Metakenttien sisältötyypit ja arvot

Jokaisessa metakenttätyypissä hyväksytään erilaisia tuettuja arvoja eri käyttötarkoituksia varten. Tutustu metakenttien yleisten sisältötyyppien taulukkoon, joka sisältää:

• tietoja kunkin metakentän tuetuista arvoista
  • esimerkkejä kunkin metakenttätyypin käytöstä.
  • jos sisältötyyppiä voidaan käyttää metakenttäluettelona.

Lue aiheesta lisää metakenttiä käsittelevästä kehittäjädokumentaatiosta.

Yleisiä metakenttien sisältötyyppejä
Sisältötyyppi Kuvaus Esimerkki
Väri Tukee RGB-arvoja #RRGGBB-muodossa.

Värikenttiä voidaan käyttää arvoluettelossa.

Tallenna tuotteen väri ja aseta sitten tuotesivun taustaväriksi sama väri.
Päivämäärä Tukee päivämääräarvoja ISO 8601 ‑muodossa ilman aikavyöhykettä.

Päivämääräkenttiä voidaan käyttää arvoluettelossa.

Lisää tuotteen vanhenemispäivät, tilauksen toimituspäivät tai asiakkaan syntymäpäivät.
Päivämäärä ja aika Tukee päivämääräarvoja ISO 8601 ‑muodossa ja kellonaika-arvoja UTC-ajassa.

Päivämäärä- ja aikakenttiä voidaan käyttää arvoluettelossa.

Lisää julkaisutapahtumapäivät tai tuotteen julkaisupäivät.
Mitta Tukee sekä kokonaislukuja että desimaaliarvoja. Mittasuhteet ilmaistaan joko metrijärjestelmällä tai englantilaisella järjestelmällä.

Mittakenttiä voidaan käyttää arvoluettelossa.

Lisää laatikon korkeudet tai tuotteen pituudet, kuten huivin pituus.
Paino Tukee sekä kokonaislukuja että desimaaliarvoja. Paino ilmaistaan joko metrijärjestelmällä tai englantilaisella järjestelmällä.

Painokenttiä voidaan käyttää arvoluettelossa.

Lisää tuotteen tai aineen paino, kuten grammoja sokeria.
Tilavuus Tukee sekä kokonaislukuja että desimaaliarvoja. Koko ilmaistaan joko metrijärjestelmällä tai englantilaisella järjestelmällä.

Tilavuuskenttiä voidaan käyttää arvoluettelossa.

Lisää vesipullon tilavuus.
Määrä

Tukee joko kokonaislukuja tai desimaaliarvoja sen perusteella, miten määritelmä on määritetty. Arvoluettelossa voidaan käyttää sekä kokonaisluku- että desimaalikenttiä.

• Kokonaislukuarvot voivat olla väliltä -4 611 686 018 427 387 904 – 4 611 686 018 427 387 903.
  • Desimaaliarvot voivat olla väliltä +/-9999999999999,999999999 ja sisältää enintään 13 numeroa ennen desimaalipilkkua ja enintään 9 numeroa sen jälkeen.

Kokonaisluvun metakentän avulla voidaan lisätä kirjojen sivumäärä.

Desimaaliluvun metakentän avulla voidaan lisätä korujen karaattimäärän.

Luokitus Tukee desimaaliarvoja tietyllä asteikolla määritelmästäsi riippuen.

Arvostelukenttiä voidaan käyttää arvoluettelossa.

Lisää tuotteelle yleisöpisteet tai tähtiluokitus.
Tuoteviite Tukee linkitystä yhteen tai useampaan metakenttäluettelon tuotteeseen. Säilytä ja näytä esittelyssä olevia tuotteita verkkokauppasi tuotesivuilla tai kokoelmasivuilla.
Tuoteversioviite Tukee linkitystä yksittäiseen tuoteversioon. Säilytä ja näytä verkkokaupan tuotesivuilla muita tuotteeseen liittyviä samanvärisiä vaatekappaleita
Tiedostoviite

Tukee yksittäisen tiedoston lataamista seuraavilla tiedostotyypeillä:

• Kuvat
    • Kuvien koon on oltava alle 20 Mt. Hyväksyttyjä muotoja ovat JPEG, PNG, WEBP, HEIC ja GIF.
  • Videot
    • Videoiden koon on oltava alle 1 Gt ja pituuden alle kymmenen minuuttia. Hyväksyttyjä muotoja ovat MOV ja MP4.
  • kaikki tiedostotyypit.
    • Yleisten tiedostojen koon on oltava alle 20 Mt.

Kuvia ja videoita voidaan näyttää verkkokaupassasi tai käyttää ladattavana materiaalina. Yleiset tiedostot on tarkoitettu vain ladattaviksi.

Tarkista tuetut tiedostotyypit kohdasta Tiedostomuodon vaatimukset.

Lisää PDF-tiedosto kokoamisohjeita varten.
Sivuviite Sallii sinun linkittää olemassa olevaan sivuun. Tukee linkitystä yhteen tai useaan metakenttäluettelon sivuun. Lisää kauppaasi käytäntösivusi tai tuotteiden yksityiskohtainen hoito-opas.
URL-osoite Tukee HTTP-, HTTPS- ja mailto:-URL-osoitteita. Voit metakenttämääritelmää luodessasi rajata URL-osoitteet tiettyihin verkkotunnuksiin.

URL-kenttiä voidaan käyttää arvoluettelossa.

Lisää linkki tietyllä verkkosivustolla ylläpidettäviin kirja-arvosteluihin tai tuotevideoihin.
Teksti

Tukee pelkkää tekstiä joko yksirivisissä tai monirivisissä kentissä. Moniriviset kentät voivat sisältää rivinvaihtoja.

Yksi- ja monirivisiä tekstikenttiä voidaan käyttää arvoluettelossa.

Voit rajoittaa yksiriviset kentät ennalta määritettyihin valintoihin, jotka määrität metakenttämääritelmän luomisen yhteydessä.

Lisää toimituskommentteja, ilmoituksia tai pesuohjeita.
Tosi tai epätosi Luo valintaruudun, jolla valitaan, onko ehto tosi vai epätosi. Lisää, onko vaihtoehto käytettävissä, kuten voiko tuotteen kaiverruttaa.
JSON Tukee JSON-raakadataa edistyneissä käyttötapauksissa, joissa tarvitaan jäsenneltyä tietolähdettä. Lisää määritelmien taulukko, jossa on eri sarakkeet kullekin tuotteelle, kuten ainesosataulukko.