Kaupan siirron aloittaminen

Tässä oppaassa kerrotaan, miten kauppasi siirretään Shopifyhin toisesta alustasta. Voit käyttää sitä lähtökohtana ja tietolähteenä varmistaaksesi, ettet unohda mitään olennaista työvaihetta.

Jos olet siirtymässä Shopify Plus -sopimukseen, lue lisää saatavilla olevista siirtoprosesseista ja -palveluissa.

Vaihe 1: Määritä hallinnan perusasetukset

Sinun on suoritettava muutamia hallinnollisia tehtäviä ennen kuin aloitat tuotteiden lisäämisen ja maksuasetusten määrittämisen:

1. Tarkista verkkokaupan siirtämiseen liittyvät seikat varmistaaksesi, että siirto tapahtuu mahdollisimman sujuvasti.
  2. Suorita ensiasennus, jotta kaupan osoite, sähköpostiosoite ja kaupan muut asetukset ovat ajan tasalla.
  3. Katso missä voit hallita tiliäsi ja missä pääset muokkaamaan laskutustietojasi.
  4. Lisää henkilöstötilejä niin, että jokaisella henkilöstön jäsenellä on henkilökohtainen kirjautumistili ja että kaikki luottamukselliset tilitiedot ovat suojattuina.

Vaihe 2: Tuo kaupan sisältö ja tiedot Shopifyhin

Kun siirryt Shopifyhin, sinun on siirrettävä vanhasta alustasta sisällöt, kuten tuotteet ja blogisivut, sekä tiedot, kuten asiakkaan tapahtumat. Tällä sivulla termi "tiedot" viittaa sekä sisältöön että tietoihin.

Tietojen siirtäminen voi kestää jonkin aikaa, joten aloita suunnittelu mahdollisimman pian. Arvioi olemassa olevat tiedot ja mieti, mitä sinun täytyy siirtää. Luetteloi tiedot, joita olet seurannut vanhassa alustassa. Sisällytä luetteloon, kuinka paljon tietoja sinulla on kohteista. Esimerkkejä tiedoista, joita sinun kannattaa siirtää, ovat tuotteet, asiakkaat, vanhat tilaukset (tilaukset, jotka on huolittu), lahjakortit, kuitit ja kaupan hyvitykset, alennuskoodit, blogit, sivut (toimituskäytäntö, yhteystiedot ja muut verkkosivut) sekä tuotearvostelut.

Kun olet päättänyt, mitä tietoja siirretään, sinun täytyy päättää, miten ja missä järjestyksessä siirrät nämä tiedot. Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja, joita voit hyödyntää tietojen siirtämisessä:

• Kopioi ja liitä sisältöä vanhalta sivustoltasi
  • Käytä Shopify App Storesta saatavilla olevia siirtosovelluksia
  • Luo (tai palkkaa yhteistyökumppani luomaan) sovellus, joka käyttää hallinta-API:a
  • Siirrä tiedot manuaalisesti CSV-tiedostojen avulla (tämä vaihtoehto mahdollistaa vain asiakkaiden ja tuotteiden siirtämisen)

Valitsemasi vaihtoehdot riippuvat kehittäjäresursseista, jotka sinulla on ja siirrettävän tiedon määrästä. Jos haluat siirtää paljon sisältöä, sinun on todennäköisesti käytettävä sovellusta. Älä kuitenkaan unohda, että yksi vaihtoehto on kopioida ja liittää. Se onkin hyvä vaihtoehto, jos siirrettävänä on vain pieni määrä sisältöä, kuten toimitussivut ja käytännöt.

Seuraavassa taulukossa on lueteltu eri tyyppiset tiedot ja käytettävissä olevat siirtovaihtoehdot:

Eri tyyppisten tietojen siirtovaihtoehdot
Tiedot Siirtovaihtoehdot
Tuotteet CSV-tiedosto, tuote-API, Shopify App Store
Asiakkaat CSV-tiedosto, asiakas-API, Shopify App Store
Vanhat tilaukset Tilaus-API, tapahtuma-API, Shopify App Store
Lahjakortit, todistukset ja kaupan hyvitykset Lahjakortti-API, Shopify App Store
Blogit Blogi-API, blogiartikkeli-API, Shopify App Store
Sivut (toimituskäytäntö, yhteystiedot ja muut verkkosivut) Sivu-API, Shopify App Store
Tuotearvostelut Shopify Product Reviews -sovellus, Shopify App Store

Tuotteiden, asiakkaiden ja vanhojen tilausten tuontijärjestys on tärkeää. Jos tarvitset kyseisiä tietoja, sinun täytyy tuoda ne seuraavassa järjestyksessä:

1. Tuotteet
  2. Asiakkaat
  3. Vanhat tilaukset

Jos noudatat tätä järjestystä, saat pääsyn asiakkaan kaikkiin tapahtumatietoihin Shopifyssa. Siirretyt tilaukset liitetään niitä vastaaviin tuotteisiin ja asiakkaisiin.

