Oberlon usein kysytyt kysymykset

Vastaukset Oberloa koskeviin kysymyksiin.

Mitä suoratoimitus tarkoittaa?

Suoratoimituksen avulla voit myydä tuotteita toimittajan kautta, joka pitää yllä tuotevarastoa ja toimittaa tuotteet asiakkaalle puolestasi. Maksat toimittajalle tukkuhinnan samalla kun kontrolloit hintoja, jotka asiakkaat näkevät Shopify-kaupassasi.

Lisätietoja on kohdassa Suoratoimitus Oberlon kautta.

Miten aloitan suoratoimitukset Oberlon avulla?

Jos Oberlo ja suoratoimitus ovat sinulle uusia asioita, kannattaa aloittaa luomalla tili Oberlo-verkkosivustolla ja noudattamalla kaupan perustamista koskevia ohjeita. Jos sinulla jo on Shopify-kauppa ja suoratoimituspalvelu on sinulle tuttu asia, asenna Oberlo Shopify App Store -kauppa ja aloita saman tien.

Kun olet asentanut sovelluksen, voit lisätä ja tuoda tuotteita aliexpress.comista suoraan Shopify-kauppaasi.

Miten voin käyttää Oberlo-tiliäni?

Jos Shopify-kauppa on yhdistetty Oberlo-tiliin, voit käyttää sitä Shopify adminin kautta:

1. Siirry Shopify adminissa Sovellukset-kohtaan.
    1. klikkaa Asennetut sovellukset -osassa kohtaa Oberlo.

Voit myös siirtyä Oberlon verkkosivustoon ja käyttää tiliä napauttamalla kohtaa Login (kirjautuminen).

Miten saan maksut?

Kaikki Shopifyn tukemat maksutavat perustuvat kolmansien osapuolien suorittamiin tapahtumiin. Kunkin palveluntarjoajan on käsiteltävä jokainen maksu, joten asiakkaan tilauksen suorittamisen ja maksun vastaanoton välillä on yleensä viive. Kun maksu on käsitelty, ostosumma siirretään kauppiastilillesi.

Lue lisää, miten maksujen vastaanottamisesta kohdassa Maksujen vastaanottaminen.

Miten voin peruuttaa Oberlo-tilin?

Jos haluat peruuttaa Oberlo-tilin, poista sovelluksen asennus Shopify-kaupastasi. Jos päätät käyttää Oberloa myöhemmin, asenna sovellus uudelleen, jolloin suoratoimitustuotteet synkronoidaan uudelleen Shopify-kauppaasi.

Miten vaihdan asiakkaan toimitusosoitteen?

Sinun on ehkä muutettava toimitusosoitetta, jos asiakas ottaa sinuun yhteyttä ja pyytää sinua toimittamaan tilauksen muuhun kassalla antamaansa osoitteeseen.

Jos asiakas pyytää vaihtamaan toimitusosoitteensa, ennen kuin tilaus on siirretty toimittajalle, siirry tilaussivulle ja klikkaa asiakkaan toimitusosoitteen vierestä kohtaa Muokkaa:

Asiakkaan toimitusosoitteen muokkaaminen

Kun olet tallentanut uuden osoitteen, se päivittyy automaattisesti Oberlossa.

Jos asiakas pyytää vaihtamaan toimitusosoitteen sen jälkeen, kun tilaus on jo ostettu, ota yhteyttä toimittajaan suoralla viestillä ja pyydä vaihtamaan toimitusosoite.

Miten muutan tietyn tuotteen toimittajan?

Voit vaihtaa tuotteen toimittajan käyttämällä ohitusominaisuutta. Jos sinulla on tuotteita, joita ei ole ostettu alkuperäiseltä toimittajalta, sinua kehotetaan yhdistämään versiot uuden toimittajan versioihin.

Miten otan yhteyttä toimittajaan?

Voit ottaa yhteyttä AliExpressin toimittajiin siirtymällä suoraan verkkokauppaan osoitteessa aliexpress.com ja napauttamalla kohtaa Contact Now (ota yhteyttä nyt).

Miten ilmoitan toimittajille, että teen suoratoimituksia?

Aina, kun teet tilauksen, Oberlo tarjoaa mukautetun viestin, joka lähetetään AliExpress-toimittajillesi ja joka selittää, että teet suoratoimituksen.

