Shopify Markets Pro -versioon päivittäminen

Jos täytät vaatimukset, voit päivittää Markets Pro -versioon suoraan Shopify administa. Markets Pro tekee kauppaasi useita muutoksia, ja sinun on tarkistettava muutokset ennen Markets Pro -versioon päivittämistä.

Kun kauppasi on tarkistettu Markets Pro -sopivuuden kannalta, saat sähköpostiviestin ja ilmoituksen Shopify adminin Markkinat-sivulla.

Ennen kuin päivität Markets Pro -versioon

Ennen kuin päivität Markets Pro -versioon, varmista, että ymmärrät seuraavat muutokset, jotka Markets Pro tekee verkkokauppaasi, kun kauppaasi tarkistetaan:

Markets Pron tekemät muutokset kauppaasi
Asetukset Muutokset
Kauppa
  • Maksuportaaliksi vaihtuu kansainvälisten tilausten Markets Pro -maksuportaali.
  • Tuoteluettelosi luokitellaan automaattisesti HS-koodien avulla ja siihen tehdään kunkin maan rajoitusten edellyttämät muutokset.
  • Tuotteiden hintoja nostetaan tietyllä prosenttiosuudella, jotta valuutanmuuntomaksu voidaan sisällyttää hintoihin.
  • Kassa
  • Kassalle lisätään paikalliset maksutavat.
  • Tullimaksut lasketaan ja veloitetaan kassalla.
  • Asiakkaan puhelinnumero kerätään Markets Pro -tilausten kassalla.
  • Kassavaiheessa käytetään DHL-toimitusta, jonka tullit on maksettu etukäteen.
  • Kassalle lisätään vastuuvapauslauseke, jossa todetaan, että kansainvälisten tilausten rekisteröity kauppias on Global-e.
  • Markkinat
  • Kansainvälisille markkina-alueille, joilla myyt tällä hetkellä, luodaan oma markkina.
  • Yhteensopimattomat maat poistetaan Markkinoista.
  • Yhteensopimattomat valuutat vaihtavat Yhdysvaltain dollareiksi.
  • Verkkokauppa
  • Verkkokaupassasi hyväksytään 136 eri valuuttaa.
  • Geolocation-sovellus asennetaan automaattisesti verkkokauppaasi, jotta asiakkaasi voivat tehdä ostoksia omalla kielellään ja paikallisessa valuutassaan.
  • Verkkotunnuksen uudelleenohjaus aktivoidaan hakukoneoptimoinnin parantamiseksi.
  • Kaikki kansainväliset tilaukset tarkistetaan petosten estämiseksi.
  • Maksut
  • Saat tulomaksut Yhdysvaltain dollareina. Tapahtumatiedot ovat saatavilla kuukauden 1., 8., 15. ja 22. päivänä. Jakelemattomat tilaukset eivät sisälly tulomaksuihin.
  • Markets Pro -lähetystarrojen tulomaksuissa on uusi tapahtumatyyppi.
  • Markets Prosta tulee kaikkien kansainvälisten tilausten rekisteröity kauppiaasi (Merchant of Record).
  • Päivitä Markets Pro -palveluun

Voit päivittää Markets Pro -versioon suoraan Shopify adminin Markkinat-sivulta. Kauppasi tarkistus voi kestää jopa viisi arkipäivää.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
    2. Klikkaa Päivitä Markets Pro -versioon.
    3. Valinnainen: Markets Pro -toimituskulut -osiossa voit tehdä seuraavaa:

• Jos haluat ladata CSV-tiedoston, jossa on Markets Pro -toimituskulut, klikkaa Lataa kulut-taulukko.
      • Jos haluat laskea Markets Pro -toimituskulut, klikkaa Tutustu muihin hintoihin.
    4. Klikkaa Mitä tapahtuu seuraavaksi -osiossa Hallinnoi ja valitse sitten päivitä Markets Pro -versioon manuaalisesti tai automaattisesti, kun kauppasi on tarkistettu:

• Jos haluat päivittää Markets Pro -versioon automaattisesti, valitse Automaattinen ja klikkaa sitten Sulje.
      • Jos haluat itse päivittää Markets Pro -versioon manuaalisesti, valitse Manuaalinen ja klikkaa sitten Sulje.
    5. Valitse Hyväksyn käyttöehdot.

6. Klikkaa Lähetä.

Jos päätit päivittää Markets Pro -versioon manuaalisesti, voit päivittää kauppasi sen tarkistuksen jälkeen kohdassa Asetukset > Markkinat > Viimeistele päivitys. Kun olet päivittänyt Markets Pron, voit määrittää Markets Pron ja kaupan asetukset.

Markets Pron poistaminen käytöstä

Jos et enää halua käyttää Markets Prota kansainvälisissä tilauksissasi, voit poistaa Markets Pron käytöstä kaupassasi.

Huomioitavaa Markets Pron poistamisessa käytöstä

Ennen kuin poistat Markets Pron käytöstä, tarkista seuraavat seikat:

• Viimeistä maksuasi voidaan pidättää tilillä enintään 90 päivää mahdollisia hyvityksiä ja takaisinperintöjä varten.
    • Ennen Markets Pron käytöstä poistamista luodut tilaukset on silti jaeltava Markets Pron kautta. Myöhemmin tehtyihin tilauksiin voidaan käyttää muita jakelutapoja.
    • Peruuta kaikki Markets Pro -tilausten noudot.
    • Vain kaupan omistaja voi poistaa Markets Pron käytöstä.

Muutokset kauppaasi

Tarkista seuraavat muutokset, jotka tulevat voimaan kaupassasi, kun poistat Markets Pron käytöstä:

• Tullien ja verojen periminen poistetaan käytöstä kaupassasi.
    • Markets Pron kautta käytettävissä olevat paikalliset maksutavat poistetaan kaupastasi.
    • Markets Pron hallinnoimat tuote-, maa- ja valuuttarajoitukset poistetaan. Olet vastuussa siitä, että seuraat itse rajoituksia ja määräyksiä ja noudatat niitä.
    • Asiakkaasi tekevät jatkossa tilauksia paikallisessa valuutassaan kaikilla nykyisillä markkina-alueillasi.
    • DHL eCommerce -toimituskulut poistetaan kassaltasi ja DHL Expressin tarrojen hinnat muuttuvat. Tarkista ja päivitä toimituskulut ja markkinat.

Poista Markets Pro käytöstä

Voit poistaa Markets Pron käytöstä kaupassasi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
    2. Klikkaa Asetukset.
    3. Klikkaa Markets Pro -osiossa Poista Markets Pro käytöstä.
    4. Valitse syyt, miksi haluat poistaa Markets Pron käytöstä ja klikkaa sitten Seuraava.
    5. Tarkista, mitkä muutokset tulevat voimaan kaupassasi, kun poistat Markets Pron käytöstä.
    6. Klikkaa Poista Markets Pro käytöstä.

Voit päivittää Markets Pro -versioon uudelleen kohdasta Asetukset > Markkinat Valinnat.