Vianmääritys

Jos tarvitset verkkotunnukseen liittyvää apua, tarkista, löytyykö kysymykseesi vastaus alla olevista usein kysytyistä kysymyksistä. Jos kysymykseesi ei löydy vastausta tältä sivulta ja jos olet ostanut verkkotunnuksen Shopifyn kautta, voit ottaa yhteyttä Shopify-tukeen ja pyytää siltä verkkotunnukseen liittyvää apua.

Usein esitetyt kysymykset

Mikä on Shopifyn IP-osoite?

Jos käytät kolmannen osapuolen verkkotunnusta, Shopifyn IP-osoite on 23.227.38.65. Jos haluat yhdistää olemassa olevaan verkkotunnukseen, sinun täytyy määrittää A-tietueesi osoittamaan Shopifyn IP-osoitteeseen.

Jos ostat verkkotunnuksen Shopifyn kautta, tai siirrät verkkotunnukseksi Shopifyhin, verkkotunnuksellasi voi olla mikä tahansa seuraavista verkkotunnuksista:

• 23.227.38.32
  • 23.227.38.36
  • 23.227.38.65 - 23.227.38.74

Shopify-verkkotunnuksesi voi vaihdella näiden IP-osoitteiden välillä milloin tahansa. Saadaksesi tietää tämänhetkisen Shopify-IP-osoitteesi Shopify-ylläpitosi kautta, siirry sivulle Verkkokauppa > Verkkotunnukset > DNS-asetukset ja klikkaa sitten kohtaa A-tietue.

Miten siirrän verkkotunnuksen pois Shopifysta?

Jos olet ostanut verkkotunnuksen Shopifyn kautta ja olet lopettamassa Shopifyn käytön, sinun täytyy siirtää verkkotunnus pois Shopify-ylläpidosta, ennen kuin voit käyttää kyseistä verkkotunnusta toisen ylläpitäjän palvelussa.

Voinko muuttaa myshopify.com -verkkotunnusta?

Ei, sinulle annettu .myshopify.com -verkkotunnus on URL-osoite, joka toimii kaupan yksilöllisenä tunnisteena, eikä sitä voi muuttaa tai poistaa. Asiakkaat pääsevät verkkokauppaan käyttämällä tätä URL-osoitetta, ellei sinulla ole yksilöllistä verkkotunnusta. Jos haluat Shopify-kaupalle yksilöllisen URL-osoitteen, kuten www.example.com, voit lisätä sellaisen verkkokauppaan ostamalla yksilöllisen verkkotunnuksen.

Voinko käyttää kaupassa useampaa kuin kahta verkkotunnusta?

Kyllä, voit käyttää Shopify-kaupassa jopa kymmentä verkkotunnusta.

Miksi yksilöllinen verkkotunnus ei vielä ohjaudu sivustooni?

Verkkotunnuksen voimaantulo voi kestää jopa 48 tuntia. Jos aikaa on kulunut yli 72 tuntia, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Tarjoaako Shopify mukautetun verkkotunnuksen sähköpostin ylläpitopalvelua?

Ei, Shopify ei tarjoa sähköpostin ylläpitopalvelua. Jos kuitenkin ostat verkkotunnuksen Shopifylta, voit määrittää mukautetulle verkkotunnuksellesi rajoittamattoman määrän edelleenlähetyksen sähköpostiosoitteita ja ohjata viestit kolmannen osapuolen ylläpitämään sähköpostitiliin ilmaiseksi.

Voinko vaihtaa alihakemiston nimen, kuten /products?

Alihakemisto on pääsivustosi osa. Se määritellään verkkotunnuksen lopussa olevalla /-merkillä, esimerkiksi www.example.com/pricing, jossa /pricing on alihakemisto. Esimerkkejä verkkokaupan alihakemistoista ovat /collections, /products ja /pages.

Et voi muokata alihakemistojen nimiä. Riippumatta siitä, mitä verkkotunnusta käytät, alihakemistojen nimet pysyvät samoina.

Täytyykö minun muuttaa TTL-numeroa DNS-asetuksissa?

Kun yhdistät verkkotunnuksen Shopifyhin, TTL-numero saattaa olla näkyvissä DNS-asetuksissa. Tätä numeroa ei tarvitse muuttaa. Käytä oletusasetusta.

Pyydä apua kolmannen osapuolen verkkotunnusta varten

Shopify-tuki ei voi auttaa, jos olet ostanut verkkotunnuksen kolmannen osapuolen palvelusta, kuten GoDaddysta. Jos tarvitset tukea kolmannen osapuolen verkkotunnuksen yhdistämisessä Shopifyhin, ota yhteyttä verkkotunnuspalvelun tarjoajaan ja kerro sille, että:

• haluat, että pääverkkotunnus (A-tietue) osoittaa Shopifyn IP-osoitteeseen, joka on 23.227.38.65
  • haluat, että aliverkkotunnukset (CNAME-tietueet) osoittavat Shopifyn hallinnoimaan verkkotunnukseen, joka on shops.myshopify.com.

Valmiina aloittamaan myymisen Shopifyssa?