Varaston vieminen tai tuominen CSV-tiedostolla

Voit viedä varaston CSV-tiedoston, joka sisältää varastomäärät sijainneissasi. Voit käyttää tätä vietyä CSV-tiedostoa mallina varastomäärien päivittämiseen. Kun olet päivittänyt varastomäärät, voit tuoda CSV-tiedoston päivittääksesi Shopify adminin kunkin sijainnin kunkin tuotteen varastomäärät.

Vie varastomäärä

Voit viedä varaston CSV-tiedoston joko luodaksesi mallin, joka sisältää määriteltyjen sijaintien yksilöidyt tuotteet tai tuoteversiot, tai viedäksesi varastomäärät muissa järjestelmissä tai prosesseissa käyttöä varten.

Jos sinulla on useita sijainteja, voit määrittää, haluatko viedä tiedot kaikista sijainneista vai vain yhdestä tietystä sijainnista.

Tee näin:

1. Valitse Tuotteet > Varasto.
  2. Klikkaa Vie.
  3. Tee jompikumpi:

• Jos sinulla on useampi sijainti, valitse sijainti, josta haluat viedä varaston.
    • Jos haluat viedä varaston kaikista sijainneistasi, valitse Kaikki sijainnit.
  4. Valitse Määrätyyppi-osiosta jokin seuraavista määristä:

• Vain saatavilla olevat määrät: tämä vaihtoehto vie vain CSV-tiedoston, joka sisältää Available-määrän sijainnin nimen alapuolella. Voit tehdä Available-arvoon muutoksia vain, kun tuot muokatun CSV-tiedoston käyttämällä Vain saatavilla olevat määrät -vaihtoehtoa.
    • Kaikki määrätyypit: tämä vaihtoehto vie CSV-tiedoston, joka sisältää vain Available-, Unavailable-, Committed-, On hand- ja Incoming-sarakkeet. Jos haluat tehdä muutoksia tähän tiedostoon ja tuoda sen sitten Shopify Adminiin, muokkaa vain On hand -arvoja. Available-varasto lasketaan tuomistasi On hand -arvoista.
  5. Valitse Vie-osiosta jokin seuraavista versioista:

• Nykyinen sivu: tämä vaihtoehto vie kaikki nykyisellä sivullasi olevat versiot.
    • Kaikki versiot: tämä vaihtoehto vie kaikki versiosi.
    • Valitut versiot: tämä vaihtoehto vie sivulla mahdollisesti valitsemasi versiot.
  6. Valitse Vie muodossa -osiosta jokin seuraavista CSV-tiedostotyypeistä:

• CSV (Excel), Numbers tai muut taulukkolaskentaohjelmat
    • Tavallinen CSV-tiedosto
  7. Napsauta Vie versiot.

Esimerkkejä varaston viennin CSV-tiedostoista

Tutustu seuraaviin esimerkkeihin siitä, miten CSV-tiedosto näkyy valitsemasi määrätyypin perusteella.

Kun Only Available quantities on valittu

Sijaintinimiä käytetään ylätunnisterivillä. Saatavilla olevat määrät luetellaan alla olevilla riveillä.

Esimerkkitaulukko siitä, mitkä sarakkeet näkyvät, kun ”Vain saatavilla olevat määrät” on valittu halutuksi ”Määrätyyppi”-arvoksi
Käyttäjänimi Otsikko ... Ottawa New York
mans-hillo Mansikkahillo ... 10 50
vad-hillo Vadelmahillo ... 25 35

Kun All quantity types on valittu

Sijainti on ylätunniste. Jokainen sijainnin nimi on lueteltu alla olevilla riveillä. Tämä varaston CSV-tiedoston versio sisältää myös sarakkeet Saapuva-, Ei saatavilla-, Vahvistettu-, Saatavilla- ja Varastossa-varastomäärille.

