Shopify Adminin yleiskuvaus

Käyttämästäsi laitteesta riippuen voit tehdä Shopify Adminissa erilaisia asioita: Jos kirjaudut sinne selaimesta, voit ylläpitää kaikkia kauppasi osa-alueita. Jos taas kirjaudut Shopify-sovellukseen puhelimestasi, voit katsella kaupan viimeaikaista toimintaa, päivittää kaupan tuoteluetteloa ja hallinnoida tilauksia.

Jos Shopify Admisissasi on käyttökatko tai se ei lataudu, tarkista Shopify Status -tila ja selvitä, onko ongelma jo tiedossa.

Shopify admin

Sivupalkin kautta pääset Shopify Adminin eri osioihin, joita ovat muun muassa:

Hae sovelluksia ja myyntikanavia

Hakupalkissa voit tarkentaa hakua klikkaamalla Sovellukset- tai Myyntikanavat-painiketta. Hakupainikkeen avulla näet kaikki asennetut myyntikanavat ja sovellukset. Avaa sivu klikkaamalla mitä tahansa myyntikanavaa tai sovellusta.

Hakupalkki sisältää myös sovellus- ja kanavasuosituksia.

Jos haluat nähdä suositellut myyntikanavat, klikkaa Suositellut myyntikanavat -painiketta. Saat lisätietoja klikkaamalla mitä tahansa myyntikanavaa.

Katso suositeltuja sovelluksia, klikkaamalla Suositellut sovellukset -painiketta. Saat lisätietoja klikkaamalla mitä tahansa sovellusta.

Sovellukset ja kanavat

Sovelluksesi ja myyntikanavasi sijaitsevat Shopify adminin sivupalkissa. Tällä alueella sijaitsevat:

Jos sinulla on tilejä useammassa kuin yhdessä Shopify-kaupassa, pudotusvalikon kautta voit siirtyä kaupasta toiseen.

Sovellusten ja kanavien kiinnittäminen

Voit kiinnittää suosikkisovelluksiasi ja -kanaviasi. Kiinnitetty sovellus lisätään luettelon alaosaan (esimerkiksi myyntikanavat tai sovellukset), ja se näkyy aina luettelossa, jotta voit siirtyä siihen nopeasti. Voit järjestää kiinnitetyt sovellukset ja kanavat uudelleen klikkaamalla kohdetta ja vetämällä sen uuteen paikkaan luettelossa.

Jos haluat kiinnittää sovelluksen tai kanavan, avaa sovellus tai kanava adminissa. Säilytä sovellus tai kanava luettelossa klikkaamalla kiinnityskuvaketta. Muuta kohteen paikkaa klikkaamalla ja vetämällä. Voit myös kiinnittää sovelluksen tai kanavan vetämällä sen sivupalkissa suoraan haluamaasi kohtaan avaamisen jälkeen.

Jos haluat poistaa sovelluksen tai kanavan kiinnityksen, klikkaa sovelluksen tai myyntikanavan ylätunnisteen yläosassa olevaa kiinnityskuvaketta. Voit siirtyä jatkossa tähän sovellukseen tai kanavaan käyttämällä hakupalkkia tai vasemmalla puolella olevaa navigointipalkkia.

Sovellusten ja myyntikanavien asetukset

Siirry hakupalkista sovellusten ja myyntikanavien Asetukset-sivulle. Voit myös klikata vasemmassa sivupalkissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

Sovellusten ja myyntikanavien asetussivulla voit poistaa sovelluksen tai kanavan, vierailla Shopify App Storessa tai saada tukea sovelluksen tai myyntikanavan käyttöön. Pääset Tietoja-sivulle minkä tahansa tällä hetkellä avoimena olevan sulautetun sovelluksen ylätunnisteessa olevan ylivuotovalikon kautta. Kun klikkaat sovelluksen tai myyntikanavan nimeä, se avautuu Shopify Adminissa.

Ilmoitussyöte

Ilmoitussyöte ilmoittaa sinulle tärkeistä, kiireellisistä tiedoista tai kaupan pakollisista toimenpiteistä. Voit saada ilmoituksia seuraavissa tilanteissa:

• Tehtävä, joka voi estää liiketoiminnan häiriön tai häiriön Shopifyn normaaliin käyttöön.
  • Liiketoiminnan häiriö tai häiriö Shopifyn normaalissa käytössä.
  • Ilmoitus tuotteiden vaatimustenmukaisuudesta.
  • Sinun ja Shopifyn välisen maksutapahtuman vahvistaminen.
  • Vahvistus siitä, että aloittamasi aikaa vievä prosessi on valmis.

Avaa ilmoitussyöte klikkaamalla adminissa olevaa kellokuvaketta. Lukemattomien ilmoitusten määrä näkyy numerona kellokuvakkeen vieressä.

Ilmoitussyötteessä voit klikata tiettyä ilmoitusta, jotta voit tehdä siihen liittyviä toimenpiteitä. Voit muuttaa ilmoituksia luetuksi tai lukemattomiksi tai merkitä kaikki ilmoitukset luetuksi.

Kaupan toiminta

Kaikki kaupan omistajan tai henkilöstön jäsenten kauppaan tekemät muutokset kirjataan kaupan toimintalokiin. Jokainen tapahtuma sisältää tapahtuman päivämäärän ja kellonajan sekä tiedon toiminnan suorittaneesta henkilöstä, sovelluksesta tai kanavasta.

Voit tarkastella kaupan toimintalokia klikkaamalla Asetukset > Kaupan toimintaloki.