Oberlon asetusten määrittäminen

Voit määrittää Oberlon asetukset suoraan Oberlossa.

Yleiset asetukset

Pääset kauppaan ja automaattisten päivitysten asetuksiin napauttamalla Oberlon koontinäytön kohtaa Settings (asetukset).

Kaupan asetukset

• Store name – Aseta Oberlossa käytettävä kaupan nimi. Asiakkaat eivät näe tätä kaupan nimeä.
  • Set new products as published – Valitse, haluatko tuotteiden näkyvän automaattisesti asiakkaille, kun tuot ne tuontilistasta kauppaan.
  • Set products as taxable – Valitse, haluatko periä veroa tuotteistasi. Lisätietoja siitä, miten tämä koskee sinua, on kohdassa Verot.
  • Set unit of measurement for product weight – Aseta painon mittayksikkö, jota käytetään, kun tuontiluettelon tuotteille tai versioille määritetään painoja.
  • Disable Shopify login (vain Pro-tilauksessa) – Valitse, haluatko poistaa mahdollisuuden kirjautua Oberloon Shopify adminin Sovellukset-sivulta.
  • Notify customers about shipped orders – Valitse, haluatko lähettää asiakkaalle sähköpostiviestin, kun hänen tilauksensa on huolittu Oberlossa tai jos seurantanumero päivitetään. Voit myös lisätä mukautetun toimitusseurannan URL-osoitteen, joka lisätään huolintailmoitussähköpostiviestiin.

Automaattisen päivityksen asetukset

Aseta When product is no longer available (kun tuote ei ole enää käytettävissä) -vaihtoehto valitaksesi, mitä haluat Oberlon tekevän, kun tuote loppuu toimittajalta:

• Do Nothing (älä tee mitään) – tuote on edelleen ostettavissa Shopify-kaupastasi.
  • Unpublish Product (kumoa tuotteen julkaisu) – Tuote on piilotettu Shopify Storessa. Jos toimittaja palauttaa tuotteen varastoon, Oberlo ei julkaise tuotetta uudelleen kauppaasi. Sinun on julkaistava tuote manuaalisesti Shopify adminissa ja synkronoitava varasto uudelleen ohitusominaisuuden avulla. Lisätietoja on kohdassa Tuotteiden synkronointi ja ohitus.
  • Set Quantity to Zero (määritä määräksi nolla) – Shopify-kaupassasi näkyy, että tuote on loppunut varastosta. Jos haluat, että Oberlo päivittää varaston automaattisesti sen jälkeen, kun tuote on palautettu varastoon, määritä kohdan When inventory changes (kun varasto muuttuu) asetukseksi Update Automatically (päivitä automaattisesti).

Määritä When variant is no longer available (kun versio ei ole enää käytettävissä) -vaihtoehto valitaksesi, mitä haluat Oberlon tekevän, kun tuoteversio loppuu toimittajalta:

• Do Nothing (älä tee mitään) – Tuoteversio on edelleen ostettavissa Shopify-kaupastasi.
  • Remove Variant (poista versio) – Poistaa version kaupan tuotesivulta. Se ei enää näy asiakkaille, eivätkä he pysty tilaamaan sitä. Jos toimittaja palauttaa tuoteversion varastoon, Oberlo ei lisää tuoteversiota kauppaasi. Jos haluat version jälleen kauppaasi, sinun on ohitettava tuote. Lisätietoja on kohdassa Tuotteiden synkronointi ja ohitus.
  • Set Quantity to Zero (määritä määräksi nolla) – Shopify-kaupassasi näkyy, että tuoteversio on*loppunut varastosta*.

Aseta When the cost changes (kun hinta muuttuu) -vaihtoehto valitaksesi, mitä haluat Oberlon tekevän, kun toimittaja muuttaa tuotteen hintaa:

• Do Nothing (älä tee mitään) – Tuotteen price ja compared at price pysyvät samoina Shopify-kaupassasi.
  • Update Price and Compared At Price (päivitä hinta ja vertavertailuhinta) – Tuotteen price ja compared at price päivittyvät yleisten hinnoittelusääntöasetuksiesi mukaisesti.
  • Päivitä vain hinta – tuotteen price-hinta päivittyy yleisten hinnoittelusääntöjen asetusten mukaisesti ja compared at price-vertailuhinta pysyy samana.

