AliExpress-tilausten tekeminen ja jakelu Oberlon avulla

Kun olet saanut tilauksen, joka sisältää AliExpress-tuotteen, sinun on ostettava tuote toimittajalta. Oberlo auttaa automatisoimaan tilausprosessin lisäämällä asiakkaan tuotteet ja toimitustiedot AliExpress-kassallesi, mutta sinun on tehtävä tilaus varmistaaksesi, että asiakkaasi saavat tuotteen.

Ennen kuin sijoitat tai jakelet kaikki AliExpress-tilaukset, varmista, että täytät seuraavat edellytykset:

• Käytät pöytätietokonetta tai kannettavaa tietokonetta.
  • Käytät Googlen Chrome-selainta. Jos tietokoneessasi ei ole Chrome-selainta, voit ladata Chromen osoitteesta google.com/chrome.
  • Chrome-selaimeesi on lisätty Oberlon Chrome-laajennus.
  • Olet kirjautunut AliExpress-ostajan tilille AliExpressissä. Jos sinulla ei ole AliExpress-ostajan tiliä, voit rekisteröidä itsellesi sellaisen AliExpressissä.
  • AliExpress-ostoskorisi on tyhjä.

Yksittäisen tilauksen tekeminen

Toimintovaiheet:

1. Siirry Oberlon koontinäytössä Orders (tilaukset) -sivulle ja vieritä sitten huolittavaan tilaukseen.
  2. Valitse Order Product (tilaa tuote) huolittavan tilauksen vierestä:
  3. Kun sinut on ohjattu AliExpressiin, tarkista tilauksen tiedot.
  4. Anna maksutiedot ja valitse sitten Confirm (vahvista).
  5. Tarkista tilaus ja valitse Place Order (tee tilaus).

Kun olet ostanut tuotteen toimittajalta, tila muuttuu Oberlossa tilasta To Order (tilattava) tilaan In Processing (käsittelyssä).

Toimittajan tulee lähettää tilaus 2–7 päivän kuluessa. Tarkista Merkitse tilaukset käsitellyiksi -kohdasta, miten tilaus merkitään huolituksi sen jälkeen, kun toimittaja on lähettänyt tuotteet.

Useiden tilausten tekeminen

Jos olet mukana Oberlo Basic -tai Pro-sopimuksessa, voit tehdä useita tilauksia kerrallaan. Oberlo ei rajoita, kuinka monta tilausta voit tehdä yhdellä kertaa, mutta AliExpress asettaa 30 tilauksen rajan yhtä kassamaksukertaa kohden.

Jos esimerkiksi haluat tehdä 100 tilausta, voit tehdä ne kaikki Oberlon kautta ja maksaa ne sitten AliExpressin kassalla kolmessa 30 tilauksen ja yhdessä 10 tilauksen erässä.

Jos sinulla on Starter-tilaussopimus ja haluat käyttää tätä ominaisuutta, voit muuttaa tilaussopimustasi.

Huomio: Usean tilauksen tekeminen lisää tilaukset vain AliExpress-kassalle. Kun tilaukset on käsitelty, sinun on vielä maksettava ne AliExpress-kassalla, ennen kuin tilaukset valmistuvat.

Useita tilauksia käsiteltäessä käytetään kaikkia sovellettavia henkilökohtaisia toimitustapoja. Jäljellä olevat käsiteltävät tilaukset käyttävät oletustoimitustapaa tai halvinta tapaa, jos oletustapa ei ole käytettävissä. Jos haluat muuttaa lähetysasetuksia, katso Toimittajan asetukset.

Kun teet Oberlossa useita tilauksia kerralla, selaimeen avautuu uusi AliExpress-välilehti, jossa tilaukset käsitellään. Jos suljet välilehden, tilausten käsittely keskeytyy. Käsiteltävien tilaustesi edistyminen näkyy Oberlossa. Jos haluat nähdä lisätietoja edistymisestä, klikkaa valintaikkunan Status Page (tilasivu) -linkkiä. Kun kukin tilaus on käsitelty, sille määritetään Ali-tilaustunnus ja sen tilan tila muuttuu tilasta To order tilaksi In processing.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Oberlon koontinäytöstä Orders (tilaukset) -sivulle.
  2. Valitse huolittavat tilaukset jollakin seuraavista tavoista: - Jos haluat valita huolittavaksi tiettyjä tilauksia, valitse niiden vieressä oleva valintaruutu.

• Jos haluat huolita kaikki sivulla olevat jakelematta olevat tilaukset, valitse Showing # orders (näytetään # tilausta).
  3. Valitse Place # AliExpress Orders (tee # AliExpress-tilausta).

4. Jos jotakin tilausta käsiteltäessä on tapahtunut virhe, tilausten käsittely lakkaa, kunnes virhe on ratkaistu. Lisätietoja kustakin virheestä on kohdassa Joukkotilauksen virheilmoitusten korjaaminen.

5. Kun kaikki tilaukset on käsitelty, klikkaa tilauksen käsittelyvalintaikkunassa Pay For All Orders (maksa kaikki tilaukset).

6. Valinnainen: Jos haluat muuttaa tilauksen toimitustapaa, klikkaa Tarkastele tilausta -osassa tilauksen vieressä olevaa toimitustapalinkkiä ja valitse uusi tapa.

