Verkkokaupan chatti

Shopify Inboxissa on verkkokaupan chatti (aiemmin Shopify Chat). Käyttämällä Shopify Inboxia tietokoneella tai mobiililaitteella voit lukea asiakkaidesi viestejä ja vastata niihin ja lähettää tuotelinkkejä, kuvia tai alennuskoodeja.

Ota käyttöön verkkokaupan chatti

Shopify Inbox sisältää verkkokaupan chatin, mutta sitä ei ole oletusarvoisesti otettu käyttöön.

Toimi näin:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Inbox > Ulkoasu.

2. Klikkaa Verkkokaupan chatin näkyvyys -osiossa Näkyvissä.

3. Napauta Tallenna.

Jos haluat poistaa verkkokaupan chatin käytöstä, noudata yllä olevia ohjeita ja valitse Ei näkyvissä. Tämä poistaa chattipainikkeen verkkokaupastasi.

Verkkokaupan chatin mukauttaminen

Voit mukauttaa painiketta ja chatti-ikkunaa niin, että ne vastaavat verkkokauppasi teeman tyyliä.

Verkkokaupan chattipainikkeen mukauttaminen

Verkkokauppaasi selailevat asiakkaat voivat aloittaa kanssasi keskustelun selainikkunassa klikkaamalla chattipainiketta. Shopify-ylläpitäjän Ulkoasu-sivulla voit muuttaa painikkeen tyyliä ja väriä niin, että ne sopivat verkkokauppaasi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Inbox > Ulkoasu.

2. Valitse verkkokaupan chatin tyyli. Valitse chattipainikkeen paikka avattavasta Sijainti-valikosta.

3. Kirjoita Väri-kenttään heksadesimaalikoodi tai klikkaa pudotusvalikkoa, jos haluat valita värin värivalitsimella.

4. Napauta Tallenna.

Verkkokaupan chatin kielen mukauttaminen

Verkkokaupan chatti näkyy samalla kielellä kuin teemasi. Jos käytät kieltä, jota ei tueta, verkkokaupan chatin kielenä käytetään oletusarvoisesti englantia.

Verkkokaupan chatin tervehdysten mukauttaminen

Kun asiakas klikkaa kaupassasi olevaa chattipainiketta, tervetuloviesti näkyy chattiruudun ylätunnisteessa. Jos olet ottanut käyttöön jatkoviestin tai poissaoloviestin, viesti näytetään asiakkaalle, kun hän kirjoittaa keskusteluikkunaan ensimmäisen kerran. Voit mukauttaa automatisoituja viestejä Shopify-ylläpitäjässä kohdassa Inbox > Tallennetut vastaukset. Saat lisätietoja tutustumalla kohtaan Automatisoidut viestit.

Verkkokaupan chattiviestien lukeminen ja niihin vastaaminen

Voit lukea asiakkaiden viestejä ja vastata niihin Shopify Inbox -sovelluksessa iOS-, iPadOS- tai Android-laitteella tai kirjautumalla sisään Shopify Inboxiin tietokoneella osoitteessa shopifyinbox.com.

Verkkokaupan chattia käyttävien asiakkaiden viesteissä ei näytetä asiakkaan kuvaa tai nimeä, mutta Shopify Inbox yhdistää jokaisen anonyymin asiakkaan oletusarvoiseen Avatariin ja yksilölliseen kaupan käyttäjänimeen.

Tutustumalla kohtaan Keskustelut saat lisätietoja verkkokaupan chattiviestien lukemisesta ja niihin vastaamisesta.

Tekstiviestien ja sähköpostien lähettäminen Shopify Inboxin avulla

Asiakkaat voivat antaa puhelinnumeronsa tai sähköpostiosoitteensa, kun he esittävät kysymyksen verkkokaupan chatissa. Tällä tavalla he voivat saada sinulta vastauksen tekstiviestitse tai sähköpostitse sen sijaan, että joutuisivat odottamaan vastausta live chatissa. Jos asiakas antaa puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen, joka ei vastaa mitään olemassa olevaa asiakasta, luodaan uusi asiakas. Vastaukset lähetetään asiakkaalle sekä tekstiviestillä tai sähköpostitse että live chatissa, jos ikkuna on vielä aktiivinen. Tämä ominaisuus on kauppiaille ilmainen, mutta tekstiviestejä käyttävä asiakas saattaa joutua maksamaan viesti- ja tiedonsiirtomaksuja.

Jos asiakas antaa sähköpostiosoitteen, kauppiaan vastaus toimitetaan sähköpostimallissa, joka sisältää kaupan nimen ja logon, jos se on saatavilla. Sähköpostiviestin teksti sisältää uuden vastauksen ja enintään kymmenen viestiä keskustelusta asiayhteyden selkeyttämistä varten.

Asiakaskokemus

Keskustelu avautuu selaimeen, kun asiakas napauttaa chattipainiketta. Hän voi jatkaa verkkokaupassasi sivuilla liikkumista, ja keskustelu pysyy avoinna, kunnes hän sulkee sen. Jos asiakas poistuu kaupasta, keskustelu säilytetään hetken ajan, jotta asiakas voi jatkaa keskustelua, jos hän palaa takaisin verkkosivullesi.

Kun asiakas on lähettänyt ensimmäisen viestinsä, häntä pyydetään antamaan yhteystietonsa. Jos asiakas on Kanadassa tai Yhdysvalloissa, häntä pyydetään antamaan puhelinnumeronsa. Jos asiakas on muualta, häntä pyydetään antamaan sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on syöttänyt yhteystietonsa, hänelle luodaan kauppaasi asiakastietue tai sitä verrataan kauppaasi, ja sinulle lähetetään ensimmäinen viesti, jotta keskustelu voisi jatkua.

Tilauksen haku

Sen lisäksi, että asiakkaat voivat viestiä kauppiaiden kanssa verkkokaupan chatin avulla, he voivat käyttää sitä tilauksensa tilan seuraamiseen. Asiakkaat voivat avata verkkokaupan chatin, valita Haluan päivityksen tilauksestani ja kirjoittaa sitten tilauksen numero ja tilaukseen liitetyn sähköpostiosoitteen. Asiakas saa keskusteluikkunaan vastauksen, joka sisältää tiedon tilauksen jakelun tilasta, linkin tilauksen seurantaan, jos tilaus on lähetetty, tai linkin tilauksen tilasivulle, josta asiakas saa lisätietoja. Jos asiakas syöttää väärän sähköpostiosoitteen tai tilausnumeron, hänelle lähetetään virheilmoitus.