Oberlon raportointi

Voit seurata Oberlon raporteilla suoratoimitustoimintasi tehokkuutta, kuten myyntiä, kustannuksia ja tuloja ajan mittaan. Mittarit näkyvät Oberlon koontinäytössä, ja ne voidaan lähettää myös sähköpostitse.

Oberlon koontinäytön avaaminen

Oberlon koontinäyttö näyttää suoratoimitusyrityksesi toiminnan reaaliaikaisesti. Voit käyttää koontinäyttöä Oberlo-tililtäsi, ja se sisältää tiedot kaikista maksetuista tilauksista.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa Sovellukset-kohtaan.

2. klikkaa Installed apps (asennetut sovellukset) -osassa kohtaa Oberlo.

3. Valitse Hallintapaneeli.

Mitä Oberlon koontinäyttö näyttää

Seuraavat mittarit näkyvät Oberlon koontinäytössä:

• Pieces (osat) – tuotteen sisältämien osien kappalemäärä.

• Total sales (kokonaismyynti) – Tuotteen myynnin kokonaisarvo valitun jakson aikana Yhdysvaltain dollareina.

• Sales change (myynnin muutos) – tuotteen prosentuaalinen myynnin muutos valitun ajanjakson ja aiemman samanpituisen jakson välillä. Jos esimerkiksi tuotteesi "kesän aurinkolasit" on tuottanut 150 Yhdysvaltain dollarin myynnin viimeisten seitsemän päivän aikana 50 prosentin dollarin arvon muutoksella, se tarkoittaa, että edellisen seitsemän päivän mittaisen jakson aikana kesän aurinkolasit tuottivat 100 Yhdysvaltain dollarin myynnin.

• Sales graph (myyntikaavio) – Kaavio, jossa näkyy, milloin tämän tuotteen myynti tapahtui valitun aikajakson aikana.

Oberlon koontinäytön tiedot
Mittari Mitattava asia
Tilauksessa

Niiden tilausten tämänhetkinen määrä, joiden jakeluprosessia ei ole aloitettu.

Käsittelyssä

Käsittelyssä olevien tilausten senhetkinen määrä.

Ilmoitukset

Oberlo-tilisi lukemattomien ilmoitusten senhetkinen määrä.

Kokonaismyynti ajan mittaan

Kokonaismyynti (vihreä) ja kustannukset (oranssi) valitun aikajakson aikana, Yhdysvaltain dollareina.

Myynti

Valitun aikajakson aikana tehdyn myynnin kokonaisarvo Yhdysvaltain dollareina.

Tilaukset

Kaupasta tehtyjen tilausten kokonaismäärä valitun jakson aikana.

Kustannukset

Valitun aikajakson aikana toimittajille maksettu kokonaissumma Yhdysvaltain dollareina. Ei sisällä toimituskuluja.

Tulot

Kokonaismyynti valittuna ajanjaksona vähennettynä valitun ajanjakson kokonaiskustannuksilla Yhdysvaltain dollareina. Jos olet esimerkiksi tehnyt 100 dollarin myynnin ja maksanut tuotteesta 75 dollaria toimittajalle, tuloksesi ilmoitetaan 25 dollaria.

Suosituimmat kohteet

Viisi tuotetta, joita myytiin eniten valitulla jaksolla.

Raportointiasetusten säätäminen

Voit päättää, mitä tietoja haluat nähdä koontinäytössä, säätämällä kahta raportointiasetusta:

• Total Sales (kokonaismyynti) – Sisältää tulot kaikista Shopify-tilauksista, alennuksista, veroista ja toimituksista, myös tuotteista, joita ei ole myyty Oberlon kautta.

• Oberlo Item Sales (Oberlon tuotemyynti) – Sisältää vain Oberlo-palvelun kautta tuotujen tuotteiden tuotot, ei alennuksia, veroja ja toimituskuluja.

Esimerkiksi Davis valmistaa ja myy omaa parranajovoidetta ja käyttää myös suoratoimitusta Oberlon kautta myydäkseen partateriä ja parranajovälinepakkauksia Shopify-kaupassa. Kun hän valitsee kohdan Kokonaismyynti, hän näkee kaikki parranajovoiteensa, partaterät ja parranajovälinepakkaukset Oberlon koontinäytössä. Kun hän valitsee kohdan Oberlo-tuotteiden myynti, hän näkee partaterien ja parranajovälinepakkausten tiedot mutta ei valmistamaansa ja myymäänsä parranajovoidetta.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Oberlon koontinäytöstä kohtaan Settings (asetukset) ja valitse sitten Reporting (raportointi).
  2. Valitse Reporting settings (raportointiasetukset) -osiossa joko Total Sales or Oberlo Item Sales:

Oberlon raportointiasetuksien osio

1. Valitse Tallenna asetukset.

Raporttisähköpostien määrittäminen

Voit vastaanottaa Oberlon raportit Shopify-tiliisi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen. Nämä raportit sisältävät samat tiedot kuin Oberlon koontinäyttö.

Voit valita, saatko nämä sähköpostit päivittäin, viikoittain tai kuukausittain.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Oberlon koontinäytöstä kohtaan Settings (asetukset) ja valitse sitten Reporting (raportointi).
  2. Valitse Email reports (sähköpostiraportit) -osiossa, kuinka usein haluat vastaanottaa sähköpostiviestejä, ja klikkaa sitten kohtaa Save settings (tallenna asetukset).