Sopimukseen sisältyvät ominaisuudet

Shopifyn hinnoittelu­sopimukset sisältävät erilaisia ja eritasoisia ominaisuuksia. Jokaiselle yritykselle toimii oman­laisensa sopimus, ja tämän oppaan avulla voit etsiä itsellesi parhaiten toimivia vaihtoehtoja.

Jos tarvitset jälleenmyyntiä varten laitteita, kuten kassakoneen, viivakoodinlukijan tai kuittitulostimen, harkitse Shopify vähittäismyyntiä varten -vaihtoehtoa.

Eri sopimusten ominaisuudet

Hinnoittelu ja sopimukset -sivun Shopify-sopimuksiin sisältyy:

Rajoittamaton tuotteiden määrä

Shopify-kaupassasi myytävien tuotteiden määrää ei ole rajoitettu.

Rajoittamaton kaistanleveys ja verkkotallennustila

Veloitus ei perustu siihen, kuinka monta kävijää verkkokaupassasi käy tai kuinka monta tiedostoa tai valokuvaa lataat Shopifyhin.

Shopify Point of Sale

Shopify Point of Sale mahdollistaa myynnin fyysisessä tai pop-up-kaupassa. Shopify POS on sovellus iOS- ja Android-laitteisiin, ja sillä voi käsitellä tilauksia ja maksuja henkilökohtaisesti. Shopify Adminiin pääset kaikista selaimista ja voit hoitaa siellä kaikkia kauppaasi liittyviä asioita.

lahjakortit

Lahjakortit ovat erinomainen tapa laajentaa nykyistä asiakaskuntaa ja houkutella uusia asiakkaita.

Asiakkaat voivat käyttää lahjakortteja useammalla kuin yhdellä käyntikerralla, toisin kuin alennuskoodeja. Joustavia hintaluokkia hyödyntäen voit luoda kauniita, räätälöityjä lahjakortteja, joita asiakkaat voivat ostaa ystävilleen ja perheelleen.

Verkkomyyntikanavat

Shopify-palvelu mahdollistaa verkossa myynnin useita myyntikanavia käyttäen. Jokaisesta myyntikanavasta on yhteys Shopifyhin, joten voit helposti seurata tuotteita, tilauksia ja asiakkaita kaikilla alustoilla.

Petosanalyysi

Kun käytät Shopify Payments -palvelua, saat automaattisesti käyttöösi sisäänrakennetun petosanalyysitoiminnon. Tämä ominaisuus merkitsee mahdollisesti vilpilliset tilaukset ja ilmoittaa niistä sinulle. Näiden ongelmien nopea ratkaiseminen auttaa sinua välttämään takaisinperintää ja tappioita.

Manuaalinen tilauksen luominen

Voit luoda uusia tilauksia ja syöttää maksutiedot suoraan Shopify Administa. Voit esimerkiksi luoda manuaalisesti puhelimitse saadun tilauksen ja sen jälkeen lähettää asiakkaalle sähköpostilla kuitin kaikkien tilaustietojen kanssa.

Alennuskoodit

Voit laajentaa asiakaskuntaasi alennuskoodien avulla seuraavasti:

• lähetä uusille asiakkaille tervetulokoodeja
  • tarjoa erityis­tarjouksia some-seuraajillesi ja postitus­listojesi asiakkaille
  • tekemällä yhteistyötä bloggaajien kanssa voit mainostaa verkko­kauppaasi.

Hylätyn ostoskorin palautus

Hylätyn ostoskorin palautus (ACR) lähettää automaattisesti sähköpostit asiakkaille, jotka poistuvat kaupastasi suorittamatta maksua loppuun.

Asiakas voi hylätä tilauksensa monesta syystä: Kassalla maksaessa on voinut ilmaantua epä­selvyyksiä, luottokortti saatetaan hylätä tai asiakas voi päättää etsiä tuotetta jostakin muualta.

Hylätyn ostoskorin palautuksen myötä voit muokata sähköpostia, joka lähetetään kaupasta poistuneille asiakkaille. Voit liittää mukaan alennus­­koodeja asiakkaille, jotka poistuivat ennen maksu­vaihetta, mikä voi rohkaista heitä palaamaan. Jos kaupassasi on paljon kävijöitä, kannattaa hylätyn ostoskorin palautukseen sijoittaa, sillä se vähentää menetet­tyjen tilausten määrää.

Henkilöstö

Henkilöstö­kirjautumiset antavat työntekijöille perus­ylläpidon oikeudet ja samalla rajoittavat pääsyä arka­luonteisiin tietoihin. Henkilöstökirjautumisten avulla voit myös tarkastella tietyn työntekijän tekemiä päivityksiä ja muutoksia kaupan aikajanalla.