Aseta When inventory changes (kun varasto muuttuu) -vaihtoehto määrittääksesi, mitä haluat Oberlon tekevän, kun tuotteen varastotaso muuttuu:

• Do Nothing (älä tee mitään) – Shopify-kaupassasi ei tehdä varastomuutoksia.
  • Update Automatically (päivitä automaattisesti) – varastotaso päivittyy automaattisesti Shopify-kaupassasi.

Toimittajien asetukset

Voit säätää aliexpress.com-toimittajilta tehtävien tilausten asetuksia.

Personoidut toimitustavat

Voit määrittää toimitustavan, jota Oberlon Chrome-laajennus käyttää tuotteen toimituksessa tiettyihin maihin. Voit esimerkiksi asettaa laajennuksen käyttämään ePacket-toimitusta, kun tietty tuote lähetetään Yhdysvaltoihin.

Oberlon Chrome-laajennus valitsee oletusarvoisesti tuotteidesi ensisijaiset toimitustavat aliexpress.comin kassalla. Jos toimittaja ei tarjoa haluamaasi toimitustapaa, laajennus valitsee oletustoimitustavan sen sijaan.

Jos oletustoimitustapakaan ei ole käytettävissä, laajennus valitsee halvimman toimitustavan.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Oberlon koontinäytöstäkohtaan Settings (asetukset) > Suppliers (toimittajat).
  2. Napauta Personalized Shipping Methods (mukautetut toimitustavat) -kohdassa Add Product (lisää tuote).
  3. Hae tuote, jolle haluat määrittää toimitustavan.
  4. Valitse maa- ja toimitustapa ja valitse sitten Save settings (tallenna asetukset).

Yleiset toimitusasetukset

Siirry Oberlon koontinäytöstäkohtaan Settings (asetukset), valitse Suppliers (toimittajat) ja vieritä sitten kohtaan AliExpress.

• Default shipping method (oletusarvoinen toimitustapa) – Valitse toimitustapa, jota haluat käyttää tilatessasi tuotteita aliexpress.comista. Jos tilaus ei tue valitsemaasi toimitustapaa, sen tilalle valitaan halvin käytettävissä oleva toimitustapa.
  • Override phone number (ohita puhelinnumero) – Ota tämä vaihtoehto käyttöön, jos haluat, että Oberlon Chrome-laajennus täyttää AliExpress-kassamaksun tietyllä puhelinnumerolla, kun teet tilauksia aliexpress.comissa. Jos et vastaanota asiakkaiden puhelinnumeroita Shopifyn kassalla, tämän vaihtoehdon käyttöönotto ja numeron lisäys kenttään takaavat, että kuljetusliike voi tavoittaa sinut ongelmien ilmetessä.
  • Custom note (mukautettu viesti) – Tämän kentän avulla voit ilmoittaa AliExpress-toimittajille muita hyödyllisiä tietoja. Useimmat yritykset käyttävät tätä kenttää kertoakseen toimittajille tekevänsä suoratoimituksia ja että toimittajien ei tule lisätä tilaukseen omaa myynninedistämismateriaaliaan.

Oletusarvoisesti mukautettu viesti on: I'm dropshipping. Please DO NOT put any invoices, QR codes, promotions or your brand name logo in the shipments. Please ship as soon as possible for repeat business. Thank you!.

Kumppaniohjelman asetukset

Jos huolitset tilauksesi AliExpressin kautta ja sinulla on kumppanuustili Admitadilla, voit yhdistää Admitad-tilisi Oberloon.

Admitad on ilmainen palvelu, jonka tarjoaa palkintoja tilatessasi tiettyjä tuotteita tietyiltä myyjiltä tai alustoilta. AliExpress on yksi alustoista, jolle Admitad tarjoaa takaisinmaksupalkintoja. Jos sinulla on Admitad-tili ja tilaat tuotteita AliExpressistä, Admitad palauttaa sinulle prosenttiosuuden tilauksen kuluista.

Yhdistämällä Oberlo- ja Admitad-tilit voit saada Admitadilta takaisinmaksun Oberlo-tilauksista, jotka teet AliExpress-kassalla.

Jos sinulla ei ole Admitad-tiliä, voit hankkia sellaisen täyttämällä julkaisijan rekisteröintilomakkeen. Valitse rekisteröitymisen yhteydessä Drop Shipping (suoratoimitus) Your ad space type (mainostilasi tyyppi) -kentässä ja Oberlo Drop Shipping App (suoratoimitussovellus) -kentässä.

