Apple Business Chatin määrittäminen Shopify Inboxia varten

Kun yhdistät Shopify Inboxin Apple Business Chatiin, asiakkaat, jotka käyttävät iPhonea, iPadia tai Macia verkkokauppasi selaamiseen, voivat napauttaa painiketta, joka avaa keskustelun Viestit-sovelluksessa. Kun asiakas on avannut keskustelun kanssasi, hän voi aloittaa uuden keskustelun Viestit-sovelluksesta ilman, että hänen tarvitsee käydä verkkokaupassasi. Apple Business Chat -painike käännetään automaattisesti samalle kielelle, jolla verkkokauppasi näytetään.

Voit lukea ja vastata viesteihin Shopify Inboxissa mobiililaitteellasi ja kirjautumalla tietokoneellasi sivustolle shopifyinbox.com. Shopify Inboxin avulla voit myös tehdä seuraavia toimenpiteitä asiakkaiden kanssa käymissäsi keskusteluissa:

Vaatimukset

Apple Business Chat -keskusteluohjeet

Apple Business Chat -myyntikanavan asentaminen Shopifyhin

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Myyntikanavat-otsikon vieressä olevaa +-painiketta.
  2. Klikkaa Vieraile Shopify App Storessa.
  3. Hae Shopify App Storesta Apple Business Chat ja klikkaa sitten Apple Business Chat -hakutulosta.
  4. Klikkaa Add app (Lisää sovellus) -valintaa.

Määritä Apple Business Chat

Kun otat Apple Business Chatin käyttöön, valitset tuotteillesi luokan.

On tärkeää, että valitset yhden tai useamman luokan, jotka kuvaavat tuotteitasi tarkasti. Apple Business Chat näyttää Viestit-sovelluksessa kauppasi nimen vieressä kuvakkeen, joka perustuu valitsemaasi ensisijaiseen yritysluokkaan. Apple ei välttämättä hyväksy kauppaasi Apple Business Chatiin, jos tuoteluokat eivät ole tarkkoja. Varmista Apple Business Chatin toimintaperiaatteista ja parhaista käytännöistä, ettei tuotteitasi ole kiellettyjen tuotteiden luettelossa.

Sinun täytyy myös lisätä kauppasi tiedot ja hyväksyä Apple Business Chatin käyttöehdot.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjän Myyntikanavat-valikosta Apple Business Chatiin.

2. Valitse Yritysluokka-kohdassa ensisijainen luokka tuotteillesi. Jos myyt monenlaisia tuotteita, voit valita lisäksi enintään kaksi lisäluokkaa.

3. Tutustu kohtaan Business toimintaperiaatteet ja parhaat käytännöt ja vahvista sitten valintasi vahvistusruudussa.

4. Tutustu Apple Business Chatin käyttöehtoihin ja hyväksy ehdot valitsemalla valintaruutu.

5. Napauta Tallenna.

Määrityksen jälkeen Apple tarkastaa kauppasi hyväksyntää varten. Hyväksynnän saaminen voi kestää enintään 48 tuntia, ja saat sähköpostiviestin, kun Apple on hyväksynyt kauppasi. Jos sinulla on kysyttävää yrityksesi Business Chat -hyväksynnän tilasta, voit ottaa yhteyttä Apple-tukeen osoitteeseen registry@apple.com.

Kun kauppasi on hyväksytty, Apple Business Chat -painike otetaan automaattisesti käyttöön verkkokaupassasi, jotta asiakkaat voivat lähettää sinulle viestejä. Asiakkaat, jotka selaavat kauppaasi iPhonella, iPadilla tai Macilla, näkevät painikkeen, jota napauttamalla he voivat avata keskustelun laitteen Viestit-sovelluksessa.

Apple Business Chatin mukauttaminen verkkokauppaasi varten

Kun kauppasi on hyväksytty Apple Business Chatia varten, voit mukauttaa Apple Business Chatia seuraavilla tavoilla:

• Mukauta logon ja ylätunnisteen väriä
  • Chattaa Viesteillä -painikkeen mukauttaminen

Mukauta logon ja ylätunnisteen väriä

Voit muokata Apple Business Chat -viesteissä näkyvää logoa ja taustaväriä, niin että ne vastaavat kauppasi brändiä. Kun lisäät mukautuksia, voit esikatsella niitä Shopifyssa, jotta näet, miltä ne näyttävät iOS-laitteiden vaaleassa ja tummassa tilassa. Apple tarkastaa kaikki lähetetyt logot, joten logon lähettämisen ja sen julkistamisen välillä voi olla viivettä.

Logokuva näkyy kaupan nimen vieressä asiakkaan viestiluettelossa ja kauppasi kanssa käytävien keskustelujen ylätunnisteessa Viesteissä. Logona käytettävän kuvan on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Sen muodon on oltava neliö.
  • Sen on oltava vähintään 1024 x 1024 pikseliä, mutta ei yli 2560 pikseliä.
  • Sen on oltava JPG- tai PNG-tiedosto, ja sen tiedostokoko on oltava alle 2 Mt.
  • Siinä ei saa olla läpinäkyviä alueita.
  • Sen leveydestä ja pituudesta 10 prosenttia on oltava täytettä.

Ylätunnisteen väriä käytetään kauppasi kanssa Viesteissä käytävien keskustelujen ylätunnisteessa.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjän Myyntikanavat-valikosta kohtaan Apple Business Chat > Mukautukset.

