Metakenttäluettelot

Metakenttäluetteloiden avulla voit tallentaa useita arvoja yhteen metakenttään. Metakenttäluetteloiden avulla voit näyttää myös muita asiakkaan valintaa täydentäviä tuotteita tai ainesosaluetteloita tai tehostaa kaupan suodatusta.

Metakenttäluettelot ovat käytettävissä seuraaville sisältötyypeille:

• tekstikentät
  • numerot
  • väri
  • url
  • weight
  • tilavuus
  • mitta
  • luokitus
  • päivämäärä
  • päivämäärä ja aika

Voit luoda metakenttäluettelon seuraaville viitetyypeille:

• tuotteet
  • versiot
  • tiedostot
  • sivut
  • kokoelmat
  • metaobjektit
  • sekaviite

Käyttötilanteita

Metakenttäluetteloiden avulla voit tallentaa ja näyttää yrityksesi tietoja. Metakenttäluetteloiden avulla voit näyttää myös muita asiakkaan valintaa täydentäviä tuotteita tai ainesosaluetteloita tai tehostaa kaupan suodatusta. Voit näyttää entistä parempaa sisältöä dynaamisesti koko tuoteluettelossa, mikä auttaa asiakkaita tekemään parempia ostopäätöksiä kaupassasi.

Esimerkiksi vaatekauppa voi haluta antaa asiakkaille mahdollisuuden suodattaa vaihtoehtoja sesongin mukaan. Sen sijaan, että haku löytäisi tuotteita vain kesä- tai kevät-arvolla, useita sesonkeja voidaan lisätä samaan tuotteeseen (esimerkiksi paita voi sopia täydellisesti sekä kevät- että kesäaikaan). Kun asiakas etsii kevätvaatteita, täydellinen paita löytyy tällä haulla, koska tuotteen metakenttäarvoissa on sekä kevät että kesä.

Voit listata tuotteidesi ainesosat metakenttäluetteloiden avulla. Esimerkiksi leipomo voi haluta näyttää kaikki kakun ainesosat. Voit listata kaikki ainesosat yksirivisinä tekstikenttinä ja näyttää ne sitten kaupan Teksti- tai Rich Text -osiossa tai -lohkossa.

Metakenttäluetteloiden avulla voidaan myös täydentää asiakastietoja. Luo asiakkaitasi varten lista valmiista värivalinnoista ("vaaleanpunainen", "laivastonsininen", "violetti") ja tallenna tulokset asiakkaan profiiliin. Tietojen avulla voit hemmotella asiakasta paketoimalla tämän ostoksen hänen lempivärinsä perusteella valittuun lahjapaperiin.

Voit luoda metakenttäluettelon luomalla ensin uuden mukautetun metakentän määrityksen. Määritä sisältötyyppi ja valitse sitten Hyväksy arvojen luettelo -valintaruutu.

Kun olet luonut määritelmän Shopify Adminissa, siirry siihen kaupan osaan, johon haluat lisätä metakentän arvon. Luetteloita, joissa ei ole viitteitä, voidaan käyttää teksti- tai rich text -osioissa ja -lohkoissa, kun taas viiteluetteloja voidaan käyttää mukautetuissa osioissa tai kolmannen osapuolen teemassa, jossa käytetään tuoteluetteloasetuksia.

Metakenttäluettelot

1. Siirry Shopify Adminissa siihen kauppasi osaan, johon haluat lisätä metakenttäarvon. Tämä voi olla esimerkiksi tietty tuote, kokoelma tai asiakas.
  2. Siirry Metakentät-osioon, jossa soveltuvat metakenttämääritelmät näkyvät luettelossa.

3. Klikkaa Metakenttä-osiossa metakenttää.

4. Tee toinen seuraavista sen mukaan, miten määritit metakenttämääritelmän:

• Syötä sisältö.
    • Klikkaa Valitse vaihtoehto ja valitse sitten esiasetusvaihtoehto luettelosta.
    • Lisää useita arvoja toistamalla toimenpide.
  5. Klikkaa Tallenna.

Viitemetakenttäluettelot

1. Siirry Shopify Adminissa siihen kauppasi osaan, johon haluat lisätä metakenttäarvon. Tämä voi olla esimerkiksi tietty tuote, kokoelma tai asiakas.
  2. Siirry Metakentät-osioon, jossa soveltuvat metakenttämääritelmät näkyvät luettelossa.

3. Klikkaa Metakenttä-osassa referenssimetakenttää.

4. Viitetyypistä riippuen sinulla on muutamia vaihtoehtoja.

• Jos haluat tuoteviitteet, napsauta Valitse tuotteet.
    • Jos haluat tiedostoviitteet, napsauta Valitse tiedostot.
    • Jos haluat sivuviitteet, napsauta Valitse sivut.
    • Jos haluat versioviitteet, napsauta Valitse versiot.
    • Jos haluat kokoelmaviitteet, napsauta Valitse kokoelmat.
    • Jos haluat metaobjekti- ja sekaviitteet, napsauta Valitse merkinnät.
  5. Lisää useita kohteita toistamalla toimenpide.

6. Klikkaa Tallenna.

Kun olet lisännyt arvot metakenttäluetteloosi, voit yhdistää metakentät teemaasi erikoistietojen näyttämiseksi verkkokaupassasi.