Sopimukseen sisältyvät ominaisuudet

Shopifyn hinnoittelu­sopimukset sisältävät erilaisia ja -tasoisia ominaisuuksia. Jokaiselle yritykselle toimii oman­laisensa sopimus, joten tästä oppaasta voit hakea itsellesi toimivimpia vaihtoehtoja.

Jos tarvitset jälleen­myyntiä varten laitteita (kuten kassakoneen, viivakoodin­lukijan tai kuitti­tulostimen), kannattaa tutustua kohtaan Shopify jälleenmyyntiä varten.

Eri sopimusten ominaisuudet

Hinnoittelu ja sopimukset -sivun Shopify-sopimuksiin sisältyy:

• rajoittamaton tuotteiden määrä
  • rajoittamaton kaistanleveys ja verkkotallennustila
  • Shopify Point of Sale
  • lahjakortit
  • verkkomyyntikanavat
  • petosanalyysi
  • manuaalinen tilauksen luonti
  • alennuskoodit
  • henkilökunta
  • yhteenveto-dashboard
  • rahoitusta koskevat raportit
  • asiakastuki.

Rajoittamaton tuotteiden määrä

Shopify-kaupassa myynnissä olevien tuotteiden määrälle ei ole rajoitusta.

Rajoittamaton kaistanleveys ja verkkotallennustila

Veloitus ei perustu siihen, kuinka monta kävijää verkkokaupassasi käy tai kuinka monta tiedostoa tai valokuvaa lataat Shopifyhin.

Shopify Point of Sale

Shopify Point of Sale mahdollistaa myynnin fyysisessä tai pop-up-kaupassa. Shopify POS on sovellus iOS- ja Android-laitteisiin, ja sillä voi käsitellä tilauksia ja maksuja henkilökohtaisesti. Shopify-ylläpitäjään pääset kaikista selaimista ja voit hoitaa siellä kaikkia kauppaasi liittyviä asioita.

lahjakortit

Lahjakortit ovat erinomainen tapa laajentaa nykyistä asiakaskuntaa ja houkutella uusia asiakkaita.

Asiakkaat voivat käyttää lahjakortteja useammalla kuin yhdellä käyntikerralla, toisin kuin alennuskoodeja. Joustavia hintaluokkia hyödyntäen voit luoda kauniita, räätälöityjä lahjakortteja, joita asiakkaat voivat ostaa ystävilleen ja perheelleen.

Verkkomyyntikanavat

Shopify-palvelu mahdollistaa verkossa myynnin useita myyntikanavia käyttäen. Jokaisesta myyntikanavasta on yhteys Shopifyhin, joten voit helposti seurata tuotteita, tilauksia ja asiakkaita kaikilla alustoilla.

Petosanalyysi

Kun käytät Shopify Payments -palvelua, saat automaattisesti käyttöösi sisäänrakennetun petosanalyysitoiminnon. Tämä ominaisuus merkitsee mahdollisesti vilpilliset tilaukset ja ilmoittaa niistä sinulle. Näiden ongelmien nopea ratkaiseminen auttaa sinua välttämään takaisinperintää ja tappioita.

Manuaalinen tilauksen luominen

Voit luoda uusia tilauksia ja syöttää maksutiedot suoraan Shopify-ylläpitäjästä. Voit esimerkiksi luoda manuaalisesti puhelimitse saadun tilauksen ja sen jälkeen lähettää asiakkaalle sähköpostilla kuitin kaikkien tilaustietojen kanssa.

Alennuskoodit

Tarjoamalla alennuskoodeja voit rakentaa asiakaskuntaasi ja kannustaa nykyisiä asiakkaita ostoksille:

• Uuusille asiakkaille voi lähettää tervetulokoodeja
  • Voit tarjota erityis­tarjouksia some-seuraajillesi ja postitus­listojesi asiakkaille
  • Tekemällä yhteistyötä bloggaajien kanssa voit mainosta verkko­kauppaasi

Hylätyn ostoskorin palautus

Hylätyn ostoskorin palautus (ACR) lähettää automaattisesti sähköpostit asiakkaille, jotka poistuvat kaupastasi suorittamatta maksua loppuun.

Asiakas voi hylätä tilauksensa monesta syystä: Kassalla maksaessa on voinut ilmaantua epä­selvyyksiä, luottokortti saatetaan hylätä tai asiakas voi päättää etsiä tuotetta jostakin muualta.

Hylätyn ostoskorin palautuksen myötä voit muokata sähköpostia, joka lähetetään kaupasta poistuneille asiakkaille. Voit liittää mukaan alennus­­koodeja asiakkaille, jotka poistuivat ennen maksu­vaihetta, mikä voi rohkaista heitä palaamaan. Jos kaupassasi on paljon kävijöitä, kannattaa hylätyn ostoskorin palautukseen sijoittaa, sillä se vähentää menetet­tyjen tilausten määrää.