Esimerkkitaulukko siitä, mitkä sarakkeet näkyvät, kun ”Kaikki määrätyypit” on valittu halutuksi ”Määrätyyppi”-arvoksi
Käyttäjänimi Otsikko ... Toimipaikka Saapuva Ei käytettävissä Vahvistettu Saatavilla Varastossa
mans-hillo Mansikkahillo ... Ottawa 20 3 5 10 18
mans-hillo Mansikkahillo ... New York 0 1 10 50 61
vad-hillo Vadelmahillo ... Ottawa 15 0 3 25 28
vad-hillo Vadelmahillo ... New York 0 5 6 35 46

Päivitä varastomäärät

Kun olet vienyt CSV-tiedoston, jotta voit käyttää sitä mallina, sinun täytyy päivittää tiedostoon varastomäärät.

CSV-tiedostossa on useita sarakkeita, jotka helpottavat Varaston CSV-tiedoston muodon mukaisesti kuvaillun tuotteen tunnistamisessa. Kun muunnat kauppaasi niin, että se käyttää useita sijainteja, muokkaa vain sijaintisarakkeita.

Tee näin:

1. Avaa viety CSV-tiedosto taulukkolaskentaohjelmassa.
  2. Päivitä varastomäärät:

• Jos veit Vain saatavilla olevat määrät -CSV-tiedoston, päivitä Available-määrä sijainnin nimen alapuolelta.
    • Jos veit Kaikki määrätyypit -CSV-tiedoston, päivitä On hand -määrä.
  3. Numero, jonka syötät, voi olla positiivinen, negatiivinen tai 0. Voit myös kirjoittaa not stocked, jos haluat ilmoittaa, että tuotetta ei koskaan ole varastoitu sijainnissa.

4. Tallenna CSV-tiedosto.

Varaston tuominen

Varmista ennen varaston tuontia, että luomasi CSV-tiedoston tiedostomuoto on oikea.

Jos valitsit Vain saatavilla olevat määrät varastoa viedessäsi, viemäsi CSV-tiedosto voi päivittää ja korvata vain Available-varastomäärät.

Jos valitsit Kaikki määrätyypit varastoa viedessäsi, viemäsi CSV-tiedosto voi päivittää ja korvata vain On hand -varastomäärät, kun tuot tiedoston takaisin Shopify Adminiin. Se ei korvaa muissa varastotiloissa olevia määriä. Available-määrä lasketaan uusien On hand -määrien perusteella.

Varastomäärien tuominen korvaa varastotiedot. Tuo varasto vain silloin, kun ei tapahdu muita varaston muutoksia, kuten yleistä jatkuvaa myyntiä tai manuaalisia muutoksia.

Tee näin:

1. Valitse Tuotteet > Varasto.
  2. Klikkaa Tuo.
  3. Klikkaa Lisää tiedosto ja valitse CSV-tiedostosi.
  4. Valitse Lataa tiedosto.
  5. Tarkista, mitä aiot tuoda, ja klikkaa sitten Käynnistä tuonti.

Varaston CSV-tiedoston muoto

Varaston CSV-tiedosto sisältää tietoja, jotka yksilöivät tuotteen, tuoteversion ja niiden varastomäärät tietyissä sijainneissa. Voit ladata varaston CSV-esimerkkitiedoston, tarkastella sitä ja käyttää sitä mallina. Se on samankaltainen kuin muut Shopifyssa käyttämäsi CSV-tiedostot, mutta siinä on eri sarakkeet.

