Shopify-verkkotunnusten asetusten muokkaaminen ja siirtäminen

Shopify adminin Verkkotunnukset-sivulla voit tarkastella ja muokata verkkotunnuksen DNS-asetuksia tai siirtää verkkotunnuksen toiseen kauppaan tai verkkotunnuspalveluun.

Verkkotunnuksen DNS-asetusten tarkasteleminen tai muokkaaminen

Voit tarkastella ja muokata seuraavia DNS-asetuksia Shopifyn Verkkotunnukset-osiossa:

• A-tietue
  • CNAME-tietue
  • MX-tietue
  • TXT-tietue
  • AAAA-tietue
  • SRV-tietue

Shopify määrittää verkkotunnuksen A-tietueen ja CNAME-tietueen automaattisesti. Jos haluat lisätä MX-, TXT-, SRV- tai AAAA-tietueita, voit muokata verkkokaupan DNS-asetuksia. Sinun on ehkä muokattava näitä tietoja, jos määrität verkkotunnukselle kolmannen osapuolen sähköpostipalvelun, haluat osoittaa aliverkkotunnuksen toiseen verkkosivustoon tai sinun on vahvistettava verkkotunnus kolmannen osapuolen palvelussa.

Vaiheet:

1. Napauta Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jota haluat muokata.

2. Valitse DNS-asetukset:

DNS-asetukset-painike

3. Jos haluat tehdä muutoksia, voit muokata seuraavia DNS-asetuksia:

• Jos haluat lisätä uuden tietueen, napauta Lisää mukautettu tietue, valitse tietueen tyyppi ja kirjoita ja vahvista tiedot.
  • Jos haluat muuttaa olemassa olevaa tietuetta, valitse tietueen vieressä Toiminnot > Muokkaa ja kirjoita ja vahvista tiedot.
  • Jos haluat poistaa tietueen, valitse Toiminnot > Poista ja vahvista sitten poistaminen valitsemalla uudelleen Poista.

DNS-asetusten palauttaminen

Voit palauttaa DNS-asetukset Shopifyn oletusasetuksiin. Tämä poistaa kaikki tietueet lukuun ottamatta Shopifyn DNS- ja A-tietueita.

Vaiheet:

1. Napauta Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat palauttaa.

2. Valitse DNS-asetukset:

DNS-asetukset-painike

3. Valitse Lisäasetukset-osassa Palauta DNS-asetukset:

Palauta DNS-asetukset -painike

4. Palauta DNS-asetukset valitsemalla Vahvista.

Shopify-verkkotunnuksen siirtäminen toiseen Shopify-kauppaan

Voit siirtää ensisijaisen Shopify-verkkotunnuksen yhdestä kaupasta toiseen Shopify-kauppaan Verkkotunnukset-sivulla. Sähköpostin edelleenlähetys ja DNS-tietueet siirretään verkkotunnuksen mukana. Sinun täytyy olla tilin omistaja, jotta voit siirtää Shopify-verkkotunnuksen. Lisätietoja tilin käyttöoikeuksista.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään siihen Shopify-kauppaan, jonka verkkotunnuksen haluat siirtää.
  1. Avaa siirrettävän verkkotunnuksen asetukset valitsemalla Hallitse.

2. Valitse Siirrä verkkotunnus.

3. Valitse Siirrä toiseen Shopify-kauppaan.

4. Varmista, että rekisterinpitäjän tiedot ovat ajan tasalla ja että verkkotunnukseen liittyvä sähköpostiosoite on oikea, ja valitse sitten Lähetä siirtolinkki. Saat sähköpostiviestin, joka sisältää siirtolinkin.

5. Kun saat sähköpostiviestin, napauta viestikentässä olevaa siirtolinkkiä.

6. Kirjaudu sisään siihen Shopify-kauppaan, johon haluat siirtää verkkotunnuksen.

Verkkotunnuksen siirto on valmis 24 tunnin kuluessa.

Shopify-verkkotunnuksen siirtäminen pois Shopify-palvelusta

Huomaa: Voit siirtää verkkotunnuksen toiselle tilin omistajalle vasta 60 päivän kuluttua sen ostamisesta.

Jos haluat siirtää verkkotunnuksen toiseen verkkotunnusten ylläpitopalveluun, sinun on avattava Shopify-verkkotunnuksen lukitus ja annettava uudelle ylläpitopalvelulle verkkotunnuksen valtuutuskoodi.

Vaiheet:

1. Napauta Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat siirtää.

2. Valitse sivun yläosassa Siirrä verkkotunnus > Siirrä toiselle palveluntarjoajalle:

Valitse siirto

3. Tarkista tiedot ja napauta Vahvista.

4. Verkkotunnuksen valtuuskoodi tulee näkyviin verkkotunnuksen tietosivulla. Vahvista siirto antamalla tämä koodi uudelle palveluntarjoajalle.

Verkkotunnuksen siirron valtuutuskoodi

5. Jos haluat peruuttaa verkkotunnuksen siirron, valitse Peruuta siirto.

Verkkotunnus lukitaan uudelleen, jos et viimeistele siirtoa 30 päivän kuluessa.