Varaston vieminen tai tuominen CSV-tiedostoa käyttäen

Voit viedä varaston CSV-tiedoston, joka sisältää sijaintisi varastomäärät. Voit käyttää tätä vietyä CSV-tiedostoa mallina varastomäärien päivityksessä. Voit tämän jälkeen tuoda CSV-tiedoston päivittääksesi Shopifyssa kunkin tuotteen varastomäärät kussakin sijainnissa.

Vie varastomäärä

Voit viedä varaston CSV-tiedoston joko luodaksesi mallin, joka sisältää määritellyn sijainnin yksilöllisesti identifioidut tuotteet tai tuoteversiot, tai viedäksesi varastomäärät muissa järjestelmissä tai prosesseissa käyttöä varten.

Voit määrittää, haluatko viedä tiedot kaikista sijainneista vai vain yhdestä tietystä sijainnista.

Viennin koosta riippuen tiedosto ladataan joko selaimeen tai lähetetään sähköpostitse.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Tuotteet > Varasto.
  2. Klikkaa Vie.
  3. Määritä vietävät rivit ja se, haluatko viedä kaikki sijainnit vai yhden sijainnin.
  4. Klikkaa Vie varastomäärä.

Päivitä varastomäärät

Kun olet vienyt CSV-tiedoston, jotta voit käyttää sitä mallina, sinun täytyy päivittää tiedostoon varastomäärät.

CSV-tiedostossa on useita sarakkeita, jotka helpottavat Varaston CSV-tiedoston muodon mukaisesti kuvaillun tuotteen tunnistamisessa. Kun muunnat kauppaasi niin, että se käyttää useita sijainteja, muokkaa vain sijaintisarakkeita.

Toimintovaiheet:

1. Avaa viety CSV-tiedosto taulukkolaskentaohjelmassa.

2. Jos CSV-tiedostosi sisältää sijaintisarakkeita, joita et halua päivittää varastoa varten, poista kyseisten sijaintien koko sarake, mukaan lukien niiden otsikot.

3. Päivitä määrät jäljellä oleviin sijaintisarakkeisiin. Riveille syötettävät luvut voivat olla positiivisia, negatiivisia tai 0. Voit myös syöttää Not stocked, jos haluat ilmoittaa, että tuotetta ei koskaan ole varastoitu sijainnissa.

4. Tallenna CSV-tiedosto.

Varaston tuominen

Varmista ennen varaston tuontia, että CSV-tiedoston tiedostomuoto on oikea.

Jos et halua päivittää sijaintien määriä, varmista, että sijaintisarake ja sen otsikko on poistettu CSV-tiedostosta.

Tuonti päivittää (päällekirjoittaa) vain varastomäärät. Se ei luo sijainteja eikä päivitä tuotetunnusten arvoja.

Varastomäärien tuominen päällekirjoittaa varastotiedot, joten varasto kannattaa tuoda vain, kun muita varastomuutoksia, kuten käynnissä olevaa myyntiä tai manuaalisia muutoksia, ei tapahdu.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Tuotteet > Varasto.
  2. Klikkaa Tuo.
  3. Valitse päivitetty CSV-tiedosto.
  4. Klikkaa Varaston tuominen.
  5. Tarkista, mitä aiot tuoda, ja klikkaa Käynnistä tuonti.

Varaston CSV-tiedoston muoto

Varaston CSV-tiedosto sisältää tietoja, jotka yksilöivät tuotteen tai tuoteversion ja niiden varastomäärät tietyissä sijainneissa. Se on samankaltainen kuin muut Shopify-palvelussa käyttämäsi CSV-tiedostot, mutta siinä on eri sarakkeet.

Varaston CSV-tiedostossa on seuraavat sarakkeet:

• Handle - Kutsumanimet ovat jokaisen tuotteen yksilöllisiä nimiä. Ne voivat sisältää kirjaimia, yhdysviivoja ja numeroita, mutta ne eivät voi sisältää välilyöntejä. Jokaisen tuotteen URL-osoitteessa käytetään kutsumanimeä.
  • Title - Otsikko-sarake on valinnainen. Jos lisäät sen, arvot voidaan jättää tyhjiksi.
  • Option1 Name - Jos tuotteesta on tuoteversio, kirjoita sen nimi. Esimerkiksi väri. Tuotteille, joista on vain yksi tuoteversio, asetuksena pitää olla nimi.
  • Option1 Value - Jos tuotteesta on tuoteversio, kirjoita sen arvo. Esimerkiksi musta. Tuotteille, joista on vain yksi tuoteversio, asetuksena pitää olla oletusnimi.
  • Option2 Name - Kuten edellä, mutta se voidaan jättää tyhjäksi.
  • Option2 Value - Kuten edellä, mutta se voidaan jättää tyhjäksi.
  • Option3 Name - Kuten edellä, mutta se voidaan jättää tyhjäksi.
  • Option3 Value - Kuten edellä, mutta se voidaan jättää tyhjäksi.
  • SKU - SKU-sarake on valinnainen. Jos lisäät sen, arvot voidaan jättää tyhjiksi. Tällä hetkellä Shopify-palvelun SKU-koodien ei tarvitse olla ainutkertaisia.
  • HS Code - HS-koodi (harmonisoidun järjestelmän koodi) ‑saraketta käytetään tullien ja verojen arvioimiseen kansainvälisten asiakkaiden osalta. Tämä sarake on valinnainen. Jos lisäät sen, arvot voidaan jättää tyhjiksi.
  • COO - Alkuperämaan/-alueen COO (Country/Region of Origin) ‑saraketta käytetään tullien ja verojen arvioimiseen kansainvälisten asiakkaiden osalta. Tämä sarake on valinnainen. Jos lisäät sen, arvot voidaan jättää tyhjiksi.
  • <Name of location> - Varaston määrä sijainnissa sarakkeen nimen mukaan määriteltynä.

Sarakkeiden otsikoissa kirjainkoko on merkitsevä ja sen täytyy olla jonkin toimipaikkasi nimi. Luo kaikkia niitä sijainteja varten sarake, joissa haluat päivittää varastoa. Poista kaikki muut sijaintisarakkeet ja otsikot.

Numero voi olla positiivinen, negatiivinen tai 0. Voit myös syöttää Not stocked, jos haluat ilmoittaa, että tuotetta ei koskaan ole varastoitu sijainnissa.

Määritä tuoteversio yksilöllisesti määrittämällä arvot sarakkeita Handle, Option1 Value, Option2 Value ja Option3 Value varten.

Varaston CSV-tiedoston on oltava oikeassa muodossa ja sen tiedostopäätteen on oltava .csv.