Etsi kaupan siirtosovellus

Siirtämistä varten tehdyt ohjelmat vähentävät työmäärääsi tuodessasi tuotetietoja ja verkkokaupan sisältöä nykyisestä verkkokaupastasi Shopify-palveluun. Shopify App Storessa on useita ilmaisia ja maksullisia siirtämiseen ja tuomiseen tarkoitettuja ohjelmia.

Jos haluat siirtää verkkokaupan Shopify-palveluun, voit käyttää kolmannen osapuolen siirtämiseen tarkoitettuja sovelluksia, joita on saatavana Shopify App Storesta.

Kaupan tietojen manuaalinen tuominen CSV-tiedostojen avulla

Jos haluat tuoda tuotteita ja asiakkaita manuaalisesti Shopifyhin, voit tuota tietoja Shopify-kauppaasi CSV-tiedostoja käyttämällä.

Lisätietoja tietojesi tuontia varten tarvitsemistasi CSV-tiedostomalleista:

Vaihe 3: Järjestä tuotteet siirron jälkeen

Jos toit tuotteesi Shopify-palveluun siirtämiseen tarkoitettua sovellusta käyttäen, on tärkeää tarkistaa, että se toi kaikki tuotetiedot oikein.

Vahvista tuotteet siirron jälkeen seuraavasti:

1. Tarkista tuotetiedot, jotka sisältävät tuotekuvauksia, kuvia, tuoteversioita ja metakuvauksia.

2. Luo kokoelma järjestääksesi tuotteet luokkiin ja tehdäksesi niiden löytämisen asiakkaille helpommaksi.

Kaupan kotisivulle voit lisätä alasvetovalikkoja ja luoda linkkejä kokoelmiin.

3. Tutustu varastoon ja siirtoihin, jotta pysyt selvillä kaupassasi myynnissä olevista tuotteista.

Shopify App Storessa on varastonhallintasovelluksia, jotka auttavat sinua tässä tehtävässä.

Vaihe 4: Tee sivustostasi hyvännäköinen

Jotta pääset mahdollisimman helposti alkuun, hallinnan Teemat-sivulla on oletusteema, joka on määritettynä, kun avaat Shopify-tilin. Jos haluat muokata jotakin toista verkkokaupan teemaa, se pitää lisätä kauppasi hallintasivulle.

Aiheen lisääminen verkkokaupastasi:

• Hallinnan kautta voit nopeasti ja helposti lisätä ilmaisen teeman.
  • Voit ostaa maksullisen teeman Theme Storesta. Vaikka maksetut teemat on ostettava ennen kuin voit julkaista ne verkkokaupassa, voit kokeilla maksettua teemaa ennen ostamista.

Lisää ilmainen teema Shopify adminin kautta

Shopify kehittää ilmaisia teemoja. Shopify antaa tukea ilmaisten teemojen mukautusta varten.

Lisää ilmainen teema Shopify adminin kautta seuraavasti:

1. Napauta sivun alareunan Ilmaiset teemat -osassa Tutustu ilmaisiin teemoihin. Näyttöön tulee ikkuna, joka näyttää kaikki ilmaiset teemat.
  2. Teemaa napsauttamalla voit tarkastella teeman ominaisuuksia ja esikatsella käytettävissä olevia teeman tyylejä.
  3. Napauta teeman Lisää-painiketta. Teema lisätään hallinnan Teemat-sivulle.

Lisää teema Theme Storesta

Kolmannen osapuolen suunnittelijat kehittävät maksullisia teemoja. Teeman suunnittelija antaa tukea kolmansien osapuolten teemojen mukauttamista varten.