Kun rekisteröidyt Shopify-kauppiaaksi, saat automaattisesti tilin, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Valitsemastasi sopimuksesta riippuen voit lisätä kirjautumisoikeuksia henkilöstölle:

Henkilöstö
Shopify Lite Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Henkilöstön lisäoikeudet 1 2 5 15

Jos käytät Shopify POSia ja kaupallasi on vähintään Shopify-sopimus, voit luoda POS PIN -koodeja henkilökunnallesi. POS PIN -koodien lukumäärää ei ole rajoitettu.

Analytiikka

Kaiken tasoisiin sopimuksiin sisältyy analytiikka, joka näyttää tärkeimmät analytiikkatiedot esimerkiksi myynnistä, tilauksista ja verkkokaupan kävijätiedoista.

Talousraportit

Talousraportit mahdollistavat yrityksesi tärkeimpien taloudellisten tietojen tarkastelun. Talousraportissa on yhteenveto myynnistä, maksuista ja vireillä olevasta myynnistä. Tarkemmat tiedot näkyvät täydellisissä talousraporteissa.

Asiakastuki

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua kauppasi toimintojen kanssa, voit ottaa yhteyttä Shopifyn tukitiimiin puhelimitse, sähköpostilla tai chatissa.

Tällä hetkellä 24/7-chattimme ja puhelintukemme on saatavilla vain englanniksi. Tarjoamme 24/7-sähköpostitukea seuraavilla kielillä:

• kiina (yksinkertaistettu)
  • kiina (perinteinen)
  • tšekki
  • tanska
  • hollanti
  • englanti
  • suomi
  • ranska
  • saksa
  • Italia
  • japani
  • korea
  • norja
  • puola
  • portugali (Brasilia)
  • portugali (Portugali)
  • espanja
  • ruotsi
  • thai
  • turkki
  • vietnam

Shopify tarjoaa sähköpostitukea 24/7 ja chat-tukea englanniksi kaikille Shopify-sopimuksille. Jos kaupallasi on Basic Shopify -sopimus tai laajempi, saat käyttöösi myös englanninkielisen 24/7 puhelintuen.

Asiakastuki
Shopify Lite Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Tarjottu tuki 24/7 sähköposti ja live-chatti 24/7 puhelin, sähköposti ja live-chatti 24/7 puhelin, sähköposti ja live-chatti 24/7 puhelin, sähköposti ja live-chatti

Shopify Lite -sopimus

Shopify Lite -sopimus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat myydä tuotteita ilman verkkokaupan ylläpitämistä. Jos haluat myydä tuotteitasi sosiaalisessa mediassa tai upottaa Osta-painikkeen omalle verkkosivustollesi tai blogiisi, tässä sopimuksessa se on mahdollista.

Tuotteidesi myynti henkilökohtaisesti – esimerkiksi kauppahallissa, messuilla tai pop-up-kaupassa – onnistuu Shopify Lite -sopimuksella Shopify Point of Sale -sovellusta sekä kortinlukijaa käyttäen.

Shopify Lite -sopimus sisältää Shopifyn myyntipisteen ja Osta-painikkeen myyntikanavien vakio-ominaisuudet, Analytiikka-sivun sekä talousraportit. Shopify Lite -sopimukseen ei sisälly verkkokaupan myyntikanavaa.

Basic Shopify -sopimus

Basic Shopify -sopimus tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut liiketoimintasi pyörittämiseen.

Verkkokauppa

Jos käytät Basic Shopify -sopimusta tai laajempaa, voit luoda ja tehdä omanlaisesi verkkokaupan tuotteiden esittelyä varten. Kaikkien tuotteiden, tilausten ja asiakastietojen hallinnointi käy Shopify Adminin kautta.

Shopifyn omalla sisäänrakennetulla teemaeditorilla voit tehdä perusmuutoksia verkko­kaupan fontteihin, väreihin ja sivun aset­teluun ilman laajempaa koodaamistyötä. Jos haluat muokata ulkoasua ja toimintoja pidemmälle, voit tutustua teemojen muokkaamisen oppaisiin tai palkata Shopify-asiantuntijan avuksesi. Shopify-tiliin voi lisätä jopa 20 teemaa. Lisäämällä useampia teemoja voit kokeilla uusia teemoja, säilyttää julkaise­mastasi teemasta versioita eri sesonkeja varten tai testata julkaistun teeman kopioon tekemiäsi muutoksia.

Verkkokauppaasi kuuluu myös oma blogitoiminto artikkeleiden julkaisemista, tapahtumien ja kampanjoiden tiedottamista sekä asiakkaiden antamaa palautetta varten.

SSL-varmenne

SSL-varmenne on tietoturva­protokolla, joka luo suojatun yhteyden palvelimen ja selaimen välille turvaten sinun ja asiakkaasi tiedot.