2. Klikkaa Lataa uusi logo ja valitse sitten logokuvatiedosto.

3. Kirjoita Viestin ylätunnisteen väri -kenttään ylätunnistevärin heksadesimaalikoodi tai valitse väri värivalitsimella.

4. klikkaa Mukautukset-sivun alaosasta Tallenna.

Voit milloin tahansa palauttaa ylätunnisteen värin oletusarvoksi. Ylätunnisteen oletusväri on harmaa.

Chattaa Viesteillä -painikkeen mukauttaminen

Voit muuttaa Chattaa Viesteillä -painikkeen sijaintia ja tyyliä verkkokaupassasi. Et voi muuttaa chattikuvaketta tai painikkeessa olevaa viestiä.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjän Myyntikanavat-valikosta kohtaan Apple Business Chat > Mukautukset.

2. Valitse painikkeen tyyliä koskeva vaihtoehto.

3. Valitse painikkeen sijainti.

4. Napauta Tallenna.

Apple Business Chat ‑viestien lukeminen ja niihin vastaaminen Shopify Inboxissa

Voit tarkastella asiakkaiden lähettämiä Apple Business Chat ‑viestejä ja vastata niihin Shopify Inbox ‑sovelluksen avulla mobiililaitteella tai kirjautumalla sivustolle shopifyinbox.com tietokoneellasi. Lue lisää viestien lukemisesta ja niihin vastaamisesta Shopify Inboxissa.

Apple Business Chatia käyttävien asiakkaiden viesteissä ei näytetä asiakkaan kuvaa tai nimeä. Apple Business Chat kätkee asiakkaan henkilöllisyyden, mutta Shopify Inbox yhdistää jokaisen anonyymin asiakkaan oletusarvoiseen avatariin ja yksilölliseen kaupan käyttäjänimeen.

Kun asiakas on avannut keskustelun kanssasi, hän voi aloittaa uuden keskustelun Viestit-sovelluksesta ilman, että hänen tarvitsee käydä verkkokaupassasi. Jos asiakas poistaa keskustelun kaupassasi, et voi lähettää hänelle uusia viestejä. Voit merkitä keskustelun valmiiksi Shopify Inbox -sovelluksesta.

Shopify Inboxin avulla voit myös tehdä seuraavia toimenpiteitä asiakkaiden kanssa käymissäsi keskusteluissa:

• jaa tuotteita
  • jaa alennuskoodeja

Tuotteiden jakaminen

Voit jakaa Shopify Inboxin kautta tuotteita, jotka ovat saatavilla verkkokaupassasi, ja asiakkaat näkevät ne Apple Business Chatissa.

Toimi näin:

1. Avaa keskustelu Inbox-sovelluksessasi.

2. Napauta kaupan kuvaketta.

3. Avaa saatavilla olevien tuotteiden luettelo napauttamalla Tuotteet.

4. Napauta tuotetta.

5. Valitse Jaa tuotesivu ja napauta sen jälkeen Lähetä.

Alennuskoodien jakaminen

Voit jakaa alennuskoodin viestillä. Jos asiakas napauttaa alennuskoodin linkkiä, alennus lisätään automaattisesti kassalla.

Toimi näin:

1. Avaa keskustelu Shopify Inboxissa.

2. Valitse kaupan kuvake.

3. Valitse Alennukset.

4. Valitse alennuskoodi, jonka haluat jakaa, ja napauta sitten Lähetä-valintaa.

Apple Business Chat -tilausten tarkasteleminen Shopifyssa

Et näe keskustelun sisällä, onko tilaus maksettu. Jos käytät Shopify Mobile -sovellusta, saat tilausilmoituksen, kun tilaus on maksettu.

Toimi näin:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa Luonnokset.

3. klikkaa tilausluettelon yläosasta Valmis.

4. Näytä tilauksen tiedot klikkaamalla tilausluonnosta. Valmiisiin Shopify Inboxin kautta lähetettyihin tilauksiin merkitään huomautus tilauksen aikajanalla.

Asiakaskokemus

Kun olet ottanut Chattaa Viesteillä -painikkeen käyttöön, asiakkaat, jotka käyvät verkkokaupassasi iOS-laitteella, näkevät verkkokaupan sivuilla valinnan, jolla he voivat aloittaa chatin.

Esimerkki mobiilikaupan kotisivusta, jossa on chattaa viesteillä -painike

Asiakkaat voivat aloittaa chatin napauttamalla painiketta, joka avaa keskustelun Viestit-sovelluksessa.

Kun jaat tuotteen tai lähetät tilauksen, asiakkaat näkevät tuotekuvan Viestit-sovelluksessa. Jos olet ottanut Apple Payn käyttöön, asiakkaat voivat napauttaa Apple Pay -kuvaketta ja maksaa suoraan Viestit-sovelluksessa.

Asiakkaat voivat poistaa keskustelun Viestit-sovelluksesta, jos he haluavat lopettaa viestien vastaanottamisen kaupastasi.

Ota Apple Business Chat käyttöön Shopifyssa

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä ensin kohtaa Apple Business Chat ja sitten Mukautukset.

2. Klikkaa Ota käyttöön -valintaa Chattaa Viestit-painiketta käyttämällä -osiossa.

3. Klikkaa Vahvista.

Apple Business Chatin poistaminen käytöstä Shopifyssa

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä ensin kohtaa Apple Business Chat ja sitten Mukautukset.

2. Klikkaa kohdassa Chattaa Viesteillä -painike Poista käytöstä.

3. Klikkaa Vahvista.

Apple Business Chatin poistaminen Shopifysta

1. Klikkaa Apple Business Chatin vieressä olevaa roskakorikuvaketta.