Kaupan kääntäminen ja lokalisointi

Kun käännöksiä ei ole, verkkokauppasi näyttää sisällön ensisijaisella kielelläsi. Voit kääntää verkkokauppasi sisällön lisäämällä omat käännöksesi CSV-tiedostolla, tai käyttämällä yhteensopivaa kolmannen osapuolen sovellusta. Kun olet kääntänyt kauppasi, asiakkaasi voivat selata kauppaasi, maksaa kassalla ja vastaanottaa ilmoituksia paikallisella kielellään.

Kielikäännösten lisääminen CSV-tiedostoja käyttäen

Voit tuoda käännetyn sisällön CSV-tiedostoissa. Omien käännösten tuominen CSV-tiedostoja käyttäen mahdollistaa kielikäännösten hallinnoinnin ilman kolmannen osapuolen käännössovelluksen käyttöä.

Rajoitukset:

• Et voi kääntää resurssitunnisteita.
  • Jos käytät kolmannen osapuolen sovellusta, sovelluksesi ei välttämättä tue oletusarvoisesti myyntiä useilla kielillä. Jos et ole varma sovelluksestasi, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.
  • Jos muutat tuotteen käyttönimeä, tuotteen kielikohtaisia URL-osoitteita ei enää uudelleenohjata.
  • Et voi kääntää tuotteen URL-osoitteita. Tuotteiden URL-osoitteiden kieli pysyy samana, jolla ne on luotu, vaikka asiakas katselisikin sivustoasi jollain muulla julkaistulla kielellä.

Seuraavat korkean tason vaiheet kuvaavat prosessia, jossa kielikäännöksiä viedään, muokataan ja tuodaan CSV-tiedostoja käyttäen.

Vaihe 1: Vie CSV-tiedostosi

Voit viedä Shopify Administa CSV-tiedoston, joka sisältää käännöksien senhetkisen luettelon valitsemillasi kielillä. CSV-tiedosto lähetetään sähköpostitse sinulle.

CSV-tiedosto sisältää seuraavat sarakkeet:

• Tyyppi - Resurssityyppi,, esim. tuotteet, artikkelit, kokoelmat, sivut ja blogit.
  • Tunnus - Resurssitunnus.
  • Kenttä - Kenttä,, esim. otsikko, body_html tai meta_title.
  • Alue – Kieli, jolle sisältö käännetään.
  • Tila - Tunnistaa, onko käännös vanhentunut.
  • Oletussisältö - Alkuperäinen käännettävä sisältö.
  • Käännetty sisältö - Käännetty sisältö. Voit lisätä käännetyn sisällön tälle riville.

Toimi näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulla kohtaan Asetukset.
  2. Klikkaa Kieli:
  3. Klikkaa Vie.
  4. Valitse kieli, jonka haluat viedä. Voit valita Kaikki kielet, jos haluat viedä käännökset kaikille tukemillesi kielille.
  5. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Valitse Kaikki sisältö, jos haluat viedä kaikki käännökset.
    • Valitse Metakenttä, jos käytät metakenttiä sisällön lisäämiseen kauppaasi.
    • Valitse Vanhentunut, jos olet jo lisännyt käännöksiä kauppaasi ja haluat viedä käännöksiä, jotka ovat vanhentuneet oletuskielelläsi.
    • Valitse Kääntämätön sisältö, jos haluat viedä vain sisällön, jota ei ole kyseisellä hetkellä käännetty.
  6. Klikkaa Vie. Viety CSV-tiedosto lähetetään sähköpostitse sinulle.

Vaihe 2: Lisää käännöksesi

Lisää kielikäännöksesi suoraan viedyn CSV-tiedoston Käännetty sisältö -sarakkeeseen ja tallenna muutokset. Sinun ei tarvitse muuttaa CSV-tiedoston muiden sarakkeiden arvoja.

Jos käytät taulukkolaskentaohjelmaa CSV-tiedostosi muokkaamiseen, varmista, että oletuserottimeksi on asetettu pilkut puolipisteiden sijaan. Joissakin tapauksissa CSV-vientitiedostoosi saatetaan lisätä HTML-koodeja, jotka sisältävät puolipisteitä, mikä voi aiheuttaa sarakkeiden virheellisen hahmontamisen taulukkolaskentaohjelmassa.

Vaihe 3: Tuo CSV-tiedosto

Kun olet vienyt ja muokannut käännöstesi CSV-tiedostoa, voit tuoda sen Shopify Adminiin, jotta voit päivittää käännetyn sisällön verkkokaupassasi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulla kohtaan Asetukset.