Voit ottaa Shopifyssa käyttöön SSL-sertifikaatit, jotta voit salata verkkokaupan sisällön ja julkaista sen turvallisesti käyttäen HTTP-protokollan sijaan HTTPS-protokollaa. SSL-lukkokuvake näkyy tällöin osoiterivillä verkkokaupan URL-osoitteen vieressä.

Muut raportit

Jos käytät Basic Shopify -sopimusta, voit tarkastella talousraportin lisäksi kauppasi hankinta­raportteja, erilaisia käyttäytymis­raportteja ja markkinointi­raporttia. Niistä saat hyödyllistä tietoa verkkokaupan liikenteestä yritystoimintasi laajentamisen tueksi.

Shopify-sopimus

Shopify-sopimus sisältää kaikki Basic Shopifyn ominaisuudet ja tarjoaa lisäksi laajemman katsauksen myyntisi kehitys­suunnista ammatti­maisilla raporteilla. Niissä annetujen tietojen avulla saat paremman käsityksen asiakkaiden selauskäyttäy­tymisestä kaupassasi ja tavoista tutkia tuotteitasi.

Jos kauppasi myynti kasvaa, voit myös hyötyä tämän sopimuksen alhaisemmista luottokorttien käsittelymaksuista ja palvelumaksuista.

Ammattimaiset raportit

Ammattimaiset raportit sisältävät Shopify Adminissa saatavilla olevia arvokkaita myyntitietoja. Tätä tietoa voi käyttää seuraavasti:

• Järjestä verkkokauppasi asiakkaiden ostotrendien perusteella.
  • Suunnittele ja valmistaudu markkinointikampanjoihin.
  • Ajamalla raportteja saat tietoa siitä, kuinka paljon myyntiveroa kerätään, jotta verojen käsittelyprosessisi olisi tehokkaampi.

Asiakasraporteista voit kerätä arvokasta dataa ihmisten tavoista käyttää kauppaasi tai siitä ketkä tuotteitasi ostavat. Raporteissa ilmoitetaan:

• Asiakkaat tietyn ajanjakson aikana
  • Ensikertalaisille tehty myynti verrattuna palaaville asiakkaille tehtyyn myyntiin
  • Asiakkaat maittain
  • Palaavat asiakkaat
  • Kerta-asiakkaat

Advanced Shopify -sopimus

Advanced Shopify -sopimus sisältää kaikki Shopify-sopimuksen ominaisuudet, ja sen luottokorttien käsittelymaksut ja palvelumaksut ovat alhaisimmat. Advanced Shopify -sopimus on hyvä valinta, jos haluat mukautua liiketoiminnan kasvuun ja etsiä lisämahdollisuuksia analytiikan avulla.

Raporttien mukauttaminen

Advanced Shopify -sopimus tarjoaa paitsi ammattimaiset raportit, myös mahdollisuuden luoda mukautettuja raportteja.

Voit mukauttaa valmiita raportteja tai luoda omia raportteja täysin alusta.

Monipuolisilla ominaisuuksilla myynnin seuranta onnistuu liikennelähteen, kuten Google Adsin, perusteella. Jos esimerkiksi maksat Google Ads -mainoksista tai vastaavasta palvelusta, voit luoda raportin seuraamaan tuotteiden myyntiä palvelun tuoman liikenteen mukaan. Tämän avulla voit siis arvioida ja tehostaa markkinointistrategiaasi.

Edistyksellinen asiakasraportointi

Advanced Shopify tarjoaa Shopify-sopimuksesta tutut Asiakasraportit, mutta myös mahdollisuuden tarkastella riski- ja vakioasiakkaita omina raportteinaan.

Kuljetusliikkeiden lasketut toimitushinnat

Lasketut toimituskulut -ominaisuus mahdollistaa integroimisen kolmansien osapuolten kuljetusliikkeiden kanssa, jolloin asiakkaat näkevät ajantasaiset toimituskulut tilatessaan kaupastasi. Asiakkaasi voivat myös valita useista toimitusvaihtoehdoista, mukaan lukien vakio-, pika- ja yhden päivän toimitus.

Asiakkaat ostavat luotta­vaisemmin mielin, kun oikeat toimitus­hinnat ilmoitetaan jo tilauksen yhteydessä, etkä itse joudu miettimään yliveloittamista tai tappioita ilmoittamalla pyöristettyjä tai likimääräisiä hintoja.

Jos olet toimit Yhdysvalloissa, voit yhdistää tämän ominaisuuden Shopify Shipping -palveluun saadaksesi USPS:n alennushinnat.

Kansainvälinen hinnoittelu

Sen lisäksi, että voit luoda pyöristyssääntöjä tuotteiden hinnoille ja toimituskuluille, voit myös hallita kansainvälistä hinnoitteluasi määrittämällä maille ja alueille omia tuotehintoja ja hinnanoikaisuja.

Lue lisää kansainvälisestä hinnoittelusta.