Aiheen lisääminen Shopify Theme Storesta:

1. Valitse teema Shopify Theme Storesta. Jos sinulla on edelleen voimassa ilmainen kokeilujakso, valitse ilmainen teema, niin vältät kaikki maksut.
  2. Jos olet valinnut ilmaisen teeman, napauta Lisää teema- tai Aloita tällä teemalla. Jos olet valinnut maksullisen teeman, osta teema napauttamalla Osta teema. Maksullisten teemojen hintaa ei palauteta. Voit kokeilla maksettua teemaa ennen kuin ostat sen, jotta voit olla varma, että se sopii tarpeisiisi.
  3. Hyväksy maksullisen teeman maksu napauttamalla Hyväksy maksu. Teema lisätään hallinnan Teemat-sivulle.

Kokeile maksullista teemaa kaupassasi

Voit kokeilla maksullista teemaa nähdäksesi, miten sen ulkoasu sopii yhteen tuotteiden, tuotemerkkien värien ja tyylin kanssa, ennen ostat teeman. Voit muokata esikatseltavaa teemaa teemaeditorilla. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan, kun ostat teeman. Voit esikatsella enintään 19 maksullista teemaa vertaillaksesi eri teemoja ennen ostamista.

1. Mene Shopify Theme Storeen ja valitse maksullinen teema.
  2. Napauta Testaa teemaa. Teeman esikatselu latautuu verkkokauppaasi. Sivun alareunan työkalupalkissa on kolme painiketta:

Esikatselutyökalurivi, jossa on kolme painiketta. Painikkeet ovat Sulje esikatselu, Osta teema ja Mukauta teemaa.

3. Tee jokin seuraavista:

- Voit lopettaa teeman esikatselun valitsemalla Sulje esikatselu - Jos haluat ostaa teeman, valitse Osta teema - Jos haluat muokata teeman asetuksia teemaeditorilla, valitse Mukauta teemaa.

Vaikka et ostaisi maksullista teemaa, maksullinen teema lisätään hallinnan Teemat-sivulle. Testaamissasi maksullisissa teemoissa on Teematesti-tunnus:

Hallinnan Teemat-sivu, jossa on kaksi teemaa, joiden nimenä on

Vaihe 5: Määritä verkkotunnus

Kun perustat Shopify-kauppan, voit joko ostaa uuden verkkotunnuksen tai voit siirtää olemassa olevan kauppasi verkkotunnuksen uudelle Shopify-tilillesi.

Hanki uusi verkkotunnus

Helpoin tapa hankkia uusi verkkotunnus on ostaa se Shopifysta.

Toimintovaiheet:

1. Osta verkkotunnuksesi Shopifyn kautta.
  2. Aseta Shopify-verkkotunnuksesi ensisijaiseksi, jotta siitä tulee verkkotunnus, jonka asiakkaat näkevät selaimellaan, hakutuloksissa ja sosiaalisessa mediassa.
  3. Määritä sähköpostin edelleenlähetys, jotta asiakkaasi voivat lähettää sähköpostia sinulle @mycustomdomain.com-osoitteeseesi.
  4. Lähetä itsellesi muutama testiviesti varmistaaksesi, että voit vastaanottaa asiakkaiden kyselyjä.

Olemassa olevan verkkotunnuksen siirtäminen

Jos sinulla on olemassa oleva verkkotunnus, ohjaa verkkotunnus Shopify-kauppaan toimimalla seuraavasti.

Vaihe 6: Määritä toimitus

Toimituskulujen ja toimitustapojen määrittäminen oikein ennen kaupan julkaisua on tärkeää — et halua palauttaa liikaa perittyjä maksuja asiakkaille etkä halua lähettää asiakkaille sähköpostia pyytäen heitä maksamaan enemmän, koska heidän tilauksensa toimituskulu oli liian pieni.

Saat lisätietoja tilausten toimittamisesta ja huolinnasta napauttamalla tätä.

Määritä lähetys:

1. Lisää lähetysosoitteesi saadaksesi tarkat sijaintisi mukaiset toimituskulut.

2. Luo toimitusalueet, jotta toimitukset eri alueille, valtioihin ja maihin ovat mahdollisia.

3. Jos käytät kuljetusliikkeen laskemia toimituskuluja, määritä lähetysmitat. Monet kuljetusliikkeet käyttävät lähetysmittoja laskiessaan tilavuuspainoa (pakkauksen korkeus, paino ja syvyys).

4. Määritä toimituskulut luomiasi toimitusalueita varten.

5. Valitse yrityksesi kannalta toimiva toimitusstrategia. Ennen päätöksen tekemistä saattaa olla hyödyllistä tarkastella erilaisia vaihtoehtoja, jotta näet, mikä vastaa tarpeitasi.

