuspalveluihin, mutta saat kuitenkin verkkotunnuksen käyttöön rajoittamattoman määrän tilejä sähköpostin edelleenlähetystä varten.

Voit siirtää verkkotunnuksen Shopify-palveluun, jos verkkotunnus on rekisteröity yli 60 päivää sitten ja sinulla on tili palvelussa, josta verkkotunnus on alun perin hankittu.

Otathan huomioon, että verkkotunnuksen siirtämistä varten sinun täytyy tarkkailla sähköpostiasi tärkeiden vahvistusviestien varalta ja sinun täytyy myös reagoida viesteihin. Siirtäminen voi kestää jopa 20 päivää aloittamishetkestä siirron valmistumiseen asti. Sinun on myös maksettava verkkotunnuksen rekisteröinnistä vielä vuoden ajan. Jos siirrät Shopify-palveluun verkkotunnuksen, joka on vanhentumassa kolmen kuukauden kuluttua, rekisteröinti jatkuu täydentävien 12 kuukauden ajan. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse uudistaa verkkotunnustasi 15 kuukauteen.

Vaihe 1: Tarkista verkkotunnuspalvelun siirtokäytäntö

Useimmat palveluntarjoajat tukevat verkkotunnusten siirtoja. Ennen kuin aloitat siirtoprosessin, tarkista verkkotunnuspalvelun siirtokäytäntö.

Löydät sen helpoiten hakemalla sitä verkkotunnuspalvelun ohjekeskuksesta hakusanoilla transfer domain. Seuraavassa on muutamien suosittujen verkkotunnuspalvelujen siirtokäytäntöjä:

Vaihe 2: Valmistele verkkotunnus siirtoa varten

Ennen kuin voit siirtää verkkotunnuksen Shopify-palveluun, sinun on valmisteltava se siirrettäväksi.

Vaiheet:

1. Kirjaudu tilillesi kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelussa.
  2. Varmista, että tiliin liitetty sähköposti on ajan tasalla. Verkkotunnuksen siirron aikana saat tälle tilille sähköpostiviestejä, joihin sinun on vastattava.
  3. Avaa sen verkkotunnuksen lukitus, jonka haluat siirtää. Yleensä tämä onnistuu siirtymällä siirrettävän verkkotunnuksen asetuksiin ja napauttamalla sitten Avaa lukitus. Joissain verkkotunnuspalveluissa tämä valinta täytyy vahvistaa napauttamalla vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä.
  4. Hanki siirron valtuutuskoodi palveluntarjoajalta. Yleensä tämä onnistuu siirtymällä siirrettävän verkkotunnuksen asetuksiin ja napauttamalla sitten Siirrä tämä verkkotunnus tai Siirrä pois.

Vaihe 3: Siirrä verkkotunnus

Ennen kuin siirrät verkkotunnuksen, verkkotunnuksen lukitus täytyy avata. Tarvitset siirtoon myös siirron valtuutuskoodin. Jos sinulla ei ole vielä siirron valtuutuskoodia, noudata kohdassa Valmistele verkkotunnus siirtoa varten annettuja ohjeita.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify administa Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Jos tämä on ensimmäinen verkkotunnus, jonka yhdistät Shopify-kauppaan, valitse Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus ja valitse sitten siirto verkkotunnuksen kautta:

Siirrä verkkotunnuksen kautta

Jos sinulla on jo verkkotunnus, joka on yhdistetty Shopify-kauppaan, valitse Siirrä verkkotunnus:

Siirrä verkkotunnus -painike

3. Anna verkkotunnus, jonka haluat siirtää Shopify-palveluun. Jätä pois etuliite www. verkkotunnuksen alusta.

4. Valitse Seuraava.

5. Valitse Vahvista verkkotunnus.

6. Jos verkkotunnus on valmis siirrettäväksi, näkyviin tulee VERKKOTUNNUKSEN LUKITUS AVATTU. Jatka napauttamalla Seuraava. Jos näkyviin tulee VERKKOTUNNUS LUKITTU, varmista, että olet valmistellut verkkotunnuksen siirtoa varten.

7. Kirjoita Vahvistuskoodi-kenttään valtuutuskoodi tai EPP-koodi, jonka olet saanut verkkotunnuspalvelun tarjoajalta.

8. Valitse Seuraava.

9. Valitse Osta ja siirrä.

10. Tarkista verkkotunnukseen liitetty sähköpostitili verkkotunnuspalvelun tarjoajalta saapuvan sähköpostin varalta. Viesti vaihtelee palveluntarjoajan mukaan, mutta sinun on hyväksyttävä verkkotunnuksen siirto napauttamalla tiettyä linkkiä, kuten Vahvista siirto tai Hyväksy siirto:

Esimerkki siirtoa koskevasta sähköpostista

Kun olet hyväksynyt verkkotunnuksen siirron, siirto viimeistellään 20 päivän kuluessa. Shopify lähettää sinulle sähköpostiviestin, jolla vahvistetaan, että verkkotunnus on siirretty.