Voit muokata mukautettua viestiä siirtymällä Oberloon > Settings (asetukset) > Suppliers (toimittajat) > Custom note (mukautettu viesti).

Miten Oberlo valitsee tilausteni toimitustavan aliexpress.comin kassalla?

Oberlon Chrome-laajennus määrittää käytettävän toimitustavan tarkistamalla toimitusasetuksesi seuraavassa järjestyksessä :

1. mikä tahansa yksilöllinen toimitustapa kassan tuotteille
  2. oletustoimitustapa, jos se on käytettävissä
  3. tilauksen edullisin toimitustapa.

Miten voin luoda tilauksen manuaalisesti?

Jos tilausta ei näy Oberlo-tililläsi, sinun on ohitettava synkronoimattomat tuotteet ja luotava sitten tilausluonnos, jossa on samat tuotteet kuin alkuperäisessä tilauksessa. Tämän jälkeen tilaus näkyy Oberlossa ja voit ostaa tuotteet toimittajalta.

Voinko käyttää kumppanuusohjelmia, kun myyn tuotteita Oberlon kautta?

Kaikki maksulliset Oberlo-sopimukset voivat olla yhteydessä Admitad-kumppanitiliin. Lisätietoja on kohdassa Kumppaniohjelman asetukset.

Veloitetaanko asiakkailtani tilausten tuontikulut (tullit)?

Tavallisesti ei. Useimmat toimittajat merkitsevät paketit lahjaksi, mikä tarkoittaa, että vastaanottava asiakas ei maksa minkäänlaista tuontiveroa. Toimittaja ei kuitenkaan voi taata, että näin tapahtuu jokaiselle tilaukselle. Jos haluat välttää tyytymättömiä asiakkaita, lisää kaupan käytäntöjen sivulle huomautus, jossa ilmoitetaan asiakkaille, että tuotteeseen saattaa liittyä tuontikustannuksia ja että asiakas on vastuussa niiden maksamisesta. Lisätietoja kaupan käytäntöjen luonnista on sivulla Lisää verkkosivu, jossa on kauppaa koskevat käytännöt.

Miten lähetään toimitusilmoitusviestin uudelleen?

Voit lähettää toimitusilmoituksen sähköpostitse Shopify adminin Tilaukset-sivulta napauttamalla Lähetä sähköposti uudelleen -painiketta.

Mitä teen, jos tuotetta ei ole saatavana toimittajalta?

Kun toimittajat poistuvat aliexpress.comista tai vaihtavat tuotetarjontaansa, et voi tilata joitakin kauppasi tuotteita asiakkaillesi. Jos näin tapahtuu, sinun on päivitettävä tai poistettava nämä tuotteet, huolittava tai peruutettava kaikki tilaukset ja tarkasteltava sitten Oberlon automaattisten päivitysten asetuksia.

Päivitä tai poista tuote, joka ei ole käytettävissä

Hae aliexpress.comista samaa tuotetta eri toimittajan tarjoamana. Jos löydät saman tuotteen, voit käyttää uutta tuotetta ohittaaksesi tuotteen, joka ei ole käytettävissä. Näin voit huolita kaikki olemassa olevat tilaukset kyseisellä tuotteella ja jatkaa tuotteen myymistä kaupassasi. Lisätietoja on kohdassa tuotteiden ohittaminen.

Jos et löydä samaa tuotetta, poista tuote Shopify-kaupastasi, jotta asiakkaat eivät enää voi ostaa sitä. Lue lisää kohdasta Tuotteen poistaminen.

Ei saatavissa olevia tuotteita sisältävien tilausten huolinta tai peruuttaminen

Jos löydät korvaavan tuotteen ja ohitat tuotteen, jota ei ole saatavilla, voit huolita kaikki olemassa olevat tilaukset normaalisti. Lue lisää kohdasta Tilaukset.

Jos et löydä korvaavaa tuotetta, sinun on peruutettava näiden tuotteiden huolinta tilauksissasi ja palautettava maksut asiakkaillesi. Katso Tilausten maksun palautus ja peruuttaminen.

Automaattisten päivitysten asetusten tarkistaminen

Varmista, että automaattisten päivitysten asetukset on määritetty yrityksesi kannalta järkevästi siinä tapauksessa, että tuotteet tai versiot loppuvat varastosta. Katso Yleiset asetukset-kohdan automaattisten päivitysten asetukset.