Ensimmäisen tilauksen käsittelyvaiheet

Ennen kuin teet ensimmäisen Oberlo-tilauksen toimittajan kanssa, sinun on tarkistettava joitakin asetuksia Oberlosta ja tietokoneesta. Kun olet tehnyt tilauksen, sinun on odotettava, että toimittaja käsittelee ja lähettää tilauksen, ennen kuin merkitset tilauksesi huolituksi. Saattaa kestää muutama päivä, ennen kuin toimittaja lähettää tilauksesi, mikä tarkoittaa, että prosessin loppuun vieminen voi kestää muutaman päivän.

Oberlon tiliasetusten tarkistaminen

Tarkista tilisi asetuksesi, kuten viesti, jonka lähetät toimittajille tilatessasi AliExpressistä, ennen kuin käsittelet ensimmäisen tilauksesi.

Yleiset asetukset

1. Siirry Oberlon koontinäytöstäkohtaan Settings (asetukset).
  2. Valitse Notify customers about shipped orders (ilmoita asiakkaille lähetetyistä tilauksista) -osassa, haluatko lähettää asiakkaalle sähköpostiviestin aina, kun toimituksen tilasta on uutta tietoa (esimerkiksi kun tilaus lähetetään tai siihen lisätään seurantanumero).
  3. Tallenna muutokset.

Toimittajan asetukset

1. Siirry Oberlon koontinäytöstäkohtaan Settings (asetukset) ja valitse sitten Suppliers (toimittajat).
  2. Luo AliExpress-osassa yksilöllisiä toimitustapoja ja määritä oletustoimitustapa.
  3. Tarkista mukautettu viesti, joka lähetetään toimittajille, kun teet tilauksen AliExpressin kautta.
  4. Tallenna muutokset.

Asiakasviestinnän asetukset

1. Siirry Oberlon koontinäytöstäkohtaan Settings (asetukset) ja valitse sitten Other (muu).
  2. Varmista, että vastaussähköpostiosoite on sähköposti, jota haluat käyttää, kun asiakkaat saavat sähköpostiviestejä kaupastasi Oberlon kautta.
  3. Tallenna muutokset.

Tietokoneen valmistelu tilauksen tekemistä varten

Varmista, että täytät Oberlo-tilauksen tekemiseen tarvittavat vaatimukset.

Toimintovaiheet:

1. Varmista, että käytät kannettavaa tietokonetta tai pöytätietokonetta. Tilauksia ei voi käsitellä Oberlon kautta mobiililaitteilla, kuten iPhonella, iPadilla tai Android-laitteilla.
  2. Varmista, että käytät Google Chrome -selainta. Jos tietokoneeseesi ei ole asennettu Chrome-selainta, voit ladata Chromen osoitteesta google.com/chrome.
  3. Tarkista, että Chrome-selaimeesi on lisätty Oberlon Chrome-laajennus.
  4. Avaa uusi välilehti Google Chromessa ja kirjaudu AliExpress-ostajan tilille osoitteessa aliexpress.com. Jos sinulla ei ole AliExpress-ostajan tiliä, voit rekisteröidä itsellesi sellaisen AliExpressissä.
  5. Varmista, että aliexpress.comin ostoskori on tyhjä.

Tilauksen tekeminen

1. Siirry Oberlon koontinäytössä Orders (tilaukset) -sivulle ja vieritä sitten huolittavaan tilaukseen.
  2. Valitse Order Product (tilaa tuote) huolittavan tilauksen vierestä.
  3. Kun sinut on ohjattu AliExpressiin, tarkista tilauksen tiedot.
  4. Anna maksutiedot ja valitse sitten Confirm (vahvista).
  5. Tarkista tilaus ja valitse Place Order (tee tilaus).

Kun olet ostanut tuotteen toimittajalta, tila muuttuu Oberlossa tilasta To Order (tilattava) tilaan In Processing (käsittelyssä).

Tilauksen merkitseminen huolituksi

Kun olet tehnyt tilauksesi, sinun on odotettava, että toimittaja huolii tilauksen omasta puolestaan. Kun toimittaja on huolinut tilauksesi, saat sähköpostitse vahvistuksen ja sinun on ilmoitettava asiakkaille, että heidän tilauksensa on lähetetty. Useimmat toimittajat tarjoavat toimituksen seurantatiedot, mutta jotkut eivät. Valitse jokin alla olevista huolintamenetelmistä sen mukaan, onko toimittaja toimittanut seurantakoodin.

Jos toimittaja on toimittanut seurantatietoja

Sinun on oltava kirjautuneena sisään AliExpress-ostajan tiliin, ennen kuin pyydät seurantatietoja.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Oberlon koontinäyttöön.
  2. Valitse Orders (tilaukset).
  3. Napauta huolittavan tilauksen vierestä Get Tracking Code (hae seurantakoodia).

Vaihtoehtoisesti voit siirtyä AliExpress-tilin My Orders (omat tilaukset) -sivulle ja napauttaa kohtaa Send Details (lähetä tiedot), Sync this page (synkronoi tämä sivu) tai Sync all orders (synkronoi kaikki tilaukset).

Jos toimittaja ei ole antanut seurantatietoja

1. Siirry Oberlon koontinäyttöön.
  2. Valitse Orders (tilaukset).
  3. Napauta huolittavan tilauksen vierestä kohtaa Mark as Shipped (merkitse lähetetyksi).
  4. Valitse, lähetetäänkö asiakkaalle vahvistusviesti, vaihtamalla valintaa Send a notification email to the customer (lähetä sähköposti-ilmoitus sähköpostitse).
  5. Valitse Merkitse lähetetyksi.

Tilauksen valvominen

Jos tiedät, miten tilauksesi edistyy, saatat pystyä pitämään asiakkaat helpommin tyytyväisinä, mikäli toimitus viivästyy. Jos toimittaja on antanut seurantatiedot, voit seurata asiakkaiden tilauksia itse ja varmistaa, että ne saapuvat perille ilmoittamasi aikataulun mukaisesti.

Jos huomaat, että tilaus ei tule perille ajoissa, voit ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja ehkä tarjota alennusta tai maksun palautusta etukäteen. Näin lisäät luottamusta brändiisi ja todennäköisyyttä, että asiakas ostaa sinusta uudelleenkin.