Henkilöstö

Henkilöstö­kirjautumiset antavat työntekijöille perus­ylläpidon oikeudet ja samalla rajoittavat pääsyä arka­luonteisiin tietoihin. Henkilöstökirjautumiset myös näyttävät tietyn työntekijän tekemät päivitykset ja muutokset kaupan aikajanalla.

Kun rekisteröidyt Shopify-kauppiaaksi, saat automaattisesti tilin, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Valitsemastasi sopimuksesta riippuen voit lisätä kirjautumisoikeuksia henkilöstölle:

Henkilöstö
Shopify Lite Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Henkilöstön lisäoikeudet 1 2 5 15

Jos käytät Shopify POSia ja kaupallasi on vähintään Shopify-sopimus, voit luoda POS PIN -koodeja henkilökunnallesi. POS PIN -koodien lukumäärää ei ole rajoitettu.

Yhteenvetopaneeli

Kaiken tasoisiin sopimuksiin kuuluu Yhteenvetopaneeli, joka näyttää tärkeimmät analyysit esimerkiksi myynnistä, tilauksista ja verkkokaupan kävijätiedoista .

Talousraportit

Talousraportit mahdollistavat yrityksesi tärkeimpien taloudellisten tietojen tarkastelun. Talousraportissa on yhteenveto myynnistä, maksuista ja vireillä olevasta myynnistä. Tarkemmat tiedot näkyvät täydellisissä talousraporteissa.

Asiakastuki

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua kauppasi toimintojen kanssa, voit ottaa yhteyttä Shopifyn tukitiimiin puhelimitse, sähköpostilla tai chatissa.

Tällä hetkellä 24/7-chattimme ja puhelintukemme on saatavilla vain englanniksi. Tarjoamme 24/7-sähköpostitukea seuraavilla kielillä:

• kiina (yksinkertaistettu)
  • kiina (perinteinen)
  • tšekki
  • tanska
  • hollanti
  • englanti
  • suomi
  • ranska
  • saksa
  • Italia
  • japani
  • korea
  • norja
  • puola
  • portugali (Brasilia)
  • portugali (Portugali)
  • espanja
  • ruotsi
  • thai
  • turkki
  • vietnam

Shopify tarjoaa sähköpostitukea 24/7 ja chat-tukea englanniksi kaikille Shopify-sopimuksille. Jos kaupallasi on Basic Shopify -sopimus tai laajempi, saat käyttöösi myös englanninkielisen 24/7 puhelintuen.

Asiakastuki
Shopify Lite Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Tarjottu tuki 24/7 sähköposti ja live-chatti 24/7 puhelin, sähköposti ja live-chatti 24/7 puhelin, sähköposti ja live-chatti 24/7 puhelin, sähköposti ja live-chatti

Shopify Lite -sopimus

Shopify Lite ‑sopimus on suunnattu kaikille, jotka haluavat myydä tuotteita ilman verkkokaupan ylläpitämistä. Jos haluat upottaa Osta-painikkeen omaan verkko­sivustoosi tai blogiisi, tällä sopimuksella se on mahdollista.

Tuotteidesi myynti henkilökohtaisesti – esimerkiksi kauppahallissa, messuilla tai pop-up-kaupassa – onnistuu Shopify Lite -sopimuksella Shopify Point of Sale -sovellusta sekä kortinlukijaa käyttäen.

Shopify Lite ‑sopimus tarjoaa Shopifyn vakio-ominaisuudet myyntipisteen ja Osta-painikkeen sisältäville myyntikanaville, yhteenvetopaneelin sekä talousraportin. Shopify Lite -sopimukseen ei sisälly verkkokaupan myyntikanavaa.

Basic Shopify -sopimus

Basic Shopify -sopimus tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut liiketoimintasi pyörittämiseen.

Verkkokauppa

Jos käytät Basic Shopify -sopimusta tai laajempaa, voit luoda ja tehdä omanlaisesi verkkokaupan tuotteiden esittelyä varten. Kaikkien tuotteiden, tilausten ja asiakastietojen hallinnointi käy Shopify-ylläpitäjän kautta.

Shopifyn omalla teemaeditorilla voit tehdä perusmuutoksia verkko­kaupan fonttiin, väreihin ja sivun aset­teluun ilman laajempaa koodamistyötä. Jos haluat muokata ulkoasua ja toimintoja pidemmälle, voit tutustua johonkin teemanmuokkausoppaista tai palkata Shopify-asiantuntijan avuksesi. Shopify-tiliin voi lisätä jopa 20 teemaa. Lisäämällä useampia teemoja voit kokeilla niistä uusia, säilyttää julkaise­mastasi teemasta versioita eri aika­kausille tai testata julkaistun teeman kopioon tekemiäsi muutoksia.

Verkkokauppaasi kuuluu myös oma blogitoiminto artikkeleiden julkaisemista, tapahtumien ja kampanjoiden tiedottamista sekä asiakkaiden antamaa palautetta varten.