Jos aiot tuoda varastomäärät, sinun on luotava CSV-tiedosto, jossa on seuraavat sarakkeet:

• Handle - Kutsumanimet ovat jokaisen tuotteen yksilöllisiä nimiä. Ne voivat sisältää kirjaimia, yhdysviivoja ja numeroita, mutta ne eivät voi sisältää välilyöntejä. Jokaisen tuotteen URL-osoitteessa käytetään kutsumanimeä.
  • Title - Otsikko-sarake on valinnainen. Jos lisäät sen, arvot voidaan jättää tyhjiksi.
  • Option1 Name - Jos tuotteesta on tuoteversio, kirjoita sen nimi. Esimerkiksi Color. Jos tuotteesta ei ole tuoteversiota, tämän arvoksi pitää asettaa Title.
  • Option1 Value - Jos tuotteesta on tuoteversio, kirjoita sen arvo. Esimerkiksi Black. Tuotteissa, joista ei ole tuoteversioita, arvoksi on asetettava Default Title.
  • Option2 Name – Jos tuotteesta on tuoteversio, kirjoita sen arvo. Tämä voidaan jättää tyhjäksi.
  • Option2 Value – Jos tuotteesta on tuoteversio, kirjoita sen arvo. Tämä voidaan jättää tyhjäksi.
  • Option3 Name – Jos tuotteesta on tuoteversio, kirjoita sen arvo. Tämä voidaan jättää tyhjäksi.
  • Option3 Value – Jos tuotteesta on tuoteversio, kirjoita sen arvo. Tämä voidaan jättää tyhjäksi.
  • SKU – Varastoyksikköjä (SKU-koodeja) voidaan käyttää yrityksen sisällä varaston seurantaan ja myynnin raportointiin. Tarkka varaston seuranta ja raportointi edellyttävät, että lisäämäsi SKU-koodit ovat yksilöllisiä. SKU-koodisarake on valinnainen. Jos lisäät sen, arvot voidaan jättää tyhjiksi.
  • HS Code - HS-koodi (harmonisoidun järjestelmän koodi) ‑saraketta käytetään tullien ja verojen arvioimiseen kansainvälisten asiakkaiden osalta. Tämä sarake on valinnainen. Jos lisäät sen, arvot voidaan jättää tyhjiksi.
  • COO - COO (Country/Region of alkuperänimitys) -saraketta käytetään kansainvälisten asiakkaiden tullien ja verojen arvioimiseen. Hyväksytyt arvot ovat ISO 3166-1 alpha-2 -maakoodeja. Tämä sarake on valinnainen. Jos lisäät sen, arvot voidaan jättää tyhjiksi.
  • Location – Jokaisen sijaintisi nimi. Sijaintiriveillä kirjainkoko on merkitsevä, ja rivin täytyy olla jonkin sijaintisi nimi. Kunkin sijainnin varasto näkyy vastaavalla sijaintirivillä. Luo jokaiselle versiolle rivi kaikkia niitä sijainteja varten, joissa haluat päivittää varastoa. Poista kaikki muut sijaintirivit.
  • Incoming - Varasto, joka on matkalla toimipaikkaasi. Saapuvaa varastoa ei voi myydä ennen kuin se on vastaanotettu.
  • Unavailable - Ei käytettävissä oleva varasto tarkoittaa varastoa, joka ei ole myynnissä tai jota ei ole varattu tiettyyn tilaukseen. Varastoa ei ole saatavilla myyntiin.
  • Committed - Niiden yksiköiden määrää, jotka ovat osa tehtyä tilausta, mutta joita ei ole jaeltu.
  • Available - Varasto, jonka voit myydä. Saatavilla oleva varasto ei ole sidottu mihinkään tilauksiin, eikä sitä ole varattu tilausluonnoksiin.
  • On hand – Sijainnissa olevien yksiköiden määrä. Varastossa oleva varasto koostuu Vahvistettu-, Ei saatavilla- ja Saatavilla-tuotteista. Antamasi varastoarvo voi olla positiivinen, negatiivinen tai 0. Voit myös kirjoittaa not stocked, jos haluat ilmoittaa, että tuotetta ei koskaan ole varastoitu sijainnissa.

Määritä tuoteversio yksilöllisesti määrittämällä arvot sarakkeita Handle, Option1 Value, Option2 Value ja Option3 Value varten.

Varaston CSV-tiedoston on oltava oikeassa muodossa ja sen tiedostopäätteen on oltava .csv.