Määritä paikalliset valuutat

Kun luot uusia yhden maan markkina-alueita, markkinoiden perusvaluutta määritetään maan tai alueen valuutaksi. Jos valuuttaa ei tueta, markkina-alueen perusvaluutaksi määritetään kauppasi perusvaluutta.

Kun luot useita maita kattavan markkina-alueen, sen oletusvaluutaksi määritetään kauppasi perusvaluutta ja paikalliset valuutat ovat aktiiviset. Tämä tarkoittaa, että kukin maa tai alue usean maan markkina-alueellasi voi tarkastella hintoja oman maansa tai alueensa oletusvaluutassa. Tarvittaessa voit deaktivoida paikalliset valuutat usean maan markkina-alueella ja määrittää sitten valuutan kaikille kyseisen markkina-alueen maille ja alueille. Kun paikalliset valuutat on deaktivoitu, kaikki markkina-alueen asiakkaat näkevät ja maksavat tuotteet valitsemassasi valuutassa.

Paikalliset valuutat on deaktivoitava manuaalisen valuuttakurssin määrittämiseksi markkina-alueelle.

Paikallisten valuuttojen hallinnointi usean maan markkina-alueella

Kun luot useita maita kattavan markkina-alueen, paikalliset valuutat ovat oletuksena aktiiviset. Jos paikalliset valuutat on deaktivoitu tietyllä markkina-alueella, voit aktivoida ne uudelleen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa markkina-aluetta, jonka paikallisen valuutan asetuksia haluat säätää.
  3. Klikkaa Tuotteet ja hinnoittelu.
  4. Suorita Hinnoittelu-osiossa jompikumpi seuraavista vaiheista:

• Aktivoi paikalliset valuutat valitsemalla Näytä hinnat asiakkaille paikallisessa valuutassa -valintaruutu.
    • Deaktivoi paikalliset valuutat poistamalla Näytä hinnat asiakkaille paikallisessa valuutassa -valintaruudun valinta ja klikkaamalla sitten Deaktivoi. Kun paikalliset valuutat on kytketty pois käytöstä, kaikki kyseisen markkina-alueen asiakkaat näkevät hinnat markkina-alueen perusvaluutassa.
  5. Klikkaa Tallenna.

Kun olet ottanut paikalliset valuutat käyttöön, sinun täytyy ohjata asiakkaasi URL-osoitteeseen, joka vastaa heidän kieli- ja sijaintiasetuksiaan.