Tietoa Shopify Capital -lainoista ja takaisinmaksusta Australian kauppiaille

Shopify Capital tarjoaa lainoja kauppiaille Australiassa. Shopify Capital tarjoaa nämä lainat, jotka tunnetaan myös nimityksellä lainasumma, kertakorvauksena kiinteää lainakustannusta eli rahoituskuluja vastaan. Lainasummaa yhdessä rahoituskulujen kanssa kutsutaan kokonaismaksusummaksi kauppiaan lainasopimuksen mukaisesti. Kun lainasumma on talletettu yrityksesi pankkitilille, maksat Shopify Capitalille päivittäisellä maksuprosentilla, joka on päivittäisen myyntisi prosenttiosuus, kunnes kokonaismaksusumma on maksettu takaisin. Tarkka kokonaismaksusumma ja päivittäinen maksuprosentti riippuvat riskiprofiilistasi.

Lainan pyytäminen

Jos olet oikeutettu hakemaan lainaa, voit tarkastella rahoitusvaihtoehtojasi ja hakea lainaa suoraan Shopify adminin Capital-sivulta. Rahoitusta ei taata, ja sovellettava tarjous voi vanhentua milloin tahansa.

Saatavilla on kolme rahoitusvaihtoehtoa, joilla kullakin on omat ehtonsa, mukaan lukien lainasumma tai vastaanotettu summa, kokonaismaksusumma tai velan kokonaismäärä ja päivittäinen takaisinmaksuosuus, joka vähennetään päivittäisestä myynnistäsi ja maksetaan takaisin Shopify Capitalille. Voit lukea nämä ehdot ja valita tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Kun olet hakenut lainaa, pyyntösi tarkistetaan 1-3 arkipäivässä, mutta joissakin tapauksissa tämä voi kestää pidempään. Jos pyyntösi hyväksytään, lainasumma siirretään yrityksesi pankkitilille.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Pääoma.
  2. Tarkastele saatavilla olevien rahoitusvaihtoehtojen ehtoja ja klikkaa sitten Hae nyt sen vaihtoehdon alapuolelta, jota haluat hakea.
  3. Vahvista Shopify Capitalille henkilöllisyytesi ja yrityksesi tiedot.
  4. Klikkaa Tarkista ja hyväksy lainan ehdot ja lähetä hakemuksesi -valintaikkunassa Kauppiaan lainasopimus, ja tarkista sitten sopimuksen ehdot huolellisesti, ennen kuin lähetät hakemuksesi.
  5. Jos haluat vaihtaa maksupalveluiden tarjoajasi Shopify Paymentsiin, valitse Vaihda maksupalveluiden tarjoajaksi Shopify Payments.
  6. Napsauta Lähetä hakemus. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan tietosi Shopify Capitalia varten, vaikka olisit aiemmin saanut rahoitusta Shopify Capitalin kautta.

Lainan vastaanottamisen jälkeen myymäläsi päivittäiseen myyntiin perustuva päivittäinen takaisinmaksu alkaa kahden arkipäivän sisällä.

Lainan takaisinmaksujen seuranta

Vastaanotettuasi lainan voit seurata koko maksusummasi jäljellä olevaa saldoa Shopify Adminin Pääoma-sivulta Shopify Capital -kohdassa.

Pääoma-sivulla voit tarkastella seuraavia takaisinmaksutietoja:

• Suoritettavan maksusummasi jäljellä oleva saldo.
  • Takaisin maksettu määrä maksusumman kokonaismäärästä.
  • Takaisinmaksujen siirtohistoria.

Tapahtumaraportin Kokonaismyynti-sarakkeessa on jokaisen päivän myyntitulo, ja Summa-sarakkeessa näkyy, paljonko tästä tulosta on maksettu Shopify Capitalille.

Lataa saldokirjeesi

Voit myös ladata saldokirjeen Shopify Adminisi Capital-sivulta. Saldokirjeellä voit näyttää pankkillesi, että sinulla ei ole enää taloudellisia velvoitteita, tai mikä on nykyinen saldosi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Pääoma.
  2. Klikkaa valintaa Näytä kaikki tapahtumat.
  3. Klikkaa Vie ja sitten Balance-saldokirje.
  4. Tallenna saldokirje laitteellesi.

