Kansainvälinen hinnoittelu

Pyöristyssääntöjen määrittämisen lisäksi tuotteiden hinnoille ja toimituskuluille voit myös hallita kansainvälistä hinnoitteluasi määrittämällä maille ja alueille eri tuotehinnat ja hinnanoikaisut.

Kiinteiden tuotehintojen asettamisen avulla voit määrittää minkä tahansa tuotteen hinnan missä tahansa maassa tai alueella. Jos sinulla on suuri määrä tuotteita, jolle haluat asettaa kiinteät tuotehinnat, voit tuoda hinnat CSV-tiedoston avulla. Jos käytät kolmannen osapuolen sovellusta tai integraatiota, voit asettaa tuotehinnat maalle tai alueelle Shopify APIn avulla.

Hinnanoikaisut ovat kauppasi tuotteiden perushinnan prosenttimääräisiä korotuksia tai vähennyksiä. Hinnanoikaisua sovelletaan kaikkiin asiakkaille myytäviin tuotteisiin tietyssä maassa tai tietyllä alueella.

Voit tarkastella jokaisen hinnan markkinakohtaisesti laskettua erittelyä.

Muuntomaksut

Valuutanvaihtomaksuja sovelletaan kaikkiin monivaluuttaisiin tilauksiin, ja ne lisätään automaattisesti muunnettuun hintaan. Jos luot kiinteitä hintoja markkina-alueelle, sinun on sisällytettävä valuutanvaihtomaksut kiinteisiin hintoihin.

Kassatoiminta

Jos myyt useissa valuutoissa Shopify Payments -palvelua käyttämällä, asiakkaat voivat maksaa missä tahansa tuetussa valuutassa, ellet ole mukauttanut markkina-alueen hinnoittelua. Markkina-alueen hinnat ovat mukautettuja, jos niissä käytetään manuaalista valuutanvaihtokurssia tai prosentuaalista hinnanoikaisua tai tuotteilla on kiinteitä hintoja.

Asiakkaan toimitusosoitteen perusteella määritetään, mihin markkina-alueeseen hän kuuluu. Jos asiakas valitsee toimituksen maahan tai alueelle, joka on eri kuin kauppapaikassa valittu maa tai alue, hinta muutetaan vastaamaan toimitusosoitetta kassalla, jos asiakas on vaihtanut toimituksen määränpääksi mukautetun markkina-alueen tai jonkin muun markkina-alueen. Tätä toimintoa kutsutaan kassarajoituksiksi. Jos käytät maksutapaa, joka ei tue kassarajoituksia, asiakkaat voivat maksaa kassalla millä tahansa valuutalla, jonka olet ottanut käyttöön, vaikka se ei vastaisi heidän toimitusosoitettaan.

Kuvitellaan, että olet esimerkiksi kauppias, jonka ensisijainen markkina-alue on Kanada, ja toissijainen markkina-alue Yhdysvallat, jossa kaikilla tuotteilla on kiinteät hinnat. Jos asiakas siirtyy kassalle Kanadan dollareissa (CAD) ja yrittää tilata toimituksen Yhdysvalloissa sijaitsevaan osoitteeseen, Shopify muuttaa hinnat Yhdysvaltain dollareiksi (USD) kiinteiden hintojesi mukaisesti. Asiakkaille kerrotaan, että hinnat ovat muuttuneet tilauksen toimituspaikan takia.

Seuraavassa taulukossa luetellaan Shopify Payments ‑palvelun ensisijaiset portaalit ja niiden tukitaso.

Tuetut portaalit
Maksutapa Maksuportaali Tuki
Luottokortti Luottokorttimaksu Täysin tuettu
Pikamaksutavat Shop Pay Täysin tuettu
Apple Pay Tuettu, mutta ilman kassarajoituksia
Google Pay Tuettu, mutta ilman kassarajoituksia
Paikalliset maksutavat Klarna Täysin tuettu
Sofort Täysin tuettu
iDeal Täysin tuettu
EPS-maksut Täysin tuettu
Bancontact Täysin tuettu
Vaihtoehtoiset maksutavat PayPal Express Tuettu, mutta ilman kassarajoituksia
Amazon Pay Ei-tuettu. Hinnat muunnetaan kaupan valuutaksi
Muut Ei-tuettu. Hinnat muunnetaan kaupan valuutaksi

Kolmannen osapuolen ensisijaisia portaaleja ei tueta. Voit kuitenkin simuloida tilauksia, joissa käytetään kansainvälistä hinnoittelua, testi-maksuportaalin avulla.

Vain Shopifyn ostoskorisivua ja kassaa käyttävät maksuportaalitavat toimivat kansainvälisen hinnoittelun kanssa. Jos käytät dynaamisia Osta nyt -kassapainikkeita suoraan tuotesivulta, jossa on käytössä Apple Pay ja Google Pay, ostokori ohitetaan, eikä kansainvälisiä hintoja käytetä. Voit välttää tämän tilanteen poistamalla Osta nyt -painikkeet käytöstä tuotesivuillasi, jos käytät kansainvälisiä hinnanoikaisuja tai kiinteitä hintoja.