6. Tarkastele huolintapalveluita ja päätä, aiotko lähettää tilaukset itse vai annatko jonkun toisen hoitaa tilausten huolinnan puolestasi.

Vaihe 7: Määritä verot

Myyntiveron periminen on tärkeä osa yrityksesi toimintaa. Myymiisi tuotteisiin sovellettavat, myyntiveroa koskevat määräykset vaihtelevat sijaintisi mukaan. Varmista, että kauppasi täyttää nämä määräykset perehtymällä tapaan, jolla verot määritetään Shopify-palvelussa.

Veloita verot toimituspaikkojen perusteella

Kun määrität tuotteiden toimituksen, voit veloittaa tuotteiden toimituksen yhteydessä perittävät verot asiakkaan provinssin, osavaltion tai alueellisten verosäännösten perusteella. Shopify laskee ne automaattisesti.

Jos haluat muuttaa veroja manuaalisesti alueellisten verosäännösten tai tietyn tuotekokoelman mukaan, voit tehdä sen veron ohitusta käyttämällä.

Seuraa verojen perintää

Kun määrität tuotteiden veroasetukset, mieti myös, miten aiot seurata verojen perintää vuoden aikana.

Jos et ole varma siitä, mitä järjestelmää käytät verojen seurantaan, sinun kannattaa tutkia Shopify App Storen kirjanpitosovelluksia.

Vaihe 8: Määritä maksupalveluntarjoaja

Sinun on luotava maksupalveluntarjoaja varmistaaksesi, että asiakkaat pystyvät maksamaan sinulle. Maksupalveluntarjoajaa käyttämällä pystyt hyväksymään luottokorttimaksut turvallisesti. Shopify tarjoaa oman maksupalveluntarjoajansa (Shopify Payments) sekä erilaisia tuettuja kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajia.

Maksupalveluntarjoajan asettaminen:

1. Valitse Shopify-palvelun tai tuetun kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoaja.

2. Ota Shopify-maksut tai kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoaja käyttöön Shopifyn admin-sivulla.

3. Valitse, miten haluat vastaanottaa ja hyväksyä maksut, kun asiakkaat ostavat jotain kaupastasi.

Kun olet nyt määrittänyt maksupalveluntarjoajat, sinun on määritettävä kassa-sivu, jotta voit käsitellä asiakkaiden tilauksia.

Määritä kassalla maksu seuraavasti:

1. Päätä, miten haluat käsitellä asiakkaiden tilauksia, jotta sinulla on strategia tilausten huolintaa varten.

2. Lisää kauppaan käytännöt, jotta asiakkaat tuntevat ne ennen kuin he siirtyvät kassalle maksamaan.

3. Muokkaa kassan asiakastietoja koskevia asetuksia ja päätä, haluatko kerätä sähköpostiosoitteita lähettääksesi asiakkaille tapahtumia ja tarjouksia koskevia päivityksiä.

Vaihe 9: Tee testitilauksia

Kun olet nyt määrittänyt maksuasetukset, testaa muutamia tapahtumia varmistaaksesi, että kaikki toimii. Testitilauksen tekeminen auttaa ymmärtämään prosessia, jonka asiakas suorittaa ostaessaan tuotteita. Shopifyn admin-sivun Tilaukset-sivun kautta pääset käsiksi kaikkiin tilauksiin, joita asiakkaat tekevät.

Voit tehdä testitilauksia erityyppisille tapahtumille:

Kun luot ja huolitset tilauksia ja palautat niistä perittyjä maksuja, näet asiakkaan jokaisen toimenpiteen yhteydessä saamat sähköpostiviestit. Voit muokata näiden sähköpostiviestien malleja Shopifyn admin-sivun Ilmoitukset-sivulla.

Vaihe 10: Kutsu asiakkaitasi luomaan tilejä uudelle sivustollesi

Kun olet siirtynyt asiakastietosi ja olet julkaissut kaupan, voit kutsua asiakkaitasi luomaan verkkokauppatilejä.

Jos sinulla on paljon asiakkaita, voit lähettää kutsuja Shopify App Storessa olevalla sovelluksella. Jos sinulla on Shopify Plus -sopimus, käytä Shopify Bulk Account Inviter -sovellusta.

Vaihe 11: Määritä URL-osoitteiden uudelleenohjaukset

Uudelleenohjaa liikenne vanhasta alustasta uuteen kauppaasi.