Siirtyminen Big Cartelista Shopifyhin

Shopifyn Tuo kauppa -sovelluksella voit siirtää tilauksesi ja asiakastietosi Big Cartelista Shopifyhin. Ennen kuin voit tuoda tietojasi Shopifyhin, sinun täytyy ensin viedä ne Big Cartelista.

Vaihe 1: Vie kauppasi tiedot Big Cartelista

Kaupan siirron ensimmäinen vaihe on viedä tiedot Big Cartelista. Kun vienti on valmis, tietokoneeseesi on tallennettu CSV-tiedosto, jonka avulla voit tuoda tiedot Shopifyhin.

Tilaus- ja asiakastietojen vienti Big Cartelista

Toimintovaiheet:

1. Siirry Big Cartelin dashboardista kohtaan Tilaukset > Lähetetty.
  2. klikkaa Lisää toimintoja ja valitse sen jälkeen Lataa CSV. Tiedot sisältävä CSV-tiedosto tallentuu tietokoneellesi.

Voit ladata myös tilaukset, joita ei ole lähetetty noudattamalla yllä olevia ohjeita.

Vaihe 2: Tuo kauppasi tiedot Shopifyhin

Kun olet vienyt tilauksesi ja asiakkaasi Big Cartelista CSV-tiedostoon, voit ladata tuotetietosi ja tuoda tiedot sitten Shopifyhin. Sinulla täytyy olla Shopifyn Tuo kauppa -sovellus asennettuna, ennen kuin voit aloittaa.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify adminissa Sovellukset > Tuo kauppa.

2. Voit ladata tuotetietosi seuraavasti:

1. Anna Big Cartel -kaupan URL-osoite kohdassa Tuo tuotteita syöttämällä Big Cartel -kaupan URL-osoite.
      Big Cartel -kaupan URL-osoite
    2. Klikkaa Lataa tuotteita.
  1. klikkaa Lähetä tiedostot -kohdassa Lisää tiedosto ja valitse vietävät tiedostosi. Tuo kauppa -sovelluksen avulla voit lisätä useita tiedostoja, jotta voit lisätä kaikki CSV-tiedostosi kerralla.

Big Cartelista vietävät tiedot

2. klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Vaihe 3: Tarkista ja päivitä tuodut tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, sinun pitäisi nähdä tuote- ja asiakastietosi Shopify adminissa. Jos joidenkin asiakkaidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä heidät manuaalisesti. Lue lisää, miten voit lisätä asiakkaan Shopifyhin.

Seuraavissa osissa kuvataan joitakin toimintoja, joita saatat havaita, kun tuot tietojasi Big Cartelista Shopifyhin:

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Jos joissakin tuomissasi tilauksissa tai asiakkaissa on muutoksia, näet tuonnin yhteenvetosivulla kohdassa CUSTOMERS TO REVIEW (Tarkistettavat asiakkaat) erityisiä ilmoituksia. Voit muokata asiakkaita manuaalisesti napauttamalla kohtaa View items (Näytä kohteet) ilmoitusten vieressä.

Joidenkin tilausten tai asiakkaiden tuonti epäonnistui

Saatat huomata, että joidenkin tilausten tai asiakkaiden tuonti epäonnistui. Jos joidenkin asiakkaiden tuonti ei onnistunut, voit lisätä heidät manuaalisesti.

Tuontiin ei sisällytetä asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Vain viimeisin asiakasmerkintä, jossa on tieto kahteen kertaan, tuodaan.

Tuotujen tietueiden tunnisteita on käytetty

Tuo kauppa-sovellus käyttää tunnisteita tuoduissa tietueissa. Tunnisteiden avulla on helpompi löytää tuodut asiat, tarkistaa ne virheiden vuoksi tai tehdä muutoksia.

Jokaisessa tuontitietuessa automaattisesti käytettävät Tunnisteet ovat seuraavassa formaatissa: import_<date>_<import_id>. Mahdolliset tuontivirheet ovat erilaisia riippuen alustasta tai virhetyypistä; Esimerkiksi missing-image tai duplicate-variants.

Voit säilyttää nämä Tunnisteet tuontitietueissa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät tunnisteita kaupan organisaatiomenetelmänä. Nämä Tunnisteet voivat olla nähtävissä esimerkiksi asiakkaille verkkokaupassasi. Tämän välttämiseksi voit poistaa ne, kun olet tarkistanut tuodut tietueet virheiden vuoksi.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään, jos tuonnin yhteydessä löydetään sopivia asiakkaita, jotta asiakastietoja ei menetetä Shopifyssa. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne täytyy lisätä.
  • Jos Shopify-kaupassasi tai sitä edeltävässä tuonnissa on jo tuotteita, tämä tuonti jättää samat tuotteet huomioimatta. Näet ohitettujen tuotteiden luettelon tuontiyhteenvedossa, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin, odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin käynnistät uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.