2. Klikkaa Kieli:

3. Klikkaa Tuo.

4. Klikkaa Lisää tiedosto ja siirry sitten käännösten CSV-tiedostoon.

5. Valitse Korvaa kaikki nykyiset käännökset, jos haluat, että CSV-tiedoston käännetty kielisisältö korvaa olemassa olevat käännökset. Poista valinta Korvaa kaikki nykyiset käännökset, jos haluat tuoda vain uuden käännetyn sisällön, etkä korvata nykyisiä käännöksiä.

6. Klikkaa Lataa ja jatka.

7. Tarkista Tuo kieli CSV-tiedostossa -tiedot ja klikkaa sitten Tuo. Jos CSV-tiedostossasi on virheitä, tuonti pysäytetään ja virheet näkyvät Tuo kieli CSV-tiedostossa -sivulla.

8. Sinulle lähetetään sähköpostitse vahvistus, joka sisältää luettelon epäonnistuneista tai ohitetuista käännetyistä sisältöistä.

Käännetyt resurssityypit ja kentät

Saat lisätietoja käännettävistä resurssityypeistä tutustumalla TranslatableResourceType-viitedokumentaatioon.

Tunnisteita kuten tuotetunnisteita, artikkelitunnisteita ja blogitunnisteita ei voi kääntää.

Ilmoitukset kassalla ja sähköposteissa

Kun olet lisännyt ja julkaissut kielen, käännetty sisältö näkyy kassalla ja asiakkaalle lähetetyissä sähköposti-ilmoituksissa. Kassa näkyy samalla kielellä, jota asiakas käyttää verkkokauppasi selaamiseen. Kassalla on oletuskäännöksiä joillakin kielillä, mutta voit mukauttaa mitä tahansa käännettyä sisältöä yhteensopivaa kolmannen osapuolen käännössovellusta käyttäen tai tuoda omia käännöksiäsi CSV-tiedostoja käyttämällä.

Jos käännöksiä on saatavilla niin, että niistä voidaan lähettää sähköposti-ilmoitus, asiakkaalle lähetetään automaattisesti sähköposti-ilmoitus sillä kielellä, jolla hän on tehnyt tilauksensa. Voit lisätä tai muokata sähköposti-ilmoitusten käännöksiä kielille, jotka olet lisännyt kauppaan.

Toimi näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulla kohtaan Asetukset.

2. Klikkaa Ilmoitukset.

3. Klikkaa sähköpostiviestiä, jonka haluat kääntää.

4. Valitse Käännä-alasvetovalikosta kieli, johon haluat lisätä käännöksiä.

5. Lisää sähköposti-ilmoituksen käännökset muokattaviin kenttiin tai muokkaa niitä kyseisissä kentissä.

6. Napauta Tallenna.

Sähköposti-ilmoitusten esikatselu

Voit esikatsella kääntämiäsi sähköposti-ilmoituksia.

Toimi näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulla kohtaan Asetukset.

2. Klikkaa Ilmoitukset.

3. Klikkaa sähköposti-ilmoitusta, jota haluat esikatsella.

4. Klikkaa Esikatselu.

5. Klikkaa Esikatselu-sivulla Kieli-alasvetovalikkoa ja valitse esikatseltava kieli.

Teemoille ja kassalle saatavilla olevat käännökset

Seuraavat kielet ovat saatavilla teemojen käännöksille:

• Kiina (yksinkertaistettu)
  • Kiina (perinteinen)
  • kroatia
  • tšekki
  • Tanska
  • Hollannin kieli
  • Englannin kieli
  • Suomi
  • Ranska
  • Saksan kieli
  • kreikka
  • Hindi
  • unkari
  • indonesia
  • Italia
  • Japani
  • Korea
  • liettua
  • Malaiji
  • Norja
  • puola
  • Portugali (Brasilia)
  • Portugali (Portugali)
  • romania (Romania)
  • venäjä
  • slovakki (Slovakia)
  • sloveeni (Slovenia)
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Thai
  • Turkki
  • vietnam

Seuraavat kielet ovat saatavilla kassa- ja järjestelmäkäännöksille:

• Kiina (yksinkertaistettu)
  • Kiina (perinteinen)
  • kroatia
  • tšekki
  • Tanska
  • Hollannin kieli
  • Englannin kieli
  • Suomi
  • Ranska
  • Saksan kieli
  • kreikka
  • Hindi
  • unkari
  • indonesia
  • Italia
  • Japani
  • Korea
  • liettua
  • Malaiji
  • Norja
  • puola
  • Portugali (Brasilia)
  • Portugali (Portugali)
  • romania (Romania)
  • venäjä
  • slovakki (Slovakia)
  • sloveeni (Slovenia)
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Thai
  • Turkki