Ulkoasu

Kun asennat Shopify Inboxin, siihen sisältyy verkkokaupan chatti automaattisesti, mutta se ei oletusarvoisesti näy asiakkaille. Kun asetat chatin näkyväksi, voit myös mukauttaa painiketta ja chatti-ikkunaa niin, että ne vastaavat verkkokauppasi teeman tyyliä.

Ota käyttöön verkkokaupan chatti

Oletusarvoisesti verkkokaupan chatti ei näy kaupassasi. Voit asettaa verkkokaupan chatin asiakkaidesi käytettäviin Shopify Adminin Ulkoasu-sivulla.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Inbox > Ulkoasu.
  2. Aseta verkkokaupan chatin näkyvyys tilaan Näkyvissä.
  3. Napauta Tallenna.

Verkkokaupan chatin kielen mukauttaminen

Verkkokaupan chatti näkyy samalla kielellä kuin teemasi. Jos käytät kieltä, jota ei tueta, verkkokaupan chatin kielenä käytetään oletusarvoisesti englantia.

Mukautetun tervehdyksen lisääminen

Oletustervehdys toivottaa asiakkaat tervetulleiksi verkkokauppasi chattiin. Voit mukauttaa tätä viestiä Shopify Adminissa Inboxin Ulkoasu-sivulla.

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Inbox > Ulkoasu > Tervehdys.
  2. Muokkaa viestiä klikkaamalla tekstiruutua.
  3. Napauta Tallenna.

Voit palauttaa tervehdysviestin oletusarvoiseksi viestiksi klikkaamalla Palauta oletusarvoon.

Chattia edeltävä lomake

Asiakkaat antavat yhteystietonsa ennen keskustelun aloittamista verkkokaupassa. Näin Inbox voi lähettää vastauksesi asiakkaan sähköpostiosoitteeseen, jos hän poistuu kaupastasi. Riippumatta siitä, katsotaanko chattivastauksia Inboxissa vai onko ne lähetetty sähköpostitse, ne näkyvät Inboxin keskusteluissa.

Voit esikatsella ennen chattia täytettävää lomaketta nähdäksesi, miten asiakkaasi näkevät sen. Klikkaa Esikatselu-painiketta tarkastellaksesi chatin esitietolomaketta.

Brändin mukauttaminen

Verkkokauppaasi selailevat asiakkaat voivat aloittaa kanssasi keskustelun selainikkunassa klikkaamalla chattipainiketta. Shopify Inboxin Ulkoasu-sivulla voit muuttaa painikkeen tyyliä ja väriä niin, että ne sopivat verkkokauppaasi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Inbox > Ulkoasu ja vieritä alas kohtaan Brändin mukauttaminen.

2. Kirjoita Väri-kenttään heksadesimaalikoodi tai valitse väri värivalitsimen avulla klikkaamalla pudotusvalikkoa. Jos valitun painikkeen värin ja taustavärin välinen kontrasti ei ole tarpeeksi suuri, näyttöön tulee varoitus. Liian vähäinen kontrasti voi tehdä verkkokaupan chattipainikkeen käytöstä vaikeaa joillekin käyttäjille.

3. Valitse Painikkeen tyyli. Valitse chattipainikkeen paikaksi avattavasta Painikkeen sijainti -valikosta joko Alhaalla oikealla tai Alhaalla vasemmalla.

4. Napauta Tallenna.

Asiakaskokemuksen esikatselu

Esikatseluikkunassa näet, miten asiakkaasi näkevät verkkokauppasi chatti-ikkunan. Voit siirtyä näkymästä toiseen käyttämällä pudotusvalikkoa, jos haluat esikatsella, miten verkkokauppasi chatti näkyy kaupassasi vierailijoille.

Ulkoasu-sivulla käytettävissä olevat esikatselut ovat:

• Chattia edeltävä lomake
  • Avoin keskusteluikkuna
  • Suljettu keskusteluikkuna
  • Tilauksen tilan kysely

Luo pikavastauksia -sivulla käytettävissä olevat esikatselut:

• Avoin keskusteluikkuna
  • Keskustelu

Pikavastaukset ja tilausten tilapyynnöt

Voit muuttaa näkyvien välittömien vastaustesi näyttöjärjestystä.

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Shopify Inbox > Ulkoasu.
  2. Klikkaa ⋮⋮ ja vedä kysymyksiä järjestääksesi näyttöluettelon haluamallasi tavalla.
  3. (Valinnainen) Muuta kysymystä tai vastausta tai piilota pikavastaustoiminto klikkaamalla Muokkaa.

Päivitetty luettelo näkyvistä pikavastauksista näkyy automaattisesti verkkokaupassasi.