Säädä hintaoikaisut markkinoita varten

Hinnanoikaisun asettamisen avulla voit nostaa tai laskea tietyn maan tai alueen kaikkien tuotteiden hintaa. Hinnanoikaisut näkyvät prosenttiosuuksina, mikä tarkoittaa, että +100 %:n oikaisu kaksinkertaistaa tuotteen hinnan, ja -50 %:n oikaisu laskee tuotteen hinnan puoleen.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa Muut markkinat -osiossa sen markkina-alueen vieressä Hallinnoi, jonka hintoja haluat säätää.

3. Klikkaa Valuutta ja hinnoittelu -kohdan vieressä Hallinnoi.

4. Klikkaa Hinnanoikaisu-kohdasta +, jos haluat nostaa hinnanoikaisua tai jos haluat laskea hinnanoikaisua.

5. Syötä säädön prosenttiosuus.

6. Napauta Tallenna.

Voit myös luoda hintamuutoksia maalle tai alueelle PriceList API:n avulla.

Kiinteiden tuotehintojen määrittäminen markkinaa varten

Voit asettaa jokaiselle aktiiviselle markkinalle yksittäisiä tuotehintoja Shopify Adminin Markkinat-sivulta. Voit asettaa kiinteitä hintoja joillekin tai kaikille tuotteillesi ja versioillesi. Usean maan markkinoilla voit asettaa kiinteitä hintoja vain käyttämällä kyseisen markkinan perusvaluuttaa. Asettamasi kiinteät hinnat ohittavat automaattisesti kunkin aktivoimasi markkinan muunnetut kansainväliset hinnat.

Jos haluat luoda kiinteitä myyntihintoja tuotteille kansainvälisillä markkinoillasi, voit tehdä sen tuomalla hinnat CSV-tiedoston avulla. Myyntihintoja ei voi luoda Shopify Adminissa.

Jos haluat asettaa kiinteän hinnan, syötä kansainvälinen hinta kunkin markkinan perusvaluuttaan. Esimerkiksi Gabrielin ensisijainen markkina-alue on Yhdysvallat Yhdysvaltain dollareissa. Hänellä on yhden maan markkina-alue, joka sisältää Kanadan ja jonka perusvaluutta on Kanadan dollari, sekä usean maan markkina-alue, joka sisältää Australian ja Uuden-Seelannin ja jonka perusvaluutta on Australian dollari. Gabriel syöttää kiinteän hinnoittelun kummallekin markkinalle seuraavasti:

• Hän syöttää hinnan jonka haluaa näkyvän Kanadassa oleville asiakkailleen sille markkina-alueelle, joka sisältää Kanadan. Jos hän esimerkiksi haluaa tuotteen hinnan näkyvän 5 CAD:na, hän syöttää tiedon 5.00.

• Hän syöttää hinnan, jonka haluaa näkyvän Australiassa oleville asiakkailleen Australian sisältävälle markkina-alueelle. Jos hän esimerkiksi haluaa tuotteen hinnan näkyvän muodossa 6 AUD, hän syöttää tiedon 6.00.

Koska kiinteitä hintoja ei voi syöttää usean maan markkinalle, Gabrielin asiakkaat Uudessa-Seelannissa näkevät hinnat, jotka muunnetaan Australian dollareista Uuden-Seelannin dollareiksi. Esimerkiksi tuote, jonka kiinteä hinta on 6 AUD, näkyy Uudessa-Seelannissa olevalle asiakkaalle noin 6,25 NZD:n hinnalla.

Jos Gabriel myöhemmin päättää syöttää Uudelle-Seelannille kiinteitä hintoja Uuden-Seelannin dollareissa, hän voi luoda Uudelle-Seelannille uuden markkinan.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa Muut markkinat -osiossa tarkasteltavan markkina-alueen vieressä Hallinnoi.

3. Klikkaa Valuutta ja hinnoittelu -kohdan vierestä Hallinnoi.

4. Kirjoita hakupalkkiin sen tuotteen nimi, jolle haluat syöttää kiinteitä hintoja.

5. Klikkaa muokattavan tuotteen vieressä olevaa hintaa ja syötä sitten uusi kiinteä hinta. Jos tuotteesta on saatavilla useita versioita, klikkaa Näytä hinnat ja syötä sitten jokaiselle versiolle kiinteät hinnat.

6. Napauta Tallenna.

Jos et enää halua käyttää kiinteää hintaa, klikkaa ensin tuotteen vieressä olevaa hintaa ja sitten Palauta. Hinta palautetaan edelliseen automaattisesti muunnettuun hintaan.

Kiinteiden tuotehintojen asettaminen CSV-tiedostojen avulla

Jos sinulla on suuri määrä tuotteita, joille haluat määrittää kiinteän ninnan, voit tuoda hintatiedot CSV-tiedostolla.

