Määritä paikallinen hinnoittelu

Kun luot uusia markkinoita, joissa on joko yksi tai useita maita tai alueita, kyseisten maiden tai alueiden asiakkaat selaavat ja maksavat oletusarvoisesti paikallisessa valuutassaan.

Kun luot uusia yhden maan markkina-alueita, markkinoiden perusvaluutta määritetään maan tai alueen valuutaksi. Jos valuuttaa ei tueta, markkina-alueen perusvaluutaksi määritetään kauppasi perusvaluutta.

Kun luot usean maan markkina-alueen, alueen oletusvaluutaksi määritettään kauppasi perusvaluutta, ja paikalliset valuutat otetaan käyttöön, mikä tarkoittaa sitä, että kukin maa tai alue monivalutta-alueellasi näkee hinnat oman maansa tai alueensa oletusvaluutassa. Tarvittaessa voit poistaa paikalliset valuutat käytöstä usean maan markkina-alueella ja määrittää sitten kaikilla kyseisissä maissa ja kyseisillä alueilla käytettävän valuutan. Kun paikalliset valuutat on poistettu käytöstä, kaikki markkina-alueella olevat asiakkaat näkevät ja maksavat tuotteet siinä valuutassa, sinä jonka valitset.

Ota paikalliset valuutat käyttöön usean maan markkinoilla

Kun luot useita maita kattavia markkina-alueita, paikalliset valuutat tulevat oletusarvoisesti käyttöön. Jos paikalliset valuutat on poistettu käytöstä tietyllä markkina-alueella, voit ottaa ne uudelleen käyttöön.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa markkina-alueen nimen vieressä Hallinnoi.

3. Klikkaa Valuutta ja hinnoittelu -kohdan vierestä Hallinnoi.

4. Valitse Käytä paikallista valuuttaa -kohdasta Ota käyttöön.

5. Klikkaa Tallenna.

Poista paikalliset valuutat käytöstä monivaluuttaisten maiden markkinoilla

Voit poistaa paikalliset valuutat käytöstä usean maan kattamalta markkina-alueella. Kun paikalliset valuutat on poistettu käytöstä, kaikki kyseisen markkina-alueen asiakkaat tekevät ostoksensa markkina-alueensa perusvaluutassa tai muussa valitsemassasi perusvaluutassa.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa markkina-alueen nimen vieressä Hallinnoi.

3. Klikkaa Valuutta ja hinnoittelu -kohdan vierestä Hallinnoi.

4. Valitse Käytä paikallista valuuttaa -kohdassa Pois käytöstä.