Kumppanitunnus voidaan liittää vain yhteen Shopify-kauppaan. Jos sinulla on useita Shopify-tilejä, sinun on luotava Admitad-kumppanitunnus kullekin tilille.

Huomio: Jos haluat saada takaisinmaksun tilauksesta, sinun on päästävä AliExpress-kassalle Oberlo-tilisi Orders (tilaukset) -sivun Order AliExpress products (tilaa AliExpress-tuotteita) -painikkeen kautta. Jos tilaat tuotteita AliExpressistä siirtymättä Oberlon kautta, et saa takaisinmaksua kyseisestä tilauksesta.

Kaikissa aliexpress.comin tuotteissa ei ole takaisinmaksua. Saat lisätietoja tarkistamalla Admitad-tilisi tiedot.

Näet Admitad-tililläsi keräämät cash back -määrät.

Kun olet määrittänyt Admitad-tilisi, voit lisätä Admitad-kumppanitunnuksen Oberlo-tiliisi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Oberlon koontinäytöstä kohtaan Settings (asetukset) ja valitse sitten Suppliers (toimittajat).
  2. Valitse Affiliate program (kumppanuusohjelma) -kohdasta Admitad.
  3. Anna Admitad-kumppanitunnus Affiliate ID -kenttään ja napauta sitten kohtaa Save settings (tallenna asetukset).

Sähköpostin ja salasanan asetukset

Voit vaihtaa Oberlon sähköpostiosoitteen ja salasanan profiilisivun kautta.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Oberlon koontinäytössä nimeäsi ja valitse sitten Profile (profiili).

2. Kirjoita Profile settings (profiiliasetukset) -osassa uusi nimi, sähköpostiosoite tai uusi salasana.

3. Valitse Tallenna profiili.

Raportointiasetukset

Raporteissa on tilannekuva kaikista tulostasi ja ne lähetetään sinulle sähköpostitse säännöllisesti.

Raportteja voi luoda kahdella eri tavalla:

• Voit sisällyttää raportteihin kaikki myynnin mittarit, jotka sisältävät kaikki liikevaihdon lähteet (esimerkiksi verot, toimituskulut ja alennukset), sekä sellaisten tuotteiden tuotot, joita ei ole yhdistetty Oberloon.
  • Voit halutessasi vastaanottaa raportteja vain Oberlon tuotteisiin liittyvästä liikevaihdosta, mikä ei pidä sisällään veroja, toimitusta ja alennuksia.

Voit valita, haluatko saada sähköpostiraportit päivittäin, viikoittain, kuukausittain tai näiden kolmen yhdistelmänä.

Muut asetukset

Voit antaa sähköpostiosoitteen, jota haluat käyttää asiakkaidesi kanssa viestimiseen, Reply-to email address (vastaussähköpostiosoite) -osaan. Tämä sähköposti näkyy, kun lähetät viestejä asiakkaillesi Oberlon koontinäytön Orders (tilaukset) -sivulta. Valitse Time zone (aikavyöhyke) -kohdasta aikavyöhyke, jota haluat käyttää tietojen seurannassa ja kaupan tiedoissa.

Ryhmän asetukset

Tiimin asetussivulla näet tiimisi jäsenet ja heidän tiliensä käyttöoikeudet. Tällä sivulla voit myös lisätä uusia jäseniä, poistaa olemassa olevia jäseniä ja muokata jäsenen käyttöoikeuksia.

Lisää uusi tiimin jäsen

Toimintovaiheet:

1. Siirry Oberlon koontinäytöstä kohtaan Settings (asetukset) > Team (tiimi).

2. Valitse Invite People (kutsu ihmisiä).

3. Anna tiimin uuden jäsenen sähköpostiosoite.

4. Valitse käyttöoikeus.

5. Valitsse Send Invitation (lähetä kutsu).

Olemassa olevien tiimin jäsenten muokkaaminen

Toimintovaiheet:

1. Siirry Oberlon koontinäytöstä kohtaan Settings (asetukset) ja valitse sitten Team (tiimi).

2. Valitse tiimin jäsenen vierestä Edit Privileges (muokkaa käyttöoikeuksia) .

3. Valitse käyttöoikeustyyppi, jonka haluat myöntää tiimin jäsenelle, ja napauta kohtaa Save (tallenna).