Voit lisätä tuotehinnoittelun viemällä CSV-tiedoston niistä tuotteista, jotka haluat hinnoitella markkinoittain. CSV-vientitiedosto sisältää lisäsarakkeet kaikkien käyttöön otettujen markkinoiden tuotehinnoille ja vertailuhinnoille, joissa käytetään kunkin markkinan nimeä. Voit muuttaa CSV-tiedostoa lisätäksesi hintoja ja tuoda sitten CSV-tiedoston kauppaan.

Saat lisätietoja kohdasta CSV-tiedostojen käyttäminen.

Vaihe 1: Vie tuotteet CSV-tiedoston avulla

Voit viedä Shopify Administa CSV-tiedoston, joka sisältää sarakkeet hinnoille ja vertailuhinnoille jokaisen käyttöön ottamasi markkinan osalta.

Jos haluat viedä vain joitakin tuotteita, voit suodattaa tuoteluettelon, jolloin voit tarkastella tuotteita ja valita niistä haluamasi vientiä varten.

Saat tarkempia ohjeita tutustumalla kohtaan Tuotteiden vienti.

Vaihe 2: Muokkaa CSV-tiedostoa

Voit muokata Shopify Administa viemääsi tuote-CSV-tiedostoa, jotta saat lisättyä markkinoille hinnat. Jos haluat poistaa olemassa olevan tuotehinnan joltakin markkinalta, poista arvo sarakkeesta ja tuo sitten CSV-tiedosto. Jos poistat käyttöön otetun markkinan sarakkeen, olemassa oleva hinta pysyy muuttumattomana.

Lataa tuotehinnat juuri niin kuin haluat niiden näkyvän kullakin markkina-alueella.

Jos hintasi ovat dynaamisia verot sisältäviä hintoja, jotka ovat verollisia tai verottomia asiakkaan sijainnin perusteella sijaintiin perustuvien veroasetusten avulla, muista tarkistaa maat tai alueet, joissa verot sisältyvät oletusarvoisesti hintoihin. Jos olet verovelvollinen, kun myyt kyseisiin maihin tai alueille, lataa tuotehinnat niin, että ne sisältävät paikallisen verokannan.

Seuraava kuva sisältää CSV-tiedoston esimerkkisosion, jossa on tuotehinnoittelu erillisille markkinoille.

Kansainvälisen hinnoittelun CSV-tiedosto

CSV-tiedoston sarakkeiden otsikoiden pitäisi vastata markkina-alueiden nimiä. Jos markkina-alueesi nimi on esimerkiksi Pohjois-Amerikka, hintojen tuontia varten käytettävän sarakkeen otsikon pitäisi olla Hinta/Pohjois-Amerikka.

Et voi tuoda saman markkina-alueen maille tai alueille erilaisia kiinteitä hintoja. Jos se on kuitenkin on välttämätöntä, jokaisesta maasta tai alueesta on tehtävä oma markkina-alueensa.

Määrität tuotehinnat valitsemassasi perusvaluutassa kullekin markkinalle. Jos markkinaan kuuluu useita maita tai alueita, kiinteät hinnat muunnetaan kuhunkin paikalliseen valuuttaan reaaliaikaisen vaihtokurssin mukaan. Jos haluat myydä useisiin maihin tai useille alueille, jotka kuuluvat samaan markkinaan, mutta haluat käyttää vain yhtä valuuttaa, voit poistaa monivaluutta-asetuksen käytöstä kyseistä markkinaa varten.

Vaihe 3: Tuo tuotteet CSV-tiedoston avulla

Kun olet muokannut tuote-CSV-tiedostoasi lisätäksesi ja poistaaksesi tuotehintoja, voit tuoda tiedoston Shopify Adminiisi. Tuote-CSV-tiedoston ei tarvitse sisältää täydellisiä tuotetietoja, mutta sen pitäisi sisältää vähintään Käyttönimi-, Otsikko- ja Versiovaihtoehto-sarakkeet sekä markkinahintasarakkeet, jotka haluat tuoda.

Saat tarkempia ohjeita tutustumalla kohtaan Tuotteiden tuominen CSV-tiedoston avulla.

Vaihe 4: Näytä kansainvälinen hinnoittelusi

Shopify Adminissa voit tarkastella kunkin markkina-alueesi hintoja niiden perusvaluutassa.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa Muut markkinat -osiossa tarkasteltavan markkina-alueen vieressä Hallinnoi.

3. Klikkaa Valuutta ja hinnoittelu -kohdan vieressä Hallinnoi.

4. Hinnat näkyvät markkina-alueen perusvaluutassa. Jos tuotteella on useita tuoteversioita, klikkaa tuotenimikettä nähdäksesi kunkin tuoteversion hinta.

Jos haluat esikatsella usean saman markkina-alueen maan tai alueen hintoja, sinun täytyy esikatsella hintoja kauppasi etusivulla tuettua maavalitsinta, kuten Geolocation-sovellusta käyttämällä.

Kiinteiden tuotehintojen asettaminen Shopify APIn avulla

Jos käytät kolmannen osapuolen sovellusta tai integrointia, voit määrittää tuotehinnat maalle tai alueelle PriceList API:n avulla.