Usein esitetyt kysymykset

• Voiko verkkotunnukseni siirtää?
  • Miksi saan Verkkotunnusta ei löydy -virheilmoituksen?
  • Miten voin avata verkkotunnukseni lukituksen?
  • Miten saan valtuutuskoodin?
  • Sain sähköpostiviestin tietosuoja-asetuksista. Mitä sähköposti tarkoittaa?
  • Toimiiko verkkotunnukseni siirron aikana?
  • Mistä tiedän, milloin verkkotunnuksen siirto on onnistunut?
  • Jos siirrän verkkotunnukseni, täytyykö minun edelleen käyttää alkuperäistä verkkotunnuspalvelun tarjoajaa?

Voiko verkkotunnukseni siirtää?

Useimmat verkkotunnukset voi siirtää Shopifyhin. Joitain verkkotunnuksia, kuten .ca, ei voi siirtää. Jos haluat selvittää, voiko verkkotunnuksesi siirtää, kirjoita Siirrä verkkotunnus -kenttään verkkotunnus, jonka haluat siirtää, ja napauta sitten Seuraava. Jos verkkotunnusta ei tueta, näkyviin tulee seuraava viesti:

Ei tuettu verkkotunnus

Miksi saan Verkkotunnusta ei löydy -virheilmoituksen?

Jos verkkotunnusta ei löydy, näkyviin tulee seuraava ilmoitus:

Verkkotunnusta ei löydy

Voit siirtää vain jo omistamiasi verkkotunnuksia. Jos et omista tätä verkkotunnusta, voit ostaa sen. Jos omistat verkkotunnuksen, varmista, että olet kirjoittanut verkkotunnuksen nimen oikein eikä nimen alussa ole etuliitettä www..

Miten voin avata verkkotunnukseni lukituksen?

Ennen kuin voit siirtää verkkotunnuksen Shopify-palveluun, sinun täytyy avata sen lukitus kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun kautta. Yleensä tämä onnistuu kirjautumalla sisään tilillesi kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelussa, siirtymällä sen verkkotunnuksen asetuksiin, jonka haluat siirtää, ja valitsemalla sitten avaa lukitus. Joissain verkkotunnuspalveluissa tämä valinta täytyy ehkä vahvistaa napauttamalla vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä.

Verkkotunnuksen lukituksen avausprosessi vaihtelee kolmannen osapuolen palveluntarjoajan mukaan. Jos sinulla on ongelmia verkkotunnuksesi lukituksen avaamisessa, ota yhteyttä kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tarjoajaan. Shopify-tuki ei voi kirjautua tilillesi kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelussa, vaikka antaisit siihen erikseen luvan.

Miten saan valtuutuskoodin?

Ennen kuin voit siirtää verkkotunnuksesi Shopify-palveluun, sinun täytyy hankkia siirron valtuutuskoodi kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tarjoajalta. Yleensä tämä onnistuu kirjautumalla sisään tilillesi kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelussa, siirtymällä sen verkkotunnuksen asetuksiin, jonka haluat siirtää, ja valitsemalla sitten Siirrä tämä verkkotunnus tai Siirrä pois.

Jos sinulla on vaikeuksia siirron valtuutuskoodin saamisessa, ota yhteyttä kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tarjoajaan. Shopify-tuki ei voi kirjautua tilillesi kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelussa, vaikka antaisit siihen erikseen luvan.

Sain sähköpostiviestin tietosuoja-asetuksista. Mitä sähköposti tarkoittaa?

Kun olet suorittanut verkkotunnuksen siirron, saat sähköpostiviestin, jonka aiheena on Set your data use consent preferences. Viesti ohjaa sinut Tucows Inc:n tietosuoja-asetuksiin. Tucows on OpenSRS:n emoyhtiö. Shopify myy kauppiaille verkkotunnuksia OpenSRS-palvelun avulla. Tietojen käyttöä koskevan suostumuksen antaminen on vapaaehtoista. Voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa.

Toimiiko verkkotunnukseni siirron aikana?

Verkkotunnuksesi toimii edelleen siirtoprosessin aikana. Esimerkiksi jos verkkotunnus on aiemmin ollut yhdistettynä Shopify-palveluun ja siirrät nyt verkkotunnuksen Shopify-palveluun, asiakkaat eivät huomaa mitään eroa tarkastellessaan verkkosivustoa, jossa kyseinen verkkotunnus on käytössä.

Mistä tiedän, milloin verkkotunnuksen siirto on onnistunut?

Saat sähköpostiviestin, jossa ilmoitetaan, onko verkkotunnuksen siirto onnistunut. Siirto voi kokonaisuudessaan kestää jopa 20 päivää. Jos verkkotunnuksen siirto ei onnistu, sinulle hyvitetään yhden vuoden uusintamaksu.

Jos siirrän verkkotunnukseni, täytyykö minun edelleen käyttää alkuperäistä verkkotunnuspalvelun tarjoajaa?

Ei. Kun siirto on valmis, sinun ei enää tarvitse käyttää kolmannen osapuolen palvelua, josta alun perin ostit verkkotunnuksen. Verkkotunnuksen kaikenlaiseen hallintaan käytetään Shopify adminin Verkkotunnukset-sivua.