Maksa jäljellä oleva saldo takaisin

Voit maksaa lainastasi takaisin minkä tahansa määrän, joka on yli 1 AUD, tai koko jäljellä olevan saldon yhdellä kertakorvauksella. Maksu veloitetaan samalta yrityksen pankkitililtä, joka on yhdistetty Shopify-tiliisi. Ostohintaa ei alenneta, jos maksat koko saldosi, eikä maksu takaa lisärahoituksen saamista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Pääoma.
  2. Klikkaa Suorita maksu.
  3. Valitse summa, jonka haluat maksaa:

• Jos haluat suorittaa maksun manuaalisesti, syötä summa Mukautettu summa -kenttään.
    • Jos haluat maksaa koko summan, valitse klikkaamalla Koko jäljellä oleva saldo.
  4. Klikkaa Seuraava vaihe ja tarkista sitten takaisin maksettava summa.

5. Klikkaa Suorita maksu.

Saat vahvistussähköpostin, kun takaisinmaksu on valmis.

Lainasi takaisinmaksun laskeminen

Voit laskea Shopify Capitalille päivittäin takaisin maksettavan määrän soveltamalla päivittäistä takaisinmaksuosuutta kauppasi päivittäisiin myyntituloihin. Jos myyntiä ei tehdä tietyn päivän aikana, takaisinmaksua ei vähennetä sinä päivänä.

Kun takaisinmaksua lasketaan, kauppasi päivittäiset myyntitulot sisältävät kaikki tilaukset, jotka on merkitty maksetuksi kyseisenä päivänä, riippumatta tilauksen lähteestä, maksunkäsittelytavasta tai siitä, onko tilaus myöhemmin hyvitetty tai peruutettu. Ainoat tilaukset, jotka eivät sisälly laskentaan, ovat testitilaukset, jotka on tehty Shopify Paymentsin ollessa testitilassa. Jos testitilaa ei ole aktivoitu tilausta tehdessä, tilaus sisällytetään kauppasi myyntituloihin päivän takaisinmaksun laskennassa.

Vähimmäismaksut

1. helmikuuta 2024 alkaen uusille Shopify Capital -lainoille otetaan käyttöön uusi käytäntö kahdesta vähimmäismaksujen kynnysarvosta. Tämä muutos on lisätty uusiin Capital-lainasopimusehtoihin. Osana tätä uutta käytäntöä Shopify Capital tekee laina-ajan 6 kuukauden ja 12 kuukauden kohdalla arvioinnit määrittääkseen, onko vähimmäismaksujen kynnysarvot täytetty. Nämä arvioinnit ovat tärkeitä sen varmistamiseksi, että etenet kohti lainasi maksamista.

Vähimmäistakaisinmaksut ovat 30 % kokonaislainasta 6 kuukauden kohdalla ja 60 % kokonaismaksusummasta 12 kuukauden kohdalla. Näiden maksujen laskenta perustuu päivittäisen myyntisi prosenttiosuuteen eli päivittäiseen maksuprosenttiin. Vähimmäismaksujen avulla pysyt ajan tasalla lainan takaisinmaksusta.

Jos et täytä vähimmäismaksujen kynnysarvoa näissä arviointikohdissa, lainasopimuksen mukaan seurauksena voi olla laiminlyönti. Katso lainasopimuksesta lisätietoja toimista, joihin voidaan ryhtyä, jos et suorita vähimmäismaksuja ja tapahtuu laiminlyönti.

Lainan takaisinmaksuaika

1. helmikuuta 2024 alkaen uusille Shopify Capital -lainoille otetaan käyttöön uusi käytäntö. Osana tätä käytäntöä sinulla on enintään 18 kuukautta aikaa maksaa laina takaisin, ennen kuin se katsotaan laiminlyödyksi. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy maksaa laina kokonaan takaisin 18 kuukauden kuluessa sen saantipäivämäärästä. Tästä 18 kuukauden jaksosta käytetään nimitystä lainan määräaika.

Lainan 18 kuukauden takaisinmaksuaika antaa selvän takarajan, jota kohti pyrit. On tärkeää, että hallinnoit raha-asioitasi ja teet maksuja säännöllisesti, jotta saat noudatettua tätä lainasopimuksen mukaista takarajaa.

Toisen lainan hakeminen

Kun olet saanut lainan, haluat ehkä hakea toista lainaa lisärahoitusta varten.

Jos olet oikeutettu hakemaan toista lainaa ja olet maksanut takaisin vähintään 65 % aktiivisesta lainastasi, uudet rahoitusvaihtoehdot näkyvät Shopify adminin Capital-sivulla.

Jos haet toista lainaa ja hakemuksesi hyväksytään, varat siirretään pankkitilillesi 2–5 arkipäivän kuluessa. Toisen lainasi takaisinmaksu alkaa vasta, kun olet maksanut ensimmäisen lainasi kokonaan takaisin.