Toimitustavan linkki korostettuna AliExpress-kassalla

7. Viimeistele tilausten maksu aliexpress.comin kassalla.

Toimittajan tulee lähettää tilaus 2–7 päivän kuluessa. Tarkista Merkitse tilaukset käsitellyiksi -kohdasta, miten tilaus merkitään huolituksi sen jälkeen, kun toimittaja on lähettänyt tuotteet.

Joukkotilausten virheiden korjaaminen

Seuraavat virheet voivat näkyä joukkotilauksen valintaikkunassa, kun teet useita tilauksia:

• Your attention is needed (huomiotasi edellytetään) – tuotetta ei voitu lisätä AliExpress-kassalle. AliExpressin tuote on esimerkiksi saattanut loppua varastosta.

Jos haluat lisätietoja, klikkaa tilauksen käsittelyvalintaikkunassa kohtaa Solve (ratkaise). Sinut siirretään sen tuotteen AliExpress-sivulle, jota ei voi tilata. Jos haluat ohittaa tilauksen, klikkaa Oberlon Chrome-laajennuksen valintaikkunassa kohtaa Skip Order (ohita tilaus). Tilaukseen lisätään merkintä Failed tilauksen käsittelytilasivulla.

Voit yrittää yhdistää tuotteen uuteen toimittajaan versioiden kartoituksen avulla, jolloin tilausta voidaan myöhemmin yrittää uudelleen. Lisätietoja on kohdassa Tuotteiden yhdistäminen versiokartoituksen avulla.

Jos tuotteella ei ole muita toimittajia, sinun pitää ratkaista tilanne asiakkaan kanssa. Voit esimerkiksi ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja kysyä, haluaako hän eri tuoteversion, vai haluaako hän, että hänen maksamansa summa vähennetään kaupan toisen tuotteen hinnasta. Jos asiakas ei halua muita tuotteita, sinun on peruutettava ja hyvitettävä tilaus.

• Could not fill shipping info (toimitustietoja ei voitu täyttää) – Oberlo ei voi lisätä asiakkaan toimitusosoitetta AliExpress-kassalle.

Voit ratkaista tilanteen napauttamalla kohtaa Solve (ratkaise) tilauksen käsittelyvalintaikkunassa. Sinut siirretään AliExpress-kassalle, jossa voit lisätä puuttuvat tiedot. Kun olet syöttänyt tiedot, valitse Save and ship to this address (tallenna ja toimita tähän osoitteeseen).

Jos sinulla ei ole tietoja, klikkaa Oberlo Chrome-laajennuksen valintaikkunassa kohtaa Skip Order (ohita tilaus). Oberlo ohittaa tilauksen, tilaus saa merkinnän Failed, ja Oberlo jatkaa muiden jonossa olevien tilausten käsittelyä. Tämän jälkeen voit ottaa yhteyttä asiakkaaseen saadaksesi oikeat tiedot ja kokeilla tilausta myöhemmin uudelleen.

• Solve Captcha (ratkaise CAPTCHA) – AliExpress vaatii sinua ratkaisemaan CAPTCHAn, ennen kuin tilauksen käsittely voi jatkua.

Voit ratkaista tilanteen napauttamalla kohtaa Solve (ratkaise) tilauksen käsittelyvalintaikkunassa. Sinut siirretään AliExpress-kassalle. Ratkaise CAPTCHA Oberlon Chrome-laajennuksen valintaikkunassa ja valitse Solve.

Merkitse tilaukset käsitellyiksi

Kun toimittaja on lähettänyt tuotteet, sinun on merkittävä tilaukset huolituiksi. Jos haluat lähettää asiakkaillesi lähetysvahvistusviestin automaattisesti, kun merkitset tilauksen huolituksi, lue Lähetysilmoitukset. Voit merkitä tilaukset huolituiksi seuraavilla tavoilla:

Tilausten jakelu Oberlon sisällä

1. Siirry Oberlon koontinäytöstä Orders (tilaukset) -sivulle.
  2. klikkaa kunkin huolittavan tilauksen vierestä kohtaa*Hae seurantakoodi*:

Tilausten jakelu AliExpress-tilin kautta

Kun olet AliExpress-ostajan tililläsi, siirry kohtaan My Orders (tilaukseni) ja käytä jotakin seuraavista menetelmistä:

• Mark a single order as fulfilled (merkitse yksittäinen tilaus huolituksi) – Valitse Send details (lähetä tiedot) huolittavan tilauksen vierestä:
  • Mark all orders on the current page as fulfilled (merkitse kaikki nykyisen sivun tilaukset huolituiksi) –Valitse Sync this page (synkronoi tämä sivu).
  • Mark all orders as fulfilled (merkitse kaikki tilaukset huolituiksi) – Valitse Sync all orders (synkronoi kaikki tilaukset).

Jakele tilauksia manuaalisesti

Voit huolita manuaalisesti kaikki AliExpress-tuotteita sisältävät ja toimittajan lähettämät tilaukset liittämällä AliExpress-tilauksen seurantakoodin Oberlo-tilaukseen.

Toimintovaiheet:

1. Siirry AliExpress-ostajan tilisi osaan My orders (omat tilaukseni).
  2. Etsi tilaus, jonka haluat merkitä huolituksi, ja klikkaa Track Order (seuraa tilausta).
  3. Kopioi seurantanumero.
  4. Siirry Oberlon koontinäyttöön.
  5. Siirry Orders-sivulle (tilaukset) ja valitse Mark as shipped (merkitse lähetetyksi) sen tilauksen vierestä, jonka haluat huolita.
  6. Liitä seurantakoodi tekstikenttään ja valitse Save (tallenna).