AliExpress-tilausten hallinta

Voit käyttää AliExpress-ostajan tiliä nähdäksesi lisätietoja AliExpress-tuotteita sisältävistä maksetuista tilauksista, riitauttaaksesi AliExpress-myyjien toimet ja peruuttaaksesi AliExpress-tilaukset.

AliExpress-tilauksen lisätietojen näyttäminen

Toimintovaiheet:

1. klikkaa AliExpress-ostajan tilisi kohtaa My Orders (omat tilaukset).
  2. Valitse View Detail (näytä tiedot) sen tilauksen vierestä, josta haluat lisätietoja:

Peruuta AliExpress-tilaus

Toimintovaiheet:

1. klikkaa AliExpress-ostajan tilisi kohtaa My Orders (omat tilaukset).
  2. Valitse Cancel Order (peruuta tilaus) sen tilauksen vierestä, jonka haluat peruuttaa:
  3. Vahvista peruutuspyyntö valintaikkunassa.

Myyjä tarkistaa peruutuspyynnön ja hyväksyy pyynnön, hylkää pyynnön tai pyytää lisätietoja ennen päätöksen tekemistä. Jos sopimukseen päästään ja tilaus peruutetaan, tapahtuma peruutetaan eikä toimittaja lähetä tilausta.

Kiistauttaminen

Jos tuote ei ole saapunut luvatulla tavalla, voit riitauttaa AliExpress-tilauksen, jos laskutuksessa on ongelmia tai jos tilaukseen liittyy muita ongelmia. Jos haluat riitauttaa asian, noudata AliExpressin ostajakeskuksen ohjeita.

AliExpress-tilausten palautusten käsittely

Useimmat AliExpressin toimittajat eivät hyväksy palautuksia, joten sinun on tarkistettava toimittajan käytännöt, ennen kuin tarjoat palautuksia asiakkaillesi. Sen sijaan AliExpress suojaa ostajia tarjoamalla hyvityksiä. Lisätietoja saat ostajien suojausta käsittelevältä sivulta.

Jos toimittaja ei hyväksy palautuksia, mutta haluat tarjota palautusmahdollisuuden asiakkaillesi, voit hyväksyä palautuksen omaan toimipaikkaasi toimittajan toimipaikan sijaan.

Suositukset palautusten ja hyvitysten hallintaa varten

• Hyväksy palautukset tietyissä tilanteissa – vaikka AliExpressin myyjät eivät yleensä hyväksy palautuksia, voit silti hyväksyä palautukset kotiisi tai toimistoosi. Jos asiakas haluaa palauttaa tuotteen, joka on hyvälaatuinen, voit hyväksyä palautuksen ja lähettää tuotteen uudelleen tulevalle asiakkaalle.
  • Luo hyvitys- ja palautuskäytäntö – Jos verkkosivustollasi on selkeä hyvitys- ja palautuskäytäntö, asiakkaiden hyvitysten ja palautusten käsittely voi helpottua. Voit luoda hyvitys- ja palautuskäytännön noudattamalla kaupan käytäntöjen lisäämistä tai luomista koskevia ohjeita sekä mukauttamalla minkä tahansa luomasi käytännön sanamuotoja niin, että ne vastaavat AliExpress-myyjiesi käytäntöjä.
  • Käytä kiistanhallintajärjestelmää – Saat lisätietoja siitä, miten voit ottaa yhteyttä AliExpressin myyjään, jos sinulla on ongelmia tilauksen kanssa, lukemalla kohdan Kiistauttaminen.

Tilauksen vieminen CSV-tiedostoon tai Exceliin

Voit viedä tilausluettelon sisältävän CSV- tai Excel-tiedoston (XLS) Oberlo-tililtäsi sähköpostiosoitteeseen.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Oberlon koontinäytöstä kohtaan Orders (tilaukset).
  2. Klikkaa Vie.
  3. Anna sähköpostiosoite, johon haluat siirtää viedyn tiedoston.
  4. Valitse tiedostotyyppi. Voit viedä CSV-tiedostoon tai Excel-tiedostoon (XLS).
  5. Klikkaa Vie.