SSL-varmenne

SSL-varmenne on tietoturva­protokolla, joka luo suojatun yhteyden palvelimen ja selaimen välille turvaten sinun ja asiakkaasi tiedot.

Voit ottaa Shopifyssa käyttöön SSL-sertifikaatit, jotta voit salata verkkokaupan sisällön ja julkaista sen turvallisesti käyttäen HTTP-protokollan sijaan HTTPS-protokollaa. SSL-lukkokuvake näkyy tällöin osoiterivillä verkkokaupan URL-osoitteen vieressä.

Muut raportit

Jos käytät Basic Shopify -sopimusta, voit tarkastella talousraportin lisäksi kauppasi hankinta­raportteja, erilaisia käyttäytymis­raportteja ja markkinointi­raporttia. Niistä saat hyödyllistä tietoa verkkokaupan liikenteestä yritystoimintasi laajentamisen tueksi.

Shopify-sopimus

Shopify-sopimus sisältää kaikki Basic Shopifyn ominaisuudet ja tarjoaa lisäksi laajemman katsauksen myyntisi kehitys­suunnista ammatti­maisilla raporteilla. Niissä annetujen tietojen avulla saat paremman käsityksen asiakkaiden selauskäyttäy­tymisestä kaupassasi ja tavoista tutkia tuotteitasi.

Jos kauppasi myynti kasvaa, voit myös hyötyä tämän sopimuksen alhaisemmista luottokorttien käsittelymaksuista ja palvelumaksuista.

Ammattimaiset raportit

Ammattimaiset raportit tarjoavat Shopify-ylläpitäjässä arvokkaita myyntiä koskevia tietoja.

Voit seurata raporteista tiettyjen tuotteiden myyntiä ja muuttaa sitten verkko­kauppasi järjestelyä asiakkaiden osto­trendien mukaan. Raporteissa voi myös tarkastella tuote­myyntiä vuoden­ajan mukaan, jotta pääset suunnittelemaan markkinointi­kampanjoita hyvältä pohjalta. Myös verotietojesi ilmoittaminen tehostuu, kun hyödynnät raportteja myyntiverojen kertymisestä.

Asiakasraporteista voit kerätä arvokasta dataa ihmisten tavoista käyttää kauppaasi tai ostaa tuotteitasi. Raporteissa ilmoitetaan:

• asiakkaat ajan perusteella
  • ensiasiakkaiden myynti verrattuna palaaviin asiakkaisiin
  • asiakkaat maan mukaan
  • palaavat asiakkaat
  • kerta-asiakkaat.

Advanced Shopify -sopimus

Advanced Shopify sisältää kaikki Shopify-sopimuksen ominaisuudet, ja sen maksukorttien käsittely- ja palvelumaksut ovat alhaisimmat. Sopimus on erinomainen kauppiaille, jotka pyrkivät yritys­toimintansa kasvuun ja etsivät analytiikan avulla uusia liiketoiminta­mahdollisuuksia.

Raporttien mukauttaminen

Advanced Shopify -sopimus tarjoaa paitsi ammattimaiset raportit, myös mahdollisuuden luoda mukautettuja raportteja.

Voit mukauttaa valmiita raportteja tai luoda omia raportteja täysin alusta.

Monipuolisilla ominaisuuksilla myynnin seuranta onnistuu liikennelähteen, kuten Google Adsin, perusteella. Jos esimerkiksi maksat Google Ads -mainoksista tai vastaavasta palvelusta, voit luoda raportin seuraamaan tuotteiden myyntiä palvelun tuoman liikenteen mukaan. Tämän avulla voit siis arvioida ja tehostaa markkinointistrategiaasi.

Edistyksellinen asiakasraportointi

Advanced Shopify tarjoaa Shopify-sopimuksesta tutut Asiakasraportit, mutta myös mahdollisuuden tarkastella riski- ja vakioasiakkaita omina raportteinaan.

Kuljetusliikkeiden lasketut toimitushinnat

Laskettu toimitushinta -ominaisuus mahdollistaa integroimisen ulkopuolisen kuljetus­liikkeen kanssa, jolloin asiakkaat näkevät ajantasaiset toimituskulut tilatessaan kaupassasi. Asiakkaat voivat myös valita eri toimitus­vaihtoehdoista: vakio- ja pikatoimitus tai toimitus saman päivänä.

Asiakkaat ostavat luotta­vaisemmin mielin, kun oikeat toimitus­hinnat ilmoitetaan jo tilauksen yhteydessä, etkä itse joudu miettimään yliveloittamista tai tappioita ilmoittamalla pyöristettyjä tai likimääräisiä hintoja.

Jos olet toimit Yhdysvalloissa, voit yhdistää tämän ominaisuuden Shopify Shipping -palveluun saadaksesi USPS:n alennushinnat.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?